QUOTE(Desire*~> @ 2011 02 05, 18:45)
Iš R. Pagojus knygos Meilės pamokos: kad nemylėtume kaip idiotai:
p.26 /Geras pratimas. Reikia vietoj žodžio meilė įstatyti žodį aš ir pasitikrinti, kiek meilės tavyje /.
Meilė kantri ir maloni, meilė nepavydi; meilė nesigiria ir neišpuiksta. Ji nesielgia nepadoriai, neieško savo naudos, nepasiduoda piktumui, nemąsto piktai, nesidžiaugia neteisybe, džiaugiasi tiesa; visa pakenčia, visa tiki, viskuo viliasi ir visa ištveria. (1 Kor 13, 4‐7).
p.39 Tikra meilė laukia, aistra nori visko čia ir dabar.
p.51 Meilė visada nori kitam žmogui gero ir dažniausiai savo sąskaita, aistra nori gero sau ir dažniausiai kito sąskaita.
p.109 Prievartautojui geras emocijas sukelia prievarta. Piromanui padegimai ir gaisrai. Emocijos niekada neparodys skirtumo tarp gerų ir blogų dalykų. Malonios emocijos dar nereiškia, kad tai yra gerai. Štai kam mums reikalingos smegenys.
p.122 S.Peck Nėra meilės be pastangų. Atvirkščiai, meilė reikalauja didžiulių pastangų.
p.130 Tikra meilė yra tada, kai tu nori kitam žmogui gero, net jei jam gera be tavęs.
Aciu Tau! Manau, radau vaista
Papildyta:
"Niekas negyvena vienas: jis šnekasi su tais, kurie jau buvo, gyvena tų žmonių gyvenimą, lipa laiptais ir, žengdamas jų pėdsakais, apžiūrinėja istorijos namų užkaborius. Iš jų vilčių ir pralaimėjimų, iš ženklų, kuriuos paliko (tegu tai bus viena raidė, iškalta akmenyje), gimsta ramybė ir santūrus savo jėgų vertinimas. Kurie moka pasinaudoti šia patirtimi, apturės didelę laimę. Niekada ir niekur jie nesijaus benamiai, nes jų atrama - prisiminimai apie visus, kurie taip pat žengia į nepasiekiamą tikslą."
Česlovas Milošas, "Isos slėnis"
Papildyta:
QUOTE(*amira* @ 2011 01 30, 23:56)
Visi sako, kad aš piktas ir kerštingas. Bet aš visai nepiktas. Atkeršiju ir vėl galim draugauti
QUOTE(rubija @ 2011 01 31, 00:28)
Atleiskite savo priešams, bet niekada, niekada užmirškite jų vardų.
Čia panašiai kaip: "Aš nesu pikta menantis. Atkeršiju ir pamirštu"