taigi nekočiok laikraštinio storumo masės ir netrupės išsikočioji normalaus gėlių storio lakštelį masės išspaudi drugelius, sudedi juos į lovelius ar į kruopas ir lai džiūsta, jau labai retai kada kuris sulūžta paskui pažiūrėk ant visų tortų maždaug kokio storio mūsų visų tie drugeliai ir pamatysi... masę atitaikius tai jie labai patvarūs ir lengvai išsiima krakmoluoji formeles???
aga.. nu ziuresim, kas cia gausis
QUOTE(Cipciukas @ 2011 01 31, 15:41)
O tu nepameni iš kur tas dinazauriukas ?
nea, nezlopametna aš..
QUOTE(Auksiuke @ 2011 01 31, 18:30)
o čia tai bent
QUOTE(kice @ 2011 01 31, 19:36)
nereik kankintis. Na pastilažas neturi būti storas, bet ir labai plono nereikia. Ir neturi būti minkštas.. Svarbiausia yra iškirsti kontūrą. Kai iškerti drugelio kontūrą, tas pastilažo gabalas gali būti vis dar ant formelės. Apverti ir pirštukais kai kur paspaudi, kad įsispaustų aiškus raštas. Dar pirštu apibrauki kraštelius, kad neliktų jokių nelygumų. Ir pamažu galima nuiminėti nuo formelės. TAda kur nors patogiai sulenkti kampu ir palikti dienai, nakčiai padžiūti. Viskas.
QUOTE(Cipciukas @ 2011 01 31, 15:35)
Taip , su šitais ramunių įspaudais , bet dar lapelius , su dantų krapštuku , perridenu ( kaip darytum kvalboniuką ) , tada jie nebūna kaip lepšiai , o išsilenkia , o nosiukuose , kuokeliai gėlių viduriukams daryti , perkirpti pusiau .
Šitas tortukas ir man mielas , švelnus labai .
Šitas tortukas ir man mielas , švelnus labai .
Cipciuk, aciu uz info Dar pamirsau paklaust - o kuom priklijuota viskas? As kelis tik tortus puosus, tai jusu aisingu klijavau, bet is po smulkiu detalyciu matosi jis man Skaiciau, kad vendeniu galima. Bet nebandziau, tai biski prisibijau O reiks torta padaryt..
Noriu pastilaza jusu pabandyti dengimui, ir gelyciu pastilaziniu padaryt Ar roziu(tokios, kaip is sokoladines mases daromos) lipdymui tinkamas jis?
aciu, mergaites uz gerus zodzius mano naminiam tortukui
o paklausyk, jie tik fotkej atrodo tokie lyg permatomi ar cia nuo tu kringeliuku jie is baltos mases padaryti, sudziovinti ir paskui apkringeliuoti? taip?
QUOTE(kirbe @ 2011 01 31, 18:21)
nagaliu,nes kitokios foto neturiu......
o paklausyk, jie tik fotkej atrodo tokie lyg permatomi ar cia nuo tu kringeliuku jie is baltos mases padaryti, sudziovinti ir paskui apkringeliuoti? taip?
QUOTE(Nova @ 2011 01 31, 19:06)
Cipciuk, aciu uz info Dar pamirsau paklaust - o kuom priklijuota viskas? As kelis tik tortus puosus, tai jusu aisingu klijavau, bet is po smulkiu detalyciu matosi jis man Skaiciau, kad vendeniu galima. Bet nebandziau, tai biski prisibijau O reiks torta padaryt..
Noriu pastilaza jusu pabandyti dengimui, ir gelyciu pastilaziniu padaryt Ar roziu(tokios, kaip is sokoladines mases daromos) lipdymui tinkamas jis?
Griausia tai klijais ( maistiniais ) , bet jei darai gėles ir iš karto klijuoji, gali patepti vandenuku ( vos vos ) bet čia jei jos pastilažo , mano cukrines tik klijais , aisingas tinka , bet taip tiesa iš po labai mažų , kartais išlenda ir matosi .
Gal kitos dar žino būdų , tai patars .
Tiesa prisiminiau .... dar tokiu būdu klijuoja ( bet aš nebandžiau ) , ima pastilažo gabaliuką , skiedžia vandeniu ( na padaro tokią pliūrzytę ) ir ja priklijuoja , sako laikosi , bet aš nedariusi taip .
QUOTE(Cipciukas @ 2011 01 31, 20:13)
Tiesa prisiminiau .... dar tokiu būdu klijuoja ( bet aš nebandžiau ) , ima pastilažo gabaliuką , skiedžia vandeniu ( na padaro tokią pliūrzytę ) ir ja priklijuoja , sako laikosi , bet aš nedariusi taip .
as toki darau,jei nepadeda vandenukas.labai gerai susiklijuoja
QUOTE(Auksiuke @ 2011 01 31, 19:09)
aciu, mergaites uz gerus zodzius mano naminiam tortukui
jie daromi taip.....iš mases bet kokios išpjaunamas padukas,tada iš medžiagos-organzos-iškerpamas batuko viršus...priklijuojama prie paduko ir tada ant viršaus puošiama aisingu...ta medžiaga labai plonyte kaip užuolaida tokia permatoma...todel ir batukai tokie peršviečiami atrodo.....
QUOTE(kirbe @ 2011 01 31, 21:26)
jie daromi taip.....iš mases bet kokios išpjaunamas padukas,tada iš medžiagos-organzos-iškerpamas batuko viršus...priklijuojama prie paduko ir tada ant viršaus puošiama aisingu...ta medžiaga labai plonyte kaip užuolaida tokia permatoma...todel ir batukai tokie peršviečiami atrodo.....
o tai kaip ta organza islaiko aisingo kringeliuku svori- biski nesuprantu ar i vidu batuko ko nors reik prikist, kol sudzius aisingas??? nu sorry, jei kvailai klausiu, bet labai noriu ismokt tokius padaryt
Galima y batuko vidu ykišti vatos,o kai aisingas sudžius,tada atsargiai išimsit......
QUOTE(kirbe @ 2011 01 31, 21:43)
Galima y batuko vidu ykišti vatos,o kai aisingas sudžius,tada atsargiai išimsit......
vsio, ponial, aisku aciu butinai bandysiu
Jei kas netingi, gal galit pasakyt, kuria mase lengviausia padengt tortą pradedančiai?
Aš mąstau apie Meian mase arba Cipsiuko mase (500g . cukraus pudros, 1 kiausinio baltimas, 2 did. saukstai aliejaus, 1 did. saukstas zelatinos) arba marshmallow saldainių masę.
Aš mąstau apie Meian mase arba Cipsiuko mase (500g . cukraus pudros, 1 kiausinio baltimas, 2 did. saukstai aliejaus, 1 did. saukstas zelatinos) arba marshmallow saldainių masę.