Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų planavimas 2011

QUOTE(Afigenija @ 2011 05 14, 13:30)
Ojojoj kaip laukiu krikstynu ispudziu, tikiuosi mamytes nepamirs musu ir pasidalins mirksiukas.gif

As mastau pavaisinti prie baznycios, kol mes fotosesinsimes, tai ir apsneket turetu ka lotuliukas.gif Manau krepselyje (perristame kaspinu) paprasysiu, kad kas panesiotu g.gif Kadangi visu nesuvalgys, tad likusius padesiu ant stalo.

Jusu vietoje nemaisyciau saldainiuku, jei 2 progos, tai tegu ir matosi mirksiukas.gif

Ačiū, reikės ir man prie bažnyčios pavaišinti saldainiais, vis tiek visi norės valgyti, o iki sėdimo prie stalo dar nemažai laiko bus smile.gif

QUOTE(kwakse* @ 2011 05 14, 13:43)
Beje, man dar ne kaip skamba, kai tuose įsakymuose reikalaujama finansinio išlaiškymo

Netaktiška...nekiltų ranka net užuominomis apie tai rašyti...
Atsakyti
QUOTE(Viktorija Viltr @ 2011 05 14, 22:32)

Kiek ši knygelė kainavo ? g.gif Ir kokio ji dydžio ? ax.gif

Aš turiu senelims taupykles. Ant vienos parašyta "Valduko saldainiams" ant kitos "Valduko ledams" Žinau, kad seneliai supras biggrin.gif Bet kuo toliau skaitau Jūsų posmus .. kažkaip vis nedrąsiau darosi g.gif Gal ką kitą galvosiu doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kwakse* @ 2011 05 15, 08:18)
O man įdomu kokias krikštynas darys tos moterys, kurios prieš visus pasižadėjimus, saldainius ir t.t.? Galėtumėt pasidalinti mintimis. Gal stalą kaip nors ypatingai puošit, gal kokią atrakciją vaikui ar svečiams surengsit? Tikrai įdomu. 4u.gif

Na kai dabar skaitau, kad vos ne visos tuos įsakymus/pasižadėjimus daro tai tikrai nuvalkiota mintis atrodo. Bet kai mūsų giminėje krikštynos buvo prieš 18 metų, tai manau visiems patiks mano maži siurprizėliai ax.gif

Mus krikstynos bus be visu tu atrakciju mirksiukas.gif Jau anksciau sio temoja rasiau - ketinu padaryt tik tokius mini plakatelius su jumoristiniais krikstuko skelbimais, kriksto dienos reiksme, vardo reiksme ir pan. (nusiziurejau info is internete pateiktu "krikstuku" - laikarastuku smile.gif) ir pakabinsiu prie pavesines, kurioje svesim (cia bus kaip prasiblaskymas einantiems pailset nuo stalo)wink.gif. O siaip dienos planas toks: pati ceremonija, po jos - trumpa fotosesija su samdytu fotografu, paskui - pietus tevu sodyboje smile.gif O paskui eiga vyks pagal ora: galbut i upe(netoliese teka Nemunas) paleisim laivelius, galbut - balionus su palinkejimais, o vakare noreciau dangaus zibinto smile.gif Simboliskai, taip sakant:) Jokiu dideliu kalbu, zaidimu ar kazko neplanuoju, nes likciau nesuprasta, dovanu sveciams irgi nebus, tik sugalvosiu kazka krikstateviams kaip padeka smile.gif Tiesa, galvoju padaryt palinkejimu korteles, kad sventes dalyviai parasyu palinkejimus ir juos sudeciau saugit i kokia grazia dezute ar inda ax.gif
Musu gimine ne is tu, kurie kelia pompastiskus balius, o ir as ne is turinciu fantazijos ir kantrybes tokiems organizavimams:) Ar kriksto mama kazka ruos-nezinau, bet ir neprasau kazko smile.gif Uzteks vien to, kad pakrikstys musu panele smile.gif Tai kol kas tokie planai pas mus, krikstynos liepos 9 diena, tai laiko viska apmastyt dar yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juratux88 @ 2011 05 15, 09:13)
as tikrai nediskutuosiu kas kokias sventes daro,kiekviena darom taip kaip norim ir kam cia diskutuoti ir vos ne smerkt kitus kad jie nori kitaip nei jus,kartais yra geriau susilaikyti nuo komentaru 4u.gif

aš taip pat nesivelsiu į diskusijas -ginčus,o juo labiau kritiką žmonių kurie daro kitaip negu aš... ,ne visi vienodai kerpamės,maitinamės,vaikus auklėjam,gamtą mylim ir t.t. ,ir t.t.... galima negyvai ''prisidiskutuot '' biggrin.gif
man visada įdomu išklausyti kitų nuomonę,paskaityti kas ką daro-ko nedaro,bet savo apmąstymus pasilieku sau cool.gif

QUOTE(kwakse* @ 2011 05 15, 09:18)
O man įdomu kokias krikštynas darys tos moterys, kurios prieš visus pasižadėjimus, saldainius ir t.t.? Galėtumėt pasidalinti mintimis. Gal stalą kaip nors ypatingai puošit, gal kokią atrakciją vaikui ar svečiams surengsit? Tikrai įdomu. 4u.gif

aš nedarau nei įsakymų,nei pasižadėjimų,nei taupyklių,nei saldainių,bet galvoju,kad bus graži šventė-su žaidimais-konkursais... ,dėmesiu vyresniems...
pas mus ir vestuvės kartu,tai pirma vakaro dalis mergytei,o antroji tėveliams,bet vakaras trumpas,tai daug nieko nedariau,nes ir pabendrauti norisi-retai susitinkam...
žaidimus žaisim po bažnyčios-kol fotografuosimės ir užkandžiausim (jei oras leis),jei lis važiuosim anksčiau į kavinę ir ten tą patį veiksim,kol laikas prie stalo sėstis ateis
ypatingai nepuošiu stalo-jis kiek žinau bus jau kavinės darbuotojų puoštas,o aš tik žvakes dekoruotas vežuosi. Vaikams ir svečiams bus mini prisiminimo dovanėlės kurių nereikia kažkaip saugoti ar slėpti į stalčius-vieną dalį suvalgys (tai rafaelo saldainis),kitą mažą graikišką riešutą su išdegintu žodžiu-(laimės,sėkmės,sveikatos ir t.t.),kas norės tas pasidės,kas nenorės lai meta-todėl nedariau saldainių su vaiko foto,kad neglamžytų ir nemestų į šiukšliadėžę...

nesu nusiteikus prieš visa ką daro kitos schmoll.gif , ir pati gavus esu taupyklę,krikštuką (pasklaidau su malonumu) ir šiaip smulkmenų,bet man patinka,nes žinau,kad daug darbo įdėta

QUOTE(erikae @ 2011 05 15, 12:36)

Aš turiu senelims taupykles. Ant vienos parašyta "Valduko saldainiams" ant kitos "Valduko ledams" Žinau, kad seneliai supras  biggrin.gif 

dovanokit-seneliai ne svetimi,o vistiek anūkui pinigėlių skiria-tai turės kur dėti mirksiukas.gif aš neužpykčiau,nes pataupau ,kad mažei kažką nupirkti...
ir mano mama tokią dovaną gavus-mesdavo metalą,kad piniginėj neužimtų vietos (dažnai balti centai tai būdavo,o vaikai išleidžia ir tokius biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(erikae @ 2011 05 15, 11:36)
Kiek ši knygelė kainavo ?  g.gif  Ir kokio ji dydžio ?  ax.gif

Aš turiu senelims taupykles. Ant vienos parašyta "Valduko saldainiams" ant kitos "Valduko ledams" Žinau, kad seneliai supras  biggrin.gif  Bet kuo toliau skaitau Jūsų posmus .. kažkaip vis nedrąsiau darosi  g.gif  Gal ką kitą galvosiu  doh.gif  unsure.gif

dar jos realiai nemaciau, dar tik siusiu nuotraukas, 45 lt jei su atspausdinimu smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif
birželį krikštysim savo sūnelį, tad atėjau jūsų nuomonių ir patarimų.Didelio baliaus nedarysim, bus tik seneliai ir krikšto tėveliai, po ceremonijos važiuosim į gamtą šašlykų pasikepti.Susidaro nemažas būrelis vaikų, tad nenorim kiurksot namie ar kavinėj.Nors ir ramiai šią progą paminėsim, norisi kažko įdomaus svečiams.Bus dovanėlė krikštatėviams, seneliams galvoju apie nuotraukas rėmeliuose.Jokių saldainių popieriukų specialiai nedarysim, tik užsakysim krikštynų tortą.O gal ką patartumėt tokiam ramiam pasibuvimui? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erikae @ 2011 05 15, 11:36)
Aš turiu senelims taupykles. Ant vienos parašyta "Valduko saldainiams" ant kitos "Valduko ledams" Žinau, kad seneliai supras  biggrin.gif  Bet kuo toliau skaitau Jūsų posmus .. kažkaip vis nedrąsiau darosi  g.gif  Gal ką kitą galvosiu  doh.gif  unsure.gif

O jai seneliai turi ne po viena toki anuka, o kelis ir kiekvienas su savo taupykle "Jonuko saldainiams", "Petruko ledams", "Birutes suknelems", "Janytes bliuzelems" doh.gif lotuliukas.gif Nu nekurie ir infarkta gautu lotuliukas.gif Sorry, jai ka cia tik mano nuomone 4u.gif Man atrodo, kad tai yra nemandagu, netaktiska ir dar galeciau parasyti kaip, bet nerasysiu blush2.gif Apskritai mano nuomone bet koks materialines naudos siekimas, nors ir juoko forma yra zema blush2.gif Normalus seneliai (jai padetis leidzia) ir taip randa kaip savo anukus palepinti mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif
mes jau atsventeme wub.gif
Viskas ka planavau - ivykdyta, oras buvo superinis, nuotaikos puikios.

Nieko nebuvo perdaug, niekas nepersudyta, viskas savose vietose ir atrodo isiskirstem visi patenkinti ir vaikai, ir suaugusieji. Visos smulkmeneles padare svente isskirtine, pakyleta ir visai nebuvo panasu i vestuves ar koki kita baliu.
Labai laukiu fotografo nuotrauku wub.gif nes norisi pamatyti kaip tai atrode is salies.
Didelis dekui mamytems uz patarimus, idejas.
aciuks.gif
Visoms planuojancioms linkiu smagiu ir isimintinu akimirku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linasad @ 2011 05 15, 18:51)
Labas vakaras 4u.gif
mes jau atsventeme  wub.gif 
Viskas ka planavau - ivykdyta, oras buvo superinis, nuotaikos puikios.

Nieko nebuvo perdaug, niekas nepersudyta, viskas savose vietose ir atrodo isiskirstem visi patenkinti ir vaikai, ir suaugusieji. Visos smulkmeneles padare svente isskirtine, pakyleta ir visai nebuvo panasu i vestuves ar koki kita baliu.
Labai laukiu fotografo nuotrauku  wub.gif  nes norisi pamatyti kaip tai atrode is salies.
Didelis dekui  mamytems uz patarimus, idejas.
aciuks.gif
Visoms planuojancioms linkiu smagiu ir isimintinu akimirku  4u.gif

Kaip smagu skaityt tokius postus ... Labai gerai nuteikia wub.gif thumbup.gif

Priminkit, kiek reiktu duot kunigui po ceremonijos .. Ir isvis, kaip tai reikia padaryti: pries, po, i vokeli ar kaip .. blush2.gif Nu gal durnai klausiu, bet niekad nesam dave (pirmakart dave kriksto tevai) sikart sutareme, kad patys duosime .. Krikstynos sv. Bernardinuose Vilniuje .. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2011 05 15, 21:37)
Parašykit čia, nes tikrai ir as nzn  4u.gif  blush2.gif

blush2.gif na gal ne? nežinau aiškių sumų,tik iš savo ''varpinės'' tik parašiau,gal kas tiksliau žino? kiekviena bažnyčia savo tvarką ar netvarką turi,o ir nuo miesto priklauso manau.. čia klausė apie Bernardinus,tai parašiau ką žinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2011 05 15, 19:40)
Kaip smagu skaityt tokius postus ... Labai gerai nuteikia  wub.gif  thumbup.gif
Priminkit, kiek reiktu duot kunigui po ceremonijos .. Ir isvis, kaip tai reikia padaryti: pries, po, i vokeli ar kaip ..  blush2.gif Nu gal durnai klausiu, bet niekad nesam dave (pirmakart dave kriksto tevai) sikart sutareme, kad patys duosime .. Krikstynos sv. Bernardinuose Vilniuje ..  4u.gif

o situo klausimu kaip tik kalbejau su kunigu, na tiesiai sviesiai paklausiau "kada aukoti ir kiek mazdaug ar yra kazkur numatyta ar pan" tai kunigelis taip mandagiai ir sako: "nu siaip nera jokiu "stafkiu" kiek kas gali, juk jei neturite pinigeliu, tai mes krikstytme ir taip. bet zinot, mes viska matom, kaip aprengtas, kokia svente ir pan ir jei viskam yra pinigeliu, o baznyciai nera, tai... nu tai kaip palyginima paminejo kad ir per vestuves ir per laidotuves taip, viskas prabangiausia, o baznyciai neturi." nu o galiausiai tai paminejo, kad jau maziausiai tai 50lt kaip ir priklausytu smile.gif
o aukoti tai krikstynu diena, ten kaip dokumentus supildo ir paduoda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nepamenuu: 15 gegužės 2011 - 20:28
QUOTE(kwakse* @ 2011 05 15, 07:36)
Beje, kai jau kuri būsit dariusi širšių medų, parašykit kiek ir ko dėjot, ir kiek to medaus gavosi.

As dariau. Dejau 6 kiausu trynius, 6 saukstus cukraus pudros, indeli kondensuoto ir 100 g spirito. Gavosi 5 mazi tyreles indeliai.
Atsakyti