Laba diena,
sausio mėnesį nunešiau visus popieriukus, kad gauti kompensaciją už šildymą. Nešiau 8,9,10 mėn pajamas. Sakė kompensuos nuo lapkričio mėn. Gruodžio mėn įsidarbinau-tai paskambino ir pasakė kad turiu pristatyti pažymas už 11, 12, ir sausio mėn. Kad man skaičiuos už lapkritį iš lapkričio pajamų, už gruodį iš gruodžio, už sausį iš sausio... Čia pasikeitė kokia tvarka? Nes anksčiau imdavo už tris praitus mėn... Ar čia tik dėl to kad pradėjau dirbti ir jie nenori mokėti? Gal galit kas pakomentuoti? Iš anksto ačiū
QUOTE(justina* @ 2011 02 22, 15:15)
vaikui jau 1m 8 men. tikrai nebus jau jokiu gimdymu ne kokiu ar maitinimu
tai jus skubekit prisiteisti,maniau maziukas negimes dar.... su maziau nei 400 net nesutikciau kaip anksciau sake- turi buti labai rimta priezastis- ziaurus invalidumas ar kazkas panasaus... bedarbyste ar maza alga ne problema moket alimentus... kitur net i mamos gaunamas pajamas ziuri, jei mama gerai uzdirba ir vaikui gali duoti daugiau nei 400 ir tevas turi galeti... del to visokie cekiukai ir reikalingi..
Papildyta:
QUOTE(darausra @ 2011 02 22, 15:19)
Laba diena,
sausio mėnesį nunešiau visus popieriukus, kad gauti kompensaciją už šildymą. Nešiau 8,9,10 mėn pajamas. Sakė kompensuos nuo lapkričio mėn. Gruodžio mėn įsidarbinau-tai paskambino ir pasakė kad turiu pristatyti pažymas už 11, 12, ir sausio mėn. Kad man skaičiuos už lapkritį iš lapkričio pajamų, už gruodį iš gruodžio, už sausį iš sausio... Čia pasikeitė kokia tvarka? Nes anksčiau imdavo už tris praitus mėn... Ar čia tik dėl to kad pradėjau dirbti ir jie nenori mokėti? Gal galit kas pakomentuoti? Iš anksto ačiū
tai gal jusu pajamos paprasciausiai ne pastovios (kintamos)? jei taip tai reikes nesiot kas menesi..
QUOTE(muti4 @ 2011 02 22, 15:27)
oi mergaites kokios jus saunios aciuuuuuuuuuu
musu pajamos mazdaug 2200
kaip manot ar verta kazka tvarkytis ar vistiek nieko negausiu
musu pajamos mazdaug 2200
kaip manot ar verta kazka tvarkytis ar vistiek nieko negausiu
(2200-1750)*0.2=90lt (vadinasi jus uz sildyma per menesi galite leisti sau moketi tik 90lt uz 86kv.m, visa kita kompensuos)
ir vanduo kompensuojamas 2% ir 5% pajamu... (priklausomai ar karstas ar saltas)
taigi apsimoka ir uz 2 atgalinius menesius bandyti susitvarkyti jei paskubesit iki vasario galo, tai ir uz gruodi gal kompensuotu..
o jei sildotes kuru nuosava nama tai kazkaip truputi kitaip skaiciuojsi..
QUOTE(darausra @ 2011 02 22, 14:19)
Laba diena,
QUOTE(vikosiuks @ 2011 02 22, 14:24)
tai gal jusu pajamos paprasciausiai ne pastovios (kintamos)? jei taip tai reikes nesiot kas menesi..
Tai vat kad iki gruodzio as buvau bedarbė, o dabar dirbanti. Tai jei visiems skaičiuoja iš trijų prieš tai buvusių mėnesio pajamų, tai vat ir įdomu kodėl dabar kitaip...
Klausimas toks:draugai gauna soc.pasalpa ir si menesi turi atsiimti pinigelius ,kurius buvo investave i akcijas.Pinigus ketina iskart pervesti uz paskola.Ar kur nors jie bus matomi ar reikia pranesti soc.rupybai apie pajamas?Aciu.
Iškilo klausimas: kompensacija paskirta už 10, 11, 12 mėn., ji pasimatė už visus tris mėnesius tik gruodžio sąskaitoje, dabar bandau atsekti galus, nes kai kas neaišku. Skambinau į sp centrą, nukreipė į energiją skambintis, o ten pasiūlė atvykti susiskaičiuoti kompensaciją į klientų aptarnavimo centrą. Vyksiu rytoj, bet noriu iki to laiko išsiaiškinti, nes jie jau kaip norės, taip susuks viską
Plotas 36 m2, 1 asmuo, pajamų nėra, todėl šildymas kompensuojamas 100 proc., soc.pašalpa 315Lt.
Taigi, gal žinote:
1. Ar kompensuoja "gyvatuką" (šiluma k.v. temperatūrai palaikyti)? (man į šildymo sumos kompensaciją "gyvatukas" neįskaičiuotas, taigi, jis kažkaip sujungiamas su karšto vandens kompensacija? Kaip? Čia aš apie atvaizdavimą sąskaitoje.)
2. 10 ir 12 mėn. sunaudota po kubą k.v., pagal k.v. kompensavimo formulę, turėčiau mokėti už 10 mėn. sunaudotą 1 m3 k.v.: 315 Lt x 0,05 = 15,75 Lt? Ar čia už visą normatyvą, taigi man už kubą tik: 1 m3 x 15,75 Lt : 1,5 m3 = 10,50 Lt?
Atsakymų neradau nei kompensacijų skyrimų nuostatose, nei pavyzdžiuose, čia gal kas iš asmeninės patirties ar užmetęs akį į savo sąskaitas atsakytų
muti4, VPA - vaiko priežiūros atostogos.
Plotas 36 m2, 1 asmuo, pajamų nėra, todėl šildymas kompensuojamas 100 proc., soc.pašalpa 315Lt.
Taigi, gal žinote:
1. Ar kompensuoja "gyvatuką" (šiluma k.v. temperatūrai palaikyti)? (man į šildymo sumos kompensaciją "gyvatukas" neįskaičiuotas, taigi, jis kažkaip sujungiamas su karšto vandens kompensacija? Kaip? Čia aš apie atvaizdavimą sąskaitoje.)
2. 10 ir 12 mėn. sunaudota po kubą k.v., pagal k.v. kompensavimo formulę, turėčiau mokėti už 10 mėn. sunaudotą 1 m3 k.v.: 315 Lt x 0,05 = 15,75 Lt? Ar čia už visą normatyvą, taigi man už kubą tik: 1 m3 x 15,75 Lt : 1,5 m3 = 10,50 Lt?
Atsakymų neradau nei kompensacijų skyrimų nuostatose, nei pavyzdžiuose, čia gal kas iš asmeninės patirties ar užmetęs akį į savo sąskaitas atsakytų
muti4, VPA - vaiko priežiūros atostogos.
QUOTE(darausra @ 2011 02 22, 16:22)
Tai vat kad iki gruodzio as buvau bedarbė, o dabar dirbanti. Tai jei visiems skaičiuoja iš trijų prieš tai buvusių mėnesio pajamų, tai vat ir įdomu kodėl dabar kitaip...
nes pajamos pakito.
VPA,tai vaiko prieziuros atostogos.tai vyras turi tada birzoj stovet,arba dirbt,nes kitaip negausit kompensacijos.
Jei darbo biržoj stoviu jau antras mėnuo, išmokos iš DB negaunu, o vyro alga apie 900, mums kaip ir priklausytų apie 100lt iš soc.rūpybos. Pažįstama sakė, kad reikia kreiptis po 3 mėnesių. Kaip iš tikro yra? Kada jie man grąžintų už tuos pirmuosius mėnesius, kai neišsitenkam į 1050lt?
QUOTE(Blykstė @ 2011 02 22, 17:22)
Jei darbo biržoj stoviu jau antras mėnuo, išmokos iš DB negaunu, o vyro alga apie 900, mums kaip ir priklausytų apie 100lt iš soc.rūpybos. Pažįstama sakė, kad reikia kreiptis po 3 mėnesių. Kaip iš tikro yra? Kada jie man grąžintų už tuos pirmuosius mėnesius, kai neišsitenkam į 1050lt?
nieks jums ju negrazins,vat kai prastovesit puse metu birzoj,tada galesit kreiptis del pasalpos.
QUOTE(agute77 @ 2011 02 22, 18:32)
Jolanciuk,gal zinote?
o didele suma?kaip tie pinigeliai vadinasi,ne dividentai?
Mamos, apie alimentus yra issamesnes temos:
Kaip issireikalauti alimentus
Apie vaiko porekius ten pat irgi rasite temu, o jei kam reikia vaiko islaikymo lenteles - atsiuskit savo el.pasta i az, persiusiu
Kaip issireikalauti alimentus
Apie vaiko porekius ten pat irgi rasite temu, o jei kam reikia vaiko islaikymo lenteles - atsiuskit savo el.pasta i az, persiusiu
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 22, 13:53)
o kad as zinociau as pati nesuprantu.Man rodos,kad kompensacija jei gauni,tai nereiskia,kad soc.remtina,nes kompensacija gi skaiciuoja,kai pajamos gali buti ir daugiau 525 lt vienam zmogui.
Kai kompensacijas gauna būstui tikrai nėra socialiai remtini ir už tai pvz darželiui nuolaidos nedaromos,kitas atvejis kada gauni socialinę pašalpą,tada ir už darželį mokėti nereikia(na tik tuos privalomus,lituką už dieną)
O kompensacija būstui skaičiuojama tiek mamai tiek vaikams.
Papildyta:
[quote=vikosiuks,2011 02 22, 14:07]
bet je neatitinki rekiamu salygu - tai ir kompensaciju negauni, kad ir pajamos 0 (cia pie birzoj stovejima ir panasiai)
Papildyta:
taip kreipiantis kompensacijų būstui reikia atitikti visas sąlygas,tokios kaip stovėjimas darbo biržoje esant reikalui,jei ne reikia dirbti,arba mokytis,arba...kt.
Papildyta:
QUOTE(darausra @ 2011 02 22, 14:19)
Laba diena,
Tokia tvarka yra visada,kai žmogus nuolat dirba arba gauna invalidumą ar pan,žodžiu,kai pajamos pastovios tada imama iš trijų paskutinių,bet jei yra pajamų šaltinio pasikeitimas tada imama iš einamojo mėn pajamų.Taip atsitiko ir Jums.tD JUMS 11 MĖN SKIRIA IŠ 11 pajamų,12 iš 12 pajamų vienam mėn,o jau nuo sausio mėn skiria iš einamo mėn trim mėn,žinoma visada reikia rašyti prašymą.Tada kai Jus kreipsitės balandžio mėn tada jau ims iš trijų praėjusių,žinoma jei per tą laiką nebus kitų pasikeitimų .Tačiau viską aiškiau išaiškinti galima tik žinant laikotarpius nuo kada iki kada prašėte.Šiuo atveju iš aprašytos Jūsųs situacijos visi reikalai tavrkomi gerai
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 22, 19:02)
o didele suma?kaip tie pinigeliai vadinasi,ne dividentai?
10000lt.Jie kiek investavo tiek atsiima ,jokio pelno.
QUOTE(agute77 @ 2011 02 22, 21:01)
10000lt.Jie kiek investavo tiek atsiima ,jokio pelno.
Ta prasme parduoda akcijas ir gauna 10000Lt? Tai būtų turto pardavimo pajamos. Be to žiūrint kokiu būdu pardavė dar ir mokesčiai mato. Ir atsižvelgiant kiek laiko akcijos išlaikytos jeigu suma bent litu didesnė nei 10000Lt (nesvarbu kad tai neapmokestinamosios pajamos) dar ir deklaruoti reikia (taip bent buvo prieš kelis metus).