QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 22, 14:53)
o kad as zinociau
as pati nesuprantu.Man rodos,kad kompensacija jei gauni,tai nereiskia,kad soc.remtina,nes kompensacija gi skaiciuoja,kai pajamos gali buti ir daugiau 525 lt vienam zmogui.
bet je neatitinki rekiamu salygu - tai ir kompensaciju negauni, kad ir pajamos 0 (cia pie birzoj stovejima ir panasiai)
bet dabar pasiskaicau, ta sakin kur paryskina, - matau kad tkrai kompensacjos priklauso, tik klausimas kaip kvadratura matuoja- tik vaikams ar ir mamai kompensuoja?
Papildyta:QUOTE(justina* @ 2011 02 22, 14:48)
kreipiausi ka tik internetu konsultacijai. jis vaiku neturi daugiau, tad ziuresim ka man atsakys. o jis man pareiske, kad 200lt uzteks. kai paskaiciuoju butiniausius dalykus- komunaliniai, busto nuoma, pampersai,darzelis, vaistai, daktarai, maistas, rubeliai- man kartais atrodo, kad jis nesupranta ka reiskia vaika auginti
pasakysiu tik tiek, kiekvenas vaikas skirtingas- turiu du (mergyte ir berniuka)
bernukas per para sunaudodavo 13-14 pampersu, mergyte per para 2-3vnt. (manau skirtumas nerealus. su berniuku man tie 200lt vien i siuksliu deze sueje butu.. (nekalbant jau apie tai, kad papildoma saskaita vaikeliui uz siuksles pareis)
apie maitinima misinuku bijojau net pagalvoti (aciu dievui abu ismaitinau virs metu- tai is draugiu teko girdeti- kad ten pinigeliai taip pat nerealus iseina)
o dar visokie rubeliai - kuriuos isauga 2 savaiciu begyje
su 200 tegul pats pasiima auginti (suzinos ka reiskia)
dar neaisku koks tas jusu gimdymas, gal koks cezaris- vel pinigai kainuoja... gal koks stresas- prades mazet pieno... ir t.t. aisku linkiu visa ko geriausio
bet su 200 tegul nejuokna. (juk jei net valstybes remiamos pajamos yra 350lt/men - taigi alimentai mazesni buti negali
)
jei moket nenores kiek priteis, tai jo problema, is garantinio fondo tu tuos 195lt men vienaip ar kitaip gausi - o jau likusieji priteisti jam i skola ir i delspiningius...