Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.9

QUOTE(Blykstė @ 2011 02 24, 21:49)
O jei aš vaiką beveik 4 metų auginu namuose irgi negaliu dabar eiti? Aš darbo biržoj stovėjau nuo 2009 iki 2010m., (neįšėjo pilni 6mėnesiai, už kuriuos gavau išmoką), po to 7 mėnesius dirbau, atleido ir vėl įstojau į DB.

o birzoj nesake ar veliau mokes jums ismoka, nes jei mokes pvz po kokiu 3 ar 4 menesiu po istojimo- tada galima kreipts... nes istojant i birza ziurima kokius pinigelius ir uz kelis menesius sumokejo darbdavys.. (zinoma labai didele itaka turi ir straipsnis pagal kuri isejote).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 25 vasario 2011 - 07:38
QUOTE(vikosiuks @ 2011 02 25, 08:36)
o birzoj nesake ar veliau mokes jums ismoka, nes jei mokes pvz po kokiu 3 ar 4 menesiu po istojimo- tada galima kreipts... nes istojant i birza ziurima kokius pinigelius ir uz kelis menesius sumokejo darbdavys.. (zinoma labai didele itaka turi ir straipsnis pagal kuri isejote).

Taip, sakė, kad nuo gegužės 1d. (pereitais metais tą dieną pradėjau dirbti) vėl gausiu išmoką, nes per metus gali būti skiriama tik viena išmoka. O atleido, nes buvau priimta terminuotai, vis nutęsdavo tą atleidimo dieną, kol galų gale pasakė - jums darbo nebeturime biggrin.gif
Atsakyti
buvau del tu maisto daviniu nuejus, tai kadangi spejau dar si men, tai gausiu pirma kovo men, o kita geguze ir t.t., kas antra men, pamirsau paklausti, tai uz 5 narius, ten po 5 vnt visko bus?Sako, maisto paramai neisiskaiciuoja vaiko pinigai smile.gif, o pranest apie pagerejusia padeti ne per 1men, o per 3 men vidurki pagerejus, tai tiek naujienu.
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2011 02 25, 08:45)
Taip, sakė, kad nuo gegužės 1d. (pereitais metais tą dieną pradėjau dirbti) vėl gausiu išmoką, nes per metus gali būti skiriama tik viena išmoka. O atleido, nes buvau priimta terminuotai, vis nutęsdavo tą atleidimo dieną, kol galų gale pasakė - jums darbo nebeturime biggrin.gif

tai jei sutartis buvo terminuota- tada labai gerai, vadinasi atitinkate kitoki punkta, esate isidarbinusi i birza ne veliau kaip po sesiu menesiu, nuo terminuotos sutarties pasibaigimo. kaip sakant birza jusu ir neismete, tik pakeite statusa. (tiesiog jusu stovejimas birzoje turejo buti sustatbdytas ir vel pratestas terminuotai sutarciai pasibaigus), nebent ji paliko neterminuota..

yra įsiregistravę teritorinėje darbo biržoje ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo nurodytų aplinkybių atsiradimo:
- baigę formaliojo švietimo įstaigų dieninius skyrius abiturientai ir absolventai;
- netekę 45–55 procentų darbingumo asmenys (III grupės invalidai);
- asmenys, kuriems buvo nustatytas neįgalumo arba darbingumo lygis, nustatyto neįgalumo arba darbingumo lygio terminui pasibaigus;
- motina (tėvas) arba globėja (globėjas) jos (jo) auginamam vaikui sukakus 3 metams;
- asmenys, dirbę pagal laikinąją ar patarnavimo (ne trumpiau kaip 1 mėnuo) terminuotą, sezoninę darbo sutartį, šiai sutarčiai pasibaigus;
- asmenys, slaugę šeimos narį, vaiką, kuriam įstatymo nustatyta tvarka nustatyta globa (rūpyba) šeimoje, arba artimąjį savo ar sutuoktinio giminaitį, kuriems buvo nustatytas nuolatinės slaugos (pagalbos, priežiūros) būtinumas ar jie buvo pripažinti neveiksniais;
- iš laisvės atėmimo vietų grįžę asmenys;

Papildyta:
QUOTE(lengvute @ 2011 02 25, 10:22)
buvau del tu maisto daviniu nuejus, tai kadangi spejau dar si men, tai gausiu pirma kovo men, o kita geguze ir t.t., kas antra men, pamirsau paklausti, tai uz 5 narius, ten po 5 vnt visko bus?Sako, maisto paramai neisiskaiciuoja vaiko pinigai smile.gif, o pranest apie pagerejusia padeti ne per 1men, o per 3 men vidurki pagerejus, tai tiek naujienu.

taip visiems visko bus pagrinde po viena arba kaikuriu dalyku, kaip miltai po du vnt arba po tris (jei yra duota daugiau- cia pirmiems kurie speja)
o norint patekti i kovo sarasus jau si menesi butinai reikia parasyt prasima, nes kitu atveju tik po 2 menesiu nusimato maisto paketu parama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 25 vasario 2011 - 09:29
Na tikriausei jau nespesiu susitvarkyti dokumentu del maisto davinio kovo men?nes liko kelios dienos vasario ir girdejau,kad reikejo dokumentus pristatyti iki vasario 20d.
Tad jeigu dabar priduosiu gausiu tik geguzes men?
Del maisto paketo reikia kreiptis y savivaldybe ar seniunija?
Ir jeigu musu pajamos neisnesa y 525lt 3 asmenims,ar bus kazkokios nuolaidos mokant vaikiukui uz darzely?
Atsakyti
QUOTE(vestinuka @ 2011 02 25, 12:28)
Na tikriausei jau nespesiu susitvarkyti dokumentu del maisto davinio kovo men?nes liko kelios dienos vasario ir girdejau,kad reikejo dokumentus pristatyti iki vasario 20d.
Ir jeigu musu pajamos neisnesa y 525lt 3 asmenims,ar bus kazkokios nuolaidos mokant vaikiukui uz darzely?

taip,gausit dabar tik geguzes men.
I seniunija pagal deklaruota gyv.vieta.
Ziurint kokiam mieste,vilniuj tokiu kompensaciju nenumato.
Atsakyti
QUOTE(vestinuka @ 2011 02 25, 12:28)

o man sake galima priduoti dokumentus iki vasario paskutines dienos, jei nori pakliuti i kovo sarasus... g.gif

be to siandien socialiniam suzinojau, kad nuo 2011-02-08 atsirado nauja "priskaiciuoto ir ismoketo darbo uzmokescio bei kitu ismoku" forma.

taigi pristatan darbo pajamas is darbdavio reikes nesti naujaja forma, senosios nepriims doh.gif

http://tar.tic.lt/De...AC-5FA163DC7170
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 25 vasario 2011 - 14:25
QUOTE(vikosiuks @ 2011 02 25, 14:25)
o man sake galima priduoti dokumentus iki vasario paskutines dienos, jei nori pakliuti i kovo sarasus... g.gif

Vakar buvau (pirma karta tai visai zalia), kovui jau nebeuzrase, dabar bus tik geguze.
Sake prasymas galioja iki Nauju metu, tad daugiau kazka pildyt nereikes. Klausiau ka daryti jei pasikeis situacija, tai sake vistiek gausiu g.gif (gal is veido pasirodziau, kad situacija nepasikeis lotuliukas.gif )
Is tikro buciau zinojus, kad iki vasario 20d.kaip cia rasot - buciau susitvarkius, o buvau isitikinus iki men.galo pakanka ateit (parama patvirtino vasario pr.) ir neskubejau, nes turejau kitus degancius reikalus susitvarkyt ir si atidejau men.galui.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2011 02 25, 16:23)
Vakar buvau (pirma karta tai visai zalia), kovui jau nebeuzrase, dabar bus tik geguze.
Sake prasymas galioja iki Nauju metu, tad daugiau kazka pildyt nereikes. Klausiau ka daryti jei pasikeis situacija, tai sake vistiek gausiu g.gif (gal is veido pasirodziau, kad situacija nepasikeis lotuliukas.gif )
Is tikro buciau zinojus, kad iki vasario 20d.kaip cia rasot - buciau susitvarkius, o buvau isitikinus iki men.galo pakanka ateit (parama patvirtino vasario pr.) ir neskubejau, nes turejau kitus degancius reikalus susitvarkyt ir si atidejau men.galui.

na maisto paketus metams raso, kaip ir socialines stipendijas- pasikeitus situacijai vistiek gauni. (pagalvojus kitam ir tas didziulis postumis, nes kartais situacija zmogui pasikeicia vos keliais litais, kaip ana dien per zinias rode socialiai remtinas vaikinas uz gera moksla gavo 100lt stipendija - nukentejo visa seima- ateme ir kompensacijas, viska.... nes virsijo keliais litais vrp.. ) tikrai gaila seimos pasidare.. nes mama kaip sakant daugiau neuzdirbs tiems mokesciams susimoketi..
seniau kol stipendiju neskaiciavo- manau geriau buvo- vaikai bent jau 10-tukais mokytis nebijojo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 25 vasario 2011 - 15:33
dar noriu pasakyti tai, kad kai kuriose savivaldybese maciau, kad norint gauti kovo men. davinius maisto, reikia pvz. iki vasario 11d, uzsiregistruot, manau, kad cia kaip kur, pagal pareiskeju skaiciu gal dar ka tai ir t.t.Man tik keistai nuskambejo, kad reikia akylai stebet tinklalapy arba skambintis, kad suzinot, kada bus atvezta viskas, nes per 2d, paimt reik, kas nespes, tas paveluos...
Del tu 525 ir darzelinuko mokesciu nuolaidu tai nebus, taciau man sake seniunijoj, kad ten kazkokiam krepseliui vaiko dasideda, tik reikia birzoj papildomai stovet doh.gif , tad butinai vistiek uzklauskit.
Del pazymu tai as nunesiau is vyro darbo, kokia dave, viskas tiko...Dar noriu paklausti, as bandysiu vaiko pinigam uzsiregistruot, kaip zinau, uz praeitus metus jei suma atitinka iki 525, tai viskas gerai, pazymu nereikia, bet kaip ten del to, jei situacija pablogeja einamais menesiais?Ir ar reikia butinai patvirtintu parasu , ar tinka ir tiesiog buhalteres atspausdinta (man iseinant dave ataskaita smile.gif)?Ir kazin, jei nesiau pazymas apie vyro 3 men darbo uzmokescius, tai kita darbuotoja toj pacioj seniunijoj tvarkanti kitas pasalpas matys tuos duomenis (nes pazymas pasieme) blush2.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 25 vasario 2011 - 21:32
QUOTE(lengvute @ 2011 02 25, 21:28)
Man tik keistai nuskambejo, kad reikia akylai stebet tinklalapy

Gal zinot puslapi?
Ir kada reikia rasyti pazymas del mokinuku? Kitais metais turesiu pirmoke, kiek zinau pazymos del maitinimo iki liepos men.galioja, tai del sekanciu mokslo metu maitinimo ir mokinio krepselio kreiptis tik nuo liepos? Gal kas zinot ir pildot 4u.gif

Del vaiko pinigeliu, kiek zinau jie ziuri i menesius atgal, pablogejusi finansine situacija jiem nerupi schmoll.gif Mano pusseserei taip buvo, kad vyras neteko papildomu pajamu o ji augino leliuka, atejo lapelis susimoketi uz ismoketus metus atgal doh.gif Nes pagal atbuline data ir nauja istatyma jiem kaip ir nebepriklause tie pinigeliai, ir kad nueje rode tokiu pajamu neturi ir tokiu santaupu uz metus uz du vaikus neturi, tai nepadejo.
Atsakyti
reikia eiti aiskintis, yra tu galimybiu visokiu del pagalbos vienkartines ir pan., man irgi idomu,mes skoloj, tik dar negave ispejimu unsure.gif
Del nemokamo maitinimo ir mok. krepselio man sake, kad nuo liepos, o jai dabar, tai irgi galima dar likusiem men,. darzely krepseli kompensuoja,
Del pajamu pablogejimo pastaruoju metu yra punktas, tik nelabai ten aisku iki galo, del dok. pateikimo rasoma:
pateikti šeimos pajamas patvirtinančius dokumentus, jeigu šeimos vidutinės mėnesio pajamos, palyginti su praėjusiais kalendoriniais metais gautomis pajamomis, sumažėjo. Jeigu prašyme nurodomi duomenys apie šeimos pajamas per praėjusius kalendorinius metus, dokumentų (pažymų) apie pajamas pateikti nereikia;
puslapis www.spcentras.lt 4u.gif , gaila, kad negalima naujienlaiskio uzsiprenumeruoti tik sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 26 vasario 2011 - 07:46