Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.9

Mergaitės ,o kai yra su patentu?Ar moka socialinę pašalpą tokioms šeimoms,kai vienas iš sutuoktinių turi patentą?
Atsakyti
QUOTE(antrakartmamyte @ 2011 02 03, 12:20)
noriu paklausti, ar tikrai mums nepriklauso kompensacija už kurą (kurename kietu kuru). Savivaldybėje mums pasakė, jog nepriklauso, nes aš dirbu tik pusę etato , t.y. gaunu tik 400 Lt  doh.gif  Sakė jog abu šeimos nariai turi gauti po minimalų, kad priklausytų  doh.gif  ?

Jei ko nors nemaišau: jei šeima augina vaikiuką iki 8 metų amžiaus, tai turi galimybę dirbti ne pilną darbo dieną, tuo pačiu ir naudotis lengvatomis. Gal klystu...
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 02 03, 20:43)
Jei ko nors nemaišau: jei šeima augina vaikiuką iki 8 metų amžiaus, tai turi galimybę dirbti ne pilną darbo dieną, tuo pačiu ir naudotis lengvatomis. Gal klystu...

nesvarbu,jei puse etato dirbi ir nori gauti pasalpa ar kompensacijas turi stoveti dar birzoj.
Papildyta:
QUOTE(LiLady @ 2011 02 03, 20:32)
Mergaitės ,o kai yra su patentu?Ar moka socialinę pašalpą tokioms šeimoms,kai vienas iš sutuoktinių turi patentą?

Ligtais moka pasalpa,bet reikia kazkaip ten tuos dokumentus tvarkyt,kad jie matytu uzdarbi.Vikosiuks jums gales geriau paaiskint,nes atrodo jos vyras dirbo pagal patenta ir jie gaudinejo pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 02 03, 21:09)
skambino is seniunijos, kurioje pildem visus tuos prasymus,paprasciausiai pranese,kad jau neatitinkam reikalavimus socialinei pasalpai ir kompensacijai uz busto sildyma,gauti. MB buvo netoliese, tai nuvaziavo tiksliau issiaiskinti. Pasirodo jie dar to palikimo nemato, bet praeitu metu vasara pasikeite musu nekilnojamo turto verte, uztat virsijom nustatyta "riba".
Gal zinote kokia yra ta riba? namas buvo ivertintas 375 000 lt
kiek dar paminejo, tai Vilniaus mieste pranesa rastiskai, o rajone kita tvarka

Normatyvas visiems skirtingas... 14 straipsnis. Turto vertės normatyvo apskaičiavimas:
Šio įstatymo 13 straipsnyje nurodytas kiekvieno tipo (būsto ir žemės sklypo) nekilnojamojo turto vertės normatyvas šeimai arba vienam gyvenančiam asmeniui nustatomas atitinkamo tipo nekilnojamojo turto normatyvą dauginant iš pareiškėjo deklaruotos gyvenamosios vietos (kai neturi gyvenamosios vietos – vietovės, kurioje gyvena) vidutinės nekilnojamojo to tipo turto rinkos vertės.
...turto vidutinę rinkos vertę nustato Registrų centras pagal kiekvienų metų vasario 1 d., gegužės 1 d., rugpjūčio 1 d. ir lapkričio 1 d. vidutines nekilnojamojo turto rinkos vertes Lietuvos miestuose ir savivaldybių centruose bei kitose savivaldybių teritorijose.
Tai gal po ketvirčio jau vėl turėsit teisę? Bet šiaip tai labai gaila. Ypač, kai namas daug įvertintas, kuriame gyvenama - juk nei parduosi, nieko.
Papildyta:
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 02 03, 21:43)

Truputį painiojate, bet iš esmės tai ir beveik teisingai sakote, tik daugiau aplinkybių reikia atitikti...
Vienas kriterijus yra piniginės socialinės paramos įstatyme, kad motina (tėvas) arba globėja (globėjas) namuose augina: bent vieną nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 8 metų, kai šeimoje auginami 3 ir daugiau vaikų iki 14 metų;
O kitas iš tiesų kad gali dirbti nepilną darbo dieną ir gauti soc. paramą, bet tik Darbo kodekse numatytais atvejais, pagal 146 straipsnį gali būti sutrumpintas darbo laikas dėl sveikatos, neįgaliajam, slaugančiam kt.asmenį arba „pareikalavus nėščiai moteriai, (...), darbuotojui, auginančiam vaiką iki trejų metų, bei darbuotojui, vienam auginančiam vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų“... Tas turėtų būti darbo sutartyje numatyta.
Papildyta:
QUOTE(LiLady @ 2011 02 03, 21:32)

Jei tas vienas iš sutuoktinių atitinka kurią nors iš 7 str. sąlygų ir visos pajamos, taip pat ir gautos pagal verslo liudijimą, neviršija 350 lt/asmeniui - socialinė pašalpa priklauso. Bet jei dirba tik pagal verslo liudijimą ir neatitinka jokio kriterijaus - tai ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 03 vasario 2011 - 20:31
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 03, 00:06)
cia pagal seniunija,vienur reikia atidirbinet,kitur ne.o ji is socialinio siuncia ar is birzos?

is socialinio siuncia,taciau nesuprantu tada kodel mano tos pazystamos nesiuncia atidirbt.
Atsakyti
sveikos
turiu klausima,kadangi jau bus puse metu kaip stoviu birzoj ir nuo gruodzio man buvo paskirta bedarbio ismoka iki birzelio menesio,gaunami pinigeliai nedideli,tai del soc.pasalpos as galesiu kreiptis tik pasibaigus db mokejimui ,ar galiu ir dabar,kad tas skirtumas pragyvenimo pasidengtu,nes nezinau situacijos kaip yra is tikro,nes musu 3 asmenu seimai neiseina niekaip 350 lt per menesi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jaruta @ 2011 02 03, 23:50)
sveikos
turiu klausima,kadangi jau bus puse metu kaip stoviu birzoj ir nuo gruodzio man buvo paskirta bedarbio ismoka iki birzelio menesio,gaunami pinigeliai nedideli,tai  del soc.pasalpos as galesiu kreiptis tik pasibaigus db mokejimui ,ar galiu ir dabar,kad tas skirtumas pragyvenimo pasidengtu,nes nezinau situacijos kaip yra is tikro,nes musu 3 asmenu seimai neiseina niekaip 350 lt per menesi  smile.gif

6 mėn. biržoje jūs jau esate atstovėjusi ir galit kreiptis dėl socialinės pašalpos - aišku, jeigu ir kiti šeimos nariai atitinka reikalavimus soc.pašalpai gauti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2011 02 03, 23:57)
6 mėn. biržoje jūs jau esate atstovėjusi ir galit kreiptis dėl socialinės pašalpos - aišku, jeigu ir kiti šeimos nariai atitinka reikalavimus soc.pašalpai gauti 4u.gif

as kaip suprantu vienas is seimos nariu turi stovet darbo birzoj ,kad gautumem soc.pasalpa?Siuo atveju stoviu as,nes vyras i db istos tik kovo menesi,nes buvo ismestas pries pusmeti doh.gif auginam mazyli ir viskas ,tai manau kad nekils problemos del kreipimosi del soc??

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaruta: 04 vasario 2011 - 00:09
QUOTE(jaruta @ 2011 02 04, 00:50)
sveikos
turiu klausima,kadangi jau bus puse metu kaip stoviu birzoj ir nuo gruodzio man buvo paskirta bedarbio ismoka iki birzelio menesio,gaunami pinigeliai nedideli,tai  del soc.pasalpos as galesiu kreiptis tik pasibaigus db mokejimui ,ar galiu ir dabar,kad tas skirtumas pragyvenimo pasidengtu,nes nezinau situacijos kaip yra is tikro,nes musu 3 asmenu seimai neiseina niekaip 350 lt per menesi  smile.gif

Galit ir dabar,nes gaunat bedarbio pasalpa,tik dar reikia,kad kiti seimos nariai atitiktu reikalavimu.

QUOTE(jaruta @ 2011 02 04, 01:08)
as kaip suprantu vienas is seimos nariu turi stovet darbo birzoj ,kad gautumem soc.pasalpa?Siuo atveju stoviu as,nes vyras i db istos tik kovo menesi,nes buvo ismestas pries pusmeti doh.gif auginam mazyli ir viskas ,tai manau kad nekils problemos del kreipimosi del soc??

Kils,nes vyras turi arba stovet DB,arba dirbt,arba but vaiko prieziuros atostogose.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 04, 00:11)
Kils,nes vyras turi arba stovet DB,arba dirbt,arba but vaiko prieziuros atostogose.

aga tada aisku man,tai jis gales stot tik kita menesi ir tada bus galima tvarkytis dokumenus.Aciu mergaites uz info 4u.gif
tik vat man kazkaip idomiai ,na pries daugiau nei pusmeti ir gaudavom soc.pasalpa,tai dar vyras stovejo birzoj ir manes kai dokumetus tvarkiausi uzklause ar bent vienas is musu stovim birzoj g.gif tai va ir kilo cia man minciu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaruta: 04 vasario 2011 - 00:23
QUOTE(jaruta @ 2011 02 04, 01:17)
aga tada aisku man,tai jis gales stot tik kita menesi ir tada bus galima tvarkytis dokumenus.Aciu mergaites uz info  4u.gif
tik vat man kazkaip idomiai ,na pries daugiau nei pusmeti ir gaudavom soc.pasalpa,tai dar vyras stovejo birzoj ir manes kai dokumetus tvarkiausi uzklause ar bent vienas is musu stovim birzoj  g.gif tai va ir kilo cia man minciu g.gif

Nes jus turbut buvot vaiko prieziuros atostogose.O kad vyras stos kita men i birza,tai nesidziaukit,nes jei negaus bedarbio pasalpos,tai tures puse metu prastovet,kad butu galima tvarkitis dokumentus.
Atsakyti
Sveikos, turiu tokią bėdą. Jau susitvarkėme dokumentus gauti pašalpai ir ją gausime, bet... negaliu pasiimti pažymos, kad gaunu pašalpą, nes iš biržos neatėjo kažkokie duomenys į socialinės rupybos skyrių. Jie bus tik apie galą mėnesio, bent jau taip buvo sakyta. O man tik kelios dienos beliko nunešti dokumentus socialinei stipendijai gauti, tai nejaugi dėl to biurokratizmo dabar negausiu stipendijos? blink.gif doh.gif O gal dar yra išeitis? Ėjau tartis ir su mokyklos (aukštosios) administracija, kuri atsakinga už tuos reikalus ir į soc. rupybos skyrių, bet nieko gero verysad.gif Taigi kreipiuosi dabar jau ir SM, nes čia visada gerų patarimų gaunu biggrin.gif
Atsakyti