QUOTE(Mantė @ 2006 02 18, 00:29)
1. o pas gydytojus as isvis nevaikstau 
2. nemire dar nieks nuo to!!!
3. o jei neisgyvenciau tai tik geriau butu
gi vistiek anksciau ar veliau visi iseisim, tai juk kuo anksciau tuo geriau 

2. nemire dar nieks nuo to!!!
3. o jei neisgyvenciau tai tik geriau butu

1. O gal vertėtų apsilankyti pas gydytoją?

Aš pati lankiausi pas labai daug gydytojų, kol atradau "savąjį". Man jau kaip minėjau ketvirti metai nėra depresijos, aš jaučiuosi puikiai, dar geriau nei prieš susergant, tad tikrai nesigailiu, kad vaikščiojau pas gydytojus ir vartojau vaistus. Be to, mano psichiatras gerai žino mano situaciją ir jei neduok dieve, man depresija kada atsikartotų, man būtų lengviau, nes nereiktų jam iš naujo aiškinti visos situacijos, jį gerai pažįstu, su juo kad ir kaip blogai jausčiausi, nejausčiau barjero. Bet aš tikiu, kad mano liga jau neatsikartos ir kad niekada man daugiau nereiks patirti to košmaro.
2. Nesakyk, kad nuo to niekas nemirė, depresija - tai liga, dėl kurios dažniausiai nusižudoma. Aš pati žudžiausi ir jei ne atsitiktinai ir netikėtai grįžęs mano tėvas, manęs jau nebebūtų tarp gyvųjų

O žinai kas buvo baisiausia po bandymo žudytis? Atsibusti reanimacijoje ir suvokti, kad absoliučiai niekas nepasikeitė, kad vidinė būsena liko ta pati. Dar ilgai po to mane kamavo noras tai pakartoti, išeidavau į penkto aukšto balkoną ir žiūrėdavau į žemę ir kildavo nenumaldoma pagunda iššokti. Bet dabar be galo dėkinga likimui (tiksliau savo tėvui, gydytojams, tai pačiai draugei, kuri pati medikė ir jos pažinčių dėka gavau geriausią medicininę pagalbą), kad likau gyva. Ir tpfu tpfu tpfu savižudiškos mintys nebeaplanko, labai noriu gyventi, bijau mirties.
3. Kam būtų geriau, jei tu išeitum, tavo mamai? Manai, ji tai ištvertų? Jau dabar rašai, kad ji labai dėl tavęs pergyvena, labai jautriai į viską reaguoja. O kaip pasijustum pati, jei, tarkim, tavo mama nusižudytų? Ar tau būtų geriau, kad ji paliktų šį pasaulį anksčiau?
Papildyta:
QUOTE(Bonifacija @ 2006 02 18, 01:32)
tingiu daba ieskot, favorinas kazkoks. Geriau gal savaite. Bet fiziskai pasidare dar blogiau. Aktyvi buvau 3-4 valandas, visa kita laika miegojau. realiai, kaip meskenas ziemas. Nenoriu jokiu vaistu, noriu pati... taip jauciuosi stipresne. Priepuoliai kartojasi kaip ir iki vaistu. jokio skirtumo nematau, todel ir nematau tikslo gert.
beje, gal zinai, kas butu jei isgerciau visas 25 likusias? geriau po puse tabletes.
beje, gal zinai, kas butu jei isgerciau visas 25 likusias? geriau po puse tabletes.
Šis vaistas vadinasi fevarinu. Tai antidepresantas, ne raminamasis. Savaitė per trumpas laikas, kad pasijustų tikrasis šio vaisto poveikis. Jis pradeda veikti ne anksčiau kaip po dviejų savaičių, gali ir tik po mėnesio suveikt. Polinkis į mieguistumą tai buvo šalutinis šio vaisto poveikis, jis būtų su laiku praėjęs. Apie šį šalutinį poveikį turėjai pasakyti savo gydytojui, o ne pati nutraukinėti. Jis gal būtų pakeitęs vaistus. Čia pati geriau neeksperimentuok.
Ir neteisingas požiūris, kad ligą gali įveikti savo jėgomis. Ji tau gali ir praeit savaime, be vaistų, bet po kurio laiko depresija vėl atsikartos, didelė tikimybė, kad pasikartojimai dažnės, depresija gilės. Tinkamai parinkti vaistai padeda išvengt atkryčių, jie ilgainiui ligą išgydo visiškai. O pati eksperimentuodama ir gerdama ne pagal gydytojų nurodymus, gali "prisižaisti" ir organizmas pradės darytis atsparus vaistams, sunkiau pasiduos gydymui.
Ir tik nedaryk taip kaip patarė Mantė - antidepresantai ne raminamieji, jų negalima vieną dieną išgerti, kitą ne. Jei vartoji, tai kasdien pastoviai, atprantama irgi palaipsniui, mažinant dozes, o ne staiga nutraukiant.
Papildyta:
QUOTE(Bonifacija @ 2006 02 18, 01:26)
Ir pas daktara nebeisiu, nes jis turi savo nuomone, kuri nesutampa su manaja.
Jei daktaras nepatiko, bandyk nueiti pas kitą, nesusidaryk iš vieno psichiatro nuomonės apie visus.