O sakykit ,kai mano sūnui sueis 3 metai,ar aš tą pačią dieną turiu prisistatyti i DB prisiregistruoti?Kad toliau gautume kompensacija už šildymą.Prieš vaiką niekur nedirbau.
QUOTE(uoga 3 @ 2011 02 15, 23:28)
O sakykit ,kai mano sūnui sueis 3 metai,ar aš tą pačią dieną turiu prisistatyti i DB prisiregistruoti?Kad toliau gautume kompensacija už šildymą.Prieš vaiką niekur nedirbau.
Jus turit prisiregistruoti ne veliau nei po 6 men.
"yra įsiregistravę teritorinėje darbo biržoje ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo nurodytų aplinkybių atsiradimo:
motina (tėvas) arba globėja (globėjas) jos (jo) auginamam vaikui sukakus 3 metams; "
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 15, 22:25)
sveika,kur dingusi buvai?kaip ten su birza reikalai?
Papildyta:
ne.
"Skiriant socialinę pašalpą ir kompensacijas, į turtą įskaitomas šis šeimos narių /asmens nuosavybės teise turimas turtas:
paskolos, jeigu jų bendra suma viršija 2000 litų, išskyrus valstybės paskolas aukštųjų mokyklų studentams ir kreditus būstui atnaujinti (modernizuoti);"
Papildyta:
ne.
"Skiriant socialinę pašalpą ir kompensacijas, į turtą įskaitomas šis šeimos narių /asmens nuosavybės teise turimas turtas:
paskolos, jeigu jų bendra suma viršija 2000 litų, išskyrus valstybės paskolas aukštųjų mokyklų studentams ir kreditus būstui atnaujinti (modernizuoti);"
tai čia į turtą neįskaičiuoja, o į pajamas kaip?
nes http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=390087
pagal 15 straipsnį nieko nerašo, tai kaip iš tikrųjų?
QUOTE(LINUCIUKAS ;0) @ 2011 02 16, 13:15)
tai čia į turtą neįskaičiuoja, o į pajamas kaip?
tai paskola ir skaitosi kaip turtas,kad gauti soc.pasalpa tai ziuri ir i pajamas ir i turta.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 16, 14:20)
tai paskola ir skaitosi kaip turtas,kad gauti soc.pasalpa tai ziuri ir i pajamas ir i turta.
aš kalbu apie valstybės paskolas aukštųjų mokyklų studentams, jos į turtą neįsiskaičiuoja, o į pajamas kaip?
QUOTE(LINUCIUKAS ;0) @ 2011 02 16, 13:24)
aš kalbu apie valstybės paskolas aukštųjų mokyklų studentams, jos į turtą neįsiskaičiuoja, o į pajamas kaip?
tai ir sakau,kad tai turtas,tik kad jo neskaiciuoja,paskola ne i pajamas ieina,o i turta.
Isimties tvarka pirmakart si menesi gavau soc.parama, o kaip tycia DB birzoje vos nesusipykau Po metu laiko DB pasiule grizti i buvusia darboviete nes siuo metu jie iesko zmoniu Isejau savo noru del blogos psichologines itampos, ne as pirma beje. Kai pasitikslino, kad isejau pati, sakau galiu pabandyti, bet manes ten tikrai atgal nepriims. Jau nekalbu apie pati "nuejima", kas man butu kaip kilpa ant kaklo. Nesiplesiu, bet artimieji irgi palaike mano isejima, nes sake kita stotele bus ligonine.
Tada pasiule laikina darba, nesioti rinkiminius lapelius. Pasakiau, kad pas mane du mazi vaikai ir neturiu kas padetu vakarais ir savaitgaliais (darbas butent tada), tai pasake as atsisakineju darbo ir isbrauks is sarasu Nuejau i ta vieta ir aisku jiem netikau, pasitaike labai supratinga moteris. Sako jie jiems istisai atsiuncia zmoniu, kurie negali dirbti vakarais. Dabar turiu grizti ir bijau net ka pasiulys, ir kaip laikinas darbas (jei pasiulytu dienos metu) itakotu soc.parama? Jos negavusi, automatiskai negaliu leist vaiku i darzeli pilnai dienai, nes tada uz ji moku virs 300lt., o su minimalia alga ir auklemis savaitgaliais (su vaiku prieziura pagalbos visiskai neturiu) vel atsiduriu skurdzioje situacijoje. Vaikus auginu viena.
Is tiesu planavau persiregistruoti i ligoniu kasas nes atitinku kriterijus, bet kai netiketai gavau soc.parama ir kuri laika vaikai gauna nemokama maitinima darzelyje, taip noreciau nekariaut ten DB iki vasaros, nes po to planuoju isvaziuoti ir jie ta zino... Labai domina kas atsitinka su parama gavus laikina darba, dabar dar liko du menesiai. Ar butu iskart perziurima? Aisku birzai neidomu jei puse algos isleisciau darzeliui o kita puse auklei, o atsisakyti tokiu pasiulymu irgi negerai, geriau jau nueiti pas darbdavius ir pasikalbeti su jais vietoje? Kalbu butent apie pasiulymus, kurie atitinka darba ne darzelio darbo metu. Ir dar ar gali jie mane isbraukti, jei nesutinku dirbti ten kur isejau del blogos aplinkos?
Tada pasiule laikina darba, nesioti rinkiminius lapelius. Pasakiau, kad pas mane du mazi vaikai ir neturiu kas padetu vakarais ir savaitgaliais (darbas butent tada), tai pasake as atsisakineju darbo ir isbrauks is sarasu Nuejau i ta vieta ir aisku jiem netikau, pasitaike labai supratinga moteris. Sako jie jiems istisai atsiuncia zmoniu, kurie negali dirbti vakarais. Dabar turiu grizti ir bijau net ka pasiulys, ir kaip laikinas darbas (jei pasiulytu dienos metu) itakotu soc.parama? Jos negavusi, automatiskai negaliu leist vaiku i darzeli pilnai dienai, nes tada uz ji moku virs 300lt., o su minimalia alga ir auklemis savaitgaliais (su vaiku prieziura pagalbos visiskai neturiu) vel atsiduriu skurdzioje situacijoje. Vaikus auginu viena.
Is tiesu planavau persiregistruoti i ligoniu kasas nes atitinku kriterijus, bet kai netiketai gavau soc.parama ir kuri laika vaikai gauna nemokama maitinima darzelyje, taip noreciau nekariaut ten DB iki vasaros, nes po to planuoju isvaziuoti ir jie ta zino... Labai domina kas atsitinka su parama gavus laikina darba, dabar dar liko du menesiai. Ar butu iskart perziurima? Aisku birzai neidomu jei puse algos isleisciau darzeliui o kita puse auklei, o atsisakyti tokiu pasiulymu irgi negerai, geriau jau nueiti pas darbdavius ir pasikalbeti su jais vietoje? Kalbu butent apie pasiulymus, kurie atitinka darba ne darzelio darbo metu. Ir dar ar gali jie mane isbraukti, jei nesutinku dirbti ten kur isejau del blogos aplinkos?
QUOTE(baltic*girl @ 2011 02 16, 14:25)
Isimties tvarka pirmakart si menesi gavau soc.parama, o kaip tycia DB birzoje vos nesusipykau Po metu laiko DB pasiule grizti i buvusia darboviete nes siuo metu jie iesko zmoniu Isejau savo noru del blogos psichologines itampos, ne as pirma beje. Kai pasitikslino, kad isejau pati, sakau galiu pabandyti, bet manes ten tikrai atgal nepriims. Jau nekalbu apie pati "nuejima", kas man butu kaip kilpa ant kaklo. Nesiplesiu, bet artimieji irgi palaike mano isejima, nes sake kita stotele bus ligonine.
socialine parama sumazetu tokia suma, kuria moketu darbdavys i rankas.
socialiniui turetumete pranesti telefonu, kad isidarbinote ir susitarti, kada jums ateiti ir pristatyti gaunamu pajamu israsa is darbovietes, bei darbo sutarti ir visa kito ko prasys.. bet tures buti isdirbtas pilnas menuo, nes maniskis pasirodo isidarbino antra menesio darbo diena ir isdirbo visa menesi isskyrus viena darbo diena- tai jam neuzskaite tos dienos- pasake kad reikes ateiti dar po menesio, kai bus isdirbtas pilnas menuo..
pinigeliu uz ta menesi nenuims, mokes tiek kiek paskaiciuota- tik sekanti menesi jau nuskaiciuos is gaunamos sumos, tiek kiek uzdirbote.
QUOTE(baltic*girl @ 2011 02 16, 14:47)
Aciu Ar gerai suprantu tada ir is DB isbrauktu, nors darbas butu tik menesiui? Ir soc.paramos prasitesti nebepavyktu?
is birzos neisbrauks,o tik pristabdis stovejima.Kodel nepavyktu prasitesti,paviktu.
QUOTE(baltic*girl @ 2011 02 16, 14:47)
Aciu Ar gerai suprantu tada ir is DB isbrauktu, nors darbas butu tik menesiui? Ir soc.paramos prasitesti nebepavyktu?
isbraukia tik tuo atveju jei idarbina pilnu etatu neterminuotai, jei terminuotai, arba mazesnis etatas, tai tik pristabdo arba pakeicia stovejimo statusa ir tiek...
Papildyta:
QUOTE(*davaida* @ 2011 02 16, 16:29)
Aciu labai
tas pats ir su verslo liudijimu, jei verslo liudijima pasiimi stovedaas birzoje- tai gali gauti ir subsidijas ir kompensacijos is socialinio sildymui, vandeniui priklauso (ir soc parama jei pajamos neisnesa), nes stovi tuo paciu birzoje.. (tik yra kazkokia nustatyta trukme, kuria pasiemus neisbraukia is birzos- berods maziau nei puse metu, nes jei imi metams- tai isbraukia- bet cia gal birzoje daugiau pakonsultuotu)
jei pasiemei verslo liudijima nestovedaas birzoje- tada nei subsidiju nei kompensaciju...
sveikos, norejau pasiteirauti, kas daroma tokiu atveju, kai soc psalpa paskirta tarkim nuo sausio 1,3menesiam, taciau galtutinai dokumentai sutvarkyti ir sprendimas del paslapos skyrimo priimtas nepilnai pries savaite, mat daug zmoniu ir soc. skyriaus darbuotojos nespeja suktis, zinoma saskaitos uz silduma, uz vandeni atejo be konpensacijos uz sausio men, ar tokiu atveju man konpensuos ta neapskaicuota konpensacija veliau, ar cia nieks nieko negrazins, o gal kur kreiptis reik?