QUOTE(wwwlaima @ 2011 02 07, 12:15)
tai, kaip supratau, tik vaikui gimus automatiskai mama apdraudziama soc draudimu? o jeigu ji nera isejusi VPA, .t.y nedirbo pries nestuma? tada ji jau neapdraudziama?
Draudziama,tik reikia su gimymo liudijimu nuvykti i lygoniu kasa man atrodo.
Papildyta:
QUOTE(doviliuke @ 2011 02 07, 11:42)
Sveiki, iškilo ir man klausimėlių Gal kas pagelbėsit
Esam 4 asmenų šeima. Mėnesio pajamos- 1700lt. Vyras dirba, aš VPA. Vyras gauna atlyginima, aš pašalpą už VPA. Klausimas- ar priklauso mums kokia parama? Gal darželį kompensuotų, gal gautume tas vadinamas ES kruopas, gal kokia pašalpa priklauso?
Esam 4 asmenų šeima. Mėnesio pajamos- 1700lt. Vyras dirba, aš VPA. Vyras gauna atlyginima, aš pašalpą už VPA. Klausimas- ar priklauso mums kokia parama? Gal darželį kompensuotų, gal gautume tas vadinamas ES kruopas, gal kokia pašalpa priklauso?
Soc.pasalpa nepriklauso,nes virsijat vienam asmeniui 350 lt,jums 4*350=1400,o jus ta suma virsijat,bet jums priklauso maisto paketai 4 asmenims,nes nevirsijat(4*525=2100),kompensacija uz sildima,karsta(salta) vandeni,bet reikia pasitikslint,vaiko pinigai po 52 lt.(vienam seimos nariui nevirsija 525 lt,ima praeitu metu pajamas).Ir jei jusu motinystes(tevystes) pasalpa nevirsija 525 lt,tai uz maziuka 97 lt dar priklauso.