Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys 13 tema

QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 05 13, 21:47)
Iki metukų- RAGAVIMAS, ne valgymas svarbu  mirksiukas.gif
ir neskubėk su maisto įvairove. NESKUBĖK. Gyvenimas prieš akis- spės. mirksiukas.gif

Na as ir neskubu, menesi - darzoves ragavo, menesi - koses, dabar manau laikas ir su mesyte susipazinti. Bet dar neskubu, nes kita savaite busim isvaziave, tai ir taip stresas vaikui bus, kai grisim tada ir ragaus.
Atsakyti
Vel ateinu, su prasymu patarti. Jau nebezinau ko griebtis. Dukryte visai neima (.) diena. Nu niekai neimanoma. Ko nedarau ir nesioju, ir kalbinu, ir gulom ir staciom, zviegia nors tu ka. Vos tik ant ranku pasiimu maitinimui, arba pasiguldau salia iskart sukasi rieciasi ir rekia. Gavau atarimu uzmigdyt ir tada maitint, bet ji jei miega tai miega ir nevalgo, arba pavalgo 2 min ir viskas uzmiega. O jei labai alkana tai ir neuzmiega verysad.gif Tai jau su asarom tenka nusitraukinet pieneli ir sumaitint. Bandziau maitint sauksteliu, taurele - viska isjaudo ir rekia. Tinka tik buteliukas. Nakti problemu nera. traukia puikiausiai. Del riratimo buteliukui tai nezinau, gal ir tai gali but beda, bet kaip jau buvau rrasius iki siol 3 men tenka ja primaitint po truuti ir bedu nebuvo, gal tik kelis vakarus. Zinau atveju, kad tokiu bedu buvo ir su vaikais, nemaciusiais buteliuko, bet juos amaitindavo miegancius (ten berniukus tai, nzn ar tai turi reiksmes). Nu zodziu, jau puolu i nevilti, nezinau kai sprest sia problema, kad vaikas vel imtu (.) ir pienelio nesumazetu angel_sadangel.gif
Atsakyti
QUOTE(super_saulyte @ 2011 05 15, 13:18)
Vel ateinu, su prasymu  patarti. Jau nebezinau ko griebtis. Dukryte visai neima (.) diena. Nu niekai neimanoma. Ko nedarau ir nesioju, ir kalbinu, ir gulom ir staciom, zviegia nors tu ka. Vos tik ant ranku pasiimu maitinimui, arba pasiguldau salia iskart sukasi rieciasi ir rekia. Gavau atarimu uzmigdyt ir tada maitint, bet ji jei miega tai miega ir nevalgo, arba pavalgo 2 min ir viskas uzmiega. O jei labai alkana tai ir neuzmiega verysad.gif Tai jau su asarom tenka nusitraukinet pieneli ir sumaitint. Bandziau maitint sauksteliu, taurele - viska isjaudo ir rekia. Tinka tik buteliukas. Nakti problemu nera. traukia puikiausiai. Del riratimo buteliukui tai nezinau, gal ir tai gali but beda, bet kaip jau buvau rrasius iki siol 3 men tenka ja primaitint po truuti ir bedu nebuvo, gal tik kelis vakarus. Zinau atveju, kad tokiu bedu buvo ir su vaikais, nemaciusiais buteliuko, bet juos amaitindavo miegancius (ten berniukus tai, nzn ar tai turi reiksmes). Nu zodziu, jau puolu i nevilti, nezinau kai sprest sia problema, kad vaikas vel imtu (.) ir pienelio nesumazetu  angel_sadangel.gif


As iki siol maitinu is vienos kruties normaliai, is kitos nutraukineju, nes nugrauzia mano vaikinas, nors tu ka. Turejom ir mes buteliuko norejimo isteriju, ir dar kokiu. Bet as saziningai kiekvienos isterijos metu duodavau tik kruti. Nugrauzta, kruvina, bet tik kruti. Badas ne brolis - finale po ilgo zviegimo paimdavo. Po poros dienu vel duodavau buteliuka - iki kitos isterijos. Dabar jau kokie 3 men isteriju nera, valgo ir is kruties, ir is buteliuko, ir jau is saukstuko - vaikinui 6 men su uodega.
Kadangi su speneliais pas tave tvarkoj, tavo vietoj ieskociau maitinimo sistemos http://www.pradzia.o...inimo-priemones Tau reikalinga ta talpa su 2 slangelem. Ir padeciau buteliukus i uzrakinama spinta smile.gif
Sekmes!
P.S. paskaityk ankstesnius postus - Lynete ta sistema naudojasi, pasiklausk kaip jai sekasi, gal geriau ir placiau papasakos.
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2011 05 13, 21:36)
Butent, tereikia kantrybes. Bet mamoms NERA neiveikiamu kliuciu. mirksiukas.gif

Be jokios abejones Mamos Pienas patenkina visus vaikelio poreikius (ir ne tik mitybos) iki pusmecio (o ir gerokai ilgiau).
Jei alergiska karves pienui, gali buti, kad alergiska ir karves pieno misiniams...  mirksiukas.gif

Pienas NESIBAIGIA siaip sau,  kol stimuliuojamos krutys. Krutu minkstumas NERA zenklas, kad pienelio mazai. Jei zinda daznai, galbut todel tos krutys atrodo tuscios.
O gal atsinaujino menesines ir del to pienelio sumazejo?

Pirmuju metuku 'krize' paskatina daznesni zindyma, taippat ir dantuku augimas (daznai mazyliai atsisako kito maisto).
Metinukui butina siulyti ir kitoki maisteli  mirksiukas.gif
Nuo 6 menesiu vaikutis turi gerti is puodelio su snapeliu , buteliuku nuo pusmecio reikia atsisakyti. Kaip ir ciulptuku...

čia dėl dantukų?
Atsakyti
QUOTE(Avietina @ 2011 05 16, 11:06)
P.S. paskaityk ankstesnius postus - Lynete ta sistema naudojasi, pasiklausk kaip jai sekasi, gal geriau ir placiau papasakos.


Tikrai labai gera sistema, pries tai kiek kankinausi niekaip negaledavau atsisakyti misinuko is buteliuko, net sumazinti jo kiekio, gaudavosi 150ml per diena doh.gif Nuo pirmos dienos naudojimo sistema misinuko kiekis pradejo mazeti ir mazeti kasdien, po 5-6 dienu jau nebevartojam jo visai bigsmile.gif Dabar maitinu tiesiog krutimi be sistemos, aisku bijau sakyti dar kad problema isspresta jau 100% nes nezinau kaip bus rytoj poryt (mes tik savaite kaip ja nusipirkom) bet progresas akivaizdus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lynete @ 2011 05 16, 22:39)
Tikrai labai gera sistema, pries tai kiek kankinausi niekaip negaledavau atsisakyti misinuko is buteliuko, net sumazinti jo kiekio, gaudavosi 150ml per diena  doh.gif Nuo pirmos dienos naudojimo sistema misinuko kiekis pradejo mazeti ir mazeti kasdien, po 5-6 dienu jau nebevartojam jo visai  bigsmile.gif Dabar maitinu tiesiog krutimi be sistemos, aisku bijau sakyti dar kad problema isspresta jau 100% nes nezinau kaip bus rytoj poryt (mes tik savaite kaip ja nusipirkom) bet progresas akivaizdus  ax.gif


Labai dziugu, kad jau po truuti judat i rieki. Tikiuosi misinuko ir nebeprireiks smile.gif Bandysim ir mes ta sistema. Nieko nelieka, tik gaila, kad anksciau jos nesiimiau, gal butume ir mes uikiai be misinuko gyvene visa laika ax.gif na geriau veliau nei niekada.
Mes jau vel bandom is (.) valgyt, bet tik gulint. Kitaip neima vis dar. O ar gali but kad jai kur skauda, ar kokia gerklyte, kad ji bando imt kartais(.) ir atsoksta ir radeda rekt. Niekaip nesurantu, kame problema.
Atsakyti
QUOTE(super_saulyte @ 2011 05 16, 23:37)
Labai dziugu, kad jau po truuti judat i rieki. Tikiuosi misinuko ir nebeprireiks  smile.gif Bandysim ir mes ta sistema. Nieko nelieka, tik gaila, kad anksciau jos nesiimiau, gal butume ir mes uikiai be misinuko gyvene visa laika  ax.gif  na geriau veliau nei niekada.
Mes jau vel bandom is (.) valgyt, bet tik gulint. Kitaip neima vis dar. O ar gali but kad jai kur skauda, ar kokia gerklyte, kad ji bando imt kartais(.) ir atsoksta ir radeda rekt. Niekaip nesurantu, kame problema.


Nezinau jus gal didesni ir jau turejot iproti jums pavyks gal ir taip susitvarkyt, tik jei ilgai nesigauna turbut arba yra kazkokia problema arba bandykit su sistema. Gal pienlige, slogyte, gal skauda ausyte, koks nors nemalonus kvapas (kosmetikos, kvepalu, svogunu, cesnaku) dar kas nors? g.gif O pas gydytoja nesikreipet?
Atsakyti
QUOTE(Lynete @ 2011 05 17, 07:33)
Nezinau jus gal didesni ir jau turejot iproti jums pavyks gal ir taip susitvarkyt, tik jei ilgai nesigauna turbut arba yra kazkokia problema arba bandykit su sistema. Gal pienlige, slogyte, gal skauda ausyte, koks nors nemalonus kvapas (kosmetikos, kvepalu, svogunu, cesnaku) dar kas nors?  g.gif O pas gydytoja nesikreipet?


Del kvao tai negali but, nieko nekeiciau jokios kosmetikos, o svogunu ir cesnaku ir siai nevalgau, del acios skrandzio. Pas gyd eisim ketvirtadieni, ziuresim ka sakys. Tikiuosi viskas gerai, o valgymas sugrys i savo vezias. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(super_saulyte @ 2011 05 16, 22:37)
Mes jau vel bandom is (.) valgyt, bet tik gulint. Kitaip neima vis dar. O ar gali but kad jai kur skauda, ar kokia gerklyte, kad ji bando imt kartais(.) ir atsoksta ir radeda rekt. Niekaip nesurantu, kame problema.


Maniskis taip rodydavo, kad nori valgyt. Ima kruti, spjauna ir rekia, vel ima, spjauna ir rekia, suprask - "duok buteliuka"! Duodi - gertu. Va taip ir identifikuodavau "buteliuko norejimo krize", tada kaip tik buteliuko ir neduodavau.
Nors panasiai vaikai elgiasi ir kai skauda pilvuka. Patikrink - pamasazuok, panesiok gulscia ant rankos, kojytes palankstyk - gal iseis burbuliukai pro uzpakaliuka. Palaikyk stacia - gal atsirugs.
Tu mama - geriausiai pazisti savo vaika ir tikrai suprasi ko jam reikia.
Laikykis - mamos gali viska!
Atsakyti
QUOTE(Avietina @ 2011 05 17, 11:03)
Maniskis taip rodydavo, kad nori valgyt. Ima kruti, spjauna ir rekia, vel ima, spjauna ir rekia, suprask - "duok buteliuka"!


mamytes, mano mazylis irgi kartais taip dare (laimei retai, bet zinau, kaip tai bjauru, ypac nakti verysad.gif ), bet jis buteliuko nera burnoje turejes. tai man net mintis nekilo, kad duot ka nors kita, o ne kruti.

taigi, toks elgesys nebutinai turi buti susijes su buteliuku. jums taip atrodo, nes turit tokia alternatyva. o kai tokios alternatyvos nera, tai ir ieskai kitokios iseities.

kas man padedavo - neduodu kruties, stengiuosi nuramint kitais budais, kai nurimsta vel bandau siulyt, jei verkia, vel raminu, kartais net uzmiega, paskui vel pasiulau ir ... kazkaip paimdavo.
kitas varijantas - tikrai gali ka nors skaudet - gal pienlige? gal truputi ausyte pamaudzia? (reikia gydytojai pasirodyt). O gal dantys dygsta? mano maziukui tokios problemos buvo apie 4 men. dabar 6 men, jau turim 2 dantukus. tai kai supratau, kad dantukai lenda - kai tik isiverkia ir neima kruties, patepu dantenas su kamistad, ir po keliu sekundziu duodu kruti - valgydavo pilna burna smile.gif

arba siaip matydavau, kad nevalgo is per didelio noro valgyt biggrin.gif - ciumpa kruti, pirma minute per daug nebega ir psio verysad.gif tai bandydavau pries pasiulant kruti pamasazuot, padejo smile.gif

zodziu, ieskokit kokios nors kitokios iseities, o ne misinuku ir buteliuku. kai pradedi su misinukais ir buteliukais, deja, mazeja pienuko.

dar del pieno kiekio, kad mazai nusitraukiat - ne rodiklis. mano vaikutis per puse metu virs 5 kg. priaugo (dabar sveria virs 8), taigi pieno sociai, o reikejo viena kart nusitraukus palikt verysad.gif - vos ne vos kokius 90 ml. privarvinau. ir krutys tokios tuscios po to nusitraukimo buvo, kad emiau galvot, kad pienas dingsta verysad.gif
Atsakyti
Tikra tiesa kad prie buteliuko dar labiau pripranta mama nei vaikas, nes labai lengvai pasiduoti pagundai ir greitai ir lengvai nuraminti vaika misinuku buteliuke... Ir kuo toliau tuo labiau darosi uzdaras ratas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lynete: 17 gegužės 2011 - 19:35
mirksiukas.gif Na pasiruosus jusu pamokymams ir pabarimams blush2.gif Buvom siandien TA 4 mes ir savaite sveriam 7,3 kg (+1,2 kg) ugis 67 cm (+5 cm). asirodo akankamai to pieno pas mane ir gyd. liepe nebeduot misinuko. Ot mama, kol neasako kad jau per daug vaikas priaugo, tok galvojau, kad alkana laikau. Komleksa del nenidelio priaugto svorio per pirmaji menesi isivariau,tai vat tik sau ir vaikui gyvenima sunkinau. O dar tas spaudimas is sono, kad mazai pas mane pieno. Nu zodziu oi kai pykstu ant saves uz nepasitikejima savimi, galeciau tai gerai kaili isvanociau sau blush2.gif
Del (.) neemimo, tai gali but, kad sati busiu prisidirbus. Kai gyd. pasakiau kad nei maistas, nei kosmetika nieks nesikeite, ji sako, gal meze kazko issigando. O taip ir buvo. Maitinant ji man labai ikando, net surekiau ir matyt gerai isgasdinau, nes ji jautruole. Tai vat kame beda gali but.

Dar kart pasimokiau is savo klaudu ir kitoms, galiu pasakyt, PASITIKEKIT SAVIMI!!! Tai pats svarbiausias dalykas, o jau paskui visi kiti, turintys itakos pienelio kiekiui.
Atsakyti