Sveikos,
o aš eilinį kartą likau antra , ne nu jau senokai juokauju, kad tuoj turėsiu Ščiogolovaitės kompleksą. Tiek gerai, kad pasiliko mano duomenis ir artimiausių dviejų mėnesių bėgyje dalyvausiu konkurse. Nu jau antra tokia vieta, sakiau esu "graži ir protinga" ir toliau bedarbė.
Jei atvirai labai pesimistinės nuotaikos persekioja, tiesiog stengiuosi nepasiduot, ne visada sekasi..... bet bandau.
QUOTE(asiuklis1 @ 2011 02 18, 14:15)
Aciu Reims uz paguoda...Bandau laikytis, nes kiek suprantu net motyvaciniame laiske gali atsispindeti pesimistines nuotaikos, kurios atgraso. Kaip jus mazdaug motyvaciniame laiske rasote, kad tikciau, kad imonei buciau naudinga, ar tai neatrodo banalu, kad tipo save giri ar net nezinai , ko imone tikisi is naujo darbuotojo? Ar motyvaciniam laiskui uztenka poros sakiniu?
Mano motyvacinis 2/3 puslapio, izanginis sakinys kas as ir del ko kreipiuosi, tada tekste giriuosi konkreciais pasiekimas buvusiose darbovietese, pvz. sekmingai igyvendinti tokie tokie projektai, kurie imonei dave ta ir ta, mano atliktos analizes deka, buvo pakeista tas ir tas, tai teigiamai paveike firmos pardavimu rodiklius ir pan. tada pastraipele apie mano asmenines savybes, kurios galetu buti naudingos atliekamam darbui, nes ju nerasau i CV, ir gale sakinys "razinka", atkreipiantis demesi. Nors paskutiniu metu svarstau galimybe perkelti ji i prieki
QUOTE(Oliza @ 2011 02 18, 14:26)
ir gale sakinys "razinka", atkreipiantis demesi. Nors paskutiniu metu svarstau galimybe perkelti ji i prieki
aš ir priekyje įsigudrinau rašyti maždaug taip "dalyvauti šiame konkurse man pasitikėjimo suteikia ... (surašau pasigirdama tuos gebėjimus, kurių prašo - pvz - nepriekaištingos anglų kalbos žinios/15 metų kasdienio anglų kalbos naudojimo patirtis, aukštasis šios specialybės išsilavinimas ir 10tukais išlaikyti valstybiniai egzaminai / 12 metų darbo šioje srityje patirtis ir geriausi buvusių vadovų atsiliepimai)" improvizuoju, žodžiu
dar man labai patiko pas merginas matytas CV įrašytas tikslas (pradžioje) - "Patyrusi, puikiai anglų ir rusų kalbas mokanti vyriausioji finansininkė ieško galimybės pritaikyti savo žinias tarptautinėje audito/ gamybos / paslaugų įmonėje" ar panašiai.
Japoniene, išauš ir tavo valanda! iš kur tu žinai, kad lieki antra? tau pasako, iš kelių renkasi? jei būni antra, turi labai labai didelių galimybių tapti pirma, rimtai. sunkiau, jei niekas nekviestų į pokalbius arba nepraeitum pirmo etapo. O pralaimėti paskutiniame etape yra tiesiog nesėkmė arba nepalankios smulkmenos. taip, kad susiimk, o aš tau pranašauju, kad netrukus teks rinktis iš dviejų pasiūlymų pasirašyti darbo sutartis.
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 02 18, 13:12)
O as vakar neisiunciau nei vieno CV Bet ką tik sulaukiau skambucio ir rytoj einu į pokalbį
super.
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 02 18, 14:55)
gavau is darbdaviu pastaba, kad esu isitempus ir mazai kalbu. kazin ar tokie zmones gali normalu darba gauti? nezn vos neverkiau, nes taip baisu pasidaro. ar jus daug kalbate pokalbio metu? ir dar kad tipo ne savo foto isidejau, ir dar kad labai jaunai atrodau.
Tik neverk kadangi žinai, ką darai ne taip, tai per kitą pokalbį gali pakoreguoti savo elgesį. Rasi darbą, tik nepasiduok
Man irgi įdomu, ar per pokalbį tokias pastabas pasakė ar kaip? O dėl nuotraukos tai iš viso nesuprantu
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 02 18, 14:55)
gavau is darbdaviu pastaba, kad esu isitempus ir mazai kalbu. kazin ar tokie zmones gali normalu darba gauti? nezn vos neverkiau, nes taip baisu pasidaro. ar jus daug kalbate pokalbio metu? ir dar kad tipo ne savo foto isidejau, ir dar kad labai jaunai atrodau.
Gali ir tokie žmonės normalų darbą gauti, juk ne visuose darbuose reikia drąsos, iškalbingumo ir tt, O kur pretendavot, gal į kokius pardavimų vadybininkus, tada verta atkreipti dėmesį į pastabą
Aš pokalbių metu stengiuosi daug kalbėti, visko klausinėju. Darbdaviai tai mėgsta , o ir man pačiai įdomu kuo daugiau sužinoti apie įmonę (nebent iškart matau, kad ten nedirbsiu).
O dėl foto, man per vieną pokalbį pasakė, kad aš esu panaši į savo foto cv, kas yra labai retas atvejis Na matyt kiti deda pagražintas foto arba nžn
Aš taip pat stengiuosi daug kalbėti, klausinėti visko, kad nebūtų tylos. Bet manau, kad vieną kartą tai mane ir pražudė. Nes kuomet nuėjau į darbo pokalbį, tai jį pravedžiau aš, o ne darbdavys Per daug klausinėjau, norėjau sužinoti. O dar pasakiau, kad vėluoti mėgstu Tai greičiausiai taip ir pasirišau akmenį po kaklu...
QUOTE(aysel @ 2011 02 18, 14:46)
Japoniene, išauš ir tavo valanda! iš kur tu žinai, kad lieki antra? tau pasako, iš kelių renkasi? jei būni antra, turi labai labai didelių galimybių tapti pirma, rimtai. sunkiau, jei niekas nekviestų į pokalbius arba nepraeitum pirmo etapo. O pralaimėti paskutiniame etape yra tiesiog nesėkmė arba nepalankios smulkmenos. taip, kad susiimk, o aš tau pranašauju, kad netrukus teks rinktis iš dviejų pasiūlymų pasirašyti darbo sutartis.
Nu dalyvauji per kelis etapus ir galutiniame praneša, kad deja iš dviejų likusių kandidatų pasirinko kitą , nu pirmus kartus tai žiauriai skaudu buvo, tuo labiau kad eini iš vieno etapo į kitą ir atrodo jau viskas ranka pasiekiama ir še tau.... o aš tokia prisisvajoti greita.... tai paskui sunku būna. Nu bet jau baigiu priprasti ir nuoširdžiai bandau tikėti, kad tavo palinkėjimas išsipildys.
Isiregistravau siandien DB Susitikimas su konsultante tik po savaites, sake ji ir paaiskins del pasalpos. Gal kas gali trumpai kaip nustato kokio dydzio ir kada mokama ta pasalpa?
Tai va ir rami, kad tikrai isitikinau.
Kibsiu i paieskas toliau. Jau su tokiu pavydu ziuriu i dirbancius zmones
[
Nepasiduok, as paantrinsiu aysel-tik vienas zingsnis iki pergales
QUOTE(aysel @ 2011 02 18, 10:00)
Bet bent jau pabandei ir įsitikinai
ar jau atliūdėjai ir atsigailėjai? Tai kilk į naujas paieškas! Nori laimėt loteriją - pirk bilietą Liūdinčios ir nusivylusios tavęs darbdaviams nereikia
ar jau atliūdėjai ir atsigailėjai? Tai kilk į naujas paieškas! Nori laimėt loteriją - pirk bilietą Liūdinčios ir nusivylusios tavęs darbdaviams nereikia
Tai va ir rami, kad tikrai isitikinau.
Kibsiu i paieskas toliau. Jau su tokiu pavydu ziuriu i dirbancius zmones
[
QUOTE(Japoniene @ 2011 02 18, 15:25)
Sveikos,
o aš eilinį kartą likau antra , ne nu jau senokai juokauju, kad tuoj turėsiu Ščiogolovaitės kompleksą. Tiek gerai, kad pasiliko mano duomenis ir artimiausių dviejų mėnesių bėgyje dalyvausiu konkurse. Nu jau antra tokia vieta, sakiau esu "graži ir protinga" ir toliau bedarbė.
Jei atvirai labai pesimistinės nuotaikos persekioja, tiesiog stengiuosi nepasiduot, ne visada sekasi..... bet bandau.
Nepasiduok, as paantrinsiu aysel-tik vienas zingsnis iki pergales
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 02 18, 17:57)
Gavau viena pakvietima i pokalbi Ryt eisiu, senukai kviecia. Turbut nepraeisiu, bet bent pokalbiu patirties igausiu
Negalima eiti į pokalbį su tokiu nusiteikimu
Japoniene, manau, kad tikrai greitu laiku pagausi savo laimės paukštę už uodegos.
Beje, aysel, kada gi tu į pokalbį eini? Ar jau buvai?
QUOTE(mamucis @ 2011 02 18, 16:05)
Nepasiduodu , ir taip jau 4-tas ar 5-tas kartas
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 02 18, 16:09)
Tikiu ir aš, gerai kad vyras palaiko ir neleidžia man pasiduoti ir eiti bet kur už bet kiek.