Besijuokianti as padariau dvejas vaikiskas. I vienas dejau silka, i kitas lina. Ziuresiu, kas ilgiau nesunesios. Bet ir storos abejos gavosi.
Va va pas mane irgi lygiai taspats, Is sluoksnos, atrodo plonesnes slepetes gaunasi, bet tvirtesnes. O karsinys storas, tvirtas, atrodo, o tam tikrose vietose ir prasitrina, o kitur storas ir lieka. As speju, kad sluoksnos plaukas yra ilgesnis, todel ir gaunasi tvirciau. Faina, kai jau po metu gauni ziniu, kad dar nesios ir nesios slepetes. Bet vaikiai, tai, ui kaip kitaip nesipoja. Mano dickis "ciurina" po namus. Na tai ciuru, ciuru per grindis. Ir dar megsta tas slepetes visaip kreivint ant koju. Jau net bartis pradejau.
Labas rytelis trakst. jou, paskaitinejau ir atejau tik sakau, kad man cia sleptis reik po lapais tokios visos kuribyngos DARBSTUOLES
jep, turejo buti jos suraukiamos i tokia garmoske, bet gavosi perkietos tai bus daba atraitotos perpuse tiesiog kaip veltinukai aulinukai kumstines analogiskai
beje man labai patiko dirbti su lino pluostu, taip puikiai jis kimba ir garbanojasi, ummm...
man is karsinio kietesnes tapkes gaunasi, bet ar tvirtesnes tai po klausimu, nes va vaikiskas pilkas padariaus, sake drauge vaikas tik isikiso burnon ir atsikando gabala tu tapkiu ramiausiai, ka as zinau, manau, kas is sluoksnos neatsikastu taip paprastai, dar vienas va turiu - tvirtos tvirtos, bet vietomis paskystejusios tokios nezinau kaip cia tiksliau issireikst
QUOTE(žollia @ 2011 02 01, 09:16)
barric , sveika prisijungusi Graios pirštinaitės ir kojinaitės. Ir tokios švelnutės. O tas kojinaites turbūt atraitos truputį? Jos tokios ilgokos kūdikiui
jep, turejo buti jos suraukiamos i tokia garmoske, bet gavosi perkietos tai bus daba atraitotos perpuse tiesiog kaip veltinukai aulinukai kumstines analogiskai
beje man labai patiko dirbti su lino pluostu, taip puikiai jis kimba ir garbanojasi, ummm...
QUOTE(Trakst @ 2011 02 01, 09:25)
Va va pas mane irgi lygiai taspats, Is sluoksnos, atrodo plonesnes slepetes gaunasi, bet tvirtesnes. O karsinys storas, tvirtas, atrodo, o tam tikrose vietose ir prasitrina, o kitur storas ir lieka. As speju, kad sluoksnos plaukas yra ilgesnis, todel ir gaunasi tvirciau. Faina, kai jau po metu gauni ziniu, kad dar nesios ir nesios slepetes. Bet vaikiai, tai, ui kaip kitaip nesipoja. Mano dickis "ciurina" po namus. Na tai ciuru, ciuru per grindis. Ir dar megsta tas slepetes visaip kreivint ant koju. Jau net bartis pradejau.
man is karsinio kietesnes tapkes gaunasi, bet ar tvirtesnes tai po klausimu, nes va vaikiskas pilkas padariaus, sake drauge vaikas tik isikiso burnon ir atsikando gabala tu tapkiu ramiausiai, ka as zinau, manau, kas is sluoksnos neatsikastu taip paprastai, dar vienas va turiu - tvirtos tvirtos, bet vietomis paskystejusios tokios nezinau kaip cia tiksliau issireikst
Besijuokianti aciu uz nuoroda
QUOTE(barric @ 2011 02 01, 00:12)
sveikutes, skaitinejau skaitinejau, ziurinejau ziurinejau ir pamaniau pasiprasyt i jusu buri tiesa daug ka ir taip pazistu, bet kitoje temoje
.....tik kad va cia jusu grozybiu prisiziurejus, pamaniau, kad nelabai ka ir turiu parodyt, t.y. parodyt gal ir yra ka, bet pasigirt tai nelabai... ]
.....tik kad va cia jusu grozybiu prisiziurejus, pamaniau, kad nelabai ka ir turiu parodyt, t.y. parodyt gal ir yra ka, bet pasigirt tai nelabai... ]
Sveika,
Grožių čia būna, bet gi ne pagyrų puodas ar renkame geriausią...
Man gražios tavo miniatiūros , kad tik patogu būtų
Žinoma, smagu (ir pavydu ) žiūrėti į idealus, bet turbūt visos prisimenat tą jausmą, kai pavyksta pirmosios šlepetės, tinkamos dėvėt
Matai, kaip jūs čia apie tą karšinį ir sluoksną , visad maniau, jog karšinys patvaresnis
Vėliau ir aš iš sluoksnos(wool), ką aš žinau....įspūdžio nepaliko , išsyk matosi, jog linkę bumbuluotis.Šiaip tokios minkštesnės gavosi, gal ir jaukiau kojai, bet ilgaamžiškumui pasitikėjimo man jos nekelia
Va , čia tai ilgaamžės (tikiuosi) - 17cm
QUOTE(Trakst @ 2011 02 01, 10:43)
Besijuokianti aciu uz nuoroda
Sugalvosi siūsdintis skalabink . Aš norėjau, jie geras nuolaidas dideliems kiekiams taiko. Dabar pradėjo sluoksną dažyt, kainos tikrai labai geros. Daugiau siųsdinantis kaip ir apsimoka, viena 10 kg kažkaip nedrįsau imt. Vis tiek pasibandyt reikia. O ir dažo eko dažais, kas mane labai žavi.
Dzūke, mano abejos ilgai laikančios buvo iš woolo sluoksnos. Taip pradžioj jos daugiau burbuliavos, bet paskui nustojo, ir dėvėsi labai gerai. Aš tai kažkaip linkus viską pati išbandyt, tie "atrodo" ar "taip turėtų būt" dažnai skirias nuo realybės O wooo karšinys tai tikrai prastesnis nei siūlų oazės dėvėjimo prasme. Užtat lietuviška natūrali labai gerai dėvėsi irgi, kai tas ilgas plaukas išsišeria, super, nei bumbuluojas, nei plonėja ties pirštais, nei kokie pūkai eina. Tikrai vėlimui labai super. Tokie mano pastebėjimai...
Ir dar - gražios tapkės .
Ačiū, Besijuokianti, aš per trumpai gyvenu su vilna , kad galėčiau praktiškai palygint.
Papildyta:
Jetus, kokias stebuklingas rankas turit
Aš tai kalu, kalu visaip ten jas
Va, ir kitokia nuomonė dėl karšinio ir sluoksnos
Vis gi gal suvėlimo kokybė esmės turi ar ir pati vilna
Papildyta:
QUOTE(juperi @ 2011 01 31, 21:26)
nu mano tos zalios su ramunytem irgi gavosi tikri VAILOKAI- jokio bambukinio isikisimo nebuvo-tik glosciau... jeigu dar buciau pakociojus-tai butu kaip kailis... bet nemanau, kad per 2-i savaites nesunesios, o ypac karsinio... sluoksna nelaiko, o karsinys
Jetus, kokias stebuklingas rankas turit
Aš tai kalu, kalu visaip ten jas
Va, ir kitokia nuomonė dėl karšinio ir sluoksnos
Vis gi gal suvėlimo kokybė esmės turi ar ir pati vilna
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 02 01, 09:47)
Sugalvosi siūsdintis skalabink . Aš norėjau, jie geras nuolaidas dideliems kiekiams taiko. Dabar pradėjo sluoksną dažyt, kainos tikrai labai geros. Daugiau siųsdinantis kaip ir apsimoka, viena 10 kg kažkaip nedrįsau imt. Vis tiek pasibandyt reikia. O ir dažo eko dažais, kas mane labai žavi.
As jau savo "kelma" panorau krutint i Bulgarija vaziuot pasizmont vasara. Prisikrauciau pilna bagaznika vilnos. Ech svajuko dramblione. Bet taip faina butu...
Man irgi tas patiko ir naturali man ziauriai grazi ta melanzo ruda su baltu. Idomiai, kad nera aviu veisliu, kur ta tipo sluoksna. Mikronus, plaiko ilgi raso, o avies veisles ir nematau. Blyn buna gi tokiu, kuriu ne visi plaukai vienodo storio, toj kasoj. Bijau apsimeluot, bet berods norvegisku aviu vilnot tokiu bjauriu seriu buna, Visur kimba, veliasi, vonia net kimstis pradejo. Ir suvelus jie vistiek "eina" i tokius kaltunus metasi. Broliui dariau, tai juokesi, sake "gyvos" tapkes. Vis serius meto ir niekaip neissiseria. "Atauga" tie seriai vis. Bet va jau metai ir sake dar bala zino kiek nesios. O seip is nuotraukos tu seriu nepamatysi. Ir kaip alpaka tik suslapinus susiurksteja tie seriai.
Jei prigalvosiu ka, butinai tau pranesiu. Darsyk aciu
dzūke prisimenu, ta jausma, kai padariau pirmas slepetes... Senai, senai, kazkur pries metus Ptrisimenu, padariau, ir taip norejau cia parodyt. Kad nufotkinau ir idejau be dekoro, dar slapias. Ir laukiau atsiliepimu. Gavau va va tokia sypsenele " ". Tada pribaziau slepetem akis, nes tai buvo maziui slepetes. Bet pribaziau po viena ant kiekvienos, is sonu. Gavau kritikos, kad reikejo ant kiekvienos po dvi akis. O man ir dabar atrodo, kad padariau teisingai. Mano tos dvi slepetes - kaip viena varle buvo. O tos velejos, labai patyrusios, bande ikalbet mane padaryt varle su keturiom akim. Tai buvo vieninteles mano slepetes su akytem. Tai buvo sausio 16 diena (berods) pernai.
Trakšt, gerai, kad turėjai nuomonę dėl akių
Vadinasi, mano mėlynos iš skirtingų porų
QUOTE(dzūkė @ 2011 02 01, 10:07)
Trakšt, gerai, kad turėjai nuomonę dėl akių
Ir ne tik melynos, bet ir ruzavos.
Dzuke, tikrai rimtos tapces beje, del spalvu- melyna-salta, geltona silta...as negaliu nesiot vilnoniu kojiniu, kuriu spalva butent salta....tada mano koju pirstai sala, sala...va tokios kaip Dzukes- sildo...vien paziurejus
Besijuokianti, dekui uz nuoroda - daugiau tokiu, tai tuoj musiskiai pasiskaite nustos apie kainu kelima galvoti.
apsaugok Viespatie, nevaziuok, Trakst - baisus siukslynai, visos kanalizacijos i jura suleistos (cia is paciu bulgaru lupu, neprisigalvojau), sunys kaip teliukai Sofijoj laksto - o kur jau tokie palaidi, tai apie pragyvenimo lygi ir zmoniu intelekta gali pati suprast. Cigonu gaujos, tik ir saugokis... Ismaisem visus kurortus sia vasara - zmoniu milijonai (daugiausiai rusu), ale viskas kaip sovietiniais laikais - ziauri koncentracija, fe..
Gal tik vaisiai ir darzoves savo skoni turi.
Geriau jau kokias kelias savo aveles sodybelej augink, maciau lygtais Australijoj zmones siuva tokius kaip apdarus joms, kad papilvem ir sonais siuksliu nerinktu. Mintis gera, ale idomu kaip musu kaime zmones i tokias apredytas aveles ziuretu .
va tep, prie rytines kavos...
QUOTE(Trakst @ 2011 02 01, 10:03)
As jau savo "kelma" panorau krutint i Bulgarija vaziuot pasizmont vasara. Prisikrauciau pilna bagaznika vilnos. Ech svajuko dramblione. Bet taip faina butu...
apsaugok Viespatie, nevaziuok, Trakst - baisus siukslynai, visos kanalizacijos i jura suleistos (cia is paciu bulgaru lupu, neprisigalvojau), sunys kaip teliukai Sofijoj laksto - o kur jau tokie palaidi, tai apie pragyvenimo lygi ir zmoniu intelekta gali pati suprast. Cigonu gaujos, tik ir saugokis... Ismaisem visus kurortus sia vasara - zmoniu milijonai (daugiausiai rusu), ale viskas kaip sovietiniais laikais - ziauri koncentracija, fe..
Gal tik vaisiai ir darzoves savo skoni turi.
Geriau jau kokias kelias savo aveles sodybelej augink, maciau lygtais Australijoj zmones siuva tokius kaip apdarus joms, kad papilvem ir sonais siuksliu nerinktu. Mintis gera, ale idomu kaip musu kaime zmones i tokias apredytas aveles ziuretu .
va tep, prie rytines kavos...
kadabra nu va taip greit svajonem galas ir ateina... Nuleidai ant zemes. Reiskia reikes jei ka siustis.
Del vilnos "purvinumo". Seip, kiek zinau, nei Zelandijoj, nei Australijoj avys tikrai nesvaruoles, o del ju laikymo ir nepriziurejimu zalieji visam pasauly bangas kelia. Tiesiog vilna yra paveikiama kazkokiaistai chemikalais, kurie sutirpdo visas siukslytes. Taip, kad jei norit naturalios ir ekologiskos - tai pirkit musiske su visokiom ti zolytem ir spygliukais.
Del vilnos "purvinumo". Seip, kiek zinau, nei Zelandijoj, nei Australijoj avys tikrai nesvaruoles, o del ju laikymo ir nepriziurejimu zalieji visam pasauly bangas kelia. Tiesiog vilna yra paveikiama kazkokiaistai chemikalais, kurie sutirpdo visas siukslytes. Taip, kad jei norit naturalios ir ekologiskos - tai pirkit musiske su visokiom ti zolytem ir spygliukais.