Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 43

QUOTE(cccitrin @ 2011 03 21, 16:50)
Ruteliauskas => labai aciu smile.gif
O gal zinot kaip varda uzrasyti? irgi spausdintis ir klijuoti?

prašom, kaip matot, tereikia perskaityti vos porą puslapių iš beveik 43 prikalbėtų temųmirksiukas.gif
na vardo užrašymui variantų nemažai - spauzdint ir klijuot, rašyti ranka, naudoti trafaretus, degint, .... žodžiu fantazijos ir siekiamo rezultato reikalas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruteliauskas: 21 kovo 2011 - 17:03
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 03 21, 16:32)
parinkau jum kelis pasisakymus, tikiuosi Rasaleb nesupyks ax.gif

Oi ne, tikrai nesupyks , kad tik mačytų wink.gif

QUOTE(cccitrin @ 2011 03 21, 16:50)
O gal zinot kaip varda uzrasyti? irgi spausdintis ir klijuoti?

Norima spausdintis paveiksliuką įsikelk į Picasa, užrašyk pasirinktą tekstą, išsaugok ir viskas tada galima spausdinti kaip tik patinka. Priklijavus tada lengviau galima perpiešti teptuku.

O dėl perkėlimo ir klijavimo norimo paveiksliuko, tai jau atsakė merginos ir dar gerai būtų paskaityti ankstesnes temutes ax.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Aš vėl su klausimu apie daikto skirto dekoravimui paruošimą.
Dariau aš dėžutę (čia tą pačią kuri man atsilupo, bet pavyko ten normaliai sutvarkyti smile.gif ) ir jau kai buvo viskas gatava, bepriveržiant varžtelius spynelės ir vyrių, pamačiau, kad man medis išsikraipė doh.gif
Tai buvo su plonu dangčiu dėžutė (arbatos dėžutė su stikliniu dangčiu) ir servetėlę klijavau kišdama po vandens srove, tai gal tas plonas dangtis ir deformavosi.
Labai negražiai atrodo kai kreivai stovi dangtis prisuktas ir išlenda dėžutės kraštas.

Tai iš naujo viską perdarysiu su nauja dėžute, nes jau senosios kaip ir nebepataisi.
Gal prieš dekoruojant šitą dėžutę ją reikia gruntuoti, kad nepasikartotų tas pats?

O dar kitas klausimas. Man labai patiko klijuoti servetėles tiesiai ant medžio. Gražu kai medžio raštas persimato. Tik ar klijuojant tiesiai ant medžio nereikia taip pat dėžutės kažkaip paruošti, kad nuo skystų klijų nesideformuotų ar per daug drėgmės negautų?

Iš anksto dėkui už pagalbą! 4u.gif

Atsakyti
Laba diena poniutės 4u.gif

Ko taip tylu pas jus? unsure.gif

Aš su konkrečiu klausimu:

Turiu atsispausdinus paveiksliukų ant sumušinių popieriaus su rašaliniu ir lazeriniu spausdintuvu. Ar būtina juos supurkšti laku? Ir kodėl taip daroma, kad lakuojant nenubėgtų spalvos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bitutė @ 2011 03 23, 10:50)
Sveikutės,

Aš vėl su  klausimu apie daikto skirto dekoravimui paruošimą.

man jokių pokštų su formų kitimu nebuvo,todėl geriau nekomentuosiu ax.gif

dėl medžio rašto išsaugojimo - jei nenorima uždengti medžio rašto, siekiant,kad jis matytųsi ir išryškėtų yra naudojamas beicas mirksiukas.gif

QUOTE(Ismene @ 2011 03 24, 12:51)
Laba diena poniutės  4u.gif

Ko taip tylu pas jus?  unsure.gif

Aš su konkrečiu klausimu:

Turiu atsispausdinus paveiksliukų ant sumušinių popieriaus su rašaliniu ir lazeriniu spausdintuvu. Ar būtina juos supurkšti laku? Ir kodėl taip daroma, kad lakuojant nenubėgtų spalvos?  g.gif

Tylu matyt dėl to,kad visos darbuojasi pavasarinių nuotaikų pagautos smile.gif Jei paveiksliukas spausdintas lazeriniu spausdintuvu jo 'užfiksuti' laku nebereikia. Kai spausdinama rašaliniu spausdintuvu yra purškiama laku,kad spalvos neišsilietų. Į klausimą "Ir kodėl taip daroma, kad lakuojant nenubėgtų spalvos? " galima atsakyti vietoj klaustuko padėjus tašką, t.y. "taip daroma, kad lakuojant nenubėgtų spalvos" (juk spausdindama paveiksliuką būtent tokį jį ir norite matyti ax.gif
Atsakyti
nu patarkit. daryt ruošiuosi albumą su senovinėm foto. o fona darysiu iš tokio senovinio rašto servteėlių ir panašių dalykų. ir man reikia ta visą servetėlinį paviršių labai smarkiai sumurzint. kuo geriau man tą dalyką padaryt? ar akriliniais ar aliejiniais dažais?
Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 03 24, 14:14)

Širdingai dėkoju už atsakymą aciuks.gif

Dar klausimėlis: prieš daugiau nei tris metus pirkau auksinę pudrą skilinėjimams įtrinti. Tuo metu darbelis visiškai nepavyko, gavosi viskas purvina. Nepamenu kaip tiksliai dariau, gal prastai nuvaliau. Berods sausus tryniau. O dabar pamačiau, kad ant buteliuko parašyta "įtrinti įtrūkimus, maišyti su laku". Ar kas naudojate pudrą? Su kokiu laku maišyti?

Ir dar... Noriu atnaujinti prieš tris metus padarytą nevykusiai dėžutę. Ar šlifuot reikia, kad ir dažai nusiimtu ar užteks viršutinį laką nuimti? Gal bandyt gruntuot? g.gif
Atsakyti
Avijacija, nesupratau klausimo.
Apie kokias servetėles kalbi? Popierines? Austines? Ką jos ten tam albume veiks?
Kurioje dekoravimo (kažkokio) stadijoje ketini murzint?
Klausi dekupažo temoje, kas tai, - dekupažas?

Atsakyti
QUOTE(Ismene @ 2011 03 24, 14:08)

dėl pudros, siūlau parašyti pavadinimą, gal tada lengviau bus rasti su tokia pat priemone dirbusias merginas mirksiukas.gif
dėl atnaujinimo, įtariu,kad tik laką pašalinti bus sunku, vis tiek naudojant švitrinį popierių bus pažeistas ir dažų ar kitokio apdirbimo sluoksnis, geriausiam rezultatui turbūt teks viską nušveist ir iš naujo dekoruot...Šitam procese galiu palinkėt tik kantrybės, pati niekaip neprisiruošiu vienos dėžutės gaivinimui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2011 03 24, 14:14)

Dar klausimas: ar plaukų lakas nepakeičia spalvos sumušinių popieriaus? Nepageltonuos jis? g.gif Noriu priklijuot žodžius ant balto fono. Ar skirsis popierius? Geriau stengtis kuo daugiau nukirpt nereikalingo balto fono ar galima nesukt galvos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ismene @ 2011 03 24, 15:34)
Dar klausimas: ar plaukų lakas nepakeičia spalvos sumušinių popieriaus? Nepageltonuos jis?  g.gif  Noriu priklijuot žodžius ant balto fono. Ar skirsis popierius? Geriau stengtis kuo daugiau nukirpt nereikalingo balto fono ar galima nesukt galvos?  g.gif

plaukų lako nesu bandžius (plaukų lakas dar iš tų laikų kai su lipalu dirbdavo, turbūt ax.gif ), siūlyčiau naudoti normalų purškiamą laką ax.gif

Prieš klijuojant, dar paskaitykit apie paveiksliukų klijavimą, nes popierius gana storas (lyginant su servetėle),tai čia šiokių tokių subtilybių yra 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruteliauskas: 24 kovo 2011 - 16:09
QUOTE(bite @ 2011 03 24, 15:32)
Avijacija, nesupratau klausimo.
Apie kokias servetėles kalbi? Popierines? Austines? Ką jos ten tam albume veiks?
Kurioje dekoravimo (kažkokio) stadijoje ketini murzint?
Klausi dekupažo temoje, kas tai, - dekupažas?

nu mintyse vaizdą turiu o atpasakot nemoku doh.gif paprasčiausiai paprastą popierinę servetėlę klijuoju ant to albumo. paprastas klasikinis dekupažas nieko daugiau. tik va man pamurzint reikia ne tik kampus ir tt. bet absoliučiai visą paviršių ir gan stiprokai taip.... sendintojo jau netepsiu. va tik mąstau su aliejinaiis taip daryt ar su akriliniais dažais....... jaučiu aliejiniai tam reikalui gal gražiau gultųs.....
Atsakyti