DISKUTUOJAME TOLIAU
Darbo paieškos puslapiai internete:
cvonline.lt
cvbankas.lt
cvmarket.lt
cv.lt
darbo.lt
www.ldb.lt
isidarbink.lt
eurai.lt
darbaslietuvoje.lt
skelbiu.lt
cvinfo.lt
dirbu.lt
Papildyta:
Kaip pasiruošti pokalbiui dėl darbo
Jei jus pakvietė pokalbiui dėl darbo, kuris yra įdarbinimo procedūros dalis, reiškia, kad jūs praėjote pirmąjį etapą ir buvote atrinktas į antrąjį. Tai turėtų padidinti jūsų pasitikėjimą savimi. Siūlome jums keletą patarimų, kurie gali praversti ne tik pokalbyje dėl darbo, bet ir daugelyje susitikimų akis į akį.
Atvykite laiku, geriau keletą minučių anksčiau, negu vėliau.
Būkite švarus ir tvarkingas, vilkėkite gerai jums tinkančius rūbus, kurie yra įprasti darbe, kurį norite gauti, ne per daug kasdieniškus ir ne per daug iššaukiančius.
Pasirūpinkite burnos kvapu ir neatvykite suprakaitavęs.
Netieskite pirmas rankos, palaukite kol ją išties darbdavys ir tada tvirtai ją paspauskite (tik ne silpnai!).
Atsisėskite, kai jums tai pasiūlo: jei kėdės jums nepasiūlė, paklauskite, ar galite prisėsti (darbdavys gali mėginti patikrinti jūsų kuklumą).
Pabandykite kaip galima labiau atsipalaiduoti.
Parodykite pasitikėjimą savimi, tačiau ne pernelyg didelį. Nevenkite nė vieno žmogaus žvilgsnio: jūsų atsakymai turėtų skambėti aiškiai, o ne pašnabždomis ar murmant, kai tinka, nusišypsokite.
Kalbėkite į temą, nesistenkite pasirodyti per daug sąmojingas ar draugiškas, tačiau per didelis susikaustymas taip pat gali būti nepriimtinas.
Jei gavote sudėtingą klausimą, neskubėkite atsakyti. Paprašykite paaiškinti klausimą, jei ne iš karto jį suprantate. Atsakydamas kalbėkite lėtai, galite netgi pakartoti vieną ar porą žodžių, kad išloštumėte laiko. Kartais geriau pasakyti, jog "nežinote", negu tuščiažodžiauti. Kartais galima išsisukti iš klausimo, nepasirodant per daug gudriu, arba įterpti (jei tinka) humoro gaidelę atmosferai palengvinti ir išlošti laiko atsakymui. Žinokite, kad darbdavys tikrai nesiekia jus pažeminti.
Pavyzdžiai, kokie klausimai dažnai užduodami per pokalbį dėl darbo
(žinoma, galite gauti ir kitokių klausimų)
Kaip apibūdintumėte savo karjerą iki dabar?
Ką dirbote ankstesniame darbe?
Kas jums patiko (nepatiko) tame darbe?
Ką naujo išmokote ankstesniame darbe?
Kodėl išėjote iš ankstesniojo darbo? (Atsargiai, nekalbėkite per daug kritiškai apie savo ankstesnįjį darbdavį)
Ar esate dalyvavę kituose pokalbiuose dėl darbo?
Ką žinote apie mūsų bendrovę? Kodėl ją pasirinkote? (pravartu šiek tiek pasidomėti šia bendrove iš anksto)
Ką norėtumėte pasiekti darbe (karjeroje)? Kaip įsivaizduojate save (ką norėtumėte daryti) po 5 (10) metų?
Kokias, jūsų nuomone, turite stipriąsias savybes (silpnybes), ką galite gerai daryti (ne taip gerai)?
Kokias savo žinias ir įgūdžius panaudotumėte naujajame darbe?
Kodėl manote, kad turėtume jus priimti į šį darbą? Kokios naudos galime tikėtis iš jūsų?
Kokį darbą darydami jaučiatės pasitikintis savimi?
Ar turėsite noro dirbti daugiau negu normalios darbo valandos?
Ar galėsite ir norėsite kartais prisiimti didesnį darbo krūvį?
Ar mokate ilsėtis ir atsipalaiduoti?
Kaip leidžiate atostogas? Kokie jūsų laisvalaikio pomėgiai?
Ar sportuojate?
Kokia jūsų sveikata?
Kai kurie klausimai jau yra atsakyti jūsų CV, tačiau darbdavys gali dar kartą paklausti to paties, norėdamas išgirsti išsamesnį atsakymą arba patikrinti jūsų reakciją. Jums taip pat reikėtų pasiruošti keletą klausimų, kuriuos norėtumėte užduoti darbdaviui (ne tik apie darbą, kurį norėtumėte gauti, tačiau, pvz., apie bendrovės produkciją, ateities plėtrą, mokymosi ir progreso galimybes ir kt.).
Jūsų susidomėjimas tikrai paliks gerą įspūdį.
Dėkui už nauju namus
Man ypač patiko paskutinis sakinys. Per pokalbį klausimų aš užduodu, tačiau kažkaip vis pamiršdavau paklaust apie produkciją, plėtrą ar mokymus. Dėkui už gerą idėja
Man ypač patiko paskutinis sakinys. Per pokalbį klausimų aš užduodu, tačiau kažkaip vis pamiršdavau paklaust apie produkciją, plėtrą ar mokymus. Dėkui už gerą idėja
Pastebėjau, kad manęs pasigedot - niekur nedingau, merginos, darbo dar tikrai neradau, apskritai, šią savaitę nei vieno skambučio Pirmą kartą toks štilis Skelbimų taip pat nebematau, per šią savaitę dar tik 2 laiškus išsiunčiau, bet nei vakar, nei šiandien skelbimų net nežiūrėjau (užėjo apatija)
QUOTE(dontstop @ 2011 01 28, 11:02)
Pastebėjau, kad manęs pasigedot - niekur nedingau, merginos, darbo dar tikrai neradau, apskritai, šią savaitę nei vieno skambučio Pirmą kartą toks štilis Skelbimų taip pat nebematau, per šią savaitę dar tik 2 laiškus išsiunčiau, bet nei vakar, nei šiandien skelbimų net nežiūrėjau (užėjo apatija)
man tai apatija, nes nėra kur siųst, vėl pakartoti gruodžio skelbimai, pratęsti arba atnaujinti iš vis, seku tuos kur jau buvau ar išsiunčiau cv.
O kai as paklausiu darbdavio, kokie mokymai vyksta imoneje, atsako klausimu i klausima: o kokiu tau mokymu truksta, kokiu pageidautum?
As zinau kokiu mokymu noreciau, bet ar verta isizioti, kad nesusidarytu nuomones, jog to nemoku, jei jau reikia mokytis? Arba, kad tie mokymai jiems atrodys niekam nereikalingi?
Kaip kad pamenu anekdota:
Mokytoja klausia Joniuka:
- Ka pasirinktum jai rastum miske pilna maisa pinigu ir maisa proto?
Joniukas:
- Aisku kad pinigus.
- Kodel? as tai prota
- ko kam reikia tas ta ir ima...
As zinau kokiu mokymu noreciau, bet ar verta isizioti, kad nesusidarytu nuomones, jog to nemoku, jei jau reikia mokytis? Arba, kad tie mokymai jiems atrodys niekam nereikalingi?
Kaip kad pamenu anekdota:
Mokytoja klausia Joniuka:
- Ka pasirinktum jai rastum miske pilna maisa pinigu ir maisa proto?
Joniukas:
- Aisku kad pinigus.
- Kodel? as tai prota
- ko kam reikia tas ta ir ima...
Aš klausiu apie apmokymus visada ir apie jų trukmę Labai nemėgstu tokių įmonių, kur atėjus naujam žmogui nieks neįveda jo į darbo esmę, nepaaiškina vidinių taisyklių ir pan Kaip pvz: sakykim, aš dirbau pardavimų vadybininke įmonėje X, pardavinėjau varžtus. Paskui susiradau darbą įmonėje Y, taip pat pardavimo vadybininke, bet ta įmonė pardavinėja atsuktuvus. Net jei aš dar prieš savaitę pardavinėjau ir būtent pardavimo įgūdžių nepraradau, man reikėtų apmokymų bent apie produkto subtilybes (technines charakteristikas), o dar geriau - apmokymų apie tokio produkto pardavimo subtilybes
QUOTE(raganiukstiene @ 2011 01 28, 08:48)
gali man paaiskinti, ka reiskia?
nesupratau klausimo
Sveikos,
buvau pokalbyje seniuose. Viskas lyg ir normaliai, davė testuką minimalų. Pokalbio info ir testą perduos padalinio vadovui ir tada gal bus antras pokalbis. Bet šiek tiek darbo laikas durnas, ten yra grafikai, pagal kuriuos keičiasi žmonės. Darbas gali prasidėt 7, 8, 9. Tai man tas 7netinka, kai vyras komandiruotėj. Na bet sakė, kažkiek galima derintis sąlygas per pokalbį
Et, puiki dienos pradzia atnese apatija Kur skambinau ir kalusiau ar jau rado zmogu, atrase i emeila, ir pasiteiravo kiek man metu bei kodel pakeiciau tiek darbovieciu. Paaiskinau, kad buvo autorines sutartys, su nustatytais terminais. Kazkodel jauciu, kad nebepakvies jie...
Pookelis, o kokios pareigos seniuose jei ne paslaptis?
Pookelis, o kokios pareigos seniuose jei ne paslaptis?
buhalterė
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 01 28, 15:24)
Et, puiki dienos pradzia atnese apatija Kur skambinau ir kalusiau ar jau rado zmogu, atrase i emeila, ir pasiteiravo kiek man metu bei kodel pakeiciau tiek darbovieciu. Paaiskinau, kad buvo autorines sutartys, su nustatytais terminais. Kazkodel jauciu, kad nebepakvies jie...
O negali tų laikotarpių apjungti į vieną? Tada ne taip į akis potencialiems darbdaviams kris