Niekaip nesuprantu kas man priklausys,kai sulauksiu 18m.vaikui bus 1mėn, vaiko tėvui dar bus 17m. ir mes nesusituokę. Ar bus kažkokia pašalpa, nes pajamos nulinės, aš nesimokau šiais metais, o tėvas vaiko mokosi.
QUOTE(Elee @ 2011 02 01, 17:55)
Niekaip nesuprantu kas man priklausys,kai sulauksiu 18m.vaikui bus 1mėn, vaiko tėvui dar bus 17m. ir mes nesusituokę. Ar bus kažkokia pašalpa, nes pajamos nulinės, aš nesimokau šiais metais, o tėvas vaiko mokosi.
gymusiam vaikeliui priklausis vienkartine pasalpa 1430 lt,paskui kas menesi po 97.50 lt iki 2 metu.Galesit pretenduoti i soc.pasalpa,bet turesit atitikti tam tikrus reikalavimus,cia vyrui
"vaikai nuo 16 iki 18 metų:
mokosi (baigus jas iki tų pačių metų rugsėjo 1 d.);"
Jums tada reikes stot i darbo birza.
Gal kas susidūrė su paso keitimu Vilniuje? Šiandien buvau SPC, išdavė pažymą, kad gauname soc.pašalpą, bet burbėdama pridūrė, kad rinkliavos nereikia mokėti tik darantis tapatybės kortelę, o pasui lengvatos negalioja Kortelę aš turiu galiojančią, man tik pasą atnaujinti reikia. Dar SPC sakė, kad gal pašnekėjus su vedėja ir leistų lengvatą pritaikyti pasui, bet reikėtų primokėti skirtumą tarp paso ir kortelės kainų. Ar taip iš tiesų yra? Nes internete radau kitokią info:
"KAS ATLEIDŽIAMI NUO VALSTYBĖS RINKLIAVOS UŽ PASO IŠDAVIMĄ
Pagal Lietuvos Respublikos rinkliavų įstatymą (Žin., 2000, Nr. 52-1484) už paso išdavimą bei pakeitimą nuo valstybės rinkliavos atleidžiami:
* asmenys, turintys teisę gauti piniginę socialinę paramą įstatymų nustatyta tvarka; "
Pagal Lietuvos Respublikos rinkliavų įstatymą (Žin., 2000, Nr. 52-1484) už paso išdavimą bei pakeitimą nuo valstybės rinkliavos atleidžiami:
* asmenys, turintys teisę gauti piniginę socialinę paramą įstatymų nustatyta tvarka; "
QUOTE(Santaika @ 2011 02 01, 18:11)
Gal kas susidūrė su paso keitimu Vilniuje? Šiandien buvau SPC, išdavė pažymą, kad gauname soc.pašalpą, bet burbėdama pridūrė, kad rinkliavos nereikia mokėti tik darantis tapatybės kortelę, o pasui lengvatos negalioja Kortelę aš turiu galiojančią, man tik pasą atnaujinti reikia. Dar SPC sakė, kad gal pašnekėjus su vedėja ir leistų lengvatą pritaikyti pasui, bet reikėtų primokėti skirtumą tarp paso ir kortelės kainų. Ar taip iš tiesų yra? Nes internete radau kitokią info:
Jeigu parasyta,vadinasi moketi nereikia,eikit ramiai ir darykit
Laba diena. o gal kas susidure su tokiu atveju. Dirbant pagal verslo liudijima (skaitosi puse etato) ir stovint darbo birzoje. Ir turint du vaikus. Issiskirusi. Pajamu tikrai neuztenka, it tikrai 525 vienam asmeniui ne bus. ar butu kokios lengvatos? pasalpos? kiek zinau su patentu jokiu lengvatu
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 01, 19:05)
gymusiam vaikeliui priklausis vienkartine pasalpa 1430 lt,paskui kas menesi po 97.50 lt iki 2 metu.Galesit pretenduoti i soc.pasalpa,bet turesit atitikti tam tikrus reikalavimus,cia vyrui
Taip, dėl išmokų vaikams, dar vienkartinė išmoka nėščiai moteriai.
Dėl socialinės tai mergina atitiks kaip auginanti vaiką iki 3 m. namuose.
Bet kaip su vaikelio tėvu?
Šeima sutuoktiniai arba bendrai gyvenantys neįregistravę santuokos pilnamečiai vyras ir moteris, kaip suprantu, kol jam nebus 18 m., tol jis priklausys savo tėvų šeimai?
QUOTE(M E M O R Y @ 2011 02 01, 22:20)
Laba diena. o gal kas susidure su tokiu atveju. Dirbant pagal verslo liudijima (skaitosi puse etato) ir stovint darbo birzoje. Ir turint du vaikus. Issiskirusi. Pajamu tikrai neuztenka, it tikrai 525 vienam asmeniui ne bus. ar butu kokios lengvatos? pasalpos? kiek zinau su patentu jokiu lengvatu
Soc.pasalpa nepriklauso,nes kaip supratau,tai vienam zmogui gaunasi daugiau nei 350 lt,bet maziau nei 525 lt.tai jums priklauso maisto paketai ir kompensacios uz buta.
QUOTE(Santaika @ 2011 02 01, 19:11)
Šiandien buvau SPC, išdavė pažymą, kad gauname soc.pašalpą, bet burbėdama pridūrė, kad rinkliavos nereikia mokėti tik darantis tapatybės kortelę, o pasui lengvatos negalioja
Aš tai sakyčiau, kad SPC turėtų konsultuoti savo kompetencijos klausimais, o pasus gi ne jie išduoda. Matyt, pati kažką ne taip supratusi darbuotoja...
Papildyta:
QUOTE(M E M O R Y @ 2011 02 01, 23:20)
Jei tik turint patentą ir daugiau nieko neveikiant, tai taip, bet jei esate užsiregistravusi biržoje 6 mėn. ar ilgiau, tai turite teisę į kompensacijas, o dėl socialinės pašalpos tai, kaip ir minėjo JOLANCIUK, pajamos vienam asmeniui turi neviršyti 350 lt.
Dar svarbu, ar vaikams priteistas išlaikymas...
QUOTE(aniri89 @ 2011 02 01, 12:39)
1 klausimas. Truputį nesupratau dėl kompensacijos už šildymą. Mūsų pajamos per mėnesį (3 asmenų šeima) 1052 Lt. 1052 - (350 * 3) = 2 Lt * 20 % = mokestis už šildymą. Tačiau niekada tiek nemokėjom. Ateina geros sąskaitos virš 100, 200 Lt. Kodėl taip?
QUOTE(aniri89 @ 2011 02 01, 15:09)
kompensuoja, bet labai mažai, ne taip kaip turi būti.
šiaip ta kompensacijų skaičiavimas nėra toks paprastas kaip parašėte formulę, nes priklauso ir nuo namo sunaudotų kWh ir dar KLP energija duoda koeficientą pagal namą, t.y. statybos metai, 5 ar > aukštų ir t.t.t...
bent jau KLp tai tikrai .. čia gal tik "preliminari" formulė...
kompensuoja tik 38 kv.m. 1 žmogui, kitam jau + 12 kv.m....
QUOTE(jovana @ 2011 02 02, 00:09)
šiaip ta kompensacijų skaičiavimas nėra toks paprastas kaip parašėte formulę, nes priklauso ir nuo namo sunaudotų kWh ir dar KLP energija duoda koeficientą pagal namą, t.y. statybos metai, 5 ar > aukštų ir t.t.t...
tai aš irgi taip manau, kad skaičiuojasi viskas ne taip paprastai. kovo mėn. eisiu į seniūniją, paklausiu kaip skaičiuoja tą kompensaciją.
QUOTE(aniri89 @ 2011 02 01, 23:19)
tai aš irgi taip manau, kad skaičiuojasi viskas ne taip paprastai. kovo mėn. eisiu į seniūniją, paklausiu kaip skaičiuoja tą kompensaciją.
Ne į soc.rūpybos (ar paramos) skyrių? ir labai abejoju ar ten tau pasakys.. Greičiau tą išsiaiškinsi šildymo kontoroj (kas ten pas jus Vilniaus energija?), nes KLp energijoj tai yra konkretus žmogus, kuris skaičiuoja kompensacijas...
QUOTE(aniri89 @ 2011 02 02, 00:19)
Iš tikrųjų anksčiau pateikta formulė yra teisinga, būtent taip ir skaičiuoja kompensacijas. Jei kažkas mokėdavo daugiau, matyt yra viršplotis - už jį nekompensuoja visiškai. Dar nepamirškim, kad prie šildymo sumos priskaičiuoja ir mokestį už gyvatuką.
Šaltą vandenį kompensuoja 2 kubus 1 žmogui; mokama 2% visų pajamų;
karštą vandenį 1,5 kubo 1 žmogui, mokama 5% visų pajamų.