Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.9

QUOTE(vikosiuks @ 2011 02 22, 14:39)
tada skaitosi, kad mamyte neatitinka reikiamu reikalavimu (neprisiteisa alimentu) tai kompensacjos nepriklauso kol nesusitvarkys..
gal kas patasys jei klystu..

o kodel parasyta tada
"Šeima, kuri nėra sudariusi teismo patvirtintos sutarties dėl vaiko materialinio išlaikymo arba dėl išlaikymo ir (ar) tėvystės nustatymo nesikreipė į teismą arba kreipėsi, bet tėvystė nebuvo nustatyta ar išlaikymas nebuvo priteistas, turi teisę gauti kompensacijas, o socialinę pašalpą turi teisę gauti tik vaikas (vaikai)."
Atsakyti
QUOTE(Perkune @ 2011 02 22, 15:42)
Tai jūs nesate vadinamoji "smulkioji akcininkė"?

ne, prie didesniu smile.gif
apie 25 proc
Atsakyti
QUOTE(Inesska @ 2011 02 22, 13:45)
Kazkaip alimentus prisiteisia nuo 400 lt, nes skaito kad vaiko islaikymui maziausiai reikia 800 lt, mazesniam alimentam turetu buti priezastis, pvz. tevo invalidumas, lyga, turi dar vaiku, o tai kad jis nedirba, ar stovi darbo birzoj, tai tai nepriezastis, o po siek tiek laiko dar antstoliai indeksacija uzdeda

Bet , man atrodo, kazkur skaiciau, kad alimentai negali virsyti 70 proc. zmogaus pajamu, tai jei gauna minimuma, o vaiku bent du, tai netiek jau daug ir gaunasi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 22 vasario 2011 - 13:45
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 22, 14:42)
o kodel parasyta tada
"Šeima, kuri nėra sudariusi teismo patvirtintos sutarties dėl vaiko materialinio išlaikymo arba dėl išlaikymo ir (ar) tėvystės nustatymo nesikreipė į teismą arba kreipėsi, bet tėvystė nebuvo nustatyta ar išlaikymas nebuvo priteistas, turi teisę gauti kompensacijas, o socialinę pašalpą turi teisę gauti tik vaikas (vaikai)."

del sito tikrai nesigincysiu, nes vienintelio dalyko ir nesupratau, kai pas senaja darbuotoja klausiau, nieko nesugebejo dorai isaiskinti doh.gif
o tai ir darzelio kompensacija tada priklauso? o kaip soc. stipendija? jei alimentai nepriteisti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 22 vasario 2011 - 13:46
QUOTE(vikosiuks @ 2011 02 22, 15:26)
jei jis daugiau vaiku neturi- tikrai didesnius alimentus galima gauti jei jo tokia alga, o ka vyrais sako, kad duos- tai zinokit ne visada tiesa, geriau lapas kisenej, kuri bet kada galesit nunest i vaiku garantini fonda, o be to kiekvienoj institucijoj tas popierelis bus rekalingas- tiek socialiniam, tiek visur kitur ..
gerai butu jei cekius del viso pikto susirinktumete - tiek vaiko perkamu rubeliu, tiek baldu, vezimeliu, zaislu, vaistu, sauskelniu ar maistelio, del viso pikto geriau tureti jei prireiktu) apie komunalinius jau net nekalbu zodziu visko kas susije su vaiku , reikalui esant ir dovanas galite paimti su cekiais - nes buna kad tevai, seneliai supynes ar gultukus dovanoja nepigius ir t.t. - viska teisme galima panaudoti, jei netyciai pradetu nebenoret moketi geruoju kiek priklauso mirksiukas.gif

kreipiausi ka tik internetu konsultacijai. jis vaiku neturi daugiau, tad ziuresim ka man atsakys. o jis man pareiske, kad 200lt uzteks. kai paskaiciuoju butiniausius dalykus- komunaliniai, busto nuoma, pampersai,darzelis, vaistai, daktarai, maistas, rubeliai- man kartais atrodo, kad jis nesupranta ka reiskia vaika auginti
Atsakyti
QUOTE(Cirupkė @ 2011 02 22, 14:43)
ne, prie didesniu  smile.gif
apie 25 proc

Manau gali turėti įtakos tik šildymo kompensacijai, nes ten yra turto normatyvas (o jos tikriausiai būtų vertinamos nominalia verte, nebent iškelta bankroto byla)... Tačiau kiek pati esu susidūrusi tai pvz. vaiko pinigams, nemokamam maitinimui ir pan. gauti tai įtakos turi dividendai jeigu jie pakliūna į tuos mėnesius už kuriuos rodomos pajamos.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 22, 14:53)
o kad as zinociau  smile.gif as pati nesuprantu.Man rodos,kad kompensacija jei gauni,tai nereiskia,kad soc.remtina,nes kompensacija gi skaiciuoja,kai pajamos gali buti ir daugiau 525 lt vienam zmogui.

bet je neatitinki rekiamu salygu - tai ir kompensaciju negauni, kad ir pajamos 0 (cia pie birzoj stovejima ir panasiai) doh.gif
bet dabar pasiskaicau, ta sakin kur paryskina, - matau kad tkrai kompensacjos priklauso, tik klausimas kaip kvadratura matuoja- tik vaikams ar ir mamai kompensuoja? g.gif
Papildyta:
QUOTE(justina* @ 2011 02 22, 14:48)
kreipiausi ka tik internetu konsultacijai. jis vaiku neturi daugiau, tad ziuresim ka man atsakys. o jis man pareiske, kad 200lt uzteks. kai paskaiciuoju butiniausius dalykus- komunaliniai, busto nuoma, pampersai,darzelis, vaistai, daktarai, maistas, rubeliai- man kartais atrodo, kad jis nesupranta ka reiskia vaika auginti

pasakysiu tik tiek, kiekvenas vaikas skirtingas- turiu du (mergyte ir berniuka)
bernukas per para sunaudodavo 13-14 pampersu, mergyte per para 2-3vnt. (manau skirtumas nerealus. su berniuku man tie 200lt vien i siuksliu deze sueje butu.. (nekalbant jau apie tai, kad papildoma saskaita vaikeliui uz siuksles pareis)
apie maitinima misinuku bijojau net pagalvoti (aciu dievui abu ismaitinau virs metu- tai is draugiu teko girdeti- kad ten pinigeliai taip pat nerealus iseina)
o dar visokie rubeliai - kuriuos isauga 2 savaiciu begyje doh.gif
su 200 tegul pats pasiima auginti (suzinos ka reiskia)
dar neaisku koks tas jusu gimdymas, gal koks cezaris- vel pinigai kainuoja... gal koks stresas- prades mazet pieno... ir t.t. aisku linkiu visa ko geriausio wub.gif bet su 200 tegul nejuokna. (juk jei net valstybes remiamos pajamos yra 350lt/men - taigi alimentai mazesni buti negali schmoll.gif )
jei moket nenores kiek priteis, tai jo problema, is garantinio fondo tu tuos 195lt men vienaip ar kitaip gausi - o jau likusieji priteisti jam i skola ir i delspiningius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 22 vasario 2011 - 14:13
labuka mieosios mergaites labai prasau padeti blush2.gif blush2.gif
kokios turi buti pajamos [esame 5 seimos nariai ] kad priklausytu kompensacija uz sildyma
kaip jos skaiciuojamos blush2.gif
aciuuuuuuuuu jums labai uz pagalba
Atsakyti
QUOTE(muti4 @ 2011 02 22, 15:10)
labuka mieosios mergaites labai prasau padeti  blush2.gif  blush2.gif
kokios turi buti pajamos [esame 5 seimos nariai ] kad priklausytu kompensacija uz sildyma
kaip jos skaiciuojamos  blush2.gif

kompensacija už sildyma ar kura (seimos pajamos minus vrp kiekvienam seimos nariui (350lt) ir dauginti is 20%= suma, kuria jus mokesite uz sildyma, likusia dali kompensuos)
kitaip
(seimos pajamos-5*350)*20%
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 22 vasario 2011 - 14:14
QUOTE(vikosiuks @ 2011 02 22, 16:07)
bet je neatitinki rekiamu salygu - tai ir kompensaciju negauni, kad ir pajamos 0 (cia pie birzoj stovejima ir panasiai) doh.gif
bet dabar pasiskaicau, ta sakin kur paryskina, - matau kad tkrai kompensacjos priklauso, tik klausimas kaip kvadratura matuoja- tik vaikams ar ir mamai kompensuoja? g.gif
Papildyta:

pasakysiu tik tiek, kiekvenas vaikas skirtingas- turiu du (mergyte ir berniuka)
bernukas per para sunaudodavo 13-14 pampersu, mergyte per para 2-3vnt. (manau skirtumas nerealus. su berniuku man tu 200lt vien i uzpakali sueje butu..
apie maitinima misinuku bijojau net pagalvoti (aciu dievui abu ismaitinau vir metu- tai is draugiu teko girdeti- kad ten pinigeliai taip pat nerealus iseina)
o dar visokie rubeliai - kuruos isauga 2 savaiciu begyje doh.gif
su 200 tegul pats pasiima auginti (suzinos ka reiskia)
dar neaisku koks tas jusu gimdymas, gal koks cezaris- vel pinigai kainuoja... gal koks stresas- prades mazet pieno... ir t.t.    aisku linkiu visa ko geriausio wub.gif bet su 200 tegul nejuokna. (juk jei net valstybes remiamos pajamos yra 350lt/men - taigi alimentai mazesni buti negali schmoll.gif )

vaikui jau 1m 8 men. tikrai nebus jau jokiu gimdymu ne kokiu ar maitinimu
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2011 02 22, 14:45)
Bet , man atrodo, kazkur skaiciau, kad alimentai negali virsyti 70 proc. zmogaus pajamu, tai jei gauna minimuma, o vaiku bent du, tai netiek jau daug ir gaunasi  g.gif

Tai ko jis sedi ir minimuma gauna biggrin.gif tegul jesko dar darbo, geriau apmokama darba, zinokit man prisiteise dviem vaikam 800 lt, nors i buvo poperiukas kad jis bedarbis ir jokiu pajemu negauna, niekam tai neidomu, vaikui min. 800 lt. ir dabar dar antstoliai indeksacija priskaiciavo. Jei tik jus pati sutiksit maziau gauti, tai gali mazesne suma prisiteist. Tai buvo pries 2 metus, abejoju kad kas ka pasikejte, nes ir pas antstolius klausiau del to, nes reikia kas 3 menesius pazymus i SPC pristatyt, tai ir antstoliai ligiai tokia suma pasako, maziau 400 lt prisiteist turi buti labai svarbi priezastys
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inesska: 22 vasario 2011 - 14:18
QUOTE(muti4 @ 2011 02 22, 15:10)
labuka mieosios mergaites labai prasau padeti  blush2.gif  blush2.gif
kaip jos skaiciuojamos  blush2.gif

kompensacijai pajamu sumos grieztos nera
yra formule, pagal kuria galima pasiskaiciuoti kiek kompensuos
(visos seimos menesines pajamos -(minus) valstybes remiamos pajamos kiekvienam seimos nariui po 350lt/men) dauginti is 20% (toks sldymo normatyvas 0.2) = jusu galima uz sildyma moketi suma (likusia virsijancia dali, kuria matote saskaitoje - jums kompensuos)

jei kiekvienam seimos nariui nesiekia 350lt/men - kompensuojama 100% sildymo

kvadraturos normatyvas 38+12+12+12+12=86kv m (5 asmenys galite gauti kompensacija uz toki plota) visa virsijanti plota apmokate 100%, nes jis laikomas virsplociu.

Atsakyti