QUOTE (matroskinas @ 2004 07 20, 23:53) |
kiekvienas zmogus yra pernelyg individualus, kad butu galima vienareiksmiai pasakyti: sita imk, o sito nea. tarkim, mane tos pagalveles po kaklu smaugia pastoviai. svarbiausia yra imti kuo maziau daiktu, kad kuo maziau apsikrautum. patikek, is praktikos sakau: tasytis su didele kruva yra be proto sunku. juo labiau, kai prisidedi daug, o keliones metu naudoji mazai daiktu. visas musu istaigos kolektyvas ne per seniausiai nusprende vienareiksmiskai: svarbiausia tureti pasa ir pinigu, o kitka, jeigu pamirsai ir labai labai reikia, gali ir nusipirkti |
Nu ne visada gali viska nusipirkti. Labai atsilikusiose salyse gali tam tikro daikto ir negauti pirkti, kitose tai gali buti laaaabai per brangu. Taigi, reikia ziureti, kur vaziuoji ir kokiom aplinkybem, t.y. autobusine kelione, lektuvu poilsine, kruizas ir pan.
Kiek man teko keliaujancius stebeti, tai zmones daugiau linke per daug rubu ir avalynes isideti, kas sudaro daug svorio. Kai gerai apmastai, kokiais rubais rengsies, kaip juos tarpusavy derinti, kuriuos galima is vakaro prasiskalbti ir nereikia lyginti, kad kita diena galetum uzsivilkti, po to apmastai, kokios avalynes uztenka, o kuri tik prasmatnumo reikalas, tada ziurek ir sumazeja lagamino turis. As pati, kur bevaziuociau savaitei ar dviem, kazkaip issiverciu su 10-12 kg bagazo. Manau, yra ir maziau daiktu besivezanciu, bet man nepatinka, kai truksta kokio nors menkniekio neiprastoj vietoj, kad ir tabletes nuo galvos skausmo, arba kai reikia siulo su adata po viesbuti ieskoti, arba nera dziovintuvo plaukams ir reikia pasisiaususiai vaikscioti.
Autobuse patogu veztis kopusta. Paisdarai sumustini, atsilauzi lapa susilankstai...
Aisku kopustas ne pomidoras, bet jo nereikia plauti, jis nesusidauzo, nepabyra ir pan.
Aisku kopustas ne pomidoras, bet jo nereikia plauti, jis nesusidauzo, nepabyra ir pan.
.........Na as tai prisikraunu, nors visko ir nepanaudoju,bet dedant -man vis galvoj krebzda:-O gal prireiks,kas tada?
Ir kiekviena karta sau sakau,jau daugiau tai nesidesiu,to,ano,bet kaip dedu tases,vistiek isimetu!
...Niekada nepamirstu vaistu tasiuko,nors niekada ju ir neteko dar panaudot,bet cia pirmiausiai vaziuoja i tase!
Dregnos serveteles,nes su vaiku tai butinybe!
Dziovintuvas irgi butinai!
Na ir dar visko daug,daug,kadangi su masina visur vaziuojam,nest nereikia,tai jei ir parsivezi nepanaudojus,tai nors neabidna buna!
Ir kiekviena karta sau sakau,jau daugiau tai nesidesiu,to,ano,bet kaip dedu tases,vistiek isimetu!
...Niekada nepamirstu vaistu tasiuko,nors niekada ju ir neteko dar panaudot,bet cia pirmiausiai vaziuoja i tase!
Dregnos serveteles,nes su vaiku tai butinybe!
Dziovintuvas irgi butinai!
Na ir dar visko daug,daug,kadangi su masina visur vaziuojam,nest nereikia,tai jei ir parsivezi nepanaudojus,tai nors neabidna buna!
Labutis. Labai reikalinga jūsų pagalba-už savaitėlės mano vyriokas žada vykti 10 dienų į Italiją (autobusu). Kadangi toliau Latvijos nebuvome išvykę , nelabai žinau, į ką reikėtų atkreipti dėmesį. T.Y. ką patartumėte įsidėti į kelionę, be ko neapseisi, o kas ne visai būtina . Taip pat įdomu, kokį maistą būtų geriau dėtis ir t.t. Suprantu, gal mano klausimai kam ir juokingi , bet tik ne man. Ačiū už pagalbą.
Aš važiuodama į kelionę pirmiausia įsidedu pasą, pinigus (geriau visų į piniginę nedėti, maža kas) ir fotoaparatą (na dar atsarginius elementus). Paskui susidedu higienos priemones, vaistus. O paskiausiai rūbus, jų imu tiek, kiek telpa, dažniausiai per daug. Maisto irgi įsidedu daugiau negu reikia, bet kažkaip netyčia išeina (iš patirties galiu pasakyti, kad greitai gendančių produktų kelionėje geriau vengti). Užsienyje iš tikrųjų galima nusipirkti daugelį daiktų, kuriuos pamiršti namie, tik va kainos tai dažniausiai "kandžiojasi", tai verčiau gerai pagalvoti, ko gali prireikti kelionėje, kad paskui netektų mokėti kelis kartus brangiau
Iš tiesų tai žmonės labai skirtingi. Viena pažįstama važiuodama į kelionę pasiima tik rankinuką ir nedidelę tašytę, ir jai kažkaip užtenka. O man paprastai nemažas lagaminas būtiniausių daiktų susidaro...
Iš tiesų tai žmonės labai skirtingi. Viena pažįstama važiuodama į kelionę pasiima tik rankinuką ir nedidelę tašytę, ir jai kažkaip užtenka. O man paprastai nemažas lagaminas būtiniausių daiktų susidaro...
Man svarbiausia - fotoaparatas, pinigai ir pasas.Juos visada isidedu pirmiausia
na as apie tai "kaip paimti kuo maziau daiktu", galvoju tik tuo atveju, kai tuos daiktus ant savo kupros reikia tempti... o i autobusine kelione tai tikrai galima imti viska: ko reikia ir nereikia...
aisku, jeigu pasiemei dokumentus ir pinigus (beje mum tai patogiausia korteles, o ne grynieji), tai jau ir neprazusi.
bet siaip tai galima ir kur kas daugiau pasiimti. svarbiausia, kad bent jau iprastoj apzvalginej kelionej autobusu nereikia net visko tampyti i viesbuti. pvz., pagalvele taip visa kelione gali ir praguleti ant tavo sedynes. kazkada seniai seniai, prisimenu, netgi vadeni vezemes: imetem gal 6 buteliu paka i autiko bagaza ir pasiimdavom po buteli kai prireikdavo...
maistas: neimti dalyku, kurie gali susitrinti, nuo karscio istezti, atsidaryti indelis ir isbegti. tai pvz., pomidorai, bananai, indelis silkes, sumustiniai su sviestu...
na kai mes autikais vazinejom, tai dar ir taupydavom labai smarkiai, tai imdavom spirale ir puodeli tinkama vandeniui uzvirinti - autobuse paprastai vandens duoda, o viesbuty uzsivirini, ir kavos bei tu visokiu tirpiu sriubu (nors ir chemija, bet keliones atveju greita, skanu ir svarbiausia sotu).
ko neimti: daug drabuziu.
aisku, jeigu pasiemei dokumentus ir pinigus (beje mum tai patogiausia korteles, o ne grynieji), tai jau ir neprazusi.
bet siaip tai galima ir kur kas daugiau pasiimti. svarbiausia, kad bent jau iprastoj apzvalginej kelionej autobusu nereikia net visko tampyti i viesbuti. pvz., pagalvele taip visa kelione gali ir praguleti ant tavo sedynes. kazkada seniai seniai, prisimenu, netgi vadeni vezemes: imetem gal 6 buteliu paka i autiko bagaza ir pasiimdavom po buteli kai prireikdavo...
maistas: neimti dalyku, kurie gali susitrinti, nuo karscio istezti, atsidaryti indelis ir isbegti. tai pvz., pomidorai, bananai, indelis silkes, sumustiniai su sviestu...
na kai mes autikais vazinejom, tai dar ir taupydavom labai smarkiai, tai imdavom spirale ir puodeli tinkama vandeniui uzvirinti - autobuse paprastai vandens duoda, o viesbuty uzsivirini, ir kavos bei tu visokiu tirpiu sriubu (nors ir chemija, bet keliones atveju greita, skanu ir svarbiausia sotu).
ko neimti: daug drabuziu.
o aš pasakysiu tokį jau atgyvenusį dalyką, bet jis man labai iš vaikystės įstrigęs, kai dar su tėvais po TSRS važinėjom Nebūdavo tada drėgnų servetėlių, tai tėvai imdavo nedidelį frotinį rankšluostuką, sudrėkindavo, įdėdavo į maišelį, ir šluostydavomės rankas, veidus kelionės metu. Tiesą sakant, aš ir dabar kartais taip darau, įsidedu į tokį užsegamą maišiuką, ir įsimetu į kuprinės kišenę man kažkaip maloniau vaikui veiduką tokiu nuvalyt, negu drėgna servetėle .
Nesuprantu kai apsikraunama ne pirmo būtinumo daiktais mačiau vokietkas, skrendančias ilgą kelią lėktuvu - tiek maišų maišelių prisnešė į lėktuvą (o maniau, akd vienas rankinis bagažas tik gali būti ), visokiu pagalvėlių, paklodžių, bet viršūnė tai buvo plastikiniai suoliukai po kojom pasidėti
Jau kaip nors išgyvensiu aš tą kelionę, bet kad nebūtų bereikalingo balasto rankose ar ant nugaros o maža ką - reisas vėluos, ir teks kaip čigonei apsikrovus po orouostą tupinėti..
Jau kaip nors išgyvensiu aš tą kelionę, bet kad nebūtų bereikalingo balasto rankose ar ant nugaros o maža ką - reisas vėluos, ir teks kaip čigonei apsikrovus po orouostą tupinėti..
QUOTE(Kapsė @ 2005 09 11, 10:44)
o aš pasakysiu tokį jau atgyvenusį dalyką, bet jis man labai iš vaikystės įstrigęs, kai dar su tėvais po TSRS važinėjom Nebūdavo tada drėgnų servetėlių, tai tėvai imdavo nedidelį frotinį rankšluostuką, sudrėkindavo, įdėdavo į maišelį, ir šluostydavomės rankas, veidus kelionės metu. Tiesą sakant, aš ir dabar kartais taip darau, įsidedu į tokį užsegamą maišiuką, ir įsimetu į kuprinės kišenę man kažkaip maloniau vaikui veiduką tokiu nuvalyt, negu drėgna servetėle .
na man tai nelabai kaip atrodo toks varantas - taip ir isivaizduoju kaip dauginasi dauginasi dauginasi mikrobai tame dregname siltai i maiseli suvyniotame ranksluostyje...
gal geriau butu tureti atskirai sausu popieriniu ranksluosciu ar nosinaiciu ir buteli vandens...
Na ką, dvi savaitės važinėjomes po Europą, tolimiausias taškas-Gibraltaras, aišku, buvo naktų ir viešbučiuose. Vežemės, nei daug nei mažai, lagaminas ir dvi tašės vadinamos Tiesa dar 2 įpakavimai mineralinio vandens, nes ten 1,5 l paprasto geriamo vandens 1.5 Euro , o Ispanijoj tuo metu laikėsi apie 30- 40 laips., Sevilijoj termometrai rodė net 50 laips. Tai mineralinis labai gerai suėjo Drabužių per daug tikrai nereik prisidėt, svarbiausia patogūs batai.Žinoma higienos priemonės, nes ne visur veišbučiuose muilą ar šampūną duoda Maistas negendantis,mes vežemės sriubų, kur tereik karštu vandeniu užpilt, riešutų, vieto kokių saldainių, kai noris kažko tokio, rūkytos mėsos, kiti keleiviai tokią mėsą buvo susipjaustę ir susidėję i plastamisinius indelius su dangčiais, taip vežės ir pomidorus nevisai prisirpusius, nes kelionėj kai taip karšta jie prisirpo ir taip , jogurtus vežės, vaisius(obuolius arba dėžutėse ir vėl pvz. nektarinus, persikus), nes ten vaisiai tikrai ne pigūs ir neypatingai skanūs, išskyrus bananus Kas dar....ai dar rankšluostį kokį, nes visur kamabariuose jų buvo.Jei naktį tenka važiuot, tai reik ir užsiklot ką nors pasiimt, nepamainomas dalykas buvo pagalvės spec. kelionėm.
Fotoaparatas žinoma, pinigai ir pasas
Fotoaparatas žinoma, pinigai ir pasas
Aš tai va turiu susidariusi reikiamiausių daiktų sąrašą kelionėje, kiekvieną kart atsispausdinu ir atsirenku kas reikalinga, bet niekada nieko už tat nepamirštu Žinoma, kadangi mūsų šeima mėgėja keliauti savarankiškai, tai ir sąrašas daugiau skirtas kelionėm mašina. Bet mestelsiu jį čia. Gal kam nors irgi pagelbės:
BŪTINIAUSI DAIKTAI KELIONĖJE
Dokumentai:
Pasas (kopija paliekam namuose);
Draudimo polisas ir jo kopija;
Žalią korta - mašinos draudimas, vairuotojo pažymėjimas, technikonis pasas ir transporto priemonės registracijos liudijimas (jei vykstate su mašna");
Kelionės bilietai (lėktuvo, autobuso, traukinio, kelto);
Pinigai, banko kortelės, kelioniniai čekiai;
Šalies ir miesto žemėlapis;
Draugų, pažystamų, pagalbos tarnybų toje šalyje telefonai, adresai, vizitinės kortelės;
Apranga
maikutės
kelnės ir šortai
striukė ir neperšlapami plastikiniai plosčiai
megztinis
apatiniai
kojinės
kepurė nuo saulės
akiniai nuo saulės ir gumelė laikymuisi ant kaklo
maudymkės
avalynė (basutės, sportiniai batai...)
Higienos reikmenys
dantų šepetėlis ir pasta
muilas, rankšluostis ir šampūnas
tualetinis popierius
higieniniai paketai
servetėlės ir šlapios kosmetinės servetėlės
popieriniai rankšluoščiai
žirklutės (geriausia visas manikiurščikas)
skutimosi reikmenys (žalė, peiliukai)
Vaistai bei apsaugos priemonės
nuo viduriavimo (Imodium, Lopedium, kt) ir nuo užkietėjimo
nuo peršalimo/kosulio/galvos skausmo
aktyvintos anglies tabletės
tepalas nuo saulės įdegimo
pleistras, bintas, elastinis bintas, vata
nuo tyemperatūros: Aspirinas, Paracetamolis, kt.;
nuo skausmo: Analginas, No-špa, Citramonas, kt.;
nevirškinant: Enzistal, Festal, kt.;
nuo pykinimo: Cerukal, kt.;
nuo silpnumo: Validolis, Amoniakas, kt.;
nuo alergijos: Tavagelis, kt.;
Indai ir įrankiai
peilis/šakutė/šaukštas/atidarytuvas
puodeliai / lėkštės
folga / šiukšlių maišeliai
Maisto produktai
konservai (pupeliu, žirnelių, turisto pusričių...)
duona ir batonas
rūkyta dešra
vaisvandeniai, sultys, mineralinis vanduo keli ltr
čipsai / saulėgrąžos / riešutai
pakelis virtų kiaušinių
pomidorai / agurkai
sūris
riestainiai
sviestas (pasūdytas, kad negestų)
kramtomoji guma (10 pakelių)
cukrus / druska
Papildoma įranga
fotoaparatas ir jo įranga (pakrovėjas, perkėlėjas, CD, porą tuščių perrašomų CD)
filmavimo kamera ir jo iranga (pakrovejas, kasetės)
mobilus telefonas ir pakrovėjas
degtukai
žiebtuvėlis
palapinė
kilimėliai palapinei
miegmaišiai
prožektorius
pagalvėlės
notebook'as / vizitinės kortelės
laikrodis
Laisvalaikiui
akvalangas
patiesalą kokį nors atsigulimui (tik ką nors minkšto, pvz. turistinis gultas, nes pliaže akmenukai !)
kompaktiniai diskai
žiūronai
Automobilio paruošimas
LT lipduką užklijuoti
knygelė užrašams
tušinis (du)
uzdangalas langams, o jei imanoma, tai visai mashinai.
Automobilio būtinos priemonės
gesintuvas
tempimo lynas
pompa
vaistinėlė
atsarginis ratas
pakėlėjas (domkratas)
1 ltr aušinimo skysčio
1 ltr tepalo
1 ltr vairo stiprintuvo skyscio
0,25 ltr stabdžių skysčio
atsarginis generatoriaus dirželis
atsarginis vairo stiprintuvo dirželis
raktų komplektas
laidai avariniam užvedimui (krokodilai)
stipri amerikietiška lipni juosta (pvz. trūkusiai žarnai sutvarkyti)
----------------------------------------------------------------
BŪTINIAUSI DAIKTAI KELIONĖJE
Dokumentai:
Pasas (kopija paliekam namuose);
Draudimo polisas ir jo kopija;
Žalią korta - mašinos draudimas, vairuotojo pažymėjimas, technikonis pasas ir transporto priemonės registracijos liudijimas (jei vykstate su mašna");
Kelionės bilietai (lėktuvo, autobuso, traukinio, kelto);
Pinigai, banko kortelės, kelioniniai čekiai;
Šalies ir miesto žemėlapis;
Draugų, pažystamų, pagalbos tarnybų toje šalyje telefonai, adresai, vizitinės kortelės;
Apranga
maikutės
kelnės ir šortai
striukė ir neperšlapami plastikiniai plosčiai
megztinis
apatiniai
kojinės
kepurė nuo saulės
akiniai nuo saulės ir gumelė laikymuisi ant kaklo
maudymkės
avalynė (basutės, sportiniai batai...)
Higienos reikmenys
dantų šepetėlis ir pasta
muilas, rankšluostis ir šampūnas
tualetinis popierius
higieniniai paketai
servetėlės ir šlapios kosmetinės servetėlės
popieriniai rankšluoščiai
žirklutės (geriausia visas manikiurščikas)
skutimosi reikmenys (žalė, peiliukai)
Vaistai bei apsaugos priemonės
nuo viduriavimo (Imodium, Lopedium, kt) ir nuo užkietėjimo
nuo peršalimo/kosulio/galvos skausmo
aktyvintos anglies tabletės
tepalas nuo saulės įdegimo
pleistras, bintas, elastinis bintas, vata
nuo tyemperatūros: Aspirinas, Paracetamolis, kt.;
nuo skausmo: Analginas, No-špa, Citramonas, kt.;
nevirškinant: Enzistal, Festal, kt.;
nuo pykinimo: Cerukal, kt.;
nuo silpnumo: Validolis, Amoniakas, kt.;
nuo alergijos: Tavagelis, kt.;
Indai ir įrankiai
peilis/šakutė/šaukštas/atidarytuvas
puodeliai / lėkštės
folga / šiukšlių maišeliai
Maisto produktai
konservai (pupeliu, žirnelių, turisto pusričių...)
duona ir batonas
rūkyta dešra
vaisvandeniai, sultys, mineralinis vanduo keli ltr
čipsai / saulėgrąžos / riešutai
pakelis virtų kiaušinių
pomidorai / agurkai
sūris
riestainiai
sviestas (pasūdytas, kad negestų)
kramtomoji guma (10 pakelių)
cukrus / druska
Papildoma įranga
fotoaparatas ir jo įranga (pakrovėjas, perkėlėjas, CD, porą tuščių perrašomų CD)
filmavimo kamera ir jo iranga (pakrovejas, kasetės)
mobilus telefonas ir pakrovėjas
degtukai
žiebtuvėlis
palapinė
kilimėliai palapinei
miegmaišiai
prožektorius
pagalvėlės
notebook'as / vizitinės kortelės
laikrodis
Laisvalaikiui
akvalangas
patiesalą kokį nors atsigulimui (tik ką nors minkšto, pvz. turistinis gultas, nes pliaže akmenukai !)
kompaktiniai diskai
žiūronai
Automobilio paruošimas
LT lipduką užklijuoti
knygelė užrašams
tušinis (du)
uzdangalas langams, o jei imanoma, tai visai mashinai.
Automobilio būtinos priemonės
gesintuvas
tempimo lynas
pompa
vaistinėlė
atsarginis ratas
pakėlėjas (domkratas)
1 ltr aušinimo skysčio
1 ltr tepalo
1 ltr vairo stiprintuvo skyscio
0,25 ltr stabdžių skysčio
atsarginis generatoriaus dirželis
atsarginis vairo stiprintuvo dirželis
raktų komplektas
laidai avariniam užvedimui (krokodilai)
stipri amerikietiška lipni juosta (pvz. trūkusiai žarnai sutvarkyti)
----------------------------------------------------------------