Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

QUOTE(aysel @ 2011 02 09, 09:53)
gal kas nors iš šių elementarių pasiūlymų padės:
1. paprašyk, kad kas nors pažiūrėtų tavo CV, gal turės pastabų. jei artimieji jau žiūrėjo, paprašyk kitų.
2. paskaityk, ką parašei siųstuose laiškuose. gali būti, kad palikai žioplų klaidų.
3. užpildyk CV visose darbo paieškos svetainėse (gali pildyti skirtingus CV, jei ieškai darbo ne vienoje srityje).
4. įvesk į google pvz. "ieško buhalterės" arba "siūlo darbą projekto vadovui" - išmeta tinklalapius tų, kurie ieško darbuotojų savo jėgomis (tik patikrink datas).
5. pagalvok apie kokią nors visiškai kitą veiklos sritį, kad ir mažiau kvalifikuotą, arba apie darbą kitame mieste ar užsienyje. dabar tai gali pasirodyti visai nepriimtina, bet leidus sau ateiti tokioms mintims, po savaitės gal jau ieškosies darbo ten  mirksiukas.gif

o šiaip tai padaryk šiandien pertrauką. pailsėk. nespausk savęs. gal ryt bus visai kitokia nuotaika  mirksiukas.gif

Ačiū už patarimus. Pasidariau pertrauką nuo tų ieškojimų ir nuotaika pasitaisė smile.gif Matyt jau buvau per daug vien į tai susikoncentravus.

QUOTE(Pookelis @ 2011 02 09, 17:22)
Penktadienį einu dirbt. Bet kaip merginos sakė, kol neturiu rankose darbo sutarties nereikia per daug džiūgaut

Nors dar ir nepasirašei sutarties, bet vis tiek sveikinu wink.gif
QUOTE(mamucis @ 2011 02 09, 19:27)
Tai tegu taip pat ir iseina  drinks_cheers.gif

Išėjo drinks_cheers.gif

QUOTE(aysel @ 2011 02 10, 14:51)
na va, projektas "102" juda  bigsmile.gif "Your CV has caught the attention of our management. We would like to invite you for a job interview at our Headquarter Offices in ... for .... position at our .... Please let us know the earliest date possible for you to arrange a visit at the end of this month" dabar reik pinigus taupyt kelionei į šiltą kraštą  bigsmile.gif

šian po pokalbio - beveik trys valandos  blink.gif

kaip supratau, sujungė antrą ir trečią etapą iškart, dariau visus testus, piešiau, skaičiavau ir visaip kitaip reiškiausi. patiko, tik supratau, kad tikriausiai norėčiau rasti darbą ne per agentūrą... kiek galėjau, atsakinėjau nuoširdžiai, nesistengiau atitikti standartinių reikalavimų, o tai tikriausiai užkerta kelius rasti darbą...  verysad.gif niekada nedirbau tam, kad CV atrodytų geriau ir niekada nenoriu pasirodyti geriau, nei galiu ar esu, o čia, turbūt, būtent to reikia.

Smagu, kad atkreipė į tave dėmesį thumbup.gif bigsmile.gif

Aš irgi stengiuosi būti savimi, nes noriu gauti darbą dėl to, kokia esu, o ne dėl to, kokią suvaidinčiau esanti. Nors gal, kaip sakai, tai ir užkerta kelią. Bet viliuosi, kad ne.

Ką piešei? smile.gif ir į kokias pareigas kandidatuoji, kad reikėjo piešti?
Atsakyti
Pagaliau ir man kazkas pramuse kelius iki pakvietimo i pokalbius biggrin.gif
Siandien buvau dviejuose pokalbiuose. Viename ju su konkreciu darbdaviu ir bendravau tiesiogiai su imones vadovu. Stiprus pokalbis buvo, man labai patiko smile.gif
Viskas rimta ir skaidru.
Antras, tai ne is tolo neprilygsta lotuliukas.gif
tai buvo atrankos agentura. Visu pirma, pavelavo atstove 15-20 min. Dave asmenybes nustatymo testa - 450 klausimu. Man berasant pradejo klausineti net nepakeldama galvos nuo mano CV ir nuo darbdavio reikalavimu lapo. Toks jausmas, kad pirma karta isvydo mano CV. Pradejo klausineti tokiu dalyku, kuriu net nereikejo darbdaviams, paskui pasitikslinusi tare: ai, jiems to net nereikia biggrin.gif
Neissiplesdama pasakysiu, kad norejau atsistoti ir iseiti, bet mano morale neleido taip adekvaciai atsakyti i toki ju nemandagu elgesi.
O keliaujant i pokalbius dar viena imone skambino smile.gif Tadaaam! Rytoj i pokalbi
kviecia biggrin.gif
Na va, pasigyriau smile.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*bonbonke* @ 2011 02 10, 17:27)
Siandien buvau dviejuose pokalbiuose. Viename ju su konkreciu darbdaviu ir bendravau tiesiogiai su imones vadovu. Stiprus pokalbis buvo, man labai patiko smile.gif
Viskas rimta ir skaidru.
Antras, tai ne is tolo neprilygsta  lotuliukas.gif
tai buvo atrankos agentura. Visu pirma, pavelavo atstove 15-20 min. Dave asmenybes nustatymo testa - 450 klausimu. Man berasant pradejo klausineti net nepakeldama galvos nuo mano CV ir nuo darbdavio reikalavimu lapo. Toks jausmas, kad pirma karta isvydo mano CV. Pradejo klausineti tokiu dalyku, kuriu net nereikejo darbdaviams, paskui pasitikslinusi tare: ai, jiems to net nereikia biggrin.gif
Neissiplesdama pasakysiu, kad norejau atsistoti ir iseiti, bet mano morale neleido taip adekvaciai atsakyti i toki ju nemandagu elgesi.
O keliaujant i pokalbius dar viena imone skambino smile.gif Tadaaam! Rytoj i pokalbi
kviecia biggrin.gif
Na va, pasigyriau smile.gif  blush2.gif

Va čia tai ledai pajudėjo drinks_cheers.gif kad tik vaisingai viskas baigtųsi 4u.gif
Atsakyti
Bonbonke, super thumbup.gif Kad viskas gerai baigtųsi mirksiukas.gif

Chrysocolla, kaip pokalbis?
Atsakyti
na jo, turiningai *bonbonke* biggrin.gif
Pas mane tai stilis, tiesa sakant jau apie menesi neturiu kur siust, per menesi gal 4 cv issiunciau, buvau 2 pokalbiuose, dabar laukiu ats. Siusciau dar, bet kad ner kur schmoll.gif nebzinau kur cia prives tokia situacija......kad tik vel nepareitu blogos nuotaikos smile.gif
Atsakyti
Na tas pokalbis kiek keistokas.... Nuejau, nuvede pas vadova. Paklause - kada gali pradeti dirbti. Atsakiau kad betkada kada jiems reikia smile.gif
Tada pasikviete maketuotoja, kuri nusivede i kabineta ir dave uzduoti. Netrukus prie jos prisijunge kitas darbuotojas, irgi maketuotojas (o gal plius dizaineris, nezinau jo pareigu,na kad ilgiau dirbes tai tikrai), dave dar pora uzduociu. Pirma uzduoti padariau, bet priejus darbuotoja parode kaip galima atlikti dvigubai greiciau doh.gif Nu nieko sako, su laiku ateina igudziai... Sekancios uzduotys buvo sudetingesnes tuo atzvilgiu, kad reikejo isskaidyti maketa spalvom, ne tik paruosti. Aisku jam teko man rodyt kaip tai daryti, nes niekad nebuvau darius, dar pazvengem kad paskaita praleidau, po to paaiskinau jog mums tokios uzduoties net nedave, tik teorine medziaga...

Prasedejau ten apie pora valandu, sake pasitars jiedu.. Klausiau kiek tesis atranka, tai dar pora savaiciu, ar iki kovo men. Bet keistai pasirode kodel tada vadovas klause kada galiu pradeti dirbti?

Parasiau siandien uzklausa, i universiteta. Neatsake... Mazu dar konkursas nesibaige...

O as jau pradedu liudet. Is tu paiesku jokiu rezultatu kolkas doh.gif *bonbonke*, linkiu sekmes ryt thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chrysocolla: 10 vasario 2011 - 18:29
QUOTE(*bonbonke* @ 2011 02 10, 18:27)
Viskas rimta ir skaidru.
Antras, tai ne is tolo neprilygsta  lotuliukas.gif
kviecia biggrin.gif
Na va, pasigyriau smile.gif  blush2.gif

Šaunu smile.gif sėkmės ryt!
Atsakyti
Aciu, mergaites, uz palaikyma 4u.gif
Rytoj papasakosiu, kaip sekesi wink.gif
Atsakyti
sėkmės, bonbonke smile.gif džiaugiuosi.

kas dėl piešimo pokalbio metu - kažkokie psichologiniai testai, neatskleidė, ką iš jų turi sužinoti, nes sakė, kad tada ir piešiu "kaip reikia". Jei kas žino, ką ten galima atskleisti, parašykit pls į AŽ. Kandidatavau į viešųjų ryšių atstovo pareigas, bet manau, kad visiems duoda piešti.

o dėl mano "102" kvietimo į pokalbį - taip, bus užsienyje. dar pagalvosiu, ar važiuosiu, bet tas užsienis man labai mielas širdžiai, tai nevadinčiau pinigų išmetimu į balą. jei tik rasiu tų pinigų smile.gif kita vertus, jei atsakytų daugiau kas ir pavyktų suderinti kokius tris susitikimus, tai tikrai važiuočiau.

Crysocolla, tam ir vaikštom į pokalbius, kad ir ne visai gerus, kad įgytume patirties. Dabar žinosi, kaip skaidyti spalvas smile.gif O šiaip tai susirask profesionalių maketuotojų su daug patirties ir pasiklausinėk, ką įprastai jie dirba bei pasimokyk. Užsienio darbdaviai paprasčiau žiūri, jei darbuotojas kažko nemoka, Lietuvoje gi linkę darbinti mokančius. Aš irgi norėčiau mokančio ir greitai dirbančio kolegos. Man sunku būti kantriai, kai administratore bandanti įsidarbinti mergina nemoka track change funkcijos word'e ar vieno stulpelio duomenų išskirti į du stulpelius excel'io lentelėje. Tada klausiu, ar žmogus skaityt moka doh.gif truputį hiperbolizuoju, nesu tokia pikta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2011 02 09, 22:02)
sąskaitų rašymas (nes vadybininkui sunkiai sekasi), pajamavimas ir pan. i

Šitas įeina ir į mano pareigas drinks_cheers.gif

QUOTE(Pookelis @ 2011 02 10, 13:26)

Įdomu, kaip Dontstop sekasi

Man šiandien buvo pirma darbo diena smile.gif Pasirašiau jau sutartį ax.gif Kolkas esu euforijoj blush2.gif
Ačiū visoms už sveikinimus ir palaikymą 4u.gif
Trumpa ataskaita:
Darbelį susiradau per ~menėsį, išsiunčiau apie 70 cv, pakvietė į 10 pokalbių, į 9 nuėjau, į 5 vietas pakvietė dirbti, 3 atmetė, iš 1 vietos dar nėra atsakymo (ten ieško darbuotojo nuo gegužės).
Turiu 5 metų patirtį 4u.gif
Atsakyti
dontstop kad ir toliau neprarastum euforijos 4u.gif

Pas mus nuo gegužės menesio nuo kada ieškau darbo buvo tik 3 skelbimai buhalterės doh.gif Tai jeigu su tokia statistika, kaip dontstop pateike po 10-15 metų gal kas ir atsiras lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 02 10, 21:26)

Man šiandien buvo pirma darbo diena  smile.gif  Pasirašiau jau sutartį  ax.gif Kolkas esu euforijoj blush2.gif

Didziausi sveikinimai 4u.gif nuosirdziai dziaugiuosi rolleyes.gif sekmes!!!
Atsakyti