Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos, kurios atsisakė skiepų bei antiskiepai.

QUOTE(Sviesioji @ 2011 02 04, 14:32)
Dar ima is kulno krauja ir tikrina berods del genetines ligos: fenilketunurija.
Galit pasitikrinti, nes esant siai ligai, reikalinga speciali dieta, kitaip vaikas isaugs neigalus. Arba galesit veliau manau Santariskiu genetikos centre pasitikrinti.
Gal dar ka tikrina, nezinau.

Fenilketonurija ir hipotirozė - ligos, kurias anksti diagnozavus ir pritaikius gydymą galima apsaugoti vaiką nuo fizinio ir protinio neįgalumo. Dar leidžia vitaminą K. Šitom procedūroms, kaip ir skiepijimui, reikalingas tėvų sutikimas.

Norėjau Šviesiosios paklausti apie antiskiepus. Gal yra literatūros (tik ne rusų kalba, neskaitau rusiškai) apie antiskiepus, bet tik, kad ten būtų sausa informacija be emocijų. Pagal išsilavinimą esu biochemikė, norėčiau detalių su visa terminologija.
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2011 02 04, 17:17)
Norėjau Šviesiosios paklausti apie antiskiepus. Gal yra  literatūros (tik ne rusų kalba, neskaitau rusiškai) apie antiskiepus, bet tik, kad ten būtų sausa informacija be emocijų. Pagal išsilavinimą esu biochemikė, norėčiau detalių su visa terminologija.

http://www.post-vacc...n-syndrome.aspx
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2011 02 04, 17:17)
Šitom procedūroms, kaip ir skiepijimui, reikalingas tėvų sutikimas.

Negaliu sneketi apie visas ligonines,bet galiu tik apie Vilniaus Antakalnio klinikine universitetine ligonine.Atvaziuoju gimdyti,saremiai eina pilnu tempu.Sesutes vaiksto kaip apsnudusios muses-i viena gala,i kita.Kai saremiai pradeda eiti kas 1,5 minutes,galu gale teikiasi prie manes prieiti,pradeda klausineti debilisku klausimu-kuo esat sirgus,ar rukot,ar naudojat narkotikus,ar vyras ruko....niekas niekur neskuba...man jau zalia akyse nuo saremiu stiprumo...kvepuoju...tada jie man pakisa kruva popieriu ir sako:pasirasote cia..cia...cia...cia... gal 7 vietose...Jei kitom aplinkybem as VISADA perskaitau ,po kuo pasirasau,tai siuo atveju man ne tas rupi,as neturiu kada tarp tu 1-1,5min saremiu dar nagrinetis uz ka pasirasau...Laisvas informuotas ligonio sutikimas neturi buti isgaunamas tokiom aplinkybem,nes tu esi neadekvatus nuo pilnu tempu vystancio gimdymo.O paskui prasideda:taigi jus pasirasete...O jus man paaiskinote,uz ka as pasirasau? Tas pasirasymas yra labai geras dalykas,bet kaip pas mus tai daroma?net ir poliklinikoje?Ateini pas gydytoja,sesele pakisa ligos istorija:prasom pasirasykite...uz ka? kodel?juk jie nieko neaiskina,nors PRIVALO...Kai zmogui yra daroma operacija,ar paaiskinama,kokia operacija bus?kokios galimos komplikacijos?gal yra kitokios gydymo galimybes?o juk gydytojai privalo ta daryti,tai parasyta istatyme
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2011 02 05, 05:55)
cia..cia...cia...cia... gal 7 vietose...

Galit padaryti gera darba del kitu gimdyviu: parasyti skunda Seimo kontrolieriams. rolleyes.gif Tame Antakalnyje teko gulet du kartus. Sesuciu budinciu kabinete niekuomet NERA. Sedi ten kazkur toli-toli savo kambariuke. Tai jei ne vyras, tai nors nusisauk, pagalbos nesulauksi, nes dar reikia ta kambariuka surasti... kai po cezario vos is lovos atsikeli doh.gif
Gulejo su manim dar viena mama irgi po cezario. Nakti prireike pagalbos. Sakau: spausk kvietimo mygtuka. Tai nezinau, ar mygtukas neveike, ar tiesiog nebuvo kam atsiliepti. Tai kazkaip be pagalbos issiverte ta kart. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 02 05, 10:45)
Galit padaryti gera darba del kitu gimdyviu: parasyti skunda Seimo kontrolieriams.  rolleyes.gif

Arba nepasirašyt. Sakykit: pagimdysiu, pasirašysiu. O jei paskiepijo be sutikimo, irgi nepasirašykit. Dar galit auditu pagrąsint.

Šviesioji, ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2011 02 05, 10:17)
Arba nepasirašyt. Sakykit: pagimdysiu, pasirašysiu. O jei paskiepijo be sutikimo, irgi nepasirašykit. Dar galit auditu pagrąsint.

Šitą ir aš norėjau pasiūlyti. Galima pasirašyt tarkim tik sutikimą dėl epidūro.
Už mane viską pasirašinėjo vyras.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

dar neperskaiciau visos jusu temos, tiesiog atradau ja ir kelis puslapius permeciau akim, perskaitysiu dabar.

noreciau jungtis prie jusu 4u.gif

deja, pirmuosius skiepus iki 6menesiu mano berniukas gavo, per velai pradejau dometis skiepais, o ir naujai iskeptai mamai buvo kitu rupesteliu, tai tie vizitai pas gydytoja atrode baisiai svarbus ir suskiepyjom viska, ka reikejo, pasirasem viska ir pan. bet veliau pradejau dometis. atsisakem MMR ir 18 menesiu skiepu. aisku, ne su gydytojos palaiminimu, gydytoja net balsa pakele, kai pasakiau, kad kol kas (kad ne taip baugiai skambetu) neskiepysim... na, bet neisgasdino. apskritai, gal musu gydytoja nelabai tikus, gal siaip nesutampa 'laukai', bet nebesinori visiskai eit pas ja...pirma pusmeti lankemes, paskui jau tik po pusmecio nuejom, dabar vel jau gan ilgokai nesam buve, tiesiog nera reikalo (tfu tfu tfu, nei vaikas serga, nei ka..), tai ir neinam , o kai einam, tai man tiesiog nemalonu, nes zinau, kad apie skiepus klaus o ir siaip...zodziu, issiliejau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2011 02 05, 15:13)
gydytoja net balsa pakele, kai pasakiau,

sveika prisijungus 4u.gif vietoj taves as pakeisciau daktare.as kadangi tik planuoju atsisakyti skiepu, kadangi leliukas dar neatejo i si pasauli tai siaip tai taip ir planuoju.jei sumastys pakelti balsa is karto persirasau pas kita.ka tu manai, juk is jos, nezinau kiek joms prikapsi i kisene, atemei galimybe pasipelnyti smile.gif
Atsakyti
Laba diena, labai įdomi tema 4u.gif
nors šiai temai ir netinku visu 100 proc g.gif savo abu vaikus skiepijau visai rekomendojamais + dukrytę nuo erkinio encefalito, tačiau griežtai esu prieš kitus: kaip vėjaraupių, roto, gripo, gimdos kaklelio vėžio ir pan.

Mano istorija tokia, kad turėjau giminaičių tarpe aršų skiepų priešininką, kuris mane ,,nušvietė" vos pirmagimei gimus rolleyes.gif gimdžiau KMUK- taigi nuo TBC paskiepijo (nežinau kodėl, bet tas aršus skiepų priešas, pats medikas, visgi TBC sakė, kad geriau paskiepyt, o hepatitinio atsisakyt g.gif kito skiepo taigi atsisakiau, patyriau žiaurų spaudimą, smerkimą, žvilgsnius rolleyes.gif baisu net prisimint....

visgi gyvenimas ėjo toliau, tarp giminių yra medikų, įsikalbėjom, pradėjau skaityti, draugė mano medikė, pati dabar esu medicinos studentė- visgi pasisakau už rekomenduojamus skiepus ir abu skiepiju, tačiau štai dėl tų papildomų esu labai prieš ir pastoviai tenka su kitais medikais kovot, kai atsisakau jų- štai įkalbinėjo mane mano mažiuką skiepyti nuo roto, nors net nesiruošiu, vėl pasipylė paslėpti kaltinimai, neva nesirūpinu savo vaikais....
bet man iš dalies gerai tai, kad turiu nešališkų patarėjų medikų, tad remiuosi jų patarimais + savo patirtimi, žiniomis ir protu...

Man nepatinka tik du dalykais imant visus skiepus:
1. kodėl reikia skiepyti tokius mažiukus? vos gimusius naujagimius g.gif bet man dėstytoja atsakė tiesiai šviesiai- dėl to, kad nepersigalvotų mamos ir būtų išnaudotos užoirktos vakcinos, taigi pinigų čia reikalas g.gif be to, jeigu norėtumėm skiepyti vėliau, reiktų pritaikyti individualų skiepijimosi planą, o daugelis medikų tingi terliotis, o tai kainuoja papildomas darbo minutes, taigi ir pinigėlius cool.gif pinigėliai pinigai doh.gif
2. Nervina daugiavalentės vakcinos doh.gif norėtųsi vienvalenčių, bet kodėl taip yra ir vėl man dėstytoja sakė, kad priežastys tos pačios kaip aukščiau- pinigai pinigėliai doh.gif

Bet šiaip aš esu už tai, jog reikia pasidomėti viskuo- ir pliusais, ir minusais ir apsispręsti...gaila, kad LT negali apsispręsti- tuo noriu gal skiepyti, o tuo ne...nes čia viskas daroma urmu, neturi teisės galvoti, niekas nesiterlioja doh.gif juk atėjus pas šeimos gydytoją įteikiamas skiepų kalendorius- kas kada ir kaip...turėtų būti įteikimas ir analogiškas lapelis su vakcinų sudėtimi, naujesne informacija apie žalą- tada tegul tėvai ir mąsto, sprendžia...bet nėra taip..... rolleyes.gif

beje, dėl vaikelio paėmimo pirmiesiems skiepams. Pirmą gimdžiau KMUK- vaiką pasiima į procedūrinį be mamos, antrą vaiką gimdžiau KlpGN- skiepijo prie manęs, palatoje, viską mačiau unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(ligiukss @ 2011 01 26, 19:36)
Sakykit man mergytės. TUriu va tokį klausima?Man 2003m buvo daryt tatoo tai kaip sakant yra vienas iš būdų užsikrėsti Hep B. Bet tada turėčiau būti ir savo vyrą užkrėtus? Bet jis kai darbinosi 2008m jam buvo daryti tyrimai hep B, C ŽIV ir nieko. Tai taip išeina , kad aš negaliu būt užsikrėtusi? Ir savo mažylio užkrėsti negaliu? Ir tada gal man jau nebereikia juo skiepyti 1mėn nuo hep B? Ir ar verta tada ryt eiti tirtis man nuo Hep B?

aš irgi turiu tatoo, tačiau ji buvo padaryta iki pirmo vaiko gimimo, taigi gimdydama nežinojau, ar esu nešiotoja hepatito, ar ne...ginekologė buvo sena tarka, kuriai viskas dzin...tačiau laukdamasi antro vaikelio turėjau gerą prižiūrintį mediką, kuris rekomendavo pasitikrinti, taip ir padariau. Tyrimas kainuoja, bet svarbu ramybė ir žinojimas, tokia mano nuomomnė g.gif o žinant, kaip kabutėse mūsų salonai ir kirpyklos laikosi san. taisyklių tai visko gali būti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 05 vasario 2011 - 16:45
QUOTE(aaktinija @ 2011 02 05, 15:21)
sveika prisijungus 4u.gif vietoj taves as pakeisciau daktare.as kadangi tik planuoju atsisakyti skiepu, kadangi leliukas dar neatejo i si pasauli tai siaip tai taip ir planuoju.jei sumastys pakelti balsa is karto persirasau pas kita.ka tu manai, juk is jos, nezinau kiek joms prikapsi i kisene, atemei galimybe pasipelnyti smile.gif

na as dar nekeiciau gydytojos grynai del to, kad nesilankom pas ja daznai (tfu tfu tfu neprisikalbejus), o ir sesele labai faina ten, visad jei kas neaisku del vaiko bukles, pasiskambinu, paaiskina ir pan. zodziu, geriau nei gydytoja ji, tokia atsidavus savo darbui. o be to, planavom anksciau isvaziuot is Lt (na mes grizom is uzsienio ipusejus nestumui ir planavom kuri laika cia pagyvent, o paskui vel atgal vaziuot), taciau uzsitese tas buvimas cia, bet tada galvojant, kad vis tiek ilgaoi neuzsisedesim Lt tiesiog nesinorejo blaskytis tarp tu gydytoju.

beje, Jav pirkau nebloga knyga "Raising a vaccine free child'.

tiesa, parasiau i viena zurnala prasyma parasyt daugiau apie vakcinas, ju sudeti, ivairias mediku nuomones (ne vien salininku skiepu) ir gavau atsakyma, kad negali apie tai rasyti, nes sulauks daug suinteresuotu asmenu nepasitenkinimo pateikus kitokia nei iprastine informacija sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 02 05, 17:50)
man dėstytoja atsakė tiesiai šviesiai

Gal galite parašyti dėstytojos pavardę į až, jei studijuojate VU MF 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2011 02 05, 16:13)
tai ir neinam , o kai einam, tai man tiesiog nemalonu, nes zinau, kad apie skiepus klaus o ir siaip...zodziu, issiliejau  biggrin.gif

Persirasykit pas vyra, maziau emociju bus.
Atsakyti