Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

Labas,
grizom is homeopates, skyre vaikams konstitucinius, tai gal kuri imestu nuoroda, kur yra aprasomi konstituciniai? didesniajam nustate calcium carb., o maziui thuja, noreciau paskaitineti. Dar kazkaip is galvos isgaravo... lygtais sake gerti menesi pagal jos nurodytas dozes, o paskui pertrauka reikia daryti? ir paskui gerti tik kai bus kokie negalavimai? o jei negalavimas, tai kokiu daznumu ta konstitucini duoti?
O maziui nuo spazminiu pilvo skausmu patare gerti Magnesia phosp.
Atsakyti
Patarkit, prasau, nuo stipraus skausmo dantims dygstant kokios potencijos Aconitum duot? siaip ka viska maziui duodu, tai viskas C30 ir kartais net M... g.gif
Ir dar kazkoks buvo, is C pavadinimas, bet niekaip neatsimenu tiksliau..

Kol kas ibu zvakutem vaduojames.. unsure.gif doh.gif
Atsakyti
Antra savaite neiveikiame kosulio. Nesame tokio tureje, tad nelabai bezinome ko griebtis. Prasidejo viskas nuo slapio kosuliuko rytais. Du trys kartai slapiai is ryto ir viskas. Kiekviena ryta daresi vis daugiau ir slapiau. Paskui seke uzkimimas ir ypac vakarais. Kosejome vis daugiau ir daugiau. Visaip ta kosuli drekinome. Dabar praejo lygiai dvi savaites ir vis dar turime slapia kosuli rytais ir jis nera is giliai. Kas labiausiai erzina ir neramina, tai kad kosti ka tik atsigules vakare - tik padeda galva and pagalves ir pradeda krenksti. Taip pat uzeina nemazi kosulio priepuoliai mazdaug po valandos miego ir trunka apie pusvalandi. Kosulys to priepolio metu irgi yra su gleivemis, t.y. nera visai sausas.

Kiek skaiciau, tai lyg ir tiktu mums rumex crispus ir/ar pulsatila??? Priepolio metu nakti bandeme ir drosera, ir tartephedreel, ir bronchali, ir husteel, ir savo konstitucini ir vistiek kosim visa pusvalandi labai smarkiai.

Gal kas turi kokiu ideju?
Atsakyti
QUOTE(Hortonas @ 2011 02 09, 23:32)
Antra savaite neiveikiame kosulio. Nesame tokio tureje, tad nelabai bezinome ko griebtis. Prasidejo viskas nuo slapio kosuliuko rytais. Du trys kartai slapiai is ryto ir viskas. Kiekviena ryta daresi vis daugiau ir slapiau. Paskui seke uzkimimas ir ypac vakarais. Kosejome vis daugiau ir daugiau. Visaip ta kosuli drekinome. Dabar praejo lygiai dvi savaites ir vis dar turime slapia kosuli rytais ir jis nera is giliai. Kas labiausiai erzina ir neramina, tai kad kosti ka tik atsigules vakare - tik padeda galva and pagalves ir pradeda krenksti. Taip pat uzeina nemazi kosulio priepuoliai mazdaug po valandos miego ir trunka apie pusvalandi. Kosulys to priepolio metu irgi yra su gleivemis, t.y. nera visai sausas.

Kiek skaiciau, tai lyg ir tiktu mums rumex crispus ir/ar pulsatila??? Priepolio metu nakti bandeme ir drosera, ir tartephedreel, ir bronchali, ir husteel, ir savo konstitucini ir vistiek kosim visa pusvalandi labai smarkiai.

Gal kas turi kokiu ideju?

Rumex pagal kosėjimo laiką tiktų, tačiau kosulys sausas kutenantis. Paskaitykite Hyosciamus: prasideda vos tik atsigulus( naktinis). Tinka nervingiems, labai jautriems vaikams, kurie prastai miega. Simptomai sustiprėja naktimis, valgant, geriant ir gulint. Kažkada buvo mano mažei, vos pradead valgyti, kartu ir nepaliaujamai kosėti. Suveikė gerai.
Atsakyti
QUOTE(Hortonas @ 2011 02 10, 00:32)
Kas labiausiai erzina ir neramina, tai kad kosti ka tik atsigules vakare - tik padeda galva and pagalves ir pradeda krenksti. Taip pat uzeina nemazi kosulio priepuoliai mazdaug po valandos miego ir trunka apie pusvalandi. Kosulys to priepolio metu irgi yra su gleivemis, t.y. nera visai sausas.

Hortonai, kažkada gana seniai mes apie metus laiko kosėjom būtent šitaip. Ir gale kosulio dar ir gleivių išvemdavom gan nemažai. Ir būtent rytais/vakarais ir labai stipriai tik atsigulus arba tik pradėjus miegot (laike valandos). Mano nuomone tiesiog užsigleivinus kažkur nosis arba gerklė (aš net matydavau tirštų gleivių ant galinės gerklės sienelės, ir išvemdavo labai tąsių skaidrių/gelsvų gleivių), nors kvėpuodavo vaikas per nosį visai laisvai, o ir krenkštimas nuolat būdavo.
Galiu tik surašyt ką mums M. buvo skyręs. Sepia, Na mur, galiausiai Arsenicum, po to ilgesniam naudojimui gavom Pulsatilą (viskas 30C). Viską naudojom paeiliui po 3-5 dienas. Po Arsenicumo ilgalaikis kosulys liovėsi. Pulsatila buvo skirta keliems mėnesiams, kaip suprantu proceso "užbaigimui".
Bet čia tik simptomatinės priemonės, galutinį ir ilgalaikį rezultatą mums turėjo tik konstitucinis žirnis, kurio po ūmių situacijų apvaldymo gan ilgai ieškojom.

O mažoji mano sirgdavo su panašiais požymiais, bet sekretas visiškai skystas (atsigulus ir užmigus atrodo vos spėja ryt - lyg gertų vandenį, nors iki atsigulimo apie tai, kad yra kažkokių gleivių net įtart neidavo), kosulys panašus į laringitinį, tai mums su M pagalba labai puikiai veikdavo Hepar sulphur 6 + lycopodium 6. Konstitucinio jai taip ir neatradom, bet ilgėlesnį laiką naudojom Hepar sulphur 6 ir rezultatas lyiai toks pat kaip ir sesės smile.gif .

Šiandien mano mergaitės SVEIKOS smile.gif . Nėra jokių ligų, net lengvų (nei pakrenkštimų, nei pakosčiojimų) ir nereikia jokių žirniukų thumbup.gif. Mokykloj vakai serga, o mano panos - ne, plius tiesiai ant ligų sezono pradėjom lankyt šokius (naujas kolektyvas su naujais virusais ir bakterijom) ir labai dideliai mūsų nuostabai - nesergam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Besijuokianti: 10 vasario 2011 - 08:26
O mums konstitucini nustate Tuberculinum, nors as visa laika galvojau kad pas mane fosforiukas. Kiek skaitau, tiek nuomones nepakeiciau. Na bet ne man gincytis su homeopatu smile.gif Tik kaip suprasti ar tinka jis ar ne? Turi pagereti is karto ar pablogejus tik pagereti?

Gal kam bus naudinga:
Jei vaikas tustinasi atsistojes - Causticum 30 - 1 kart dienoj savaite gerti., jei "tepa" i kelnytes - Aloe.
Atsakyti
O gal žinote ax.gif Kurie žirniukai tinka vyrams nuo plaukų slinkimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(waidaw @ 2011 02 10, 12:46)
Tik kaip suprasti ar tinka jis ar ne? Turi pagereti is karto ar pablogejus tik pagereti?

Iš patirties galiu pasakyt, kad pradžioj įvertinti ar tinka žirniukas ar ne, gan sunku. Bet per ilgėlesnį laiką galima pastebėti šiokias tokias teigiamas tendencijas, pvz. mums vietoj sirgimų po 2-3 savaites ligos pradėjo eit po 3-5 dienas, bete sirgdavom lygiai taip pat dažnai; nekildavo komplikacijų (mažajai visi sirgimai anskčiau baigdavosi šlapimo pūslės uždegimais, tai tie uždegimai labai išretėjo, o dabar visai išnykę yra); labai pagerėjo vaikų miegas ir nuotaikos; dingo kamavusios baimės ir t.t.
O bus pablogėjimas ar ne - labai individualu, priklauso kaip tiksliai parinktas žirnis, jo potencija ir dažnumas, tiek nuo turimų/užleistų ligų bei vartotų cheminių vaistų kiekio bei kt aplinkybių.
Atsakyti
Va va aš irgi jau ne kartą galvojau kaži ar čia mums tinka tas žirniukas g.gif Viskas pasilikę kaip ir buvo, ožka tokia, kokia ir buvo lotuliukas.gif Galbūt išdrąsėjo kai kuriose vietose ir, kas be galo džiugina mus visus, jau pusantro mėn. kaip nesirgo (3xtfu) thumbup.gif Buvo porą kartų kosulio paūmėjimų, bet homeopatės pamokinti, greit susitvarkydavom. Tikrausiai tinka, jei ligą galima valdyti g.gif

Beje, sūnui chamomilla irgi padeda. Šiandien dar nekosėjo, o ir sloga labai apmažėjus rolleyes.gif Labai džiaugiuosi, kad nereikėjo važiuoti į polikliniką biggrin.gif Tik va turiu klausimuką. Kada nustot duot chamomilla? g.gif Kai visai viskas praeis? Ar čia tik kažkiek dienų galima duot? Ir kažin ar nutraukus tada nesugrįžtų visos bėdos atgal, nes dantukai vis dar dygimo procese?
Atsakyti
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 02 10, 09:26)
Šiandien mano mergaitės SVEIKOS smile.gif Mokykloj vakai serga, o mano panos - ne,

aš irgi taip pat pasigyriau , ir po poros dienų taaaip susirgo abidvi, kad ojojoj. dičkė pasveiko homeopatiniais (M žirneliai nuo gripo suveikė stebuklingai, nežinau sudėties), o mažoji neišsikapstė, tai po savaitės karščiavimo sudaviau antib ( M sakė užtenka porą dienų antib).
Atsakyti
Tai gal susirgot ne dėlto, kad pasigyrėt ir pasidžiaugėt:) . Nesu tokia naivi, kad tikėčiau, kad daugiau mano vaikai niekad nesirgs, bet, kad reikia džiaugtis teigiamais dalykais, tai net neabejoju. Ir tikiu, kad nuolat jau nebesirgsim smile.gif
Atsakyti
Sweikos turiu pora klausimu smile.gif

Ar yra internetine vaistine homeopatiniu?

PVZ nuejus y vaistine uztenka pasakyti kad reikia Beladonos , Pulsatila ir t.t. nes kiti vaistuaki man rodos is daugiau zodziu biggrin.gif sory uz kvailus klausimus blush2.gif
Atsakyti