Laba diena, labai įdomi tema
nors šiai temai ir netinku visu 100 proc
savo abu vaikus skiepijau visai rekomendojamais + dukrytę nuo erkinio encefalito, tačiau griežtai esu prieš kitus: kaip vėjaraupių, roto, gripo, gimdos kaklelio vėžio ir pan.
Mano istorija tokia, kad turėjau giminaičių tarpe aršų skiepų priešininką, kuris mane ,,nušvietė" vos pirmagimei gimus
gimdžiau KMUK- taigi nuo TBC paskiepijo (nežinau kodėl, bet tas aršus skiepų priešas, pats medikas, visgi TBC sakė, kad geriau paskiepyt, o hepatitinio atsisakyt
kito skiepo taigi atsisakiau, patyriau žiaurų spaudimą, smerkimą, žvilgsnius
baisu net prisimint....
visgi gyvenimas ėjo toliau, tarp giminių yra medikų, įsikalbėjom, pradėjau skaityti, draugė mano medikė, pati dabar esu medicinos studentė- visgi pasisakau už rekomenduojamus skiepus ir abu skiepiju, tačiau štai dėl tų papildomų esu labai prieš ir pastoviai tenka su kitais medikais kovot, kai atsisakau jų- štai įkalbinėjo mane mano mažiuką skiepyti nuo roto, nors net nesiruošiu, vėl pasipylė paslėpti kaltinimai, neva nesirūpinu savo vaikais....
bet man iš dalies gerai tai, kad turiu nešališkų patarėjų medikų, tad remiuosi jų patarimais + savo patirtimi, žiniomis ir protu...
Man nepatinka tik du dalykais imant visus skiepus:
1. kodėl reikia skiepyti tokius mažiukus? vos gimusius naujagimius
bet man dėstytoja atsakė tiesiai šviesiai- dėl to, kad nepersigalvotų mamos ir būtų išnaudotos užoirktos vakcinos, taigi pinigų čia reikalas
be to, jeigu norėtumėm skiepyti vėliau, reiktų pritaikyti individualų skiepijimosi planą, o daugelis medikų tingi terliotis, o tai kainuoja papildomas darbo minutes, taigi ir pinigėlius
pinigėliai pinigai
2. Nervina daugiavalentės vakcinos
norėtųsi vienvalenčių, bet kodėl taip yra ir vėl man dėstytoja sakė, kad priežastys tos pačios kaip aukščiau- pinigai pinigėliai
Bet šiaip aš esu už tai, jog reikia pasidomėti viskuo- ir pliusais, ir minusais ir apsispręsti...gaila, kad LT negali apsispręsti- tuo noriu gal skiepyti, o tuo ne...nes čia viskas daroma urmu, neturi teisės galvoti, niekas nesiterlioja
juk atėjus pas šeimos gydytoją įteikiamas skiepų kalendorius- kas kada ir kaip...turėtų būti įteikimas ir analogiškas lapelis su vakcinų sudėtimi, naujesne informacija apie žalą- tada tegul tėvai ir mąsto, sprendžia...bet nėra taip.....
beje, dėl vaikelio paėmimo pirmiesiems skiepams. Pirmą gimdžiau KMUK- vaiką pasiima į procedūrinį be mamos, antrą vaiką gimdžiau KlpGN- skiepijo prie manęs, palatoje, viską mačiau
Papildyta:QUOTE(ligiukss @ 2011 01 26, 19:36)
Sakykit man mergytės. TUriu va tokį klausima?Man 2003m buvo daryt tatoo tai kaip sakant yra vienas iš būdų užsikrėsti Hep B. Bet tada turėčiau būti ir savo vyrą užkrėtus? Bet jis kai darbinosi 2008m jam buvo daryti tyrimai hep B, C ŽIV ir nieko. Tai taip išeina , kad aš negaliu būt užsikrėtusi? Ir savo mažylio užkrėsti negaliu? Ir tada gal man jau nebereikia juo skiepyti 1mėn nuo hep B? Ir ar verta tada ryt eiti tirtis man nuo Hep B?
aš irgi turiu tatoo, tačiau ji buvo padaryta iki pirmo vaiko gimimo, taigi gimdydama nežinojau, ar esu nešiotoja hepatito, ar ne...ginekologė buvo sena tarka, kuriai viskas dzin...tačiau laukdamasi antro vaikelio turėjau gerą prižiūrintį mediką, kuris rekomendavo pasitikrinti, taip ir padariau. Tyrimas kainuoja, bet svarbu ramybė ir žinojimas, tokia mano nuomomnė
o žinant, kaip kabutėse mūsų salonai ir kirpyklos laikosi san. taisyklių tai visko gali būti