Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.9

QUOTE(wwwlaima @ 2011 02 07, 12:15)
tai, kaip supratau, tik vaikui gimus automatiskai mama apdraudziama soc draudimu? g.gif o jeigu ji nera isejusi VPA, .t.y nedirbo pries nestuma? tada ji jau neapdraudziama?

Draudziama,tik reikia su gimymo liudijimu nuvykti i lygoniu kasa man atrodo.
Papildyta:
QUOTE(doviliuke @ 2011 02 07, 11:42)
Sveiki, iškilo ir man klausimėlių ax.gif  Gal kas pagelbėsit 4u.gif
Esam 4 asmenų šeima. Mėnesio pajamos-  1700lt. Vyras dirba, aš VPA. Vyras gauna atlyginima, aš pašalpą už VPA. Klausimas- ar priklauso mums kokia parama? Gal darželį kompensuotų, gal gautume tas vadinamas ES kruopas, gal kokia pašalpa priklauso?  unsure.gif

Soc.pasalpa nepriklauso,nes virsijat vienam asmeniui 350 lt,jums 4*350=1400,o jus ta suma virsijat,bet jums priklauso maisto paketai 4 asmenims,nes nevirsijat(4*525=2100),kompensacija uz sildima,karsta(salta) vandeni,bet reikia pasitikslint,vaiko pinigai po 52 lt.(vienam seimos nariui nevirsija 525 lt,ima praeitu metu pajamas).Ir jei jusu motinystes(tevystes) pasalpa nevirsija 525 lt,tai uz maziuka 97 lt dar priklauso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 07 vasario 2011 - 12:03
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 07, 11:53)
Draudziama,tik reikia su gimymo liudijimu nuvykti i lygoniu kasa man atrodo.

kad sveikatos draudimu draudzia, tai tikrai taip-iki 8 metu smile.gif reikia nuvykti i ligoniu kasas. bet mane domina pensijos ir nedarbo draudimai g.gif juo apdraudziama mama tik kuri isejusi VPA? g.gif perskaiciau sodros psl istatyma ir nevisai supratau..
Atsakyti
QUOTE(wwwlaima @ 2011 02 07, 13:04)
kad sveikatos draudimu draudzia, tai tikrai taip-iki 8 metu smile.gif reikia nuvykti i ligoniu kasas. bet mane domina pensijos ir nedarbo draudimai g.gif juo apdraudziama mama tik kuri isejusi VPA? g.gif perskaiciau sodros psl istatyma ir nevisai supratau..

Man atrodo geriau nuvaziuot i sodra ir ten paaiskins.
Atsakyti
sakykite, o kur reikia krieptis del maisto davinio. ar pagal deklaruota gyvenama vieta, ar galima ir pagal gyvenama vieta. nes deklaruoti abu ir vaikai kaune, o numuojames raseiniuose.
Atsakyti
QUOTE(vabalyte @ 2011 02 07, 13:27)
sakykite, o kur reikia krieptis del maisto davinio. ar pagal deklaruota gyvenama vieta, ar galima ir pagal gyvenama vieta. nes deklaruoti abu ir vaikai kaune, o numuojames raseiniuose.

pagal deklaruota
Atsakyti
QUOTE(vabalyte @ 2011 02 07, 14:35)
gaila, nes neparaseme prasymo, tai turbut ir negausime.... sad.gif
aciu. smile.gif

Nesvarbu kada jus parasisit prasima.Tieiog maziau men gaudinesit maisto paketus,turiu omeny,kad uz atbulinius menesius jus negausit,o toliau pagal grafika gaudinesit.
Papildyta:
QUOTE(norala @ 2011 02 07, 15:14)
o tai ka ? dabar jau per velu rasyti prasyma ?  g.gif

nepervelu,galima rasyti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 07, 00:43)
Manes klause,ka as darau,ar stoju i birza,ar einu dirbti,t.y kai vaikui jau buvo 2 metai,nes dar darbuoviete nebuvo sutvarkiusi dokumentus del VPA iki 3 metu(pratesima) ir negalejo tvarkyti dokumentus del soc.pasalpos kol nepamate per sodra,kad as 3 metus pratesiau VPA.

Tai ne dėl to, jog būtina išeiti atostogų, o todėl, kad, kaip rašote, nebuvo aišku, ką darysite, vaikui sukakus 2 m. Juk jei būtumėte grįžusi į darbą, keistųsi pajamų šaltinis ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 07 vasario 2011 - 17:57
Sveiki,
Norėjau aprašyti ir aš savo situaciją:
Pagal mane musu seimai priklausytu ir socialinė pašalpa, ir kompensacijos už šildymą ir šaltą karštą vandenį, ir vaikams kažkas.
Mūsų dabartinės pajamos 1300, esam keturių asmenų šeima, sūnus antrokas, o mergytė 1,2 metuku. visos mūsų pajamos yra už mažąją gaunama išmoka vaikui. vyras nedirba jau ketvirtas mėnuo, bet tik dabar užsiregistravo į darbo biržą. Kaip suprantu kompensacijos prašyti negaliu nes nuomuojamės butą, o šeimininkas nesutinka kad deklaruotume gyvenamąją vietą nuomuojamame bute. Tai lieka tik nemokamas maitinimas vaikui(eina į 2 klasę)?aš pati registruota Kaune, bet kitame bute, o vyras registruotas pas tėvus kitame rajone. Gal kas galite apšviesti ar tikrai daugiau niekas nepriklauso?
Iš karto dėkoju už patarimus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(martinka @ 2011 02 07, 19:57)
Sveiki,
Norėjau aprašyti ir aš savo situaciją:
Pagal mane musu seimai priklausytu ir socialinė pašalpa, ir kompensacijos už šildymą ir šaltą karštą vandenį, ir vaikams kažkas.
Mūsų dabartinės pajamos 1300, esam keturių asmenų šeima, sūnus antrokas, o mergytė 1,2 metuku. visos mūsų pajamos yra už mažąją gaunama išmoka vaikui. vyras nedirba jau ketvirtas mėnuo, bet tik dabar užsiregistravo į darbo biržą. Kaip suprantu kompensacijos prašyti negaliu nes nuomuojamės butą, o šeimininkas nesutinka kad deklaruotume gyvenamąją vietą nuomuojamame bute. Tai lieka tik nemokamas maitinimas vaikui(eina į 2 klasę)?aš pati registruota Kaune, bet kitame bute, o vyras registruotas pas tėvus kitame rajone. Gal kas galite apšviesti ar tikrai daugiau niekas nepriklauso?
Iš karto dėkoju už patarimus. smile.gif

Maisto daviniai dar priklauso.Ir soc.pasalpa priklausitu,jei vyras jau butu atstovejes puse metu birzoj.
Atsakyti
Kokios sumos negali viršyti turtas ir pinigines lešos banke kad priklausytų kompensacijos už šildymą ir šaltą, karštą vandenį ar socialinė pašalpa.Pajamos leistų gauti.
Atsakyti
QUOTE(solo2 @ 2011 02 07, 23:24)
Kokios sumos negali viršyti turtas ir pinigines lešos banke kad priklausytų kompensacijos už šildymą ir šaltą, karštą vandenį ar socialinė pašalpa.Pajamos leistų gauti.

apie visus normatyvus parasyta CIA
Atsakyti
Sveikos, gal mano klausimas ir kvailokas,bet atejus tokiems laikams isirasem ir mes i visu gaunanciuju pasalpas , gretas. Norejau paklausti..kaip jus informuoja apie tuos maisto paketus(na kada jie buna dalinami ir kur),ar reikia pacioms skambinetis ir klausineti ?(kazkaip man tai pirmas kartas ir atrodo nepatogu ir geda bus imti, gal sakau yra zmoniu dar prasciau besivercianciu unsure.gif )
Atsakyti