QUOTE(olay @ 2011 04 21, 13:41)
o yra zmoniu, kurie serga CP bet jau daug metu, na kuriems dabar 30-40 metu.? idomu kokia ju savyjauta, simptomai, ar nera pablogejimu ir pan.
Sveikos, daug metu jau nugyvenau su VCP. Ir VCP yra skirtingi, bet tai smegenų pažeidimas. Bent man taip išaiškino gyd. Tekorius, jis man tik liepė daryti mankšta, kregždute ir kiloti 2-3 kg. hantelius. Jokių vaistų nerekomendavo. Nervų gyd. rašydavo, bet jie buvo beverčiai ir šiandien gailiuosi, kad juos gėriau. Midokalm man netinka, kiti jį giria. Vaistų nėra nuo VCP ir kai šita išgirdau iš gydytojos kuri ilgus metus man rašinėjo visokius vaistus tai žinokit netekau žado.
Savo vaikelius statykite ant kojų meile, pagarba, mankštele, masažais, įvairiais užsiėmimais ir išvykomis, nebūtina į kita šalį užtenka, pažintis su gamta prie jos prisilietimas ten kur gyvenate. Svarbiausia, kad vaikas jaustu meile artimųjų, kad jis reikalingas ir mylimas ir skiepyti savimi pasitikėjimą.
Senatvėje VCP progresuoja, bet ir vėl net sveikiems žmonėms senatvėje pradeda drebėti rankos ar galva, tai ką norėti iš VCP kuomet visą gyvenimą jis buvo neramus.
Esu kalbėjusi su užsieniečiu anglu lyg, sakė, kad galima būtu man daryti operacija sprando srityje, bet sako garantijų nėra, gali nutikti ir taip, kad atsigulsi ant patalo. Pasakiau ačių nereikia tuomet.
Jausdavausi puikiai po raminančių vonių burbuliukų, šarko dušo cirkuliacinio, na po purvo kaip ir nieko nejausdavau. Dabar ilginu jaunyste ceragem lova, nes kitų procedūru negaunu, gydytojas pasakė tu ir taip invalidė kam tau to reikia reikia padėti sveikiems, nors aš ne dėl vcp prašiau, o nuo ataugu kurie kelia skausmą, vat ir gyvename laisvoje Lietuvoje.
Paskaičius susidariau nuomone, kad cerebriukams stuburas yra menkas aš to nemanau jis yra toks koki kiekvienas žmogus paveldi ir vcp nė prie ko. Jei sudyla sąnariai, tai irgi nekaltas VCP. Aišku, jei koja trumpesnė ir tu eini skersas tuomet atsilieps stuburui, jis greičiau nusidėvės. Man tai ataugu priaugo stuburas, bet tai ne nuo vcp. VCP smegenų pažeidimas, o kaip jas atgaivinti nežinau galbūt tik reikia stengtis augančiam vaikučiui padėti išlavinti sveikas smegenis taip, kad kompensuotu pažeistas.