Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

QUOTE(Schiaurinė @ 2011 02 08, 11:11)
laba  4u.gif
turiu klausimuka.... blush2.gif suprantu, kad tai priklauso nuo darbo spec. bet noriu paklausti kuo jums skyresi pirmas pokalbis nuo antro?  g.gif tiesiog esu zmogus, kuris per savo darbine patirti turejus tik 2 darbus o siuo metu siekiu 3 ir esiu i antra pokalbi, nezinau ko tiketis.... ax.gif

Is savo patirties... Pirmojo pokalbio metu dazniausiai stebi/klausineja bendruosiu dalykus - ar kandidatas atitinka reikalavimus. Issilavinimas, igudziai (kalba, kompiuteris, spec. programos), darbo patirtis, asmenines savybes. Antrasis buna grynai profesinis. Tada jau klausia smulkiai ka esi dirbus ir kaip sekesi, ka pasiulytum naujai imonei, naujausios profesines tendencijos, kokie lukesciai imones atzvilgiu, didziausi pasiekimai ir t.t. Trecio pokalbio metu aptariamos konkrecios darbo, darbo sutarties salygos, aprodoma imone, darbo vieta.
Atsakyti
dontstop, kaip sekasi naujajam darbe?

mano mama irgi labaio ilgai neturejo darbo... Ir as jai padejau ji surast smile.gif Sedejau kaip visada ilindus i interneta, ir pamaciau skelbima kad iesko siuveju, apie patirti nebuvo parasyta. Perdaviau mamai telefona, paskambino ir nuejo, iki siol ten darbuojasi smile.gif O darbo ieskojo beveik metus. Dabar bent patirties igis, nebebus sunku paskui isidarbinti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 02 08, 13:10)
buvau praeita savaite del darbo, tai ten tokios salygos, kad reikia dirbti lauko temperaturoje

doh.gif siaubas kazkoks! Galetu tada bent perspet kad apsirengt silciau butina doh.gif

Apie atsakymus po pokalbio, visalaik jauciuosi pamaloninta sulaukus atsakymo, nors jis ir neigiamas ax.gif Elementari tarpusavio pagarba!
Esu sulaukus atsakymo net nedalyvavusi pokalbyje biggrin.gif Issiunciau CV, nesulaukiau jokio skambucio, tik po kurio laiko emailu "Aciu, kad dalyvavote antrajame etape, taciau mes pasirinkome kita kandidata" lotuliukas.gif
Atsakyti
Man neteko dalyvauti dvejuose pokalbiuose, kur dirbau, tai po pirmo pokalbio iskart sulaukdavau teigiamo atsakymo, kad jie pasirinko mane. Tai tuo klausimu nuomones neturiu.
Atsakyti
QUOTE(reims @ 2011 02 08, 13:35)
Man neteko dalyvauti dvejuose pokalbiuose, kur dirbau, tai po pirmo pokalbio iskart sulaukdavau teigiamo atsakymo, kad jie pasirinko mane. Tai tuo klausimu nuomones neturiu.

Mano rekordas - 4 pokalbiai iki teigiamo atsakymo rolleyes.gif o dazniausiai buna du arba trys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aysel @ 2011 02 08, 12:51)
kartais išeidama paklausiu, kada planuoja skambinti kitam etapui.

visada paklausiu, sulaukiu atsakymo, kad būtinai informuosim, va tas užknisa, jei pasakytų, kad informuos tik atrinktus kandidatus dviejų savaičių eigoje, super, viskas man aišku 4u.gif

Atsakyti
Labos 4u.gif
kazkaiptai nera upo. Reikia jo atrasti bigsmile.gif Spasenje utopajuscich dela ruk samich utopajuscich. Paguldysiu mazaja, pasidarysiu kavos ir bombarduosiu CViakais. Sakiau dabar tikslas nueiti i kuo daugiau pokalbiu, nes strategija siuntineti isrankiai neduoda savo rezultatu.

Kas del atsakymu us darbdaviu, as dar nei karto nesulaukiau, kad aciu, nepraejote. Man irgi sugadintu nuotaika, kas be ko.
Kaip mano vyras pasakojo, kai jis daro atranka, tai fiziskai nespetu visiems atsakyti, kad nepraejo. Tiesiog pasako, kad apsispres iki tada ir tada. O dazniausiai sako per ta pati pokalbi kandidatui pasako, kad jis is principo tinka. Taip pasirenka 2-3 kandidatus ir su jais toliau pasiderina salygas per antra pokalbi.

As po pokalbio irgi 90% galiu nuspeti tinku jiems ar ne. Si karta kai ieskausi, visur kur siule man darba, pirmo pokalbio metu man pasake, kad tinku ir iskart pakviete i antra. Tik , deja, ne visur man tiko blush2.gif

QUOTE(Oliza @ 2011 02 08, 14:40)
Mano rekordas - 4 pokalbiai iki teigiamo atsakymo  rolleyes.gif o dazniausiai buna du arba trys  ax.gif

Oho smile.gif Man daugiausiai buvo 2
Atsakyti
QUOTE(^Austėja^ @ 2011 02 08, 13:10)
sveikos,

buvau praeita savaite del darbo, tai ten tokios salygos, kad reikia dirbti lauko temperaturoje, dar kur sedi truputeli silta, o koridoriuje tai baisi tamsa ir saltis kaip lauke, o as nuejau pasibandyti, nes mane siunte is birzos ir sedejau visa diena su bliuskute ir drebejau, kojos buvo kaip i vandeny ikystos. Ir kai isejau namo, tai jau buvau su skaudancia gerkle, ejau gatve ir tiesiog drebejau, o kita ryta atsikeliau su 40 temperatura, net negalejau paeiti, visur skaudejo, ir visa likusia savaite parsirgau. verysad.gif
Jau net nezn ar as gausiu koki padoru darba, kad ir as tikciau ir man patiktu darbas... nes kuo toliau tuo man baisiau daros. doh.gif

Manau pamastymu tau iskart kilo,kad cia nedirbsi, darbo salygos baisios, reikejo pasakyti, kad netenkina toks darbas ir eiti namo.Ar tu ten viena sedejai, ir negalejai palikti darbo vietos.Viena diena atidirbai ir susirgai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reims: 08 vasario 2011 - 14:30
QUOTE(Schiaurinė @ 2011 02 08, 13:50)
personalo vadove perspejo, kad tai pirmas pokalbis o antrasis bus sukamas kita kryptim  g.gif tai ir nesuprantu kokia cia kryptim trauksime  rolleyes.gif parduotuves vadovo darbas ...

Pritariu Olizai šiuo klausimu smile.gif. O šiaip antras pokalbis gali ir nelabai skirtis nuo pirmo, jei kalbėsi su kitu žmogumi. Kaip bebūtų vis tiek antrame pokalbyje klausimai tikriausiai bus labiau susiję su tuo konkrečiu darbu, į kurį pretenduoji.
Atsakyti
QUOTE(Oliza @ 2011 02 08, 13:18)
Is savo patirties... Pirmojo pokalbio metu dazniausiai stebi/klausineja bendruosiu dalykus - ar kandidatas atitinka reikalavimus. Issilavinimas, igudziai (kalba, kompiuteris, spec. programos), darbo patirtis, asmenines savybes. Antrasis buna grynai profesinis. Tada jau klausia smulkiai ka esi dirbus ir kaip sekesi, ka pasiulytum naujai imonei, naujausios profesines tendencijos, kokie lukesciai imones atzvilgiu, didziausi pasiekimai ir t.t. Trecio pokalbio metu aptariamos konkrecios darbo, darbo sutarties salygos, aprodoma imone, darbo vieta.

aciu uz atsakyma 4u.gif kol rasiau atsakyma cia, sulaukiau kvietimo i antra pokalbi...kadangi zinau, kad bus tik 2 pokalbiai tai ryt galiu tiketis konkreciu salygu aptarimu (galbut). Pokalbi ves tas pats zmogus su kuriuo jau bendravau, negana to as sitoj imonej dirbau tik kitose pareigose nei dabar svajoju rolleyes.gif teko iseiti ir kitoj imonej padirbeti o dabar vel noris atgal tik dar geriau ax.gif labai smalsu kiek konkurentu blush2.gif
kas liecia atsakyma po pokalbio, esu gavusi atsakyma i el.pasta, nors ir neigiamas, bet buvo maloniau zinoti, kad netikau nei ta nezinomybe
Atsakyti
Schiaurinė - dideles sekmes rytoj. Manau galesi rinktis is dvieju variantu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 02 08, 15:48)
Schiaurinė - dideles sekmes rytoj. Manau galesi rinktis is dvieju variantu wink.gif

aciu 4u.gif
ateis ta musu diena cool.gif
as zinau tik tiek....labai noriu darbo o ypac to apie kuri svajoju dirol.gif
Atsakyti