Įkraunama...
Įkraunama...

Velti šaliai,šalikai,apykaklės ,skaros

QUOTE(Molė @ 2011 03 06, 22:37)
Ačiū, bet niekaip nerandu informacijos, kaip padaryt, kad ornamentas nesutrauktų šalio. Dabar bandysiu labai plonai klot g.gif

neimanoma, juk vilnos principas - trauktis/traukti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linada: 06 kovo 2011 - 23:04
user posted image

Gal nesupyks vėlėjėlė iš veltinis.lt už pasiskolintą nuotrauką. Bet pažiūrėkit, kaip lygiai tos gėlytės gula

O gal man tik taip atrodo, kai nuvažiuosiu pas sesę, pažiūrėsiu, ji tokį panašų turi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 07 kovo 2011 - 07:40
QUOTE(kadabra @ 2011 03 06, 22:59)
Mole, bet ar taip gali buti, kad visiskai nepatrauktu? Juk kaip ne kaip ta vilna traukiasi  g.gif

Va, kažkieno (man atrodo Blanšytės) patarimas dėl vėlimo:
Šilka galima apvelti ivairiai. galima tik ivelti vilna,nesiekiant ,kad šilkas stipriai susitrauktu. tada mes tik stipriai ,ilgai kočiojame.
O galime ir apdeti vilna, pakočioti po 200 kartų i visas puses,ir tada jau imtis traukimosi.

Atsakyti
aš tai norėčiau patarimo, kaip tokį kraštelį padaryt blush2.gif kad tik pats kraštelis būtų kitos spalvos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo markse: 07 kovo 2011 - 08:34
QUOTE(markse @ 2011 03 07, 09:34)
aš tai norėčiau patarimo, kaip tokį kraštelį padaryt  blush2.gif kad tik pats kraštelis būtų kitos spalvos  smile.gif

Markse, ar turi omeny , kad pats banguotas kraštelis būtų dviejų spalvų?
Daryk, taip:

Klojant pirmą sluoksnį,dedi prie vidurinės dalies vieną spalvą, į kraštą kloji kitą spalvą ( bangos bus ilgesnės per du pešimus ir dviejų spalvų)
Kai dedu antrą sluoksnį, tai pirmiausia sukloju kraštinę juostą, ta , kur kitos spalvos nori. O paskui dedu tą juostą kur prie pagrindo. Ta, kur prie pagrindo, užkloja tą kraštinės juostos dalį ir gaunasi tik siauras kitos spalvos pakraštukas.
Jei antrą sluoksnį dėtum pirmiau prie vidinės dalies ( nu pvz, prie šalio) o paskui klotum kraštinę dalį, tai ta kitos spalvos gautųsi plati.
Nežinau, ar aiškiai parašiau. Nesu nufotografavus, bet aš veltą taip dariau, gavos puikiai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 07 kovo 2011 - 09:04
Mole, bet čia iš abiejų pusių tas kraštelis plonas gaunasi g.gif . Man vis tiek neaišku, kaip nesustorinant krašto (toks jausmas, kad tok vietoj turėtų būt 4 sluoksniai) padaryti iš abiejų pusių tokią ploną kitos spalvos juostelę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(markse @ 2011 03 07, 10:37)
Mole, bet čia iš abiejų pusių tas kraštelis plonas gaunasi  g.gif . Man vis tiek neaišku, kaip nesustorinant krašto (toks jausmas, kad tok vietoj turėtų būt 4 sluoksniai) padaryti iš abiejų pusių tokią ploną kitos spalvos juostelę  ax.gif

Gaunasi nestoras ( nereikia vilną storai plėšt). Aš nuplėštą , tą plonesnį dedu į įšorę. O juk tie, kur galvoji, kad jau keturi sluoksniai, dengiasi tas plonasis apatinio sluoksnio kraštelis ir storasis viršutinio. Gaunasi labai gerai, pamėgink, išeis. Gali pasidaryt tokią juostelę pamėginimui, sukarpysi ir padarysi gėlytę, jei bijai šalį sugadint
Atsakyti
Ačiū, reiks bandyt. Tik kad aš plonus plaukelius į vidų kloju, man taip geriau gaunasi. Na bet kažkaip gal kada reiks ir kitaip prisiruošti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(markse @ 2011 03 07, 11:00)
Ačiū, reiks bandyt. Tik kad aš plonus plaukelius į vidų kloju, man taip geriau gaunasi. Na bet kažkaip gal kada reiks ir kitaip prisiruošti smile.gif

Nesvarbu, vis tiek dengsis plonasis su storuoju, gausis, gausis bigsmile.gif

Tik apveliant kokį audinį, aš visgi daryčiau plonuoju į išorę. Bet čia tik mano nuomonė g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 07 kovo 2011 - 10:06
Šalikiuką suvėliau smile.gif . Patinka man plonyčiai, šilti, lengvi kaip oras.
user posted image
user posted image
Svoris 27 gr.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Besijuokianti: 14 kovo 2011 - 12:27
Sveikos velejeles 4u.gif

Sakykit, kaip jus priziurit veltus daiktus? Juos galima skalbti, ar tik sausai valyti? Pvz silka su ivelta vilna kaip priziureti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @leja: 14 kovo 2011 - 13:06
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 03 14, 13:21)
Šalikiuką suvėliau smile.gif . Patinka man plonyčiai, šilti, lengvi kaip oras.

Svoris 27 gr.

nieko sau ranką "atkalus", man su tiek vilnos tik voratinklis gautųsi blink.gif
Atsakyti