Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.9

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 09, 19:34)
ir koki jus statusa turejot birzoj?Tik nesuprantu kam reikejo registruotis,jeigu buvot dirbanti ir dar isleista i VPA  g.gif  niekaip man nedaeina.Dabar tikrai ne taip.

Kaip suprantu, reikėjo registruotis, nes vaiką į darželį išleido. Nebeatitiko jokio kriterijaus soc.paramai: nei vaikas namie, nei iš darbo pajamų yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 09 vasario 2011 - 19:00
Sveikos, labai reiketu patarimo... Taigi, situacija tokia - esam dvieju asmenu seima, vaiku neturim, as siuo metu studijuoju dieniniam, vyras stovi DB, gauna ismoka, taip pat esam susitvarke ir seniunijoj pasalpa. Klausimas, ka turetume daryti po dvieju menesiu, kai birza nebemokes (bus atstovejes puse metu), ar imanoma susitvarkyti soc pasalpa? O jei isidarbins puse etato ir puse etato stoves birzoj, ar gausim soc pasalpa?
Tikiuosi lb nesuveliau visko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorian) @ 2011 02 09, 20:58)
Sveikos, labai reiketu patarimo... Taigi, situacija tokia - esam dvieju asmenu seima, vaiku neturim, as siuo metu studijuoju dieniniam, vyras stovi DB, gauna ismoka, taip pat esam susitvarke ir seniunijoj pasalpa. Klausimas, ka turetume daryti po dvieju menesiu, kai birza nebemokes (bus atstovejes puse metu), ar imanoma susitvarkyti soc pasalpa? O jei isidarbins puse etato ir puse etato stoves birzoj, ar gausim soc pasalpa?
Tikiuosi lb nesuveliau visko  blush2.gif

Tai jus gi gaunat soc.pasalpa,tai ir toliau gaudinesit,tik perskaiciuos,kai nustos vyrui moketi is birzos.Tas pats bus kai isidarbins.
Atsakyti
doh.gif g.gif jus man paaiskykit del malku kompensacijos yra seima kuri gyvens proseneles name jis buvo uzrasytas ant proseneles ji mire niekas neperase to namo o tam name deklarave mergina jos sesuo ir mama tai ta mergina tvarkosi del malku gavimo nes tam name ruosesi gyvent tai jei reike pristatyt pazyma jos ir jo kad mokosi ir namo knyga.o as gyvenu bute-namas dvieju butu tie abu butai priklauso mano mamai vienam bute mama su tevu o kitam as su dviem vaikais esu isiskyrus gaunu socialinia esu bedarbe abiejuose butuose yra atskiri peciai, atskiri adresai,atskiri skaitliukai ir man pasake man pasake kad atseit bendras namas viena zmogui priklauso arba reikia visu namo gyventoju pajamu tai kur cia teisybe ka daryt gal pas mera eit ka patartut padekit
Atsakyti
QUOTE(aira25 @ 2011 02 09, 22:11)
doh.gif  g.gif jus man paaiskykit del malku kompensacijos yra seima kuri gyvens proseneles name jis buvo uzrasytas ant proseneles ji mire niekas neperase to namo o tam name deklarave mergina  jos sesuo ir mama tai ta mergina tvarkosi del malku gavimo nes tam name ruosesi gyvent tai jei reike pristatyt pazyma jos ir jo kad mokosi ir namo knyga.o as gyvenu bute-namas dvieju butu  tie abu butai priklauso mano mamai vienam bute mama su tevu o kitam as su dviem vaikais esu isiskyrus gaunu socialinia esu bedarbe abiejuose butuose yra atskiri peciai, atskiri adresai,atskiri skaitliukai ir man pasake man pasake kad atseit bendras namas viena zmogui priklauso arba reikia visu namo gyventoju pajamu tai kur cia teisybe ka daryt gal pas mera eit ka patartut padekit

reikia pristatyti visu tame name deklaruotu zmoniu pajamas.Be to jei niekas to namo nepaveldejo,tai kaip ir niekieno skaitosi.Del sito tai nelabai zinau,man atrodo,kad butent del sito net ir nesusitvarkis kompensacijos.
O jus tam bute deklaruota su vaikais?ar tik mama su teciu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 09 vasario 2011 - 21:19
schmoll.gif taip as su vaikais irgi deklaruota nesuprantu nieko
Atsakyti
QUOTE(aira25 @ 2011 02 09, 22:42)
schmoll.gif taip as su vaikais irgi deklaruota nesuprantu nieko

tai vat todel reikia ir mamos su tevo pajamu,nes jei viena seima neturi teises i kompensacija,tai ir kita taip pat.
"Kompensacijos apskaičiuojamos pagal visų šeimos narių vidutinių mėnesio pajamų dalį, tenkančią būste gyvenamąją vietą deklaravusiems šeimos nariams arba gyvenamąją vietą deklaravusio vieno gyvenančio asmens vidutines mėnesio pajamas.

Viename būste gyvenamąją vietą deklaravus dviem ir daugiau šeimų ir (arba) vienų gyvenančių asmenų, kurie už komunalines paslaugas atsiskaito pagal vieną sąskaitą (atsiskaitomąją knygelę), visų būste gyvenamąją vietą deklaravusių asmenų vidutinės mėnesio pajamos apskaičiuojamos sudedant kiekvienos šeimos šiame būste gyvenamąją vietą deklaravusiems šeimos nariams tenkančią vidutinių mėnesio pajamų dalį ir (arba) vienų gyvenančių asmenų vidutines mėnesio pajamas, prieš tai atėmus jiems (jam) tenkančių VRP dydį.

Jeigu viena iš būste gyvenančių šeimų /asmenų, už komunalines paslaugas atsiskaitančių pagal vieną sąskaitą (atsiskaitomąją knygelę), neturi teisės į kompensacijas, teisės į kompensacijas neturi nė viena iš šių šeimų / asmenų."
Atsakyti
Atsiprasau kad tiek klausineju kodel o tai kodel man pasake kad pasidaryk nuomos sutarti tada priklausys tai kaip tai suprast aisku tai man perbrangu
Atsakyti
QUOTE(aira25 @ 2011 02 09, 23:08)
Atsiprasau kad tiek klausineju kodel o tai kodel man pasake kad pasidaryk nuomos sutarti tada priklausys tai kaip tai suprast aisku tai man perbrangu

o prie ko cia nuomos sutartis jei jus gyvenat pas savo tevus ir ten deklaruoti.nesamone kazkokia tai.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 27, 18:42)
Gal kam aktualu,kas gauna soc.pasalpa ar vaiko pinigus(anksciau buvo per pasta dabar per snora),nuo kito men vel mokes per pasta. cia Vilniuj.

Sveiki kažkeik temelę peržvelgaiu akimis..tai norite pasakyti,kad soc pašalpą ir vaiko pinigu reiks dabar pašte atsiimt? g.gif
pas mane tokia įdomi situacija,kad nežinau net..jaučiuos iš vežių visai išmušta...
šiandien gavau soc.pašalpą 668,7lt (vyras uždirba minimumą) ir taip skaičiuoju ir anaip skaičiuoju kažkaip šnipštas gaunas arba už du mėn pervedė arba ne tą sumą kur turėjo pervedė...susimąsčiau ar nebus taip,kad kai gruodį nešiau pažymas dėl pašalpos prašymą buvau parašius iki kovo 1 tačiau man liepė pertaisyt į vasario 1 ir todėl pašalpą gavau už du mėn(nors pažyma buvo už tris mėnesius 09,10,11)? g.gif
kitas dalykas: ar mums priklausys soc pašalpa jei vyras nuo dabar dirba pusę etato,mes auginame vaiką iki 2metų,o aš esu dieninio skyriaus studentė?ar vyrui vistiek reikia stoti į darbo biržą ar jam prisiskaito tas,jog yra auginamas mažametis vaikas? g.gif
labai lauksiu jūsų atsakymo..ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varliene: 09 vasario 2011 - 22:20
QUOTE(Varliene @ 2011 02 09, 23:18)
Sveiki kažkeik temelę peržvelgaiu akimis..tai norite pasakyti,kad soc pašalpą ir vaiko pinigu reiks dabar pašte atsiimt? g.gif
pas mane tokia įdomi situacija,kad nežinau net..jaučiuos iš vežių visai išmušta...
šiandien gavau soc.pašalpą 668,7lt (vyras uždirba minimumą) ir taip skaičiuoju ir anaip skaičiuoju kažkaip šnipštas gaunas arba už du mėn pervedė arba ne tą sumą kur turėjo pervedė...susimąsčiau ar nebus taip,kad kai gruodį nešiau pažymas dėl pašalpos prašymą buvau parašius iki kovo 1 tačiau man liepė pertaisyt į vasario 1 ir todėl pašalpą gavau už du mėn(nors pažyma buvo už tris mėnesius 09,10,11)? g.gif
kitas dalykas: ar mums priklausys soc pašalpa jei vyras nuo dabar dirba pusę etato,mes auginame vaiką iki 2metų,o aš esu dieninio skyriaus studentė?ar vyrui vistiek reikia stoti į darbo biržą ar jam prisiskaito tas,jog yra auginamas mažametis vaikas? g.gif
labai lauksiu jūsų atsakymo..ačiū  4u.gif

Jei jums soc.pasalpa moka i kortele,tai ir mokes,cia informacija tiems kurie per pasta gauna ja.
tai gavot uz gruodi ir sausi,o uz vasari gausit kovo men.
reikia stot i birza jam,nes tik puse etato dirba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 09 vasario 2011 - 22:26
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 09, 23:26)
Jei jums soc.pasalpa moka i kortele,tai ir mokes,cia informacija tiems kurie per pasta gauna ja.
tai gavot uz gruodi ir sausi,o uz vasari gausit kovo men.
reikia stot i birza jam,nes tik puse etato dirba.

ačiū 4u.gif
bet kaip įdomu,jei tarkim aš mokausi,o vyras nedirbtų ir augintų vaiką tada gautume soc pašalpą.
tačiau jeigu aš mokausi,o vyras ne tik augina vaiką bet ir pusę etato dirba tada jau ne...
kartai nelogiški tie įstatymai unsure.gif
Atsakyti