Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.9

QUOTE(mijaxxx @ 2011 03 08, 13:50)
Gal kas zinote, ar socialiniame jie ten patys mato, kad vaikas nelanko darzelio, ar reikia kazkokios pazymos.

o as visada turiu pristatyti to menesio , kuri rasau prasyma -pazyma is daktaro, kad vaikas nelanko darzelio (cia apie isvis darzelio nelankanti vaika).. uzsisakau telefonu, nueinu ir pasiimi..
Papildyta:
QUOTE(Baružėlė @ 2011 03 08, 14:17)
Man ir iškilo toks klausimas.Vaikas lanko darželį, bet šiuo metu paskelbta gripo epidemija ir galima nevesti vaiko. Aš kadangi nedirbu abu sėdim namie. O vakar sužinojau, kad man priklauso viešieji darbai..

del nelankymo ziurek savo darzelio tinklapyje, buna parasyta kada darzelis nekainuoja 100%- pvz. moksleiviu atostogos, laidotuves, daktaro pazyma... ir t.t.
pas mus kad ir karantinai visokie, epidemijos -vistiek moketi reikia, jei nevedi ir neturi pazymos is daktaro- arba pateisinamos priezasties is ju nurodyto saraso (laidotuves..)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 08 kovo 2011 - 16:06
QUOTE(mijaxxx @ 2011 03 08, 12:50)
Gal kas zinote, ar socialiniame jie ten patys mato, kad vaikas nelanko darzelio, ar reikia kazkokios pazymos.

Mums kiekviena karta einant reikia atnesti is gyditojos pazyma,kad nelanko darzelio. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(viesoji @ 2011 03 08, 12:47)
Sveiki.
Susitvarkiau popieriukus kompensacijai uz sildyma vasario men. Norejau paklausti kada galima tiketis kompensacijos. Ar pirma turiu sulaukti rasto is soc rupybos apie priimta sprendima (kompensuos ar ne), ar saskaitose uz sildyma bus pateikta.  4u.gif

Mums jokio rasto nesiunte,kai atejo saskaitos,ten ir buvo parodyta kompensacija. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2011 03 08, 17:40)
Mums kiekviena karta einant reikia atnesti is gyditojos pazyma,kad nelanko darzelio. mirksiukas.gif
Papildyta:

Mums jokio rasto nesiunte,kai atejo saskaitos,ten ir buvo parodyta kompensacija. smile.gif

musu tai nei karto neprase jokiu pazymu,kad vaikas nelanko darzelio.O del kompensaciju,tai vilniuj ateina laiskas,tik tada galima laukti kompensaciju.
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2011 03 08, 17:51)
Cia matyt kiekvienam mieste skirtingos taisykles...Cia taip yra Klaipedoje. mirksiukas.gif

siauliuose tada taip kaip klaipedoje, reikia pazymos is daktaro, kad nelanko darzelio ir jokie laiskai nepareina, kompensacijos buna saskaitose nurodytos...
netaupo vilnieciai pinigeliu doh.gif laiskus siuntineja,pastininkams moka, matyt kazkas pro sali lituku i kisene isideda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 08 kovo 2011 - 17:09
Kaip nustatomas turto vertės normatyvas?

Turto vertės normatyvas šeimai / asmeniui nustatomas susumuojant nekilnojamojo turto vertės normatyvą (į jį įskaitoma būsto vertė ir žemės sklypų vertė) šeimai / asmeniui ir kilnojamojo turto, piniginių lėšų, vertybinių popierių ir pajų vertės normatyvą, kuris yra 45 VRP dydžiai vienam vyresniam kaip 18 metų šeimos nariui /asmeniui (15750 Lt), 30 VRP dydžių kiekvienam kitam vyresniam kaip 18 metų šeimos nariui (10500 Lt) ir 15 valstybės VRP dydžių kiekvienam vaikui iki 18 metų (5250 Lt).

ar TAI reiškia, kad 2 suaugę ir 2 vaikai gali turėti apie 30 000 lt ir tai neviršys normatyvų?
Parašykit, prašau, kas žino.
Atsakyti
QUOTE(viketa @ 2011 03 08, 18:27)
Kaip nustatomas turto vertės normatyvas?

Turto vertės normatyvas šeimai / asmeniui nustatomas susumuojant nekilnojamojo turto vertės normatyvą (į jį įskaitoma būsto vertė ir žemės sklypų vertė) šeimai / asmeniui ir kilnojamojo turto, piniginių lėšų, vertybinių popierių ir pajų vertės normatyvą, kuris yra 45 VRP dydžiai vienam vyresniam kaip 18 metų šeimos nariui /asmeniui (15750 Lt),  30 VRP dydžių kiekvienam kitam vyresniam  kaip 18 metų šeimos nariui (10500 Lt) ir 15 valstybės VRP dydžių kiekvienam vaikui iki 18 metų  (5250 Lt).
ar TAI reiškia, kad 2 suaugę ir 2 vaikai gali turėti apie 30 000 lt ir tai neviršys normatyvų?
Parašykit, prašau, kas žino.

Iš principo taip smile.gif Tačiau nereikia pamiršti, kad į kilnojamojo turto vertės normatyvą (įtariu) turi būti skaičiuojama ir automobilis (kurį dauguma turime), priekaba, valtis ir visi kiti daiktai kuriuos būtina registruoti. Jų vertė tikriausiai skaičiuojama pagal vadinamąją rinkos vertę. Gerai pagalvojus aš visgi nesuprantu kaip tą kilnojamojo ir nekilnojamojo turto normatyvą suskaičiuoja ir visgi ar apskritai skaičiuoja???? Nes tie 30000Lt 4 asmenų šeimai labai jau greitai gaunasi (einamosios sąskaitos kuriose figūruoja atlyginimai, vaiko pinigai ir pan.) bei turtas. Tai nieks kompensacijų negautų. Dėl tos diskusijos apie bankus ir sumas sąskaitose: manau kad mokesčiai tikrina (socialinis neturi tokios galios) tik kai įtarimas būna, nes tai jau tyrimas, o kiekvienas tyrimas valstybei visgi kainuoja. Na pvz. mokesčiai gi mato jūsų gautas palūkanas už metus ir pagal tai gali spręsti apie sumas bankuose, galbūt tada ir užklausas duoda tiems bankams iš kurių pažymas apie jus turi.
Atsakyti
merginos nuo kada prades dalinti maisto paketus g.gif

https://www.vsf.lt/index.php?id=996 stipendijas matau jau paskyre...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 09 kovo 2011 - 17:25
mergaites, mane labai domina šitas punktas

20. Išimtiniais sunkių ligų arba jų grėsmės atvejais padengsime vaikų ir skurdžiai gyvenančių suaugusiųjų dantų protezavimo kaštus.
http://www.siauliai......ijos programa (3.3 punktas)
ar kas nors pasinaudoja šia paslauga?
Atsakyti
taip ir nenuejau, neturejau laiko del vaiko pinigu, skambtelejau, tai jei nori uz pastaruosius 12 men iki kreipimosi, dar reikia 3 men. pazymu kaip ir s.m., o kazin, ar tinka, jei nepasirasyta, man tokia dave, ar butini parasai.Ir nepaklausiau del saves, jei nuo rugsejo men newbedirbu, bet birzoj nestoviu, ar be praeito darbo dar kokios nors info apie mane reikia ar ne g.gif .Del maisto paketu tai dar lyg nera info...
Atsakyti
QUOTE(lengvute @ 2011 03 09, 21:26)
taip ir nenuejau, neturejau laiko del vaiko pinigu, skambtelejau, tai jei nori uz pastaruosius 12 men iki kreipimosi, dar reikia 3 men. pazymu kaip ir s.m., o kazin, ar tinka, jei nepasirasyta, man tokia dave, ar butini parasai.Ir nepaklausiau del saves, jei nuo rugsejo men newbedirbu, bet birzoj nestoviu, ar be praeito darbo dar kokios nors info apie mane reikia ar ne  g.gif .Del maisto paketu tai dar lyg nera info...

butini ne tik ranka rasyti parasai, bet ir anspaudas tikras (atsviestos kpijos netinka)
Atsakyti
Labukas 4u.gif

Sakykit zinoves 4u.gif ar galiu tiketis pinigeliu dar si menesi jei prasima rasiau vasario 17 d. (teise i pasalpa igijau 02.09)
Atsakyti
QUOTE(Agnieshkute @ 2011 03 10, 17:07)
Labukas 4u.gif

Sakykit zinoves  4u.gif  ar galiu tiketis pinigeliu dar si menesi jei prasima rasiau vasario 17 d. (teise i pasalpa igijau 02.09)

Priklauso nuo to, kada priimtas sprendimas. Jei spėjo išnagrinėti prašymą ir paskyrė, tada tada gautumėte kovą.
Atsakyti