Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.9

QUOTE(ramuneki @ 2011 02 20, 23:58)
sveikos merginos..  gal kuri zino, as gaunu socialine pasalpa auginam 3.2m dukryte, ar man priklauso valdiskas gydimas, pass stomatologa?
aciu..

Pas stomatologus kad ir valdiškai moka visi, išskyrus vaikus..
Atsakyti
Labas rytas , mergaites gal galit pasakyti iki kada galima susitvarkyti maisto davinius ? ar nesvarbu data ? galima bet kada ?
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2011 02 21, 09:50)
Labas rytas , mergaites gal galit pasakyti iki kada galima susitvarkyti maisto davinius ? ar nesvarbu data ? galima bet kada ?

galit bet kada.Mes tik si men sutvarkem,tai kovo men jau negausim,dabar tik geguzes men.
Atsakyti
bet as kai buvau, man pasake kad reikia susimoketi kazkodi draudima tada tik gales eiti?
Atsakyti
QUOTE(vesta:6 @ 2011 02 21, 01:01)
Kvailai paklausiu :gėda: bet..jei pagal vyro,tai dokumentus gal galiu ir as teikt,prasyma pildyt,tik vyra aisku rasyt kaip besikreipianti..ar nelabai tai? unsure.gif

Sakykit,o tai jeigu tiesiog issikraustai i kita miesta (na pvz tik mama su vaiku)..tai galima kreiptys i seniunija kur gyveni,ar reikia vaziuoti i ta,kur deklaruota? g.gif:

Dekoju 4u.gif

Jus negalit nes deklaruota kitur,tik vyras,nes jis pildo visus dokumentus ir tvirtina savo parasu visas pajamas.Jums tik reikes parasyti ir pasirasyti,kad nepriestaraujat,kad visa pasalpa butu pervedama i jo saskaita.nu bent jau vilniuj taip.
Nors ir gyveni kitam mieste,tai reikia arba keist deklaruota vieta tam mieste,arba vaziuot i ta seniunija kuri jums priklauso pagal gyv.dekl.vieta.
Atsakyti
QUOTE(ramuneki @ 2011 02 21, 10:46)
bet as kai buvau, man pasake kad reikia susimoketi  kazkodi draudima tada tik gales eiti?

O kas jums tą draudimą liepė mokėti? Nesvarbu, kad jūs nedirbate, tačiau jeigu jūs auginate vaiką iki 8 metų esate draudžiama privalomuoju sveikatos draudimu valstybės lėšomis.
Atsakyti
QUOTE(Perkune @ 2011 02 21, 08:06)
Pas stomatologus kad ir valdiškai moka visi, išskyrus vaikus..

Valdiskai yra pigiau. Man rodos moki tik uz priemones tada, uz darba jie gauna is valstybes. Pvz.privatus dantistas uz ta pati ikainojo 70lt., valdiskai susitvarkiau uz 20lt.
Tik reikia buti ten prisiregistravus pas juos. Nebutinai poliklinikoje, as prisiregistravusi privaciam gyd.centre, bet jie priima ir valstybinius pacientus.

QUOTE(Perkune @ 2011 02 21, 09:50)
O kas jums tą draudimą liepė mokėti? Nesvarbu, kad jūs nedirbate, tačiau jeigu jūs auginate vaiką iki 8 metų esate draudžiama privalomuoju sveikatos draudimu valstybės lėšomis.

Tas tiesa, bet pas gydytojus buna nepaaiskina, kad pirma reikia uzsiregistruoti ligoniu kasose ligonineje. Nebent dirbate ar stovite DB, tada nereikia. Man buvo taip, kad grizau is uzsienio, vaikam buvo 1 ir 2, ir visur karksejo, kad manes negali priregistruoti, kur vaikus prieme be problemu. Ir nieks nenurode, kad tam reikia eiti i lig.kasas doh.gif Tai du metus iki kol susiradau darba buvau be draudimo, kai butu pakake tik vieno vizito uzsiregistruoti.
Atsakyti
as nuejau i registratura, su skaudanciu dantimi, man pasake, kad esu nedrausta ir man reikia apsimoketi draudima ir tada ateiti.. tai va labai dekoju uz informacija, eisiu vel matysiu ka pasakys,
o i ta ligoniu kasa kaip ten ar pacioj ligoninej reikia uzsiregistruoti?ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(ramuneki @ 2011 02 21, 11:01)
o i ta ligoniu kasa kaip ten ar pacioj ligoninej reikia uzsiregistruoti?ar kaip?

Nebutinai ligoninej, bet pati ligoniu kasa bent musu mieste yra ligonineje. Pasiklauskite registraturoje 4u.gif

As dabar pati priregistruota per darbo birza, bet preita menesi buvau ligonineje ir paklausiau vienos gydytojos kur cia reiktu prisiregistruoti, sake lyg sodroje doh.gif lotuliukas.gif Gerai, kad pakeliui uzmaciau ligoniu kasas ir uzsukau. Ten nusineskit vaiko gim.liudijima ir savo asmens dokumenta.
Atsakyti
QUOTE(ramuneki @ 2011 02 21, 12:01)
as nuejau i registratura, su skaudanciu dantimi, man pasake, kad esu nedrausta ir man reikia apsimoketi draudima ir tada ateiti.. tai va labai dekoju uz informacija, eisiu vel matysiu ka pasakys,

nueinat i lygoniu kasa su savo pasu ir vaiko gimymo liudijimu,iveda viska i kompa ir jus jau esat drausta. smile.gif
Atsakyti
Sveiki,jai as mokaus vidurineje mokykloje dieninem skyriui 11kl ir man 19m jokiu pajamu negaunu dar plius laukios vaikelio ar man priklauso ta pasalpa -mokosi mokymo įstaigų dieniniuose skyriuose, kol jiems sukaks 24 metai? ir si moteris yra nėščia ir iki gimdymo yra likę ne daugiau kaip 70 kalendorinių dienų? tai cia ta vienkartine 270lt? prasau kasnors atsakykit nes viska iskaiciau nieko nesuprantu doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Komp.del.sildymo susitvarkiau sausio gale.Soc.darbuojoja sake,kad ir uz gruodi sask.uz sildyma perskaiciuos,bet va gavau sask.uz sausi ir nieko...ar cia vasari viska padarys? ar man i energija skambimti?
Atsakyti