Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 43

QUOTE(bite @ 2011 02 17, 13:34)
Dažniausiai pasitaikanti klaida-sekimas instrukcijomis pagal laiką. Dėl šios priežasties visad patariu net neįsiminti, juolab, užsirašinėti priemonių džiuvimo, reakcijos ir pan. laikus moterims, kurioms tai atrodo lemiama. Tai žinoti, žinoma, gerai, bet tik bendrai orientacijai, ne daugiau. Viskas turėtų būti atliekama, tik žiūrint rezultato, kuris priklauso nuo aplinkos sąlygų, sluoksnių storio, paviršių rūšies, prieš tai buvusių sluoksnių išdžiuvimo ir t.t.
Todėl reikia žinoti priemonių išdžiuvimo charakteringus bruožus ir įvertinti tai pirmiausia organoleptiškai. Laikrodis-rekordų fiksavimo palydovas, o ne kokybę garantuojantis prietaisas.
Tarkim, galėčiau pasakyti, kad baltais akriliniais dažais dažytas paviršius kambario temperatūroje džiūsta apie 1val. Ir tai bus labai netikslu. Kokia drėgmė, o, svarbiausia, kokie dažai? Pvz. (ir tai-ne taisyklė!), matiniai balti dažai tiek ir džius, o blizgi emalė gali džiūti iki 3 parų.
Dvikomponenčiai lakai ypač jautrūs aplinkos sąlygoms, todėl geriau žinoti jų išdžiuvimo požymius. Jei pirmas komponentas iš vandens pagrindo lakų rūšies, jis laikomas išdžiuvusiu, kai nuskaidrėja (kaip žinia, tepamas jis beveik baltas). Visiško nuskaidrėjimo stadijos taip pat reikia sulaukti ir iškart užtepti antrą sluoksnį. Tada galima palikti reakcijai, nesijaudinant dėl jos galutinio įvykimo fiksavimo. Čia skubėti net nepatartina, yra pavojus užvelti, užblizginti visą paviršių. Pirmo sluoksnio lipnumas turi būti, toks užmanymas, jis trūkiuose, uždengus antrąjį, "prikabins" porporiną.

Netikslus instrukcijų vertimas-toks pat skubos darbas, kokio kartais norisi ir dekoruojančioms. Bet kuo užsiimant, reikia patirties, įsigilinimo.

Geriausias būdas patirti-juodraštukai kiekvienai naujai įsigytai priemonei, nebijant eksperimentuoti, netgi peržengiant instrukcijos ribas. Taip, žiūrėkim, ir naujos idėjos gimsta 4u.gif

Akrilas paprastas. Tikrai netepu dvikomponentes priemones greiciau nei po poros valandu tepimo akrilo. Aplinka normali, namie silta, oras sausas. Nezinau, jei nereikia sekti instrukcijomis, tada nebezinau kuo ir sekti, nes rezultato praktiskai nera, arba jis neiziurimas. Dabar sakau, kad seksiu pagal laika aklai.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2011 02 17, 11:57)
Man kazkas cia rase, kad nr 2 tepa praejus kelioms h po nr 1...Ir vistiek iseina sake  g.gif  g.gif  g.gif
Papildyta:

Na, kadangi mane pacitavote, tai ir toliau neatsiimu savo žodžių. Tikrai nelaukiu po 1 užtepimo paromis. Išdžiuvus ir tepu 2-ąjį laką. Ir išeina, kartais - ne biggrin.gif
Siūlyčiau neužsiciklinti ant šio lako, aš pvz.nusipirkau naujas priemones.

Na, o dėl tų instrukcijų...gal ir reikia laikytis. Va, nusipirko mano mama kaukę veidui, nes lietuviškai buvo parašyta vertime. O ten plaukų balzamas, gerai, kad spėjau atimti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sig @ 2011 02 17, 15:26)
Na, kadangi mane pacitavote, tai ir toliau neatsiimu savo žodžių.  Tikrai nelaukiu po 1 užtepimo paromis. Išdžiuvus ir tepu 2-ąjį laką. Ir išeina, kartais - ne biggrin.gif
Siūlyčiau neužsiciklinti ant šio lako, aš pvz.nusipirkau naujas priemones.

Na, o dėl tų instrukcijų...gal ir reikia laikytis. Va, nusipirko mano mama kaukę veidui, nes lietuviškai buvo parašyta vertime. O ten plaukų balzamas, gerai, kad spėjau atimti biggrin.gif

va kaip blogai yra ,kad gyvename visos issibatsciusios po visa lietuvele, o tai susibegtume ir kartu issprestume visas problemas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ADREV @ 2011 02 17, 16:15)
va kaip blogai yra ,kad gyvename visos issibatsciusios po visa lietuvele, o tai susibegtume ir kartu issprestume visas problemas. biggrin.gif

aha biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

aš dar visiškai naujokė šioje srityje, todėl prašau jūsų pagalbos. blush2.gif

Nusipirkau medinius vazonėlius, ir norėjau ten prieskonius auginti, tačiau vyras kadangi logiškiau mąsto sako taigi supus tie vazonėliai iš karto nuo drėgmės. Manau jis visiškai teisus, bet galbūt yra kokių nors priemonių, gal kažkaip tą medį impregnuoti galima ar ką nors prieš pradedant dekupažuoti, kad jis man nesupūtų? unsure.gif

Ačiū labai visoms už pagalbą!
Atsakyti
Medinį vazonėlį impregnuoti iš vidaus laku, iš išorės dekoruoti, kaip širdis geidžia, o paskui įstatyti gėlę su kitu vazonėliu į gražųjį dekoratyvinį. Dekoratyviais tikslais naudojamam vazonėliui impregnavimas net šiuo atveju reikalingas, nes laistant gėlę taip pat gali būti vandens perteklius. Visas dekoras tokiu atveju "nueis" labai greit.
O jau tiesiai į tokį sodint g.gif...nematau prasmės.
Atsakyti
Grazinau i parduotuve ta S... priemone. Matomai jai buvo kazkas ne taip. Tik daikteliu prigadinau.
Atsakyti
sveikos, as su klausimu ar puodukui dekoruoti tinka klijai keramikai, ar butinai ieskoti porcelenui, instrukcijoj ju raso kad juos ir kaitinti reikia
Galvoju apie situos
http://www.artmanija...mikos-50ml.html
Atsakyti
Tikiu, kad jau tūkstantį kartų kalbėta apie tai, bet nesinori visų temų skaityti blush2.gif Kiek žinau klijuoti galima ir atspausdintus paveiksliukus, tam geriausiai tinka lazeriniu spausdintuvu spausdinti. Šiaip sakė galima klijuoti ir rašaliniu spausdintus paveiksliukus, tik juos gal kaip pasiruošti reikia, nes įsivaizduoju, kad sušlapę jie visi išsilies? g.gif Gal kas paaiškins man neišmanėlei blush2.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(fussy @ 2011 02 20, 18:52)
Tikiu, kad jau tūkstantį kartų kalbėta apie tai, bet nesinori visų temų skaityti  blush2.gif  Kiek žinau klijuoti galima ir atspausdintus paveiksliukus, tam geriausiai tinka lazeriniu spausdintuvu spausdinti. Šiaip sakė galima klijuoti ir rašaliniu spausdintus paveiksliukus, tik juos gal kaip pasiruošti reikia, nes įsivaizduoju, kad sušlapę jie visi išsilies?  g.gif Gal kas paaiškins man neišmanėlei  blush2.gif  rolleyes.gif

reikia apipurksti juos purskiamu laku, ir nesusilies
Atsakyti
Atspausdinau paveiksliuką ant servetėlės, apipurškiau laku ir gavosi nei šis nei tas - geroji pusė vos matoma, blanki, o antra pusė - ryški. Įdomu, kodėl taip atsitiko?
Tada jau spausdinau ant popieriaus, vėl nupurškiau laku, ir ką gi - vienas paveiksliukas OK, o kitas prarado spalvas. Tai ką blogai padariau?
Atsakyti
gal kas pasakysit kame problema...skaičiau skaičiau ir man vis tiek dar "nedaeina" naudoju dala antique rub sendinimo įtrūkimams išryškinti, tačiau net po kelių parų džiovinimo lakuojant ji tiesiog išsiplauna....dvikomponetę sendinimo priemonę rayher antika naudoju, lakas akrilinis. g.gif gal šios priemonės viena su kita netinka?
Atsakyti