Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 43

QUOTE(Riedgute @ 2011 06 09, 19:31)
Sveikos merginos,
dekupažas man naujiena, bet labai stengiuosi išmokti. Skaičiau ir skaičiau šią temą nuo pirmosios dalies, kol info pradėjo kartotis smile.gif
Taigi, pirmą kartą aptapiau servetėlę.
1. Dabar reik asmeninio patarimo šiam daiktui, gal per daug primaknojau?
2. Kaip manot, ar sendinti? Turiu ir stambaus ir smulkaus dvikomponenčio lako.
3. Jei sendinčiau, kokia spalva įtrinti?
Kritikuokit, būsiu labai dėkinga už visas nuomones. Nesinori šiaip gadint daiktus, norisi, kad tikrai būtų negėda tokį padėkliuką naudoti, ne tik giliai spintelėje slėpti lotuliukas.gif
user posted image

QUOTE(Riedgute @ 2011 06 09, 22:12)
Ir dar... užbaigimui lakas geriau matinis ar blizgus? blush2.gif Kol neturiu kūrybinės vaizduotės, pasikliausiu Jūsiškėmis biggrin.gif

Viskas cia skonio reikalas, man asmeniskai spalvos per daug ryskios, bet gal cia tik nuotraukoj taip g.gif
Man patiktu sendintas stambiai, o lakas uzbaigimui matinis arba pusiau matinis, del itrinimo spalvos net nzn..

Cia mano megejiska ir siaip, kaip zmogaus is salies nuomonė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lėja_: 09 birželio 2011 - 22:10
QUOTE(Lėja_ @ 2011 06 09, 22:07)
Viskas cia skonio reikalas, man asmeniskai spalvos per daug ryskios, bet gal cia tik nuotraukoj taip  g.gif
Man patiktu sendintas stambiai, o lakas uzbaigimui matinis arba pusiau matinis, del itrinimo spalvos net nzn..

Cia mano megejiska ir siaip, kaip zmogaus is salies nuomonė  biggrin.gif

Ačiū 4u.gif Tikriausiai Jūs teisi, spalvos gal per daug "skaudžios", labai sunkiai sekasi man jas tonuoti, neįgudusi akis, o be to ir tapybos žinios menkos smile.gif Bandysiu šviesinti atsargiai drinks_cheers.gif
Atsakyti
tiesa sakant perfekto firmos smulkaus sendejimo nedeciau ant tokio didelio ploto-erdves. Sios firmos ir stambaus skeldejimo sendinimas-susiskaldo ganetinai mazu voratinkliu. O itrukimui isryskinti rinkites giminingas spalvas ( ryskesne zalia, ogal netgi tapacia zalia kuri dominuoja. ir su ja galima itrinti ypatingai tas ruzavas vietas aplink rozes. ruda netamsia kaip kad paryskinta rozytes ziedas, auksine. Itrukimams ryskinti galite panaudoti ir keleta spalvu. tarkim is auksines spalvos itrukimai pereina i ruda. )
Papildyta:
va ka dar uzmirsau pasakyt. manyciau butent sitam darbeliuj tiktu ne visos plokstumos itrukimu isryskinimas, o tik vietomis
Atsakyti
QUOTE(Lėja_ @ 2011 06 09, 17:23)
As irgi ta pati pagalvojus buvau, pirkau akrilinius dažus dvieju spalvu laukui, sadolin vienomponenti skeldejanti laka ir laka laukui. Tai va ir dabar galvoju kaip padekoruot dar reikes  doh.gif  Va gal reikia su tuo vašku pabandyt, bet sunkai isivaizduoju kaip turi atrodyt, gal kas turit pavyzdį kokio darbelio???

Su Sadolino vienkomponenčiu būtinai reikia padirbėti ant kokių "pliauskelių", nors šiaip...gal netgi susilaikyčiau nuo šio lako, kai nėra patirties.
Žinau, bjauri aš su tokiais bet kokio plano neigimais, bet tai...paprasčiausias maksimalizmas...Mano nuomone bet koks sendinimas dekupaže turi būti vos matomas, atliktas tobulai, antraip tai tėra "varnelė": "štai ir aš pasendinau..."
Pavyzdžių? Tai-provanso stiliaus briaunose pratrinti baldai, panašiai kaip čia.
Taigi, taip briaunas pratrynus, dar "užmetus" kokį paprastą, subtilų trafarečiuką, būtų skoninga ir ilgaamžiška.
QUOTE(Riedgute @ 2011 06 09, 18:31)
Sveikos merginos,
dekupažas man naujiena, bet labai stengiuosi išmokti. Skaičiau ir skaičiau šią temą nuo pirmosios dalies, kol info pradėjo kartotis smile.gif
Taigi, pirmą kartą aptapiau servetėlę.
1. Dabar reik asmeninio patarimo šiam daiktui, gal per daug primaknojau?
2. Kaip manot, ar sendinti? Turiu ir stambaus ir smulkaus dvikomponenčio lako.
3. Jei sendinčiau, kokia spalva įtrinti?
Kritikuokit, būsiu labai dėkinga už visas nuomones. Nesinori šiaip gadint daiktus, norisi, kad tikrai būtų negėda tokį padėkliuką naudoti, ne tik giliai spintelėje slėpti lotuliukas.gif

Riedgute, pasirinktas pakankamai sudėtingas spalvų derinys. Tai-negatyvinės viena kitai spalvos, tačiau, mano nuomone, gražus derinys, čia gal tik santykis nelabai dėkingas ir...dar viena problema. Norint gražiai šias spalvas apjungti, kokybiškai pereiti iš vienos į kitą, koją kiša tai, kad maišant šias spalvas, gaunama išvestinė ruda, taigi, jas maišant, ploteliai "murziukais" tampa. Norint "švariai" pereiti, reikia patirties. Pats paprasčiausias būdas pradedančiajai būtų antspaudukų, trafaretų pagalba į rausvą plotą "skverbtis" žaliai, į žalią-rausvai. Iš dalies tai galima būtų daryti ir tokiu spalviniu principu įtrinant dvikomponenčio trūkius. Tačiau apdairiai, apgalvotai reiktų rinktis sendintojo rūšį, arba įtrinimo dažus (jei aliejiniais, tai reikia būti tikrai, kad bus išgautos identiškos spalvos), jei akriliniais, tai jos jau turimos.
Mano skoniu grubokas, saldokas ir stambus paveikslėlis... g.gif Tai, sakyčiau, silpniausia darbelio grandis... unsure.gif
Kitas galimas variantas-specialiai abi spalvas "virpančiai" maišyti iki gausis rusva...
Šiaip tai...nebijoti eksperimentuoti, dirbti ir...dideliausios sėkmės... 4u.gif Padėklui linkiu tapti jaukių pasisėdėjimų vertu liudininku... mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(bite @ 2011 06 10, 00:09)

Labai ačiū už atkreiptą dėmesį ir komentarą 4u.gif Gal, merginos, turite kokios nors medžiagos apie tapyboje naudojamą spalvų spalvų paletę, derinimus ir pan.? Kaip matau, visiškai nenusimanau apie giminingas spalvas. Ieškojau per google, tai meta Senukų prekybos centro ir kitokią info apie turimus pigmentus lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=bite,2011 06 10, 01:09]
Su Sadolino vienkomponenčiu būtinai reikia padirbėti ant kokių "pliauskelių", nors šiaip...gal netgi susilaikyčiau nuo šio lako, kai nėra patirties.
Žinau, bjauri aš su tokiais bet kokio plano neigimais, bet tai...paprasčiausias maksimalizmas...Mano nuomone bet koks sendinimas dekupaže turi būti vos matomas, atliktas tobulai, antraip tai tėra "varnelė": "štai ir aš pasendinau..."
Pavyzdžių? Tai-provanso stiliaus briaunose pratrinti baldai, panašiai kaip čia.
Taigi, taip briaunas pratrynus, dar "užmetus" kokį paprastą, subtilų trafarečiuką, būtų skoninga ir ilgaamžiška.

pabandysiu ant pliauskeliu, tada ant suoliuko, o tada ant stalo smile.gif))))

Mano stalas nera senovinis, na jei senovinis tai ne senu laiku t.y. sovietinis, nepretenduoju i aukstaji pilotaza, ti tiesiog eksperimentas ir labai ilgalikio efekto nereikia, nes tas stalas ilgai nebus laikomas doh.gif Atsiprasau uz toki poziuri, prieis laikas ir rimtesniem darbeliams..

Labai aciu uz patarimus ir uz pavyzduka grazu (o ten nuotraukute tik tokia maza, nepasididina?) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Riedgute @ 2011 06 10, 08:53)
Gal, merginos, turite kokios nors medžiagos apie tapyboje naudojamą spalvų spalvų paletę, derinimus ir pan.? Kaip matau, visiškai nenusimanau apie giminingas spalvas. Ieškojau per google, tai meta Senukų prekybos centro ir kitokią info apie turimus pigmentus lotuliukas.gif

Na va, paieškos rezultatas (viskas priklauso nuo raktinių žodžių mirksiukas.gif )
QUOTE(Lėja_ @ 2011 06 10, 09:04)
Mano stalas nera senovinis, na jei senovinis tai ne senu laiku t.y. sovietinis, nepretenduoju i aukstaji pilotaza, ti tiesiog eksperimentas ir labai ilgalikio efekto nereikia, nes tas stalas ilgai nebus laikomas  doh.gif  Atsiprasau uz toki poziuri, prieis laikas ir rimtesniem darbeliams..
Labai aciu uz patarimus ir uz pavyzduka grazu (o ten nuotraukute tik tokia maza, nepasididina?)  4u.gif

Yra toks posakis:"Darbas meistrą giria"...kiekvienas turim savo požiūrį ir taip tebūnie, bet...spausčiau iš savęs, o ne iš daikto ar laikmečio...čia aš šiaip...toks tad mano požiūris... mirksiukas.gif
Jei nori daugiau tokių pavyzdžių, tai ieškai paieškos žodžiais "Shabby chic", kas reiškia apibendrintai "nudėvėta prabanga", vadinasi, dekupaže nutrintomis briaunelėmis mes tai ir imituojame...Tokioje paieškoje ir rasi ne tik aptrintas baldų briauneles, bet visa, kas telpa į apibrėžimą "nudėvėta prabanga": tai ir tekstilė interjere, ir kiti puošybos elementai...Jei domina būtent nutrynimu sendinti baldai, išsirenki tik tuos rezultatus, su nutrintais baldais...Pasidairyk čia, dar čia... Pavyzdžių internete-jūra...wink.gif Belieka tinkamai išsirinkti, nes prastų pavyzdžių taip pat apstu...
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Dėkoju už kantrybę aciuks.gif einu studijuot ir taisyti.
Atsakyti
Sveikutės,
gal galit papasakoti, kaip pritvirtinate prie dekoruotų dėžučių atlasines juosteles, kaspinėlius, nėrinukus?

nuotraukos skolintos, pateikiu kaip pavyzdėį. user posted image
Atsakyti
Sausais klijais, laku, dvipuse lipnia juostele. Pastarąją vertinčiau geriausiai.
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2011 06 10, 12:37)
Yra toks posakis:"Darbas meistrą giria"...kiekvienas turim savo požiūrį ir taip tebūnie, bet...spausčiau iš savęs, o ne iš daikto ar laikmečio...čia aš šiaip...toks tad mano požiūris... mirksiukas.gif
Jei nori daugiau tokių pavyzdžių, tai ieškai paieškos žodžiais "Shabby chic", kas reiškia apibendrintai "nudėvėta prabanga", vadinasi, dekupaže nutrintomis briaunelėmis mes tai ir imituojame...Tokioje paieškoje ir rasi ne tik aptrintas baldų briauneles, bet visa, kas telpa į apibrėžimą "nudėvėta prabanga": tai ir tekstilė interjere, ir kiti puošybos elementai...Jei domina būtent nutrynimu sendinti baldai, išsirenki tik tuos rezultatus, su nutrintais baldais...Pasidairyk čia, dar čia... Pavyzdžių internete-jūra...wink.gif Belieka tinkamai išsirinkti, nes prastų pavyzdžių taip pat apstu...
Sėkmės 4u.gif

labai dekui smile.gif))))) 4u.gif
Atsakyti
bet ar per laika neatkrenta juostele, jei ji klijuota dvipuse lipnia juosta, gal yra speciali dvipuse lipni juosta, butu idomu apie tokia suzinoti 4u.gif
Atsakyti