Gal kas pasidalintu išmintim , tos kurios saldainių medžiuj naudoja putplastį, ar tiesiog padarot jam formą ir iš kart klijuojat saldainius, ar dar apvyniojat kuom ( kaip oazę)?
QUOTE(šneider @ 2011 02 23, 22:52)
Gal kas pasidalintu išmintim , tos kurios saldainių medžiuj naudoja putplastį, ar tiesiog padarot jam formą ir iš kart klijuojat saldainius, ar dar apvyniojat kuom ( kaip oazę)?
aptraukiu kepimo folija, nes putplastis baisiai "seriasi", kaip as sakau, tai kad butu sterilu apvynioju Yra pirkti jau gatavu putplascio rutuliu, kurie anei trupa anei ka, bet man jie per brangus, geriau pati pasidarau
QUOTE(Revera @ 2011 02 23, 23:08)
aptraukiu kepimo folija, nes putplastis baisiai "seriasi", kaip as sakau, tai kad butu sterilu apvynioju Yra pirkti jau gatavu putplascio rutuliu, kurie anei trupa anei ka, bet man jie per brangus, geriau pati pasidarau
paruošti tikrai brangūs, Bet putplasčio rutuliukų kažkaip nesu mačius, tik oazes apvalias.
O as noreciau paprasyti, gal kuri darbsciaranke galetu placiau papasakoti kaip daryti vynuogiu keke, kokie saldainiai, kaip ir i ka juos vynioti, kaip ta vielute prisukti ir pan. Gal kuti ir foto turetu, galima butu ir i a.z, buciau labai dekinga.
dar vienas klausimelis- kur perkate "ananaso" virsune, turiu omeny tuos zalius lapus? Gal kuti paneveziete pakomentuos? O pati ananasa is oazes ispjaunat? As galvoju gal dvi oazes suklijuoti, ar vienos uztenka?
Daug visko priklausiau, esu pradedancioji, todel daugiau klausimu nei darbu, bet jei kas atsakys, busiu labai dekinga
dar vienas klausimelis- kur perkate "ananaso" virsune, turiu omeny tuos zalius lapus? Gal kuti paneveziete pakomentuos? O pati ananasa is oazes ispjaunat? As galvoju gal dvi oazes suklijuoti, ar vienos uztenka?
Daug visko priklausiau, esu pradedancioji, todel daugiau klausimu nei darbu, bet jei kas atsakys, busiu labai dekinga
QUOTE(ausruzel @ 2011 02 24, 11:10)
O as noreciau paprasyti, gal kuri darbsciaranke galetu placiau papasakoti kaip daryti vynuogiu keke, kokie saldainiai, kaip ir i ka juos vynioti, kaip ta vielute prisukti ir pan. Gal kuti ir foto turetu, galima butu ir i a.z, buciau labai dekinga.
Kodėl į AZ? Man irgi įdomu, lai čia rašo, jei kuri sutiks pasidalint išmintim
QUOTE(ausruzel @ 2011 02 24, 10:10)
O as noreciau paprasyti, gal kuri darbsciaranke galetu placiau papasakoti kaip daryti vynuogiu keke, kokie saldainiai, kaip ir i ka juos vynioti, kaip ta vielute prisukti ir pan. Gal kuti ir foto turetu, galima butu ir i a.z, buciau labai dekinga.
dar vienas klausimelis- kur perkate "ananaso" virsune, turiu omeny tuos zalius lapus? Gal kuti paneveziete pakomentuos? O pati ananasa is oazes ispjaunat? As galvoju gal dvi oazes suklijuoti, ar vienos uztenka?
Daug visko priklausiau, esu pradedancioji, todel daugiau klausimu nei darbu, bet jei kas atsakys, busiu labai dekinga
dar vienas klausimelis- kur perkate "ananaso" virsune, turiu omeny tuos zalius lapus? Gal kuti paneveziete pakomentuos? O pati ananasa is oazes ispjaunat? As galvoju gal dvi oazes suklijuoti, ar vienos uztenka?
Daug visko priklausiau, esu pradedancioji, todel daugiau klausimu nei darbu, bet jei kas atsakys, busiu labai dekinga
Man irgi tiktu cia, tik galvoju gal nenores atvirai
Vynuogytes aš darau taigi pasidalinsiu patirtimi, nes jau ne vieną ir ne dvi padariau, taigi iš savų klaidų jau pasimokiau
Galimi dveji būdai:
1.
2.
Darant pirmuoju būdu saldainiai turi būti ideliai apvalūs (bent jau patartina, nes nesižiūri kitaip), pvz ferrero rosher. Jų šiai vynuogei reikia ne mažiau 29 vnt. Taip pat reikia mėlynos folijos, organzos į tarpus, dirbtinių vynuogių lapų, bambukinių iešmukų, teipo ir pailgo smailėjančio pagrindo iš putoplasto. Iš oazės netinka, nes ji minšta, o čia reikia kad viskas būtų tvirta. Taigi į kiekvieną saldainį smeigiasi bambukinis iešmukas, jis trumpinasi kiek reikia, vyniojasi į foliją (šiuo stveju mėlyną nes dariau mėlyną vynuogę), užtvirtinam teipu ir smegiam į pagrindą. Taip susmaigstom visas vynuoges, tarpus užpildom organza, viršų papuoššiam lapais na ir viskuo kitu. Kuo šitas būdas turi pliusų - mažiau saldainių, bet jie brangesni. Minusas - nepatogi forma, tokia kaip sakau kampuota, nors ir panaši į vynuogių kekę.
Darant antruoju būdu reikia vėl gi apvalių saldainių, tačiau aš naudoju jau ne ferrero rosher , o ukrainietiškus apvalius su uodegytėm. Taigi reikia saldainių ne mažiau kaip 50vnt.; visos ritės teipo, folijos, lapų ir floristinių vielučių. Taigi imam kiekvieną saldainį, vieną galiuką karštais klijais prispaudžiam prie pačio saldainio, na paslepiam jį, o į kitą įvyniojam vielutę, paliekam kažkiek, kad būtų patogu pinti. Dengiam folija, vyniojam teipu, ir taip su kiekviena. Po to kekėm rišu su teipu , pridedu lapus, kabliuką ir visą kitą. Man šis būdas labiau patinka, nes kažkaip žiūrint labiausiai panašu į tikrą vynuogės kekę
Tikuosi pravers mano patirtis
Galimi dveji būdai:
1.
2.
Darant pirmuoju būdu saldainiai turi būti ideliai apvalūs (bent jau patartina, nes nesižiūri kitaip), pvz ferrero rosher. Jų šiai vynuogei reikia ne mažiau 29 vnt. Taip pat reikia mėlynos folijos, organzos į tarpus, dirbtinių vynuogių lapų, bambukinių iešmukų, teipo ir pailgo smailėjančio pagrindo iš putoplasto. Iš oazės netinka, nes ji minšta, o čia reikia kad viskas būtų tvirta. Taigi į kiekvieną saldainį smeigiasi bambukinis iešmukas, jis trumpinasi kiek reikia, vyniojasi į foliją (šiuo stveju mėlyną nes dariau mėlyną vynuogę), užtvirtinam teipu ir smegiam į pagrindą. Taip susmaigstom visas vynuoges, tarpus užpildom organza, viršų papuoššiam lapais na ir viskuo kitu. Kuo šitas būdas turi pliusų - mažiau saldainių, bet jie brangesni. Minusas - nepatogi forma, tokia kaip sakau kampuota, nors ir panaši į vynuogių kekę.
Darant antruoju būdu reikia vėl gi apvalių saldainių, tačiau aš naudoju jau ne ferrero rosher , o ukrainietiškus apvalius su uodegytėm. Taigi reikia saldainių ne mažiau kaip 50vnt.; visos ritės teipo, folijos, lapų ir floristinių vielučių. Taigi imam kiekvieną saldainį, vieną galiuką karštais klijais prispaudžiam prie pačio saldainio, na paslepiam jį, o į kitą įvyniojam vielutę, paliekam kažkiek, kad būtų patogu pinti. Dengiam folija, vyniojam teipu, ir taip su kiekviena. Po to kekėm rišu su teipu , pridedu lapus, kabliuką ir visą kitą. Man šis būdas labiau patinka, nes kažkaip žiūrint labiausiai panašu į tikrą vynuogės kekę
Tikuosi pravers mano patirtis
[quote=Revera,2011 02 24, 17:43]
Vynuogytes aš darau taigi pasidalinsiu patirtimi, nes jau ne vieną ir ne dvi padariau, taigi iš savų klaidų jau pasimokiau
Sirdingai dekoju, darbo gerokai daugiau nei tikejausi
Vynuogytes aš darau taigi pasidalinsiu patirtimi, nes jau ne vieną ir ne dvi padariau, taigi iš savų klaidų jau pasimokiau
Sirdingai dekoju, darbo gerokai daugiau nei tikejausi
[quote=ausruzel,2011 02 24, 19:09]
[quote=Revera,2011 02 24, 17:43]
Vynuogytes aš darau taigi pasidalinsiu patirtimi, nes jau ne vieną ir ne dvi padariau, taigi iš savų klaidų jau pasimokiau
Sirdingai dekoju, darbo gerokai daugiau nei tikejausi
[/quote]
nematau tikslo slėpt iš tiesų darbo nemažai - per dvi su puse valandos padarau, kai medis per valandą, tai yra skirtumas o jei dar ima ir išslysta apatinė dalis (čia apie antrąją vynuogę), tai taip nervas paima todėl prieš atiduodant dar gerokai pakratau tai jau galima net ir kabint
[quote=Revera,2011 02 24, 17:43]
Vynuogytes aš darau taigi pasidalinsiu patirtimi, nes jau ne vieną ir ne dvi padariau, taigi iš savų klaidų jau pasimokiau
Sirdingai dekoju, darbo gerokai daugiau nei tikejausi
[/quote]
nematau tikslo slėpt iš tiesų darbo nemažai - per dvi su puse valandos padarau, kai medis per valandą, tai yra skirtumas o jei dar ima ir išslysta apatinė dalis (čia apie antrąją vynuogę), tai taip nervas paima todėl prieš atiduodant dar gerokai pakratau tai jau galima net ir kabint
QUOTE(Revera @ 2011 02 24, 18:43)
Labai ačiū
Bet kas tas teipas
QUOTE(šneider @ 2011 02 24, 19:46)
tai tokia popierinė juosta, vos ne kaip lipni būna, bet iš popieriaus, ištepta pieštukiniais klijais, kurių šeip nesijaučia, bet kai pradedi vynioti ką nors, labai puikiai sulimpa. Būna pirkti floristinių prekių parduotuvėse yra įvairių spalvų