Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

QUOTE(aysel @ 2011 02 17, 10:17)
tiesa, pridėk sakinuką, kad dėl patirties stokos sutiktum su lankstesnėm sąlygom - dirbti už mažesnį nei rinkoje atlygį, ilgesnes valandas ar pan. jei ką, brūkštelk į AŽ, parašysiu, kaip aš formuluoju sakinius, kai reikia įrodyti, jog tikrai atkreiptų į mane dėmesį.

Gal galėtumei ir man keletą frazių įmesti... blush2.gif
Jaučiu, kad kažką darau ne taip, bet niekaip dar nesuprantu ką? g.gif Kol kas nutraukiau visas paieškas - bandau vėl save suimti į rankas...
Ne vienoje įmonėje jau buvau turėjusi po 2 pokalbius, bet galutinis atsakymas buvo - "atsiprašome, bet pasirinkome kitą kandidatą"... verysad.gif

QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 02 17, 11:43)
Dista, sveika prisijungus  mirksiukas.gif

4u.gif

Tiesa, kažkuri mačiau rašė, kad buvo "senukuose" pokalbyje - man jie irgi skambino, nors net nebuvau siuntusi CV, bet aš atsisakiau eiti į pokalbį dėl man nepriimtinos susiformavusios nuomonės apie jų įmonę.
Jei ne paslaptis, kiek jie siūlo buhalterei? Ir kokia ten apskaitos programa?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dista: 17 vasario 2011 - 10:52
QUOTE(dista @ 2011 02 17, 10:29)
doh.gif
Čia per kokį laikotarpį?

savaitgalį rinkau įmonių adresus ir rašiau laiškus, pirmadienį išsiunčiau, ketvirtadienį sulaukiau atsakymo ax.gif

QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 02 17, 10:43)
Aysel, jaučiu, kad greitai neteksim tavęs  unsure.gif

meluočiau, jei sakyčiau, kad noriu čia likti ilgiau blush2.gif darbo reikia žiauriai.

QUOTE(dista @ 2011 02 17, 10:49)
Gal galėtumei ir man keletą frazių įmesti...  blush2.gif
Jaučiu, kad kažką darau ne taip, bet niekaip dar nesuprantu ką?  g.gif Kol kas nutraukiau visas paieškas - bandau vėl save suimti į rankas...
Ne vienoje įmonėje jau buvau turėjusi po 2 pokalbius, bet galutinis atsakymas buvo - "atsiprašome, bet pasirinkome kitą kandidatą"...  verysad.gif
4u.gif
Tiesa, kažkuri mačiau rašė, kad buvo "senukuose" pokalbyje - man jie irgi skambino, nors net nebuvau siuntusi CV, bet aš atsisakiau eiti į pokalbį dėl man nepriimtinos susiformavusios nuomonės apie jų įmonę.

jei jau turėjai pokalbių - esu bejėgė kažką patarti. pati esu susitarusi su personalo atrankos agentūros darbuotoja individualų susitikimą, kur papasakos apie mano testų rezultatus, tuo pačiu paklausinėsiu ir ką jos nuomone darau gerai ar blogai pokalbių metu. turėjau šiandien kalbėtis, nukėlėm kitai dienai.

dėl atlyginimo ir ėjimo/neėjimo į pokalbius. eičiau į visus pokalbius į kuriuos esu kviečiama. dėl patirties. o atlyginimo siūlau nelyginti su tuo, kas buvo prieš kelerius metus.

gal tai ir yra atsakymas į jūsų klausimą "ką darau ne taip" - jūsų karjeros lūkesčiai nėra adekvatūs dabartinei darbo rinkai. pačiai tą teko pripažinti....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aysel: 17 vasario 2011 - 11:10
QUOTE(aysel @ 2011 02 17, 12:08)
*dėl atlyginimo ir ėjimo/neėjimo į pokalbius. eičiau į visus pokalbius į kuriuos esu kviečiama. dėl patirties. o atlyginimo siūlau nelyginti su tuo, kas buvo prieš kelerius metus.

**gal tai ir yra atsakymas į jūsų klausimą "ką darau ne taip" - jūsų karjeros lūkesčiai nėra adekvatūs dabartinei darbo rinkai. pačiai tą teko pripažinti....

* dėl atlyginimo jau po pusmečio pagaliau pradedu susigyventi su ta mintimi doh.gif O dėl nėjimo... na, kai kurios įmonės tikrai ne prie dūšios... blush2.gif
** bet dėl karjeros tai kol kas neaa schmoll.gif dar reikia laiko.... sunku labai priprasti, kad žmogui, turinčiam 3 diplomus, mokančiam 4 užsienio kalbas nelabai yra kas čia veikti... t.y. nesinori dirbti už minimumą... blush2.gif kaip sakau, būčiau bent 10 metų jaunesnė, tai maučiau į užsienį net nesidairydama... o dabar situacija truputį kitokia - lieka įsipareigojimai šeimai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dista: 17 vasario 2011 - 11:29
Sveikos,

Prisijungiu as prie jusu ieskanciuju. Tiesa pasakius, dabar nervingai laukiu galutinio atsakymo is vienos kompanijos, siandien paskutine diena. Buvau keliuose pokalbiuose, atrode, kad jau viskas aisku - as tinku, aptarem del smulkiu salygu. Tiesa, pripazino, kad as kiek per gera tai pozicijai ir tikriausiai supranta, kad priimta ten ilgai neuzsibuciau. Bet man butu gerai tenai uzsikabinti, nes jau pasitikejimas savimi valkiojasi kazkur pazemej (ir kur dingo tos dienos, kada as tvirtai pasitikejau savimi?!).
Tai va, bet dabar tokia nezinia baigia mane isvesti is proto, jau geriau neigiamas, bet aisku atsakymas, nei dabar jokio - nei pakartas, nei paleistas.
Jei bus neigiamas - reikes kazkaip nepaluzti ir ieskotis toliau, tapsiu jusu forumo dalyve, nes kazkiek gaunu tokios moralines paramos ir jausmo, kad nesu vienintele su tokiom problemom.

Tai tiek.
Atsakyti
QUOTE(Otravez @ 2011 02 17, 12:29)
. Tiesa, pripazino, kad as kiek per gera tai pozicijai ir tikriausiai supranta, kad priimta ten ilgai neuzsibuciau. Bet man butu gerai tenai uzsikabinti, nes jau pasitikejimas savimi valkiojasi kazkur pazemej (ir kur dingo tos dienos, kada as tvirtai pasitikejau savimi?!).

Teko ir man keliose įmonėse išgirsti tokį atsakymą doh.gif
Iš vienos pusės aš juos suprantu - jie nori žemesnės kvalifikacijos žmogaus, kuris dirbs už mažesnę algą. O aš, pvz, nestovėčiau vietoje ir toliau ieškočiau geresnės darbo vietos...
Vieną kartą tai man tiesiai šviesiai pasakė, kad į kandidatuojamas pareigas nebūsiu priimta, nes esu "per aukštos kvalifikacijos" doh.gif bandžiau šnekėti, kad man tinka žemesnės pareigos, nes realiai jau esu nedirbusi 3 metai ir daug kas yra pasikeitę mūsų įstatyminėje bazėje, todėl norėčiau pradėti nuo žemesnės pozicijos, kad vėl įsivažiuočiau... bet... atsakymas buvo "ne"... verysad.gif
Atsakyti
Kas man labiausiai nepatinka einant i darbo pokalbius, kad jie slepia kiek mokes... tai as nesuprantu jeigu tarkim jie iskart pasakytu kiek mokes, gal as ten visai ir neiciau... O cia praeini vissu pokalbius, o paskui pasirodo alga taves netenkina... laiko svaistymas!
Atsakyti
Sveikos, as taip pat jungiuosi prie ieskanciuju burio. darbo ieskau keli menesiai, bet pasitikejimas, kaip kazkas jau rase, senka kasdien. nefiksuoju, kiek cv issiunciu, bet buvau tik keliuose pokalbiuose. Nezinau , ka daru tikrai ne taip, bet visi darbdaviai tyli, butu lengvaiu, kad butu bent kazkoks gyvybes laselis ( skambuciai, meilai, pokalbiai), o dabar visai stilis. Kiekviena ryta pradedu darbo paieskas, saves gailejimo etapas dar taip pat nepasibaiges, se Mb santykiai paslije, nervu sistema tikrai stipriai suslubavusi. Zinau, zinau, reikia savo mintis nukreipti kazkur kitur, nu bet neisieina, nu nesigauna ir viskas....noriu dirbti, noriu iseti i darba...bet kur , kur jo ieskoti, kad ir per diena issiunciu keleta cv, jokio atgarsio...
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2011 02 17, 11:28)
* dėl atlyginimo jau po pusmečio pagaliau pradedu susigyventi su ta mintimi  doh.gif O dėl nėjimo... na, kai kurios įmonės tikrai ne prie dūšios...  blush2.gif
** bet dėl karjeros tai kol kas neaa  schmoll.gif dar reikia laiko.... sunku labai priprasti, kad žmogui, turinčiam 3 diplomus, mokančiam 4 užsienio kalbas nelabai yra kas čia veikti... t.y. nesinori dirbti už minimumą...  blush2.gif kaip sakau, būčiau bent 10 metų jaunesnė, tai maučiau į užsienį net nesidairydama... o dabar situacija truputį kitokia - lieka įsipareigojimai šeimai...

identiška situacija. turiu du gerus išsilavinimus, kalbu daugiau nei 4 užsienio kalbom, amžiaus irgi turiu, patirties, gerus atsiliepimus iš labai svarbių žmonių, o normaliam užsikabinimui kažko vis pritrūkstu. laikau tai savo klaidomis, nors kokios jos - dar nesupratau.

QUOTE(Otravez @ 2011 02 17, 11:29)
dabar nervingai laukiu galutinio atsakymo is vienos kompanijos, siandien paskutine diena.
...
Jei bus neigiamas - reikes kazkaip nepaluzti ir ieskotis toliau, tapsiu jusu forumo dalyve, nes kazkiek gaunu tokios moralines paramos ir jausmo, kad nesu vienintele su tokiom problemom.

neskųsk dienos be vakaro. gali paskambinti šiandien, ryt arba šeštadienį. tada galėsi dėti tam tašką.
nepalūši, jei yra konkursai, natūralu, kad kažkas laimi, kažkas pralaimi. nebūtinai laimi geriausi. paliūdėsi pusdienį, tada vėl siųsi naujus CV. 4u.gif

QUOTE(dista @ 2011 02 17, 11:34)
į kandidatuojamas pareigas nebūsiu priimta, nes esu "per aukštos kvalifikacijos"  doh.gif

pasidalink patirtimi, kaip tą kvalifikaciją "mažini". aš tai tikrai mažinu. beje, pastarasis konkursas, kuriame vis dar dalyvauju, išvis kurioziškas - agentūra atrinko pagal CV, kurį siunčiau gerokai paprastesnėms pareigoms, su sumažinta patirtimi ir gebėjimais. Prieš agentūrai perduodant darbdaviui informaciją apie mane pasisiūliau atsiųsti savo normalų CV; paaiškėjo, kad būtent geresnis CV identiškai atitinka darbdavio reikalavimus. Juokinga, kad tokį - geresnį - CV tai pačiai agentūrai esu siuntusi dar anksčiau, dar kitoms pareigoms... niekada nežinai, kur tau angelas pagalvėlę pameta, kur velnias koją pakiša... ir kaip tas tavo darbas tave gali susirasti.

Geltonažuvie, valstybinėms įstaigoms negaiščiau laiko siųsti be skelbimų - jie ten ieškosi darbuotojų pagal mistines tvarkas, konkursus, reikalavimus. geriau pereik per jų tinklalapius ir pažiūrėk organizuojamus konkursus - dažnai jie neskelbia niekur kitur, tik pas save.
Atsakyti
QUOTE(aysel @ 2011 02 17, 13:01)
*laikau tai savo klaidomis, nors kokios jos - dar nesupratau.
**pasidalink patirtimi, kaip tą kvalifikaciją "mažini". aš tai tikrai mažinu.

* bet kokia čia tavo klaida? Kad norėjai mokytis, daugiau žinoti, suprasti ne tik lietuvių kalbą? Ne kiekvienas tai gali pasiekti, ir ne kiekvienas gali užsienyje nuvažiavęs susikalbėti ir nepasiklysti. Aš sakyčiau, kad čia ne mūsų bėda, bet darbdavių, į kuriuos mes kreipiamės - jie nori "ariančio" žmogaus už mažiausią kainą. O šiais laikais tikrai atsiranda toks, kuris sutiks dirbti vietoje tavęs už dvigubai ar net trigubai mažesnį atlygį.
** niekaip aš nemažinu savo kvalifikacijos. Ji pati natūraliai sumažėja nedirbant... Esu finansininkė ir pora metų nesidomėjus šia sritimi visko negali žinoti, nes įstatymai keičiasi vos ne kas dieną doh.gif Eiti dirbti apskaitininke kol kas nesinori, o ir būtinybės nėra. Iš kitos pusės kalbant, tikrai žinau, kad nuo pirminių dokumentų suvedinėjimo į apskaitą po mėnesio "nukvaksiu"... biggrin.gif Žinau, kad galiu žymiai daugiau rolleyes.gif Todėl bandau nestresuoti ir laukti, kuomet ateis mano sėkmės valanda cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dista: 17 vasario 2011 - 12:14
QUOTE(dista @ 2011 02 17, 12:12)
čia ne mūsų bėda, bet darbdavių, į kuriuos mes kreipiamės - jie nori "ariančio" žmogaus už mažiausią kainą.

darbdavius kaltinčiau mažiausiai - jei būčiau tokia gudri, galėčiau pati būti darbdavė ir darbinti žmones už mažiausią kainą. labai sunku uždirbti pinigus ir būti atsakingam už kitą žmogų. labai sudėtinga.
save pritaikyti darbo rinkai yra paprasčiau, nei pakeisti aplinką, todėl ir sakau, kad ieškau savo klaidų. o jų gali būti įvairių... na jei darbdaviams reikia ariančių bemokslių, tai ar čia jų bėda??? mano, jei nesugebu prisitaikyti.
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2011 02 17, 12:12)
Todėl bandau nestresuoti ir laukti, kuomet ateis mano sėkmės valanda  cool.gif

labai puiki frazė, šaunu, kad išeina nestresuoti... 4u.gif

aš tai jau visai palūžus, prismeigta su šake prie žemės (kalbant apie mano pasitikėjimą), kažkada labai teisingai mano mama sakė - Lietuvai nereikia protingų žmonių schmoll.gif dabar suprantu, ką ji turėjo omeny verysad.gif nors dar vis turiu kruopelytę vilties, kad būsiu aš kokiam darbdaviui reikalinga...

dar mano specialybė kažkokia nedėkinga, esu teisininkė, o jų šiai dienai tiek prikepta, kad nors vežimu vežk blink.gif geriausios vietos VT užimtos "po blatu", advokatų, antstolių, notarų kontorose (už gaunamą neįkainojamą patirtį, kaip jie įvardija) siūlo tokį atlygį, kad geriau visuomeniniais pagrindais dirbti... tai vat, bandau siųsti visokioms stambioms kompanijoms, bet kad iš jų girdėt tik spengianti tyla... doh.gif

taip norėčiau, kad bent į pokalbį pakviestų... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aysel @ 2011 02 17, 13:33)
na jei darbdaviams reikia ariančių bemokslių, tai ar čia jų bėda??? mano, jei nesugebu prisitaikyti.

Nesutinku schmoll.gif
Vienas dalykas darbdavys darbdaviui nelygus. Yra tokių įmonių, kurios darbdaviai surinkę įstatinį kapitalą isteigia UAB, pradeda kažką perpardavinėti, gaminti.. Algas rodo minimumą, dirbti reikalauja savaitgaliais, po darbo ir t.t. ir t.t. Visai kitas mikroklimatas yra tarptautinėse bendrovėse, kur algos normalios, darbo grafikas geras, požiūris į dirbančiuosius taip pat.

Kitas dalykas - protingas darbdavys visuomet pagalvos kokį potencialą jis gaus iš priimamo darbuotojo ateityje mirksiukas.gif

O taikytis prie bemokslių bent jau aš visiškai nesiruošiu schmoll.gif
Atsakyti