Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

QUOTE(mamucis @ 2011 02 18, 17:05)
Isiregistravau siandien DB  cool.gif  Susitikimas su konsultante tik po savaites, sake ji ir paaiskins del pasalpos. Gal kas gali trumpai kaip nustato kokio dydzio ir kada mokama ta pasalpa?

Pašalpą skiria 6 mėnesiams, suma nepriklauso nuo to, kiek uždirbai prieš tai. Dabar ji siekia 650 lt. Moką už praėjusį mėnesį kito mėnesio pabaigoje, Jei užsiregistravai vakar, tai pašalpą skaičiuos nuo 02.25 dienos ir už vasario mėnesį gausi kovo mėnesio gale.
Tiesa, jei išėjai iš darbo savo noru, tai jokia pašalpa nepriklauso

QUOTE(Chrysocolla @ 2011 02 18, 17:23)
As lygiai taip pat. Truputi daugiau nei menesi nedirbu ir man tai atrodo didziausia katastrofa  blink.gif Nuo ejimo dirbti bet kur sulaiko tik zinojimas kad vel greitai teks ieskotis darbo... doh.gif  mirksiukas.gif

O aš jau 3 metai kaip paskutinį kartą buvau darbe... ax.gif

QUOTE(liusė @ 2011 02 19, 10:15)
Oj pamenu, kaip man kartą teko DB registruotis dėl soc. draudimo. Tada dar neturėjau 25 m., tad teko atlankyt privalomus DB kursus jaunimui. Kontingentas buvo niekuo nesidomintis, su prastu arba be jokio išsilavinimo, ir aš tarp jų su VU ekonomikos magistro laipsniu doh.gif Savivertė krito juodai.

Taigi daugiausiai į DB registruojasi visi dėl pašalpos.... o dėl diplomų tai ir man pradžioje buvo kompleksas... bet ką daryti - toks jau tas gyvenimas... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dista: 19 vasario 2011 - 09:59
QUOTE(dista @ 2011 02 19, 09:57)
Pašalpą skiria 6 mėnesiams, suma nepriklauso nuo to, kiek uždirbai prieš tai. Dabar ji siekia 650 lt. Moką už praėjusį mėnesį kito mėnesio pabaigoje, Jei užsiregistravai vakar, tai pašalpą skaičiuos nuo 02.25 dienos ir už vasario mėnesį gausi kovo mėnesio gale. 
Tiesa, jei išėjai iš darbo savo noru, tai jokia pašalpa nepriklauso

Labas rytas, atsiprašau kad įsikišu, bet neklaidinkit žmonių smile.gif jei ir išėjai savo noru 6 mėn. pašalpą gausit smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksiukas: 19 vasario 2011 - 10:09
QUOTE(Oksiukas @ 2011 02 19, 11:08)
Labas rytas, atsiprašau kad įsikišu, bet neklaidinkit žmonių smile.gif jei ir išėjai savo noru 6 mėn. pašalpą gausit smile.gif

Taip, tikrai gausit drinks_cheers.gif Aš išėjau savo noru iš priešpaskutinės darbovietės, sėkmingai gaunu pašalpą (nors jau dirbu, dar 2 mėn gausiu thumbup.gif )
Atsakyti
QUOTE(Oksiukas @ 2011 02 19, 11:08)

Atsiprašau, jei suklaidinau...
Gal tuomet mane neteisingai informavo... ax.gif Yra dar ir kitų faktorių, kaip darbo stažas ir pan...
Ir jeigu gaunate išeitinę pašalpą, pvz už 2 mėnesius, tai iš DB bedarbio pašalpą gausite tik nuo tada, kai baigsis tie du mėnesiai už kuriuos išeitinę sumokėjo darbdavys. Pvz, jei iš darbo išėjote sausį ir gavote išeitinę už vasarį ir kovą, iš biržos gausite tik nuo balandžio, jei į ją registruositės.

Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2011 02 19, 11:23)
, sėkmingai gaunu pašalpą (nors jau dirbu, dar 2 mėn gausiu  thumbup.gif )

O kaip šioje vietoje suprasti?
Ar įsidarbinus pašalpos mokėjimas nenutrūksta? g.gif
Juk biržai reikia pranešti per 3 dienas nuo įsidarbinimo... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dista: 19 vasario 2011 - 10:51
Citata is ldb DUK:
Ar isejus is darbo savo noru priklauso bedarbio pasalpa?Ir kokio dydzio?darbo stazas 3 metai esancioj bendrovej.Ačiū.Nutraukus darbo santykius savo noru, nedarbo socialinio draudimo išmoka skiriama tiems bedarbiams, kurie iki įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje dienos turi ne mažesnį kaip 18 mėnesių nedarbo draudimo stažą per paskutinius 36 mėnesius. Nedarbo draudimo išmokos dydis apskaičiuojamas kiekvienam asmeniui individualiai, nes jis priklauso nuo bedarbiui priklausiusių draudžiamųjų pajamų, valstybės remiamų pajamų ir kitų faktorių.
Siulyciau pasiskaityti http://www.ldb.lt/In...ie/DUK/DUK.aspx
Gal bus aiskiau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(*bonbonke* @ 2011 02 19, 11:54)
Nedarbo draudimo išmokos dydis apskaičiuojamas kiekvienam asmeniui individualiai, nes jis priklauso nuo bedarbiui priklausiusių draudžiamųjų pajamų, valstybės remiamų pajamų ir kitų faktorių.

Šito tikrai nebedaro - visiems nedarbingumo pašalpa vienoda: 650 lt .
Pasenusi info ir jų puslapyje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2011 02 19, 12:13)
Šito tikrai nebedaro - visiems nedarbingumo pašalpa vienoda: 650 lt .
Pasenusi info ir jų puslapyje  biggrin.gif

Mano menesio senumo zinios - pasalpa skaiciuojama individualiai. Gal pasikeite aisku, negaliu simtu procentu tvirtinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2011 02 19, 11:26)

O kaip šioje vietoje suprasti?
Ar įsidarbinus pašalpos mokėjimas nenutrūksta?  g.gif
Juk biržai reikia pranešti per 3 dienas nuo įsidarbinimo...  g.gif

Na taip gaunasi:
už gruodį gavau sausio pabaigoje
už sausį gausiu vasario pabaigoje
už vasarį gausiu kovo pabaigoje
Įsidarbinau vasario 14 d, taigi kovą gausiu už 13 dienų.

Man pašalpą priskaičiavo po 650 lt/mėn, standartinę 4u.gif
Atsakyti
aš po pokalbio ir po savo testų rezultatų aptarimo.

po pokalbio nesijaučiu niekaip, stengiuosi nesijausti smile.gif. bet labiau norėčiau pykti ar nusivilti, nei džiaugtis ar tikėtis.
galvoju, kad visgi žiauriai sudėtinga rasti darbą. dabar buvo 4 etapas: 2 agentūroj (pokalbis ir testas), 2 su darbdaviais (pokalbiai). kontraktas - niekuo neįspūdingas, su vidutiniu atlygiu ir vidutiniais reikalavimais, pareigos pusiau atsakingos, nevadovaujančios, darbo pradžia - 2 mėn. laikotarpyje. pastarajame etape renkasi iš "kelių" kandidatų (nežinau tikslaus skaičiaus, 3 arba 4). mano žinios, patirtis, interesai, gebėjimai, įtariu, kad ir asmeninės savybės atitinka reikalavimus beveik idealiai. tačiau nežinau kitų kandidatų gebėjimų, todėl savo galimybę įsidarbinti vertinu 20-33 proc. po 4 etapų, po maždaug 10 vien tam skirtų valandų, neypatingam darbui!!! doh.gif kokius tuomet konkursus reikia praeiti, kokiam būti, jei nori gauti normalų atlyginimą ir/ar normaliais pareigas????

laukiu jūsų argumentų ir palaikymo, nes rankos visai nusvirs verysad.gif

dėl testų. geri rezultatai. intelektas (ne tik IQ, bet ir galvos panaudojimas stresinėse situacijose, esant įtemptiems terminams) - itin aukštas, asmenybiniai dalykai - kai kur nustebino teigiamai, kai kur - neigiamai, bet pakankamai ryškūs; prajuokino, kad "gero įspūdžio" teste (melo skalėje) surinkau vos kelis proc. - nemelagė. savivertė žema, noras vadovauti yra. vienžo, aktyviems pardavimams netinku (ten reikia kuo žemesnio intelekto, ir kuo aukštesnės savivertės), o ten, kur pretenduoju - kuo puikiausiai. dar išsiaiškinau, kad nieko nei keisti, nei tobulinti savyje nereikia - tiesiog reikia ieškoti vietos sau. beje, buvau teigiamai įvertinta, kad domiuosi testo rezultatais ir taip smulkiai visko klausinėju.
aj, apie piešimo testus labai daug nepasakojo, bet iš linijų tiesumo, apskritimų tikslumo nustatė tvirtą charakterį, iš paviršutiniško turinio - kūrybiškumo trūkumą, iš žmonių nepiešimo - uždarumą ir emocijų slėpimą. pastebėjo dar slepiamą (suvaldomą) nerimą. ir sveiką psichiką. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aysel: 19 vasario 2011 - 13:00
aysel, oho, net pavydu tokiu rezultatu wink.gif As manau po tokio testo nebuciau tokia savim patenkinta doh.gif biggrin.gif Man idomu, kas ten per darbdavys kad sitaip taso po pokalbius? :/
Atsakyti
Mergaites, bet kas dirbo su verslo liudijimu g.gif tai jokiu pasalpu nemoka, taip?
Atsakyti
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 02 19, 14:06)
aysel, oho, net pavydu tokiu rezultatu wink.gif As manau po tokio testo nebuciau tokia savim patenkinta  doh.gif  biggrin.gif Man idomu, kas ten per darbdavys kad sitaip taso po pokalbius? :/

drinks_cheers.gif Ačiūd nė karto neteko tokių konkursų eiti, nors gal ir įdomu būtų išgirsti rezultatus smile.gif

Aysel, savivertė žema? Nustebino, iš postų nepasakyčiau smile.gif
Atsakyti