Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

QUOTE(aysel @ 2011 02 19, 12:58)
aš po pokalbio ir po savo testų rezultatų aptarimo.

po pokalbio nesijaučiu niekaip, stengiuosi nesijausti smile.gif. bet labiau norėčiau pykti ar nusivilti, nei džiaugtis ar tikėtis.
galvoju, kad visgi žiauriai sudėtinga rasti darbą. dabar buvo 4 etapas: 2 agentūroj (pokalbis ir testas), 2 su darbdaviais (pokalbiai). kontraktas - niekuo neįspūdingas, su vidutiniu atlygiu ir vidutiniais reikalavimais, pareigos pusiau atsakingos, nevadovaujančios, darbo pradžia - 2 mėn. laikotarpyje.
laukiu jūsų argumentų ir palaikymo, nes rankos visai nusvirs  verysad.gif

Sveikos,
Atsiprašau, kad taip įšoksiu į temą, bet šiek tiek pasibaisėjau... 4 etapai... Dar testas...
Tai koks turi būti atlyginimas?
Šiaip pati irgi ieškausi darbo, sekasi labai lėtai, vidutiniškai tik vienas pokalbis į mėnesį, bet esu tikra, kad darbą tikrai rasiu ir ne bet kokį, o man tinkantį ir patinkantį.
Aišku, kiekvienam sava situacija ir optimizmo duota kiekvienam skirtingai, bet mane truputį šiurpina darbo ieškančiųjų nuvertinimas. Ką reiškia pusiau atsakingos pareigos? Juk ir sekretorės pareigos labai atsakingos. Aš asmeniškai darbo pasiūlymą, susidedantį iš keturių etapų laikau nurašytą iš pat pradžių (dalyvauti galima tik šiaip sau, jei nėra pakankamai dalyvavimo pokalbiuose patirties). Tokie darbo pasiūlymai rodo darbdavių lėtą apsisprendimą, abejojimą, kyla klausimas, ar darbdavys apskritai žino, ko nori ir ieško. Kaip paskui su tokiais reikėtų dirbti?
Šiaip tikrai nežadu nuleisti rankų, ir jums nepatariu, prisiminkit, kokią turit darbo patirtį, gebėjimus ir rinkitės tik tikslingus darbo skelbimus (geriau mažiau kandidatuoti, bet į rimtesnes vietas).
Atsakyti
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 02 19, 13:06)
aysel, oho, net pavydu tokiu rezultatu wink.gif As manau po tokio testo nebuciau tokia savim patenkinta  doh.gif  biggrin.gif Man idomu, kas ten per darbdavys kad sitaip taso po pokalbius? :/

darbdavio viešai neminėsiu - jei mes čia skaitom, tai ir atrankos agentūros, ir darbdaviai irgi gali skaityti smile.gif manau, net atpažįsta save smile.gif jei įdomu - galiu į AŽ.

QUOTE(dontstop @ 2011 02 19, 13:25)
drinks_cheers.gif  Ačiūd nė karto neteko tokių konkursų eiti, nors gal ir įdomu būtų išgirsti rezultatus  smile.gif

Aysel, savivertė žema? Nustebino, iš postų nepasakyčiau  smile.gif

taigi kad įdomu išgirsti, bet tik tiek. geri testo rezultatai nebūtinai reiškia gerus darbo paieškos rezultatus doh.gif
dėl savivertės kaip sąvokos - diskutuotinas klausimas. nevertinu aš savęs prastai, bet tam yra realaus pagrindo. čia turėjo omeny, kai moki/nemoki, žinai/nežinai, vis tiek vertini save gerai. pvz.: neskiriu austrijos nuo australijos - vis tiek pats esu pats protingiausias. o aš kitaip - nežinau, kiek gyventojų turi trečias pagal dydį austrijos miestas - jau kažko nežinau, nesu pats geriausias, kai sužinosiu - gal būsiu, o gal dar kažką turėsiu sužinot. aktyviuose pardavimuose ta savivertė (man tai - akivaizdus ir kvailas savęs pervertinimas) labai svarbu.

atsiprašau, kad išsiplėčiau, daugiau savo asmenimi neteršiu diskusijos smile.gif
diskutuojam toliau, kaip išlaikyti tą optimizmą, kai logiškų paaiškinimų nesėkmėms neberandi 4u.gif chrysocolla, ar ne tau šiandien pokalbis turėjo būti?
Atsakyti
QUOTE(aysel @ 2011 02 19, 14:41)
jei įdomu - galiu į AŽ.

Aha, idomu drinks_cheers.gif Zinosiu kur cv nesiusti doh.gif 4u.gif

chrysocolla, ar ne tau šiandien pokalbis turėjo būti?

Turejo, bet paskambinau ir paprasiau kad atidetu, nes vis dar kosau vos pradedu ilgiau kalbeti doh.gif Eisiu pirmadieni....
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 02 19, 14:37)
Šiaip pati irgi ieškausi darbo, sekasi labai lėtai, vidutiniškai tik vienas pokalbis į mėnesį,

Sveika, oho, as jau maniau kad manes beveik nieks nekviecia i pokalbius unsure.gif doh.gif

P.S. Kazkodel naiviai laukiu skambucio is Urmo... Labai noreciau kad paskambintu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 02 19, 13:48)
Sveika, oho, as jau maniau kad manes beveik nieks nekviecia i pokalbius  unsure.gif  doh.gif

smile.gif
O ką.
Vienas pokalbis per mėnesį - dar labai normalu.
Juk tas pokalbis gali būti pagaliau ir pergalė.
Jau buvau keturiuose, darbą tikiuosi rasti per pusę metų.
Svarbu nepanikuoti, tiksliai pasirinkti darbus, kur norėtum dirbti (kad po pusės metų vėl nereiktų ieškoti), jau pokalbyje žinoti, ar tas darbas tiks.
Gebėjimų ir patirties yra, dabar tereikia surasti tinkamą darbdavį (o ne kokį ten su begalę atrankos etapų).
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 02 19, 13:37)
Sveikos,
Atsiprašau, kad taip įšoksiu į temą, bet šiek tiek pasibaisėjau... 4 etapai... Dar testas...
1. Tai koks turi būti atlyginimas?
Šiaip pati irgi ieškausi darbo, sekasi labai lėtai, vidutiniškai 2. tik vienas pokalbis į mėnesį, bet esu tikra, kad darbą tikrai rasiu ir ne bet kokį, o man tinkantį ir patinkantį.
Aišku, kiekvienam sava situacija ir optimizmo duota kiekvienam skirtingai, bet mane truputį šiurpina darbo ieškančiųjų nuvertinimas. 3. Ką reiškia pusiau atsakingos pareigos? Juk ir sekretorės pareigos labai atsakingos. Aš asmeniškai darbo pasiūlymą, susidedantį iš keturių etapų laikau 4. nurašytą iš pat pradžių (dalyvauti galima tik šiaip sau, jei nėra pakankamai dalyvavimo pokalbiuose patirties). 5. Tokie darbo pasiūlymai rodo darbdavių lėtą apsisprendimą, abejojimą, kyla klausimas, ar darbdavys apskritai žino, ko nori ir ieško. Kaip paskui su tokiais reikėtų dirbti?
6. Šiaip tikrai nežadu nuleisti rankų, ir jums nepatariu, prisiminkit, kokią turit darbo patirtį, gebėjimus ir rinkitės tik tikslingus darbo skelbimus (geriau mažiau kandidatuoti, bet į rimtesnes vietas).

ups, nemačiau šito posto, tai dar atsakysiu, kad būtų aiškiau ir kad truputį reabilituočiau darbdavį. bet kokiu atveju, ačiū už šitą komentarą ir domėjimąsi smile.gif

1. atlyginimas nėra didelis, bent jau aš geriau jausčiausi, jei gaučiau 20 proc. daugiau.
2. nebegaliu sau leisti lėtai ir ilgai ieškotis darbo. visi resursai jau išsekę, vyro neturiu, turiu vaiką ir paskolas.
3. atsakingomis laikau tas pareigas, kai esi tiesiogiai atsakingas už finansus, pardavimus arba darbuotojus. atsiprašau, kad ne visai aiškiai parašiau.
4. kad bus 4 etapai - nežinojau. minėjau, kad dėl šito darbo net nesikreipiau, agentūra surado mane pati. taip, vaikštau ir dėl patirties.
5. nebūtinai. ilgas atrankos procesas gali reikšti ir atsakingą darbdavių požiūrį, norą sumažinti riziką, kantrybę galų gale. aš nebūčiau tokia kantri. darbdavys iš tiesų geras, vienas jų - žinomas verslininkas.
6. ačiū smile.gif tik aš tikiu, kad dalyvavimas prastesniuose konkursuose (šito, toli gražu, tokiu nelaikau) suteiks daugiau pasitikėjimo derantis dėl tikro darbo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aysel: 19 vasario 2011 - 14:00
Aš taip pat jau po pokalbio smile.gif Įmonė man patiko, aplinka graži, vadovas normalus, bent jau iš pokalbio supratau, kad vertinantis savo darbuotojus. Laukiu rezultatų, žadėjo iki kitos savaitės galo apsispręsti. Ai, algos neaptarėm, kažkaip neklausiau. Manau, ka jei tiksiu ir patiksiu, tai bus paskutinis derybų objektas.

Aysel, net nežinau ką pasakyti... Iki kada žadėjo apsispręsti ir ar čia jau paskutinis etapas buvo?

Ilgi atrankos procesai mane psichologiškai veikia, nes kuo tolesnis etapas, tuo labiau bijau...

Atsakyti
QUOTE(aysel @ 2011 02 19, 13:58)
aš po pokalbio ir po savo testų rezultatų aptarimo.

po pokalbio nesijaučiu niekaip, stengiuosi nesijausti smile.gif. bet labiau norėčiau pykti ar nusivilti, nei džiaugtis ar tikėtis.
galvoju, kad visgi žiauriai sudėtinga rasti darbą.
laukiu jūsų argumentų ir palaikymo, nes rankos visai nusvirs  verysad.gif

Sudėtinga, bet reikia tikėti, jog įmanoma mirksiukas.gif Tad vyk neigiamas mintis šalin.
Beje, o kada sužinosi atsakymą? (Linkiu, kad jis būtų teigiamas!)

QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 02 19, 16:06)
Aš taip pat jau po pokalbio  smile.gif  Įmonė man patiko, aplinka graži, vadovas normalus, bent jau iš pokalbio supratau, kad vertinantis savo darbuotojus. Laukiu rezultatų, žadėjo iki kitos savaitės galo apsispręsti. Ai, algos neaptarėm, kažkaip neklausiau. Manau, ka jei tiksiu ir patiksiu, tai bus paskutinis derybų objektas.

Ilgi atrankos procesai mane psichologiškai veikia, nes kuo tolesnis etapas, tuo labiau bijau...

Tikiuosi sulauksi teigiamo atsakymo wink.gif.

Ilgi atrankos procesai mane irgi veikia. Nors aš kartais pamąstau kaip jų (darbdavių) vietoje elgčiausi. Ir nors man sunku laukti atsakymų (tinku ar ne), tačiau reikia pripažinti, jog būdama jų vietoje irgi ilgai rinkčiausi ir gerai apgalvočiau savo sprendimą ax.gif Juk jei darbdavys suklys, tai gali būti, jog po kelių mėnesių jam vėl reiks ieškoti naujo darbuotojo. O tuomet vėl reiks ir pinigų tam skirti, ir laiko, ir t.t.
Atsakyti
praėjau 4 etapą. dar ne pabaiga. antradienį bendraujam toliau.
puiki proga lavinti kantrybę, supratingumą ir toleranciją, rasti jėgų ir motyvacijos tikslo siekimui iki galo, mokytis pozityvumo. kad ir kaip viskas pasibaigs, tikiuosi pasirodysiu geriausiai kaip galiu ir bent jau savo akyse išlaikysiu savigarbą [saviįtaiga čia bigsmile.gif ]

Geltonažuvie, sėkmės tau toliau. 2softly, ačiū už palinkėjimus. tikiuosi, kad jei jau gausiu tą darbą, jis bus ilgam ir užtikrintai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aysel: 19 vasario 2011 - 23:56
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 02 19, 16:06)
Aš taip pat jau po pokalbio  smile.gif 

Labai dziaugiuosi uz tave ir linkiu, kad gautum si darbuka bigsmile.gif atsimenu, kaip ilgai ieskojai.. kaip cia jum sekas? senai buvau.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*bonbonke* @ 2011 02 19, 10:54)
Citata is ldb DUK:
Ar isejus is darbo savo noru priklauso bedarbio pasalpa?Ir kokio dydzio?darbo stazas 3 metai esancioj bendrovej.Ačiū.Nutraukus darbo santykius savo noru, nedarbo socialinio draudimo išmoka skiriama tiems bedarbiams, kurie iki įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje dienos turi ne mažesnį kaip 18 mėnesių nedarbo draudimo stažą per paskutinius 36 mėnesius. Nedarbo draudimo išmokos dydis apskaičiuojamas kiekvienam asmeniui individualiai, nes jis priklauso nuo bedarbiui priklausiusių draudžiamųjų pajamų, valstybės remiamų pajamų ir kitų faktorių.
Siulyciau pasiskaityti http://www.ldb.lt/In...ie/DUK/DUK.aspx
Gal bus aiskiau wink.gif

o jus nezinote, jei pvz prastovejau birzoj 18 men ar as galiu gauti is birzos pasalpa? gal jus zinot?
Papildyta:
QUOTE(miurdock @ 2011 02 19, 13:47)

butent o darbu sarasai ilgiausi ir kai pradedi ieskoti pamatai, kad negauni darbo, nes reikalavimai super ir dar is birzos mest nori. verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(aysel @ 2011 02 19, 23:54)
praėjau 4 etapą. dar ne pabaiga. antradienį bendraujam toliau.
puiki proga lavinti kantrybę, supratingumą ir toleranciją, rasti jėgų ir motyvacijos tikslo siekimui iki galo, mokytis pozityvumo. kad ir kaip viskas pasibaigs, tikiuosi pasirodysiu geriausiai kaip galiu ir bent jau savo akyse išlaikysiu savigarbą [saviįtaiga čia bigsmile.gif ]

Geltonažuvie, sėkmės tau toliau. 2softly, ačiū už palinkėjimus. tikiuosi, kad jei jau gausiu tą darbą, jis bus ilgam ir užtikrintai.

cia i pokalbi 4-a karta eini i ta pati?
as 3-ia kart i ta pati.
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2011 02 20, 17:32)
Labai dziaugiuosi uz tave ir linkiu, kad gautum si darbuka  bigsmile.gif atsimenu, kaip ilgai ieskojai.. kaip cia jum sekas? senai buvau..  biggrin.gif

Smagu, kad užėjai. Pasipasakok, kaip tau sekasi tavajam darbe. Ar patenkinta esi?
O mes čia kaip matai. Vienos ateina, kitos išeina, o aš vis čia dar kabau doh.gif

Šiandien visą dieną mastau apie tą pokalbį, kokie rezultatai bus. Labai noriu tikėti, kad viskas baigsis gerai, nes man tikrai ten patiko. Vaikštau, kaip galvą gavus, net stiklinę sudaužiau. Tikiuosi, kad čia pasiteisins ta patarlė, kad šukės laimę neša ax.gif Tik labai baisu prisisvajoti, bet kaip aysel kažkada rašė, žiūrėsiu, ar mintys materializuosis lotuliukas.gif
Atsakyti