Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.9

QUOTE(Marija1 @ 2011 02 24, 09:00)
Labas  4u.gif  Gal zinosit atsakyma i toki klausima. Norejau su dukrele nueiti i Maskvos cirka, iejimas nemokamai iki 3m. tai kaip jei jau turim truputi virs triju reikia moketi ?

Tai jei jau virš trijų tai tada taip reikia mokėti,nebent nėra griežtos kontrolės ir tiesiog pasakysite,kad vaikui dar nėra trijų metų.
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2011 02 24, 10:00)
Labas  4u.gif  Gal zinosit atsakyma i toki klausima. Norejau su dukrele nueiti i Maskvos cirka, iejimas nemokamai iki 3m. tai kaip jei jau turim truputi virs triju reikia moketi ?

Radau kad parasyta jei nera 3 metu, reikia pateikti dokumenta. Va cia http://medusaconcert...rts/concert/147
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif
Gal kas atsakys... ar stovejimas DB yra butina salyga norint gauti soc pasalpa? Jei pvz as studente, o vyras darbe gautu minimuma, ar priklausytu soc pasalpa? Kokio dydzio? Kitu pajamu neturime, vaiku nera.

Aciu
Atsakyti
QUOTE(Lorian) @ 2011 02 24, 11:06)
Sveikos mirksiukas.gif
Gal kas atsakys... ar stovejimas DB yra butina salyga norint gauti soc pasalpa? Jei pvz as studente, o vyras darbe gautu minimuma, ar priklausytu soc pasalpa? Kokio dydzio? Kitu pajamu neturime, vaiku nera.

Aciu

Jei Jūs mokotės dieniniame skyriuje ir esate studentė iki 24 metų amžiaus tada galite kreiptis ir nestovėdama DB.
350*2 LYGU 700
700-SUMA KURIĄ GAUNA VYRAS Į RANKAS*0,9 ir gaunate suma kuri Jums priklausytu.

Jei gaunate stipendiją būtina pristatyti ir pažymą apie ją.
Atsakyti
Sveiki, gal kas galetu atsakyti, nelabai suprantu, jeigu vienam seimos nariui iseina303lt per paskutinius 3men (mes 4 asmenu seima), mums moketu trukstama pinigu dali iki 315 (jei teisingai supratau) ar yra kazkokia bendra pinigu suma?
Atsakyti
QUOTE(gitanule @ 2011 02 24, 11:28)
Jei Jūs mokotės dieniniame skyriuje ir esate studentė iki 24 metų amžiaus tada galite kreiptis ir nestovėdama DB.
350*2 LYGU 700
700-SUMA KURIĄ GAUNA VYRAS Į RANKAS*0,9 ir gaunate suma kuri Jums priklausytu.

Jei gaunate stipendiją būtina pristatyti ir pažymą apie ją.

Aciu, taip, atitinku Jusu nurodytas salygas. Tikiuosi gauti soc stipendija, bet kiek zinau ji neisiskaiciuoja i pajamas.
Atsakyti
QUOTE(Lorian) @ 2011 02 24, 13:20)
Aciu, taip, atitinku Jusu nurodytas salygas. Tikiuosi gauti soc stipendija, bet kiek zinau ji neisiskaiciuoja i pajamas.

taip,soc.stependija neisiskaiciuoja.
Papildyta:
QUOTE(agneagne848 @ 2011 02 24, 13:03)
Sveiki, gal kas galetu atsakyti, nelabai suprantu, jeigu vienam seimos nariui iseina303lt per paskutinius 3men (mes 4 asmenu seima), mums moketu trukstama pinigu dali iki 315 (jei teisingai supratau) ar yra kazkokia  bendra pinigu suma?

Parasyta gi formule pries nosi,tai ir paskaiciuokit kiek jums damokes
((4*350)-visos jusu pajamos)*0.9
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 24 vasario 2011 - 13:13
QUOTE(gitanule @ 2011 02 24, 08:27)

Skaičiuoja visos šeimos pajamas,jei pvz mama su vaikais deklaruota būste,o vyras tame bute nedeklaruotas,vistiek į pajamos skaičiuojamos ir vyro ir moters. Įstatymo 17 staripsnio 1 dalis.
Kompensacijos apskaičiuojamos pagal visų šeimos narių vidutinių mėnesio pajamų dalį,tenkančią būste gyvenamąją vietą deklaravusiems šeimos nariams...

Taip, suskaičiuoja kiek pajamų tenka vienam šeimos nariui iš bendro katilo, bet vėliau žiūri pagal butus, jeigu vienam vyras deklaruotas, tai ten 1/3 bendrų pajamų, žmonai su vaiku kitam bute 2/3 bendrų pajamų. Kitaip gautųsi, kad abiejuose butuose pvz karštam vandeniui reikėtų mokėti po 5 proc. nuo visų pajamų, o tai jau absurdas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Santaika @ 2011 02 24, 14:53)
Taip, suskaičiuoja kiek pajamų tenka vienam šeimos nariui iš bendro katilo, bet vėliau žiūri pagal butus, jeigu vienam vyras deklaruotas, tai ten 1/3 bendrų pajamų, žmonai su vaiku kitam bute 2/3 bendrų pajamų. Kitaip gautųsi, kad abiejuose butuose pvz karštam vandeniui reikėtų mokėti po 5 proc. nuo visų pajamų, o tai jau absurdas  doh.gif

man dabar idomu kaip del kvadraturos?
tarkim cia vienos moters situacija vyras 33kv.m bute, o mama su 2 vaikuciais 63kv.m bute - tai mamai kompensuos 38+12+12=62kv.m o teveliui uz 38kv.m ar uz 12kv.m? nes man idomu kaip ta kvadratura dalina - seimai bendrai ar atskirai butams?
Papildyta:
QUOTE(Santaika @ 2011 02 23, 19:47)
O kompensacijas skaičiuoja pagal būtent tame bute deklaruotų asmenų pajamas  mirksiukas.gif

tiksliau butu - visu bute deklaruotu asmenu ir ju seimu pajamas. tarkim deklaruota jusu seima ir sesuo, kuri cia negyvena bet gyvena su savo seima kitam bute - tai imtu jusu seimos ir sesers visos seimos pajamas. tiesiog visu bute deklaruotu asmenu ir ju seimu pajamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 24 vasario 2011 - 15:18
QUOTE(vikosiuks @ 2011 02 24, 16:09)
man dabar idomu kaip del kvadraturos?
tarkim cia vienos moters situacija vyras 33kv.m bute, o mama su 2 vaikuciais 63kv.m bute - tai mamai kompensuos 38+12+12=62kv.m o teveliui uz 38kv.m ar uz 12kv.m? nes man idomu kaip ta kvadratura dalina - seimai bendrai ar atskirai butams?

Skaičiuoja pagal tai, kiek kuriame bute deklaruota asmenų, šiuo atveju, mamai ir dviems vaikams kompensuos 38+12+12=62 kv.m iš 63 kv.m, taigi lieka 1 kv.m viršpločio, o tėvui nauji 38 kv.m, nes jis bute yra vienas asmuo, taigi jam kompensuos visą plotą. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2011 02 22, 17:22)
Jei darbo biržoj stoviu jau antras mėnuo, išmokos iš DB negaunu, o vyro alga apie 900, mums kaip ir priklausytų apie 100lt iš soc.rūpybos. Pažįstama sakė, kad reikia kreiptis po 3 mėnesių. Kaip iš tikro yra? Kada jie man grąžintų už tuos pirmuosius mėnesius, kai neišsitenkam į 1050lt? 4u.gif

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 22, 18:18)
nieks jums ju negrazins,vat kai prastovesit puse metu birzoj,tada galesit kreiptis del pasalpos.

O jei aš vaiką beveik 4 metų auginu namuose irgi negaliu dabar eiti? Aš darbo biržoj stovėjau nuo 2009 iki 2010m., (neįšėjo pilni 6mėnesiai, už kuriuos gavau išmoką), po to 7 mėnesius dirbau, atleido ir vėl įstojau į DB.
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2011 02 24, 22:49)
O jei aš vaiką beveik 4 metų auginu namuose irgi negaliu dabar eiti? Aš darbo biržoj stovėjau nuo 2009 iki 2010m., (neįšėjo pilni 6mėnesiai, už kuriuos gavau išmoką), po to 7 mėnesius dirbau, atleido ir vėl įstojau į DB.

Jeigu per pusę metų nuo to, kai vaikui sukako 3 m., įsiregistravot darbo biržoje, tai galite eiti ir dabar, bet jei ne, tai reikia būti registruotai 6 mėn.
Atsakyti