Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.9

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 28, 20:47)
biliutenis apmokamas.Del sito nieko pasakyti negaliu,nes nezinau,nebent,prastova.

taip, atrodo tik pirmas dvi dienas sumoka darbovietė (http://www.sodra.lt gal bus tiksliau), o kitas dienas apmoka jau Sodra.
O dėl pusės etato, tai jei pusė ar ketvirtis, tai tada reikia stovėti darbo biržoje. Man taip kirpykloje manikiūrininkė sakė, kad ji turi dėl to eiti į darbo biržą, nes dirba tik pusę etato ir nori gauti kompensaciją dėl šildymo buto.
jei vyras dirbo 18 mėnesių per paskutinius 3 metus, tai www.ldb.lt informaciją patarčiau paskambinti ir paklausti dėl išmokos mokėjimo pagal kokį straipsnį turi atleisti iš darbovietės ir dėl išeitinės pašalpos skyrimo - tai pasakytų kada skirtų, ar skirtų pašalpą. Jei skiriama nedarbo draudimo pašalpa, tada iš karto turi vyras teisę į soc. pašalpą (aišku jei kiti šeimos nariai irgi gali pretenduoti į pašalpą).

Gal kas nors dar papildys, pataisys. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 30 sausio 2011 - 15:19
QUOTE(saulyte525 @ 2011 01 30, 16:17)
taip, atrodo tik pirmas dvi dienas sumoka darbovietė (http://www.sodra.lt gal bus tiksliau), o kitas dienas apmoka jau Sodra.
O dėl pusės etato, tai jei pusė ar ketvirtis, tai tada reikia stovėti darbo biržoje. Man taip kirpykloje manikiūrininkė sakė, kad ji turi dėl to eiti į darbo biržą, nes dirba tik pusę etato ir nori gauti kompensaciją dėl šildymo buto.
jei vyras dirbo 18 mėnesių per paskutinius 3 metus, tai www.ldb.lt informaciją  patarčiau paskambinti ir paklausti dėl išmokos mokėjimo pagal kokį straipsnį turi atleisti iš darbovietės ir dėl išeitinės pašalpos skyrimo - tai pasakytų kada skirtų, ar skirtų pašalpą. Jei skiriama nedarbo draudimo pašalpa, tada iš karto turi vyras teisę į soc. pašalpą (aišku jei kiti šeimos nariai irgi gali pretenduoti į pašalpą).

Gal kas nors dar papildys, pataisys.  ax.gif

Tai jei turi biliuteni,tai taip,bet cia klause del neapmokamu atostogu.Juose ilgai buti negalima,Jei puse etato dirba,tai del pasalpu ir kompensaciju reikia dar birzoj stovet.
Parasyta,kad vyras jau stovejo birzoj,tai vadinasi pasalpa buvo mokoma,jei priklause,arba ne,nebent jis visa "neisnaudojo",tada jei vel stos i birza,jinai bus pratesama,tada nereikes puse metu vel stovet,kad priklausitu soc.pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 29, 12:29)
Jei vaikai gauna nemokama maitynima,cia nereiskia ,kad jie soc.remtini,tai reiskia,kad seimai neiseina po 525 lt zmogui.

Bet kokia socialinės institucijos parama šeimai - tai ir yra socialiai remtina šeima. Tačiau tai nereiškia, kad jie gauna socialinę pašalpą. toks skirtumas.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 01 30, 17:31)
Bet kokia socialinės institucijos parama šeimai - tai ir yra socialiai remtina šeima. Tačiau tai nereiškia, kad jie gauna socialinę pašalpą. toks skirtumas.

Socialiai remtina seima skaitosi,kai gauni soc.pasalpa,jei jos negauni,tai net darzeli nebus nuolaidu.O apie soc.stependija tai is vis ner kalbos.O zmogus klause butent apie soc.stependija.
Atsakyti
jei įmanoma įdėkit šitą nuorodą į 1 puslapį

Pagalba daiktais stokojamčioms šeimoms ar asmenims visoje lietuvoje

http://www.pagalbadaiktais.lt/

Stokojantiems - tinklapy susiraskit savo miesto ar apskrities tinklo atstovą ar kuratorių.

Norintiems padovanoti - tiesiog dovanoti jums nebereikalingą daiktą, kuris kitam gali labai palengvinti gyvenimą smile.gif
Atsakyti
sakykite,o kaip mano atveju.
esame daugiavaike seima-seimoje 3 vaikai.kadangi kiekvienam neuztenka po 700 lt (kadangi daugiavaike) tai vaikai gauna maista mokykloje.o kaip del busto sildymo kompensacijos,kaip mums skaiciuotusi? pagal mano paskaiciavimus sudejus seimos pajamas,atemus kiekvienam po 350 lt ir padauginus is 20% turetume uz sildyma moketi maziau,o mokejome 53 lt daugiau ,tiek kiek paskaiciuota (pvz-gruodi) ar man kompensuotu ta permoka? atbuline data? jei imanoma butu kur kreiptis i soc rupybos skyriu ar silumos tinklus del kompensacijos,nes kiek anksciau klausiau tai savivaldybesake reik kreiptis i butu uki,as nzn,jie meluoja ir nenori kompensuoti.panasiai buvo su vaiku maitinimu -MELAVO.
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2011 01 30, 23:16)
sakykite,o kaip mano atveju.
esame daugiavaike seima-seimoje 3 vaikai.kadangi kiekvienam neuztenka po 700 lt (kadangi daugiavaike) tai vaikai gauna maista mokykloje.o kaip del busto sildymo kompensacijos,kaip mums skaiciuotusi? pagal mano paskaiciavimus sudejus seimos pajamas,atemus kiekvienam po 350 lt ir padauginus is 20% turetume uz sildyma moketi maziau,o mokejome 53 lt daugiau ,tiek kiek paskaiciuota (pvz-gruodi) ar man kompensuotu ta permoka? atbuline data? jei imanoma butu kur kreiptis i soc rupybos skyriu ar silumos tinklus del kompensacijos,nes kiek anksciau klausiau tai savivaldybesake reik kreiptis i butu uki,as nzn,jie meluoja ir nenori kompensuoti.panasiai buvo su vaiku maitinimu -MELAVO.

Turite kreiptis i soc.rupybos skyriu.Jei esate permokeje,tai jums numinusuos ta suma is kito menesio.
Atsakyti
Sveikos, ar galit pasakyti ar mes galim kreiptis del kompencasijos uz sildyma , jei 4 asmenu seimai gaunasi 2032lt. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvaja @ 2011 01 31, 20:19)
Sveikos, ar galit pasakyti ar mes galim kreiptis del kompencasijos uz sildyma , jei 4 asmenu seimai gaunasi 2032lt.  blush2.gif

galit.
Atsakyti
Laba diena smile.gif
Atejau su klausymu del pusseseres: jos vyras jau puse metu bedarbo, stovi darbo birzoj, pasalpa is birzos prades jam moket nuo vasario men., pati ji gauna kazkur 800 i rankas, turi vaika antroka, dar yra pas ja zemes kaime kurioje jie statosi nama, na kazkada pradejo statyt, taip ten viskas ir stovi, verciasi siuo metu tikrai labai sunkiai, sakykit, ar priklauso jai pasalpa kokia nors (zinau kad yra socialine kazkokia,tik nezinau kaip ji apskaiciuojama ir kam mokama), mano nuomone kad maitinimas vaikui ir 52 lt priklausytu, gal dar kas nors? Jei priklauso, pasakykit prasau kokia tvarka galima gaut tas pasalpas ir vaikui pinigus? ar reikes rinkti pazymas, ar dabar jie viska duomenu bazej kompiuteryje mato?
Butume labai dekingi jei pagelbesit informacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2011 01 31, 21:27)
Laba diena  smile.gif
Atejau su klausymu del pusseseres: jos vyras jau puse metu bedarbo, stovi darbo birzoj, pasalpa is birzos prades jam moket nuo vasario men.,  pati ji gauna kazkur 800 i rankas, turi vaika antroka, dar yra pas ja zemes kaime  kurioje jie statosi nama, na kazkada pradejo statyt, taip ten viskas ir stovi, verciasi siuo metu tikrai labai sunkiai, sakykit, ar priklauso jai pasalpa kokia nors (zinau kad yra socialine kazkokia,tik nezinau kaip ji apskaiciuojama ir kam mokama), mano nuomone kad maitinimas vaikui  ir 52 lt priklausytu, gal dar kas nors? Jei priklauso, pasakykit prasau kokia tvarka galima gaut tas pasalpas ir vaikui pinigus? ar reikes rinkti pazymas, ar dabar jie viska duomenu bazej kompiuteryje mato?
Butume labai dekingi jei pagelbesit informacija 4u.gif

1.Del soc.pasalpos tai abejoju,kad priklauso,nes jos 800 lt+vyro is darbo birzos,bus daugiau nei 1050 lt,nes kad gaut pasalpa zmogui turi nevirsiti 350 lt,kaip supratau jie 3 asmenu seima.
2.Del 52 lt tai moka tik iki 7 metu.
3.del maitinimo mokykloja galima tvarkitis,nes zmogui turi nevirsiti 525 lt.Del maisto paketu ir kompensaciju uz siluma,karsta ir salta vandeni.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 31, 22:32)
1.Del soc.pasalpos tai abejoju,kad priklauso,nes jos 800 lt+vyro is darbo birzos,bus daugiau nei 1050 lt,nes kad gaut pasalpa zmogui turi nevirsiti 350 lt,kaip supratau jie 3 asmenu seima.
2.Del 52 lt tai moka tik iki 7 metu.
3.del maitinimo mokykloja galima tvarkitis,nes zmogui turi nevirsiti 525 lt.Del maisto paketu ir kompensaciju uz siluma,karsta ir salta vandeni.

tai jos vyras siuo metu nieko negauna is birzos g.gif
Atsakyti