sveikos,
jau kelios savaitės kaip seku šį forumą ir manau dar ilgai jis užsibus mano favoritėse temelėse
, nors iki antrojo mažylio gimimo dar geri du mėn, bet...
su pirmąja dukra man žindymas buvo ,,aukštasis pilotažas"
nesiplėsiu labai, bet labai noriu, kad su antruoju viskas būtų kitaip- daug sėkmingiau... nors ir su pirmąja dukra neturėjau jokių tinimų ar mastitų, nugraužti speneliai buvo tik pirmom dienom, bet ... tiek buvau įsivarius baimę dėl pirmom dienom per daug kritusio svorio (13 proc.), kad po to įsismaginus dar ilgai nusitraukinėjau pienelį... nors ir duodavau žįsti prieš tai ir dukra gan sėkmingai ėmė tiek buteliuką, tiek ir (.), bet panašu, kad nebepajėgė ištraukti pienelio pakankamai, labiau pripratusi prie buteliuko... o ir man buvo ,,patogu", kai mačiau, kiek turiu pienuko, kiek dukra išvalgo... antro mėn pabaigoj prasidėjo primatinimas nakčiai mišinuku... tėveliams ,,džiaugsmas", kad ilgai išmiega naktį... pienuką naktį nusitraukdavau ir suduodavau ryte...
ir tik 3-iame mėn pajutau tą tikrąjį žindymo malonumą, norėjau vien tik žindyti, nenusitraukinėdama, bet... pienuko tikrai dėl tokio išreguliuoto ritmo buvo jau nebe daug.... dar tie primaitinimai pakišo koją... dar močiučių ,,duok soskę, kodėl neduodi?..." , ,,nežadink naktį, tegul miega - vaikas turi miegot", ,,nesiguldyk su savim- dar prigulsi, jūs nepailsit"..... na, žodžiu
žodžiu daug labai klaidų , kaip dbr suprantu , dariau... buvau drąskoma prieštaringų patarinėjimų iš šono.... bet... džiaugiuos nors tuom , kad iki paskutinio lašo pienelį valgėm (jau tik rytais ir vakarais ir tai nepakankamai) bent iki 7 mėn...
dbr esu ,,apsiginklavusi" Vitkaus knyga ,, nepakeičiamas kaip motinos meilė" bei šio forumo patarimais
stengsiuos kiek galėdama... nors viduje vis vien kirba ta bjauri baimė visokių nugraužtų spenelių, mastito ir pan, dar tai kas vyresnėlė pametinukė nelabai leis pakankamai dėmesio skirti mažiui.... na, bet kaip nors...
iškilus menkiausiam neramumui, žinosiu, kad bet kada galiu kreiptis čia profesionalaus patarimo... gal šį kart , prireikus, išdrįsiu paskambinti mūsų miesto žindymo konsultantei, kuri tarp kitko labai maloni, bet kažkodėl ir kažkaip neišdrįsau su ja pasikonsultuoti , kai turėjau tiek bėdų žindydama dukrą...
tik besibaigiant šiai temelei, būtinai į pabaigą sukurkit kas naują ir ikart įmeskit nuorodą
, kad nereikėtų ilgai ieškoti....
čia manau košė_malošė kompetetingiausia šiuo klausimu
dar džiaugiuos bent tuo (čia vėl grįžtu prie dukros žindymo istorijos), kad man , kai užžiūrėjo , jog dukrai krito per daug svoris, liepė nusitraukinėti, o ne taip kaip draugei- iškart maitinti mišiniu... o ji taip ir liko prie to mišinio, pareiškusi :,,,aš juk nežindysiu jo ištisą parą.."
kiek aš jai patarinėjau, kad ji bent jau nusitraukinėtų pienelį, jei nenori žindyti ,,ištisą parą " (ne pats geriausias ir mano patarimas), bet jei visos daktarės liepė ale primaitinti mišiniu
nu jau aš nebeklausyčiau tikrai tokių patarimų
tfu tfu...
dar bus matyt , kaip bus...
bet jau daug ką reiškia nusiteikimas, domėjimasisi šiuo reikalu per
pusseserė ,,giriasi" , kad jau nuo 2 sav duoda žinduką... na, nenoriu labai kištis ir patarinėti... kiekvienas daro, kaip jam atrodo geriau... tegul patys domisi, ieškosi info...
dėkoju
iki naujų susirašymų..
oi, tiesa, užpraeitam psl liko niekieno neatsakyta į vienos merginos postą dėl to, kad jos draugė nusitraukinėja pienuką... tai aš aprašiau panašiai savo istoriją.... turi mamytė pati tai suvokti, pati stengtis pereiti prie žindymo iš (.)... ką čia labai ir bepritarsi, kai pačios mamos vidinis balsas jai liepia visai ką kita...
man gaila, nelabai atsirado , kas protingai pataria... tik ,,neprotingai" patariančių, tai oi, kiek buvo... jie ir sumaišė man visas kortas, ir nerimą, bei stresą dar didesnį įvarė
aišku, čia nėra ką kaltinti aplinkinių, aš jiems nematant, galėjau daryti kaip norėjau, kaip man reikėjo, bet... ,,nepaplanki" aplinka irgi daug duoda savo, užuot pagelbėjus....
išsisaugojau jūsų pateiktą info apie skranduko tūrį ir štai ką radau pas save pasižymėjus:
skranduko talpa - 1 vaiko kg = 30 g skranduko