Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.9

QUOTE(salutvera @ 2011 02 04, 14:48)
Sveikos, turiu tokią bėdą. Jau susitvarkėme dokumentus gauti pašalpai ir ją gausime, bet... negaliu pasiimti pažymos, kad gaunu pašalpą, nes iš biržos neatėjo kažkokie duomenys į socialinės rupybos skyrių. Jie bus tik apie galą mėnesio, bent jau taip buvo sakyta. O man tik kelios dienos beliko nunešti dokumentus socialinei stipendijai gauti, tai nejaugi dėl to biurokratizmo dabar negausiu stipendijos?  blink.gif  doh.gif O gal dar yra išeitis? Ėjau tartis ir  su mokyklos (aukštosios) administracija, kuri atsakinga už tuos reikalus ir į soc. rupybos skyrių, bet nieko gero  verysad.gif  Taigi kreipiuosi dabar jau ir SM, nes čia visada gerų patarimų gaunu  biggrin.gif

I birza paskambinkit.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 02 02, 21:10)
Iš tikrųjų anksčiau pateikta formulė yra teisinga, būtent taip ir skaičiuoja kompensacijas. Jei kažkas mokėdavo daugiau, matyt yra viršplotis - už jį nekompensuoja visiškai. Dar nepamirškim, kad prie šildymo sumos priskaičiuoja ir mokestį už gyvatuką.
Šaltą vandenį kompensuoja 2 kubus 1 žmogui; mokama 2% visų pajamų;
karštą vandenį 1,5 kubo 1 žmogui, mokama 5% visų pajamų.

Viską taip ir skaičiavau, gyvatuko neturim.
Papildyta:
QUOTE(jovana @ 2011 02 02, 10:46)
Ne į soc.rūpybos (ar paramos) skyrių? ir labai abejoju ar ten tau pasakys.. Greičiau tą išsiaiškinsi šildymo kontoroj (kas ten pas jus Vilniaus energija?), nes KLp energijoj tai yra konkretus žmogus, kuris skaičiuoja kompensacijas...

Mes einam į savo rajono seniūniją. Nueisiu aš ir į VE.
Atsakyti
QUOTE(jaruta @ 2011 02 04, 02:17)
aga tada aisku man,tai jis gales stot tik kita menesi ir tada bus galima tvarkytis dokumenus.Aciu mergaites uz info  4u.gif
tik vat man kazkaip idomiai ,na pries daugiau nei pusmeti ir gaudavom soc.pasalpa,tai dar vyras stovejo birzoj ir manes kai dokumetus tvarkiausi uzklause ar bent vienas is musu stovim birzoj  g.gif tai va ir kilo cia man minciu g.gif

Tai šiuo atveju vyras gali atitikti kaip auginantis vaiką iki trijų metų, kuris nelanko ikimokyklinės įstaigos, namuose, o jūs - kaip gaunanti nedarbo draudimo išmoką.
Papildyta:
QUOTE(salutvera @ 2011 02 04, 15:48)
Sveikos, turiu tokią bėdą. Jau susitvarkėme dokumentus gauti pašalpai ir ją gausime, bet... negaliu pasiimti pažymos, kad gaunu pašalpą, nes iš biržos neatėjo kažkokie duomenys į socialinės rupybos skyrių. Jie bus tik apie galą mėnesio, bent jau taip buvo sakyta. O man tik kelios dienos beliko nunešti dokumentus socialinei stipendijai gauti, tai nejaugi dėl to biurokratizmo dabar negausiu stipendijos?  blink.gif  doh.gif O gal dar yra išeitis? Ėjau tartis ir  su mokyklos (aukštosios) administracija, kuri atsakinga už tuos reikalus ir į soc. rupybos skyrių, bet nieko gero  verysad.gif  Taigi kreipiuosi dabar jau ir SM, nes čia visada gerų patarimų gaunu  biggrin.gif

Na tikriausiai bedarbio pašalpą kažkas iš šeimos gauna, pradėjo ar nustojo gauti ir reikia einamojo mėnesio pajamų?
Prašykit, gal biržoje galėtų kokią pažymą išduoti, kiek jums tiksliai priskaičiuota tą mėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 04 vasario 2011 - 18:01
[quote=Ten,2011 02 04, 18:04]
Tai šiuo atveju vyras gali atitikti kaip auginantis vaiką iki trijų metų, kuris nelanko ikimokyklinės įstaigos, namuose, o jūs - kaip gaunanti nedarbo draudimo išmoką.
Papildyta:

o tai kaip tada ta butu galima irodyt,nes faktas tas ,jei as gausiu kokio darbo,vyrui teks augint maziuka ir sedet namie smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2011 02 04, 19:04)
Na tikriausiai bedarbio pašalpą kažkas iš šeimos gauna, pradėjo ar nustojo gauti ir reikia einamojo mėnesio pajamų?
Prašykit, gal biržoje galėtų kokią pažymą išduoti, kiek jums tiksliai priskaičiuota tą mėn.

Taip, yra būtent taip kaip jūs sakote. Bet įsivaizduojat, tėvui į biržą reikia eiti 9d. tada jau bus paskaičiuota pašalpa ir kaip suprantu tik tada bus nusiųsti duomenys į soc. rupybą. O man dokumentus pristatyti dėl socialinės stipendijos reikia iki 8d. doh.gif
Atsakyti
[quote=jaruta,2011 02 04, 19:20]
[quote=Ten,2011 02 04, 18:04]
Papildyta:

o tai kaip tada ta butu galima irodyt,nes faktas tas ,jei as gausiu kokio darbo,vyrui teks augint maziuka ir sedet namie smile.gif
[/quote]
Vyras turi buti isejes VPA su vaiku,tada jie mato per kompjuteri,kad jis su vaiku.
Atsakyti
QUOTE(salutvera @ 2011 02 04, 18:50)
Taip, yra būtent taip kaip jūs sakote. Bet įsivaizduojat, tėvui į biržą reikia eiti 9d. tada jau bus paskaičiuota pašalpa ir kaip suprantu tik tada bus nusiųsti duomenys į soc. rupybą. O man dokumentus pristatyti dėl socialinės stipendijos reikia iki 8d.  doh.gif

o nepavyktų susitarti kaip kuriuos dokumentus pristatyti vėliau?
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2011 02 04, 20:08)
o nepavyktų susitarti kaip kuriuos dokumentus pristatyti vėliau?

Manau, kad vieną-dvi dienas palauktų, šiek tiek jau kalbėjau su administracija apie savo situaciją, bet bijau, kad gali ilgokai užtrukti, kol birža apskaičiuos, nusiųs duomenis į soc. rupybą, o soc. rupyba atspausdins pažymą, nes ten dar ir kažkokį popierių dar užpildyti reikia... Aišku, vėl eisiu kalbėtis, nes labai nenorėčiau prarasti sekančiame semestre stipendijos verysad.gif
Net negalvojau, kad biurokratija taip įleidusi šaknis, pasirodo Lietuvoje ne vien finansinė krizė... cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salutvera: 04 vasario 2011 - 19:23
QUOTE(jaruta @ 2011 02 04, 20:20)

Kiek žinau, Vilniuje privalomai nereikalauja, kad būtinai būtų išėję vaiko priežiūros atostogų, užtenka parašyti ir pasirašyti, kad vaikas ikimokyklinės ugdymo įstaigos nelanko; Jei vienas dirba ar ieško darbo, vadinas, kitas augina, bet iš tiesų geriau socialines garantijas užsitikrinti ir įforminti: asmenys, auginantys vaikus iki trejų metų, draudžiami valstybės lėšomis.
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2011 02 06, 23:34)
Kiek žinau, Vilniuje privalomai nereikalauja, kad būtinai būtų išėję vaiko priežiūros atostogų, užtenka parašyti ir pasirašyti, kad vaikas ikimokyklinės ugdymo įstaigos nelanko; Jei vienas dirba ar ieško darbo, vadinas, kitas augina, bet iš tiesų geriau socialines garantijas užsitikrinti ir įforminti: asmenys, auginantys vaikus iki trejų metų, draudžiami valstybės lėšomis.

Manes klause,ka as darau,ar stoju i birza,ar einu dirbti,t.y kai vaikui jau buvo 2 metai,nes dar darbuoviete nebuvo sutvarkiusi dokumentus del VPA iki 3 metu(pratesima) ir negalejo tvarkyti dokumentus del soc.pasalpos kol nepamate per sodra,kad as 3 metus pratesiau VPA.
Atsakyti
Sveiki, iškilo ir man klausimėlių ax.gif Gal kas pagelbėsit 4u.gif
Esam 4 asmenų šeima. Mėnesio pajamos- 1700lt. Vyras dirba, aš VPA. Vyras gauna atlyginima, aš pašalpą už VPA. Klausimas- ar priklauso mums kokia parama? Gal darželį kompensuotų, gal gautume tas vadinamas ES kruopas, gal kokia pašalpa priklauso? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2011 02 06, 22:34)

tai, kaip supratau, tik vaikui gimus automatiskai mama apdraudziama soc draudimu? g.gif o jeigu ji nera isejusi VPA, .t.y nedirbo pries nestuma? tada ji jau neapdraudziama?
Atsakyti