QUOTE(Guste:) @ 2011 02 03, 18:31)
Šaunu, kad grįžai patenkinta ir su tiek gerų įspūdžių
bet tai tokią gerą algą gaunant netgi kelionė neatsipirko?
Ar dirbdama kambarine dar gaudavai arbatpinigių? Aš irgi planuoju kambarine dirbti, bet tik už 8 dolerius..Praeitais metais kelios pažįstamos ten pat jau dirbo, tai sakė atsipirko kelionė, tai gal ir aš lb į minusą nesueisiu. O kaip su tais mokesčiais? Kiek dar ten atsiskaičiuoja?

na kaip ir sakiau labai brangiai gavosi isvaziuot... o ta pradini $1000 reik vestis tam, kad netektu gatvese miegot. nes mes neturejom kur gyvent ir reikejo gyvent hosteliuose, po to pradini mokesti uz busta sumoket ir t.t. na jei nieko ten nepirksi ir niekur nekeliausi tai jo- atsipirks. bet mano manymu jei esi JAV tai turi isnaudot viska

apsismutkinom neblogai, nes turejom 2 lagaminus, tai net teko senus daiktus palikt

apie kambarines darba tai taip: ziauriai sunku, as net kojas susivariau nuo darbo, buvo ir asaru, visko

mums niekas nedraude nestis, taip patr ir arbatpinigiais nereikejo dalintis, kartais pacios duodavoms housemen'ams uz tai kad padedavo. taciau rusaites dirbo Hilton'e ir uz tai kad neidejo arbatos i bendra kazkokia dezute skrido is darbo

Mokesciai tai susigrazinami iki 100% . dar nuo tos sumos ZIP'as pasiema 10%... na bet manau gausim netoli $900 tai labai dziaugiuos

Papildyta:
QUOTE(jamas @ 2011 02 03, 18:23)
Pasiseke su tuo maitinimu
Butumet kitaip ten iseje neblogai i minusa speju. Zjb kalifornija, tikrai noretus ten pakliut. O ten kas rasot i kavines, restoranus, siunciat tarkim cv, tai ar daug kas bunat su patirtim? As tai asmeniskai nedirbes kavinese ir pns,siaip galeciau prie maisto ka nors gamint, vartyt mesa ant grilio uz 10 baksu. o ten kad prie baro, tai huj, nieko...

jo su maitinimu belenkaip pasiseke

Su kavinem sunkoka, nes amerikieciai labai megsta bendraut ir nori nenori turi su jais kalbet

QUOTE(amaliutea @ 2011 02 03, 19:32)

Su kavinem sunkoka, nes amerikieciai labai megsta bendraut ir nori nenori turi su jais kalbet

Bus įdomu, dėkui už išsamų pasakojimą. Net negalvojau, kad ten gali būt pigiau maistas, man visur brangu atrodo, kur ne LT:) Dirbsiu padavėja, tai nepatinka man bendraujantys klientai, kiek čia LT patyriau, bet ką padarysi, reiks išmokt daug šypsotis ir bendraut:))
QUOTE(Leyla @ 2011 02 03, 19:07)
Bus įdomu, dėkui už išsamų pasakojimą. Net negalvojau, kad ten gali būt pigiau maistas, man visur brangu atrodo, kur ne LT:) Dirbsiu padavėja, tai nepatinka man bendraujantys klientai, kiek čia LT patyriau, bet ką padarysi, reiks išmokt daug šypsotis ir bendraut:))
Mano tecio draugas amerikoj jau 12 metu gyvena, kazkada cia kalbejom per skaipa, tai sakes ten ne gyvenimas, sako 4 asmenu seima jei perkam bet ka, na maista ta prasme, va ir dabar kreveciu prideta, nieks nevalgo, tai isleidziam max 1700 jei litais. O daugiau tai bet ka sau leidi ka tik nori. Ir name gyvena 1000 kvadratu, kurio apsildymas ziema kainuoja litais 400

QUOTE(Karolinho @ 2011 02 03, 20:23)
Mano tecio draugas amerikoj jau 12 metu gyvena, kazkada cia kalbejom per skaipa, tai sakes ten ne gyvenimas, sako 4 asmenu seima jei perkam bet ka, na maista ta prasme, va ir dabar kreveciu prideta, nieks nevalgo, tai isleidziam max 1700 jei litais. O daugiau tai bet ka sau leidi ka tik nori. Ir name gyvena 1000 kvadratu, kurio apsildymas ziema kainuoja litais 400
O zmogus uzdirba 10-12 k doleriu per menesi fura vairuodamas. Kai pasiklausiau tai nzn, soka grynai gavau ir sleikstuli dar kokias 3 dienas jauciau del to, kad esu lietuvoj ir reikia kiekviena lita skaiciuot

Jau greitai įsitikinsiu savo kailiu:) Kažkaip pasakom nebelabai tikiu, o ypač apie svajonių šalis. Patriotė mat... Na jeigu ten iš tikro taip gerai, tai bus smagu
Kalbant apie maista, tai jei sudinus, pigiausius produktus perki tai gali ir pragyvent su 20 doleriu per savaite, taciau jeigu nori normalu, ivairu maista valgyt tai iseis ~70-80$ bent jau man taip iseidavo. CA galbut vaisiai brangus, bet rytu pakrantej vaisiai ir darzoves brangesni uz mesa. pvz 1 pomirdoras 1$. Ir apskritai ten maistas nesveiko kaloringumo, valandas reik po parduotuve vaiksciot kol issirenki normalius produktus.
O del furos vairuotoju, tai nereik nesamoniu sneket, jokie furistai dabar tiek neuzdirba. Nebent jau turi savo furu kompanija. As dirbau su buvusiu furistu, tai butent del to ir mete darba, nes puse gyvenimo pragyveno masinoj. Furistu gerai nebent praadziai padirbt, ir tai dirba dazniausiai nelegalai kol ju neparisa. Jei susikuri sau gera gyvenima, gerus mokslus esi pabaiges tai gali viska sau leist, bet as dirbau su paprastais amerikonais, kurie kiekviena doleri skaiciuoja, valgo visokius sudinus mesainius ne is gero gyvenimo. O kur dar visokie sveikatos draudimai kai pinigu vos lieka. Tad nereik sneket, kad gyvenimas jau ten toks super, bet kuri statistinis vakaru europietis geriau gyvena uz statistini amerikieti. Plius dabar Amerikoj sparciai nyksta vidurine klase. Pilna visokiu valkatu visoj Amerikoj, pilna seimu kurios sustojus prie makdonaldo prieina su vaikais ir maldauja maisto duot. Kaip bebutu as Amerikoj gyvent noreciau, kadangi man ten zymiai idomiau nei Europoj, bet nereik ten jau garbint, joks ten ne rojus jau senokai, baiges auksiniai amerikos laikai.
O del furos vairuotoju, tai nereik nesamoniu sneket, jokie furistai dabar tiek neuzdirba. Nebent jau turi savo furu kompanija. As dirbau su buvusiu furistu, tai butent del to ir mete darba, nes puse gyvenimo pragyveno masinoj. Furistu gerai nebent praadziai padirbt, ir tai dirba dazniausiai nelegalai kol ju neparisa. Jei susikuri sau gera gyvenima, gerus mokslus esi pabaiges tai gali viska sau leist, bet as dirbau su paprastais amerikonais, kurie kiekviena doleri skaiciuoja, valgo visokius sudinus mesainius ne is gero gyvenimo. O kur dar visokie sveikatos draudimai kai pinigu vos lieka. Tad nereik sneket, kad gyvenimas jau ten toks super, bet kuri statistinis vakaru europietis geriau gyvena uz statistini amerikieti. Plius dabar Amerikoj sparciai nyksta vidurine klase. Pilna visokiu valkatu visoj Amerikoj, pilna seimu kurios sustojus prie makdonaldo prieina su vaikais ir maldauja maisto duot. Kaip bebutu as Amerikoj gyvent noreciau, kadangi man ten zymiai idomiau nei Europoj, bet nereik ten jau garbint, joks ten ne rojus jau senokai, baiges auksiniai amerikos laikai.
QUOTE(Parabellum @ 2011 02 03, 19:42)
Kalbant apie maista, tai jei sudinus, pigiausius produktus perki tai gali ir pragyvent su 20 doleriu per savaite, taciau jeigu nori normalu, ivairu maista valgyt tai iseis ~70-80$ bent jau man taip iseidavo. CA galbut vaisiai brangus, bet rytu pakrantej vaisiai ir darzoves brangesni uz mesa. pvz 1 pomirdoras 1$. Ir apskritai ten maistas nesveiko kaloringumo, valandas reik po parduotuve vaiksciot kol issirenki normalius produktus.
Tai as juk ir neissigalvoju nieko :> Konkretu pavyzdi is gyvenimo pateikiau. Aisku nereikia tiketis kad pats nuvaziaves ten dabar tokius pinigus gausi, arsi dirbsi, bet gausi tai ka lietuvoj gautum litais. O siaip tai ten bet kokiu atveju yra galimybiu salis, as jos nei garbinu nei ka, tiesiog ten yra lengviau prasimusti ir daug lengviau susikurt gera gyvenima nei tokioj lietuvoj. O tu nezinau su kuom ten dirbai, bet tas mano tevo draugas kiek zinau pora furikiu turi, pats dar vazineja, o sake krizes is vis nepajaute, nes amerikonai su truckais labai daug kroviniu perveza, jie buvo ir yra reikalingi, pati cai tave kazka sumarudijo :>
QUOTE(amaliutea @ 2011 02 03, 19:32)
na kaip ir sakiau labai brangiai gavosi isvaziuot... o ta pradini $1000 reik vestis tam, kad netektu gatvese miegot. nes mes neturejom kur gyvent ir reikejo gyvent hosteliuose, po to pradini mokesti uz busta sumoket ir t.t. na jei nieko ten nepirksi ir niekur nekeliausi tai jo- atsipirks. bet mano manymu jei esi JAV tai turi isnaudot viska 
apsismutkinom neblogai, nes turejom 2 lagaminus, tai net teko senus daiktus palikt
o be to dar norisi lauktuviu visiems privesti ir keliavom gana nemazai.. nuomavomes masina, lektuvo bilietai iki NY ir t.t na tikrai net nepastebi kaip tirpsta ttie pinigai.
apie kambarines darba tai taip: ziauriai sunku, as net kojas susivariau nuo darbo, buvo ir asaru, visko
kadangi pati darbo atmosfera buvo super, del to ir dirbti buvo lengviau. Mus labai visi mylejo ir rupinosi
dar ziurint i koki viesbuti papulsi, pvz mes dirbo Hyatt dideliam viesbucio tinkle. ten nereikalavo kad per tiek ir tiek laiko tri sutvarkyt tarkim 15 kambariu. ten duoda lenteles ir tu tvarkaisi...turi pietu pertraukas, gali imtis brake'us ir t.t jei nesutvarkai visko iki darbo pabaigos, tai taves papraso jei gali pabaik- ir moka virsvalandzius
) budavo kad ir 8 vakaro namo parsivelkam, o darbas nuo 8 ir visad ant koju. taciau dauguma viesbuciu nera tokie draugiski ir jei neivykdai normatryvu labai blogai. su arbatpinigiais nera rojus didelis. daznai nepalieka, jei palieka tai jau apsistojimo pabaigoj. na i diena buna ir nieko negauni, kartais net $40 parsinesi... reikia moket pasneket su sveciais, tada duoda
dar vienas privalumas buvo, tai kad temdavom ka rasdavom namo, tai maisto tikrai nereikedavo pirkti, turedavom pilna saldytuva, pradedant darzovem baigiant tortais... taip pat ir gerimu prisinesdavom nuo alaus iki Jack'o 
mums niekas nedraude nestis, taip patr ir arbatpinigiais nereikejo dalintis, kartais pacios duodavoms housemen'ams uz tai kad padedavo. taciau rusaites dirbo Hilton'e ir uz tai kad neidejo arbatos i bendra kazkokia dezute skrido is darbo
Mokesciai tai susigrazinami iki 100% . dar nuo tos sumos ZIP'as pasiema 10%... na bet manau gausim netoli $900 tai labai dziaugiuos
Papildyta:
nors maistas is tikru daug pigesnis nei LT. tarkim uz $10 prisipirkdavom pilna maisa vaisiu..
D kam su kalba prasciau tai pagalvokit
Nors pazystami dirbo ten ir sake gan neblogai sekesi (patirties neturejo). jei darbdavys neklausia apie patirti, tai ir nereik. visko jie ten ismoko patys
Ne Lietuva ten, kad ziuretu kazkas kreivai ar ka nors sakytu
Pamatysit kaip bus ZIAURU gryst atgal :DDD

Papildyta:

Dėl darbo atmosferos tai kažkaip nelabai baiminuosi, nes kaip jau sakiau pažįstamos jau dirbo ten, grįžo labai patenkitos ir šiemet vėl ten pat važiuoja.Sakė ir šefas fainas ir šiaip viskas gerai. Pakeliauti kas be ko norėsis, bandysiu tilpti į kuo mažesnes išlaidas, bet geriau noriu praleisti gerai vasarą nei, kad užsidirbti. O kokį procentą nuo atlyginimo atskaičiuoja mokesčiams?
QUOTE(Karolinho @ 2011 02 03, 21:01)
Tai as juk ir neissigalvoju nieko :> Konkretu pavyzdi is gyvenimo pateikiau. Aisku nereikia tiketis kad pats nuvaziaves ten dabar tokius pinigus gausi, arsi dirbsi, bet gausi tai ka lietuvoj gautum litais. O siaip tai ten bet kokiu atveju yra galimybiu salis, as jos nei garbinu nei ka, tiesiog ten yra lengviau prasimusti ir daug lengviau susikurt gera gyvenima nei tokioj lietuvoj. O tu nezinau su kuom ten dirbai, bet tas mano tevo draugas kiek zinau pora furikiu turi, pats dar vazineja, o sake krizes is vis nepajaute, nes amerikonai su truckais labai daug kroviniu perveza, jie buvo ir yra reikalingi, pati cai tave kazka sumarudijo :>
Tame ir esme, kad per krize sumazejo pervezimu, ypac pajuto visokios perkraustymu firmos, nes sumazejo amerikieciu migravimas is vienos vietos i kita. Apskritai jaunesni furistai uzsidirba 40-50k per metus. Veteranai gal ir uzdirba 100k per metus, kurie gyvena furuose. Bet vidutinis furistas tiek neuzdirba. Tad jei ka cia ir sumarudijo, tai tik tave. Puikiai as zinau situos reikalus, nes daug kas Amerikoj pradeda nuo tokio darbo. Nu, o kas liecia del Lietuvos, tai elementarus dalykas, jei tau kazkas nepatinka tai daryk, emigruok itt. Taciau visam pasaulyje taip jau yra, kad norint kazko pasiekt reik daug pastangu det, ar tai Lietuva ar tai Amerika ar Australija.
QUOTE(Karolinho @ 2011 02 03, 11:23)
O zmogus uzdirba 10-12 k doleriu per menesi fura vairuodamas. Kai pasiklausiau tai nzn, soka grynai gavau ir sleikstuli dar kokias 3 dienas jauciau del to, kad esu lietuvoj ir reikia kiekviena lita skaiciuot

QUOTE(Karolinho @ 2011 02 03, 12:01)
cia kazkas tave sumarudijo

QUOTE(Not_responding @ 2011 02 03, 16:14)
Pries pora dienu gavau zinute is Ed'o. kad tebeiesko darbuotoju atseit. Ar kas nors yra gaves ats uzklausus ka nors apie darba ar dar ka. Kaip matau is to labai kazko nesitiketi? ;D
Na atrase ir man jis pries pora dienu, buvau klauses apie apgyvendinima, tai isdeste, kad rado kur, sutvarkys visus paperwork'sus, tiek, kad kaina gal nemaza 400-500 zmogui, baldu duoda jie, poto ale gausi dar ir kad laukia patvirtinimo apie galutini zmoniu skaiciu, nes klausiau ar priimtu su draugu, tai kaip supratau gali ir daugiau. Ziuresim, gal ir nepasiks jis cia

O apie tuos trakistus, tai gal kaip kur, bent as girdejau, kad jie tikrai neblogai uzdirba, aisku darbas tai islipi pamyst ir toliau vaziuoji

QUOTE(Parabellum @ 2011 02 03, 20:29)
Tame ir esme, kad per krize sumazejo pervezimu, ypac pajuto visokios perkraustymu firmos, nes sumazejo amerikieciu migravimas is vienos vietos i kita. Apskritai jaunesni furistai uzsidirba 40-50k per metus. Veteranai gal ir uzdirba 100k per metus, kurie gyvena furuose. Bet vidutinis furistas tiek neuzdirba. Tad jei ka cia ir sumarudijo, tai tik tave. Puikiai as zinau situos reikalus, nes daug kas Amerikoj pradeda nuo tokio darbo. Nu, o kas liecia del Lietuvos, tai elementarus dalykas, jei tau kazkas nepatinka tai daryk, emigruok itt. Taciau visam pasaulyje taip jau yra, kad norint kazko pasiekt reik daug pastangu det, ar tai Lietuva ar tai Amerika ar Australija.
Del pastangu as nei kiek nepriestarauju. O LT tai bet kokiu atveju neplanuoju pasilikt, nematau as cia perspektyvu absoliuciai jokiu. O del situ furu tai zinok tu savo tiesas, as zinau savo. Koks skirtumas. Skirtingi zmones, skirtingos kalbos, skirtingos salygos.
Papildyta:
QUOTE(Rashkyte @ 2011 02 03, 20:40)
cia kazkas tave sumarudijo
seniai trokistai tiek neuzdirba
jei ishvis tiek uzdirbdavo 

Na nezinau, jei savo firma turi tai gal ir uzdirba