QUOTE(Everlasting @ 2011 03 31, 22:01)
Labai malonu, kad parašėte
Situacija tokia, kad pvz. aš atsineščiau į spaustuvę A4 formato lapą, kuris būtų aplankstytas sumuštiniams skirtu popieriumi. Paveikslėlio man reikia būtent ant sumuštinių popieriaus.
Tad domina, ar priimtų tokį "paruoštą" lapą?
Situacija tokia, kad pvz. aš atsineščiau į spaustuvę A4 formato lapą, kuris būtų aplankstytas sumuštiniams skirtu popieriumi. Paveikslėlio man reikia būtent ant sumuštinių popieriaus.
Tad domina, ar priimtų tokį "paruoštą" lapą?
Jei rasit tokią spaustuvę, būčiau dėkinga už kontaktus...
QUOTE(*Kristal* @ 2011 04 01, 20:27)
Ačiū ties ertme kairėje pusėje plyšo servetėlė tai reikės taisyt, vienoj vietoj kampas netinkamai užlenktas, o ir raukšlyčių yra Čia gal dėl nekokios kokybės foto, sunku įžiūrėt
Ir tai "liapsusai"?
Kai servetėlė plyšta, kartais, tą vietą pašvitrinus, tereikia kelių patapšnojimų teptukėliu, akrilu puikiai atkūrus servetėlės spalvas. Tada ir pati dekoruotoja neras vietos, kuriai kažkas buvo nutikę.
Užklijuotos servetėlės raukšlytės nušveičiamos švitriniu. Jei reikia, taip pat pasidarbuojama dažais.
Apskritai, reikia džiaugtis, jei kažkas nenumatyto nutinka, nes toj vietoj gimsta idėja.
Visa tai, kas pasakyta, netinka dekupažo stiliui "blynelių klijavimas", o darbuojantis kūrybiškai, patapant, problemų nėra ir būti negali...
QUOTE(ojojojIeva @ 2011 04 01, 20:49)
... vat man dar neikandama kaip galima serveteles klijuoti ant kitokio pagrindo nei baltas..juk servetele prasciau matos,ar nea?
Mano galva, tai bene labiausiai paplitusi nuomonė, o darbeliai, laikantis to, neretai suprastėja.
Daug kur randamos rekomendacijos po servetėle dažyti baltai. Kartais šitai gadina darbus lygiai taip pat kaip ir nedažymas baltai, kur reikia.
O kaip to nesuprasti, nesuprantu
Merginos, imkit servetėlių, kurių negaila ir pasiplėšę jų gabalėlių, eikit per savo būsto daiktus ir "paklijuokit" vandeniu tų gabalėlių ant įvairiausių spalvų daiktų...Pvz., geltonas lempos gaubtas, juoda rankinė, raudono plastiko papkė dokumentams, spalvotos vonios, virtuvės plytelės ir t.t. Paeksperimentuokit, pasižiūrėkit, kas darosi, kai sušlampa servetėlė, kurioje dominuoja viena ar kita spalva.
Baltai reikia dažyti tik po tomis servetėlėmis, kuriose yra žmogaus kūnas, balti ar kt. spalvos objektai, kuriems būdinga tik ta spalva, peizažas, natiurmortas, kuriems negalima keisti spalvų ir pan. atvejais.
Pvz., servetėlėje yra baltos gėlės, tačiau dekoruojama retro stiliumi, pagrindą galima dažyti dramblio kaulo spalva, nes tai priduos ypatingai gerą nuotaiką visam darbui.
Ypač gerų rezultatų galima išgauti pagrindą po servetėle dažant ne viena spalva.
Šito neįmanoma suprasti teoriškai, tad siūlyčiau eksperimentuoti, kaip aukščiau minėjau, o ir ant margų paviršių.
Yra tokie klijavimo ant spalvoto fono niuansai: servetėlė neturėtų būti klijuojama ant labai tamsaus fono dėl galimo jos baltavimo po išdžiūvimo, net jei paveikslėlis tamsesnis už foną, Dar vienas svarbus dalykas-jei servetėlėje daug tamsios spalvos, tai ją klijuojant ant balto pagrindo, visus tamsius plotus dažnai tenka perpiešti, nes, atsluoksniavus po pirmuoju sluoksniu buvusį servetėlės sluoksnį, viršutiniajame lieka skylutės, per kurias ir persišviečia fono spalva. Per tas skyliukes ant antrojo sluoksnio spaustuvėje spaudžiant patekę paveikslėlio dažai juk nukeliavo šiukšliadėžėn su antruoju sluoksniu.
Sėkmės eksperimentuojant
Nėra didesnės kliūties už baimę...