Sveikos, Mamytės. Kreipiuosi į Jus pagalbos, lauksiu susidomėjusių žinučių.
Esu Gintarė Urbonavičienė, Lietuvos Sveikatos Mokslų Universiteto, Vaikų reabilitacijos magistrantė (kineziterapeutės bakalauras). Mano magistrinio mokslo tirimojo darbo pasirinkta tema: " Mollii kostiumo poveikis vaikų, turinčių cerebrinį paralyžių, judėjimo funkcijai".
Šiek tiek daugiau apie Mollii kostiumą:
http://inerventions.se/http://www.slaugivit...;product_id=592Bendradarbiaujant su "Slaugivita", turiu galimybę atlikti šį tyrimą Vaikų reabilitacijos klinikoje " Lopšelis", Kaune.
Reikalingi tiriamieji, įtraukimo kriterijai:
Tiriamųjų amžius 3 - 7(9) metai;
GMFCS ( Gross motor function clasification system for CP) I - III lygiai (ketinu įtraukti ir I lygį dėl tiriamųjų skaičiaus);
Cerebrinio paralyžiaus forma: hemiparezė( dešinė ir kairė), diplegija.
Atmetimo kriterijai:
Šuntas hidrocefalijos gydymui;
Širdies stimuliatorius;
Planuojamo tyrimo planas
Pirmiausia bus atliekami vertinimai:
Pasyvių amplitudžių matavimai (goniometrija);
GMFM 88 (Gross motor function measurement 88);
TUG ( Timed Up and Go test);
Įvertinamas raumenų spastiškumas pagal Tardieu skalę.
Kostiumas užprogramuojamas kiekvienam vaikui individualiai. Jis bus dėvimas 3 savaites (reabilitacijos laikotarpio terminas), 3 kartus per savaitę, 1 valandą per dieną ( gamintojų rekomendacijos). Dėvint kostiumą nebus taikoma kineziterapija ar kitos procedūros, vaikas galės laisvai judėti. Po 3 savaičių taikymo, vaikas pakartotinai bus įvertintas prieš tai paminėtais vertinimo metodais.
Reikalinga 10 - 15 tiriamųjų, tyrimo laikotarpis 6 - 7 mėnesiai, laiką ir terminus galima pasiderinti. Tikiuosi atsilieps tėveliai, kurie turi galimybę atvežti vaikutį į Vaikų reabilitacijos kliniką " Lopšelis" tam tikrą dienų skaičių per savaitę, bei tie, kurie nori išbandyti naujas intervencijas. Visi surinkti duomenys konfidencialūs ir bus panaudoti tik tyrimo tikslais.
Jeigu iškiltų daugiau klausimų, pasistengsiu būtinai atsakyti, mano kontaktinis tel: 867430201, el.p. gintare1urbonaviciene1@gmail.com
Pagarbiai,
Gintarė Urbonavičienė