Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.9

QUOTE(Rasa___ @ 2011 02 21, 15:00)
Sveiki,jai as mokaus vidurineje mokykloje dieninem skyriui 11kl ir man 19m jokiu pajamu negaunu dar plius laukios vaikelio ar man priklauso ta pasalpa -mokosi mokymo įstaigų dieniniuose skyriuose, kol jiems sukaks 24 metai? ir si moteris yra nėščia ir iki gimdymo yra likę ne daugiau kaip 70 kalendorinių dienų? tai cia ta vienkartine 270lt?  prasau kasnors atsakykit nes viska iskaiciau nieko nesuprantu doh.gif  doh.gif  doh.gif

1. del socialines pasalpos (315lt vienam asmeniui):
a) o jus istekejusi? Nes jei netekejusi ir negyvenate su vaiko tevu- tai iki 24m. busite priskiriama prie tevu (tokiu atveju bus skaiciuojamos tevu seimos pajamos ir dalinamos ant visu seimos nariu?)

Į šeimos sudėtį taip pat įskaitomi nedirbantys nesusituokę ir su kitu asmeniu bendrai negyvenantys asmenys nuo 18 iki 24 metų: besimokantys dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose ir kitų formaliojo švietimo įstaigų dieniniuose skyriuose (mokiniai ar studentai), taip pat asmenys per laikotarpį nuo dieninių bendrojo lavinimo mokyklų baigimo dienos iki tų pačių metų rugsėjo 1 d.

cool.gif jei gyvenate kartu su vaiko tevu, tada turite rodyti jo pajamas ir jis turi buti irasytas i seimos sudeti arba jei jus susituoke- jau skaitotes atskira seima. taigi tada jusu pajamos dalinamos ant jusu 2 ir jei jums i rankas netenka po 350lt, socialinis moka 90% sumos skirtumo, taip pat suteikia visas privilegijas, tiek stipendijai gauti, tiek nemokamam sildymui ir kitoms kompensacijoms.

2. del vienkartines ismokos likus 70d iki gimdymo (260lt)
3. del vienkartines ismokos kiekvienam gimusiam vaikui (1430lt)

zvilgtelk cia http://www.socmin.lt...x.php?533031094

4. del ismokos vaikui (97,5lt) uz pirmus du vaiko menesius - priklauso visiems vaikams be isimciu.
5. del ismokos vaikui (97,5lt) uz pirmus du metus ziurima i pajamas, jei pajamos is sodros nevirsija 525/men - pinigeliai priklausys iki 2 metuku.

TIKIUOS KA NORS SUPRATOTE rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 21 vasario 2011 - 19:25
Sveikos smile.gif
Siandien isiregisravau Birzoj,su puse etato,paskyre data kada ateiti ir ieskos darbelio kitai pusei etato...pati neieskosiu dar,ziema...Kursu,sake,jokiu skirti negales,nes esu dirbancioji.
Seniunijoj susitvarkiau 52 lt pasalpa ir sake dar priklausys apie 150 lt.,nes pacios tik puse mnimumo ir vaiko tevas nedirbantis.Na,o jei duociau alimentams,priklausytu apie 300 lt ir puse kompensacijos uz darzeli,jei teisingai supratau.

Tik sakykit,nepasidomejau dar kaip su tuo sausu daviniu,kam jis priklauso ?Ar man priklausytu g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 02 21, 20:09)
1. del socialines pasalpos (315lt vienam asmeniui):
a) o jus istekejusi? Nes jei netekejusi ir negyvenate su vaiko tevu- tai iki 24m. busite priskiriama prie tevu (tokiu atveju bus skaiciuojamos tevu seimos pajamos ir dalinamos ant visu seimos nariu?)

Į šeimos sudėtį taip pat įskaitomi nedirbantys nesusituokę ir su kitu asmeniu bendrai negyvenantys asmenys nuo 18 iki 24 metų: besimokantys dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose ir kitų formaliojo švietimo įstaigų dieniniuose skyriuose (mokiniai ar studentai), taip pat asmenys per laikotarpį nuo dieninių bendrojo lavinimo mokyklų baigimo dienos iki tų pačių metų rugsėjo 1 d.

cool.gif jei gyvenate kartu su vaiko tevu, tada turite rodyti jo pajamas ir jis turi buti irasytas i seimos sudeti arba jei jus susituoke- jau skaitotes atskira seima. taigi tada jusu pajamos dalinamos ant jusu 2 ir jei jums i rankas netenka po 350lt, socialinis moka 90% sumos skirtumo, taip pat suteikia visas privilegijas, tiek stipendijai gauti, tiek nemokamam sildymui ir kitoms kompensacijoms.

2. del vienkartines ismokos likus 70d iki gimdymo (260lt)
3. del vienkartines ismokos kiekvienam gimusiam vaikui (1430lt)

zvilgtelk cia http://www.socmin.lt...x.php?533031094

4. del ismokos vaikui (97,5lt) uz pirmus du vaiko menesius - priklauso visiems vaikams be isimciu.
5. del ismokos vaikui (97,5lt) uz pirmus du metus ziurima i pajamas, jei pajamos is sodros nevirsija 525/men - pinigeliai priklausys iki 2 metuku.

TIKIUOS KA NORS SUPRATOTE rolleyes.gif

na mes nesusituoke ,kartu negyvenam net,as pas tevus jis pas savo tevus.bet vaikelis dar negime. o gimus vaikeliui jau skaitysis ir draugo pajamos ohmy.gif labai jum dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa___ @ 2011 02 21, 19:47)
na mes nesusituoke ,kartu negyvenam net,as pas tevus jis pas savo tevus.bet vaikelis dar negime. o gimus vaikeliui jau skaitysis ir draugo pajamos ohmy.gif labai jum dekui 4u.gif

Kai gims vaikelis tai jus su juo būsite atskira šeima nuo tėvų,nesvarbu,kad mokinatės.Ir jei negyvenate su vaiko tėvu,tai jūsų statusas bus kaip asmuo vienas auginantis vaikus.

auginančių vaikus iki 18 metų nesusituokusių asmenų, nutraukusių santuoką ar gyvenančių skyrium sutuoktinių šeimos teisę į socialinę pašalpą turi:

sudarius teismo patvirtintą sutartį dėl vaiko, kuriam yra pripažinta tėvystė, materialinio išlaikymo arba teismui priteisus šiam vaikui išlaikymą;
tėvystės nustatymo, vaiko išlaikymo priteisimo bylos nagrinėjimo teisme laikotarpiu.
Šeima, kuri nėra sudariusi teismo patvirtintos sutarties dėl vaiko materialinio išlaikymo arba dėl išlaikymo ir (ar) tėvystės nustatymo nesikreipė į teismą arba kreipėsi, bet tėvystė nebuvo nustatyta ar išlaikymas nebuvo priteistas, turi teisę gauti kompensacijas, o socialinę pašalpą turi teisę gauti tik vaikas (vaikai).
Čia informacija tam jei vaiko tėtis toliau su Jumis negyvens ir Jūs būsite,kaip asmuo vienas auginantis vaiką.
Atsakyti
QUOTE(gitanule @ 2011 02 21, 21:04)
Kai gims vaikelis tai jus su juo būsite atskira šeima nuo tėvų,nesvarbu,kad mokinatės.Ir jei negyvenate su vaiko tėvu,tai jūsų statusas bus kaip asmuo vienas auginantis vaikus.
auginančių vaikus iki 18 metų nesusituokusių asmenų, nutraukusių santuoką ar gyvenančių skyrium sutuoktinių šeimos teisę į socialinę pašalpą turi:

sudarius teismo patvirtintą sutartį dėl vaiko, kuriam yra pripažinta tėvystė, materialinio išlaikymo arba teismui priteisus šiam vaikui  išlaikymą;
tėvystės nustatymo, vaiko  išlaikymo priteisimo bylos nagrinėjimo teisme laikotarpiu.
Šeima, kuri nėra sudariusi teismo patvirtintos sutarties dėl vaiko materialinio išlaikymo arba dėl išlaikymo ir (ar) tėvystės nustatymo nesikreipė į teismą arba kreipėsi, bet tėvystė nebuvo nustatyta ar išlaikymas nebuvo priteistas, turi teisę gauti kompensacijas, o socialinę pašalpą turi teisę gauti tik vaikas (vaikai).
Čia informacija tam jei vaiko tėtis toliau su Jumis negyvens ir Jūs būsite,kaip asmuo vienas auginantis vaiką.

bet vaiko tevelis pavarde vaikui duos g.gif tai koke pasalpa man priklausys ? pati nesu dyrbusi.
Papildyta:
vaje nieko nesusigaudau as cia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa___ @ 2011 02 21, 21:49)
bet vaiko tevelis pavarde vaikui duos  g.gif  tai koke pasalpa man priklausys ? pati nesu dyrbusi.

jei neprisiteisi alimentus,tai pasalpos tu negausi,tik vaikas 315 lt.o taip tai tau,kaip ir rase priklauso 260 lt ir 1430 lt cia vienkartines pasalpos.ir kas men po 97.50 lt iki kol vaikui sueis 2 metukai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 21 vasario 2011 - 20:52
QUOTE(Rasa___ @ 2011 02 21, 22:03)
aciu uz atsakyma smile.gif  smile.gif  smile.gif
Papildyta:
o kaip su sia palapa mokosi mokymo įstaigų dieniniuose skyriuose, kol jiems sukaks 24 metai? g.gif

socialinei pasalpai gauti jusu seimos pajamos kiekvienam seimos nariui neturi virsyti 350lt/men (ziurimos vieno paskutinio menesio arba triju paskutiniu menesiu pajamos) (siuo metu tavo ir tevu, bei sesiu ir broliu pajamos) (vaikeliui gimus tavo ir vaikelio pajamos netures virsyti 700lt)

jei alimentu neprisiteisi - gaus tik vaikas 315lt (tai yra 90% nuo 350lt)
jei prisiteisi alimentus - gaus ir vaikas ir tu (priklausomai kokia priteista suma), papildomai galesi gauti socialine stipendija mokslams (390lt/men jei ruosies toliau studijuoti).
jei vyras nenores moketi alimentu - yra toks garantinis vaiku islaikymo fondas (vaikelis gaus alimentu suma is valstybes 195lt/men - aisku juos veliau issiieskos is tevelio) (taigi su tokiais alimentais 195lt jusu seimos pajamos nevirsys 700lt/men - taigi socialinis jums moketu papildomai 90% trukstamu pinigeliu iki 700lt)

maisto paketai priklauso tiems, kam seimos nariui neiseina 525lt/men (uz 1 arba 3 paskutinius menesius) - dabartiniu atveju kol nera vaikelio ziuretu tavo tevu, broliu sesiu ir tavo pajamaas- kiekvienam turi nevirsyti po 525lt/men (jei dabar suma virsija, galesi n ueiti , kai gims vaikelis- tada tavo ir vaikelio pajamos netures virsyti 1050lt/men)
Papildyta:
QUOTE(Rasa___ @ 2011 02 21, 20:47)

jei kartu gyvent nesiruosiat- tai jo pajamos nesiskaiciuos schmoll.gif tik busimi alimentai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 22 vasario 2011 - 08:17
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 21, 21:51)
jei neprisiteisi alimentus,tai pasalpos tu negausi,tik vaikas 315 lt.o taip tai tau,kaip ir rase priklauso 260 lt ir 1430 lt cia vienkartines pasalpos.ir kas men po 97.50 lt iki kol vaikui sueis 2 metukai.

o kas galite paaiskinti toki dalyka:
jeigu yra trys vaikai, dviems priteistas islaikymas , o treciajam -ne...
kai tada su soc. pasalpa ir sildymo kompensacija ? g.gif
Atsakyti
skaiciau viska, bet neradau sau tinkancios situacijos.
su vaiko tevu negyvenu, bet vaikas turi jo pavarde, jam birzeli sueis 2metukai. as pati studente, kol kas akademines. susitarem, kad jis man kas men duos po 300lt vaiko islaikymui. pati gaunu motinystes pasalpa 900lt, ir uz mirusi savo teva po 346lt kas men. ar man kaskas papildomai priklauso? nes jei as su juo negyvenu, nesusituokusi, tai as priklausau dar savo mamai? as ne viena, ji turi dar 2 mano seses. abi mokosi, viena universitete, gauna uz teva 600lt kas men, kita- pradineje. mama niekur nedirba, bet birzoje taip pat nestovi. negi musu visas pajamas dalinti is 5? blink.gif tada kazka galetumem gauti?
del darzelio, kur man kreiptis, kad nustatytu, jog vaika tikrai auginu viena. nes tada kompensuoja 50%
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2011 02 22, 11:02)
o kas galite paaiskinti toki dalyka:
jeigu yra trys vaikai, dviems priteistas islaikymas , o treciajam -ne...
kai tada su soc. pasalpa ir sildymo kompensacija ?  g.gif

soc pašalpa tik vaikams.
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif
idomu, o kai eini tvarkytis pasalpu ir kompensaciju, jos ten mato, kad turiu akciju?
ar man geriau jas nuslepti?
Nes as is tu akciju jokiu papildomu pajamu negaunu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cirupkė: 22 vasario 2011 - 12:16
QUOTE(justina* @ 2011 02 22, 13:05)
skaiciau viska, bet neradau sau tinkancios situacijos.
su vaiko tevu negyvenu, bet vaikas turi jo pavarde, jam birzeli sueis 2metukai. as pati studente, kol kas akademines. susitarem, kad jis man kas men duos po 300lt vaiko islaikymui. pati gaunu motinystes pasalpa 900lt, ir uz mirusi savo teva po 346lt kas men. ar man kaskas papildomai priklauso? nes jei as su juo negyvenu, nesusituokusi, tai as priklausau dar savo mamai? as ne viena, ji turi dar 2 mano seses. abi mokosi, viena universitete, gauna uz teva 600lt kas men, kita- pradineje. mama niekur nedirba, bet birzoje taip pat nestovi. negi musu visas pajamas dalinti is 5? blink.gif  tada kazka galetumem gauti?
del darzelio, kur man kreiptis, kad nustatytu, jog vaika tikrai auginu viena. nes tada kompensuoja 50%

jus skaitotes jau atskira seima su vaiku,jums nieko dabar nepriklauso.kai nustos jums is sodros uz vaika moket,tada galesit kriptis del 52 lt vaiko pinigu,ir soc.pasalpos,nes jums neiseis po 350 lt kiekvienam,bet turesit aba alimentus prisiteist,arba jus pasalpos negausit,o gaus tik vaikas.
O mamai kad gaut pasalpa reikia stovet birzoj.
Atsakyti