Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos, kurios atsisakė skiepų bei antiskiepai.

QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 01, 19:18)
As jusu vietoj tikrai neskiepyciau schmoll.gif Bet jus pati turit apsispresti ir pasverti visus + ir -.
Tiesiog logiskai pagalvokit kas yra hepatitas B  ir paskaiciuokit kokia tikimybe uzsikresti jusu maziukui 4u.gif
"Hepatitas B – krauju pernešama virusinė liga, kurią sukelia hepatito B virusas. Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis apie 5% pasaulio populiacijos serga lėtine hepatito B infekcija (3/4 jų yra Kinijos gyventojai). Hepatito B virusas gali būti perduodamas nėščios motinos vaisiui, lytiniu keliu, vartojant intraveninius narkotikus, atliekant medicinines ar buitines intervencijas nepakankamai steriliais įrankiais(auskarų vėrimas, tatuiruotės, vaistų injekcijos), krujo ar kraujo produktų transfuzijų metu."  (saltinis is kurio pacitavau http://sveikoskepeny...igos/hepatitai)

Tai manau jau nusprendėm, kad bent kolkas tai tikrai neskiepysim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 02 02, 11:55)
Tokia apklausa man asmeniskai asocijuojasi su "moksliskai" pateikia "treciu" saliu zmoniu diskriminacija.

bet tai is kur jie tada traukia tokius klausimus?vistiek kazkuom tai vadovaujasi, gal pateikstasi tos salies duomenimis apie sergamuma toje salyje, tikimybe uzsikresti, juk bet kokios anketos ar apklausos tam ir atliekamos, kad kazka issiaiskinti.nepagalvokit, kad as visom keturiom uz butent situos klausimus, bet as bandau aiskintis, gal kas turit info mokslines, kad neabejociau tuberkuliozes vakcinos nenaudingumu g.gif nu man vis del jos kyla abejoniu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aaktinija @ 2011 02 02, 18:01)
bet tai is kur jie tada traukia tokius klausimus?vistiek kazkuom tai vadovaujasi, gal pateikstasi tos salies duomenimis apie sergamuma toje salyje, tikimybe uzsikresti, juk bet kokios anketos ar apklausos tam ir atliekamos, kad kazka issiaiskinti.nepagalvokit, kad as visom keturiom uz butent situos klausimus, bet as bandau aiskintis, gal kas turit info mokslines, kad neabejociau tuberkuliozes vakcinos nenaudingumu g.gif nu man vis del jos kyla abejoniu doh.gif

Del BCG skiepo as irgi labiausiai abejoju.
Idomu kiek asocialiu asmenu skiepytu ir serga. Ar serga vien tik neskiepyti g.gif Vakcina 100 proc. neapsaugo. Tai kaip suprast, kad uztenka sito vieno skiepo visam gyvenimui g.gif Vis akcentuodavo, svarbu susidarytu randelis. Jei nagrinet istorija, tai TBC protrukiai 19-20 a. buvo pakankamai dazni, ir itin sirgo inteligentija. Tai taip ir lieka neaisku ar vis tik imlus visi, nepriklausomai nei nuo socialines padeties, nei nuo to, ar skiepyti ar ne g.gif

Atsakyti
QUOTE(aaktinija @ 2011 02 02, 17:01)

http://www.homeoint....ady/donegan.htm Dar apacioje straipsniu yra.

Cia visa knygute galit atsisiusti su istorija apie daugeli skiepu pasiskaitymui pries nakti, rusu kalba:
Александр Коток «Беспощадная иммунизация» family.fizteh.ru/biblioteka/Immun
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 02 vasario 2011 - 20:27
QUOTE(Sviesioji @ 2011 02 02, 19:56)
http://www.homeoint....ady/donegan.htm  Dar apacioje straipsniu yra.

Cia visa knygute galit atsisiusti su istorija apie daugeli skiepu pasiskaitymui pries nakti, rusu kalba:
Александр Коток «Беспощадная иммунизация»  family.fizteh.ru/biblioteka/Immun

aciukas 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Ir sveikos naujai prisijungusios 4u.gif

QUOTE(Sviesioji @ 2011 02 02, 11:55)
Tokia apklausa man asmeniskai asocijuojasi su "moksliskai" pateikia "treciu" saliu zmoniu diskriminacija.

drinks_cheers.gif

QUOTE(aaktinija @ 2011 02 02, 16:01)

Labai daug info pateikta del tuberkuliozes. UK skiepo nuo jos nera, tik tiem, kas is "rizikos" saliu... Realiai ja serga ir paskiepyti, statistikos niekas garsiai neskelbs, aisku. Bet as aplamai esu tos nuomones, kad geriausias skiepas yra tas, kurio tavo vaikas negavo. Viskas tuom ir pasakyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 02, 19:39)
Del BCG skiepo as irgi labiausiai abejoju.
Idomu kiek asocialiu asmenu skiepytu ir serga. Ar serga vien tik neskiepyti g.gif  Vakcina 100 proc. neapsaugo. Tai kaip suprast, kad uztenka sito vieno skiepo visam gyvenimui g.gif Vis akcentuodavo, svarbu susidarytu randelis. Jei nagrinet istorija, tai  TBC protrukiai 19-20 a. buvo pakankamai dazni, ir itin sirgo inteligentija. Tai taip ir lieka neaisku ar vis tik imlus visi, nepriklausomai nei nuo socialines padeties, nei nuo to, ar skiepyti ar ne g.gif

Neteisingai vartojat terminą:turi būti TBC VAKCINA.BCG yra tyrimas prieš vakcinavimą,kuris parodo,ar žmogus užsikrėtęs ar ne.
TBC serga tikrai ne tik bomžai.Deja,bet mūsų Lietuva yra padidintos rizikos šalis.
Vieno skiepo visam gyvenimui tikrai neužtenka.Jis kartojamas prieš mokyklą,6-7metų,turi būti kartojamas 18 metų ir po to kas 10 metų,deja,deja...
Jei nusprendėt savo vaikelio neskiepyt-aš tą patį dariau savo vaikams-prieš jo gimimą liepkit pasitikrinti visiems patiems artimiausiems žmonėms,ypač seneliams ir proseneliams,ypač jei jie "kažko vis kosti ir kosti"-padaryti fluorogramą.Pamatysit,koks bus pasipriešinimas,nors tyrimas nedarytas kai kuriais atvejais po 30-50metų.Bus pasakyta:"juk žymiai paprasčiau laikytis skiepijimo plano ir neknisti čia visiems proto" arba "O kodėl tu neskiepysi vaiko?tai pavojinga jo gyvybei..." ir pan.
Dar vienas momentas visoms mamytems:jei nutariat neskiepyti,paimkit iš tėčio jo raštišką sutikimą-tegul tai bus jums ateičiai.Skiriasi 2 šeimos iš 3,o tada jau prasideda nešvarūs žaidimai:jūsų atsisakymas nuo skiepų,natūralus vaiko gydymas gali būti apskųstas vaikų teisių įstaigoms kaip vienas iš vaiko nepriežiūros momentų.Ir tai ne kažkokios nesąmonės,ir man ,ir mano kelioms pažystamoms yra taip atsitikę.Tad,kol viskas gražu jūsų santuokiniame gyvenime,apsidrauskite
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2011 02 03, 04:54)
.Ir tai ne kažkokios nesąmonės,ir man ,ir mano kelioms pažystamoms yra taip atsitikę.Tad,kol viskas gražu jūsų santuokiniame gyvenime,apsidrauskite

geras.ir taip dar buna.tai dar karta patvirtina kokie zmones gali tapri ziaurus doh.gif
Papildyta:
man dar vienas dalykas uzstrigo, bet cia jau turbut nerasiu atsakymo, galiu tik savy pamastyti.mano drauge nera skiepyta jokiais skiepai nuo pat kudikystes isskyrus TBC, jos tevelis, amzina atilsi, buvo daktaras ir neleido savo vaiko skiepyti, bet tada ir laikai buvo kitokie, vakcinos turbut kitokios, kalnedorius kitoks, nors net neisivaizduoju koks.bet vat tas pats faktas, kad daktaras neleido skiepyti tik nuo TBC, gal jis turejo kokiu priezasciu skiepyti nuo tuberkuliozes, ar tiesiog tada sergamumas gal buvo dar didesnis g.gif
Atsakyti
na va, gavau atsakyma del hepB, visi neigiami.ramia sirdim galesiu atsisakyti skiepu maziukui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aaktinija @ 2011 02 03, 09:30)
vaizduoju koks.bet vat tas pats faktas, kad daktaras neleido skiepyti tik nuo TBC, gal jis turejo kokiu priezasciu skiepyti nuo tuberkuliozes, ar tiesiog tada sergamumas gal buvo dar didesnis g.gif

TBC skiepu skiepija pirma kudikio gimimo diena. Dar ir pries 7 metus ligonineje nepamenu kad reiketu kazkur pasirasinet del vaiko, kad sutinku su siuo skiepu.
Gal tiesiog to daktaro vaika paeme ir paskiepijo ligonineje be ju zinios. Siais laikais dar ir Rusijoje taip daro: naujagimi isnesa is palatos apziurai, atnesa: jau paskiepytas. Kai kurios rusijos mamelkos specialiai namie ar privaciai gimdo, kad sio skiepo vaikas negautu.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 02 03, 10:36)
TBC skiepu skiepija pirma kudikio gimimo diena. Dar ir pries 7 metus ligonineje nepamenu kad reiketu kazkur pasirasinet del vaiko, kad sutinku su siuo skiepu.
Gal tiesiog to daktaro vaika paeme ir paskiepijo ligonineje be ju zinios. Siais laikais dar ir Rusijoje taip daro: naujagimi isnesa is palatos apziurai, atnesa: jau paskiepytas. Kai kurios rusijos mamelkos specialiai namie ar privaciai gimdo, kad sio skiepo vaikas negautu.

o kazi Lietuvoje tokiu atveju buna.kazkaip jau seniau pagalvojau, nuvaziuoju gimdyti, is karto pasakau, jog nenoresiu skiepyti, aisku dar patikslinsiu seselems, kurios jau nesis mano vaika, bet ar nebus taip, kad "ups, nepykit, paskiepijom, na zinot tiek vaiku tai mum ir is galvu isgaravo..."nu kazkas panasaus g.gif

dar beje, radau toki straipsniuka nedideli apie TBC komplikacija, nekonkretus, bet atveju buta, be to senesnis, bet tai ir siom dienom manau pasitaiko
http://www.delfi.lt/...php?id=23484980

nezinau, gal jau kas matet si tinklapi, bet jei ka dar pakartosiu, idomi man ten ta lentele, kur sulig metais didejo autizmu serganciu vaiku
http://www.homosanit..._ar_zalingi_III
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaktinija: 03 vasario 2011 - 11:05
QUOTE(daugvaikuciu @ 2011 02 03, 06:54)
Neteisingai vartojat terminą:turi būti TBC VAKCINA.BCG yra tyrimas prieš vakcinavimą,kuris parodo,ar žmogus užsikrėtęs ar ne.
TBC serga tikrai ne tik bomžai.Deja,bet mūsų Lietuva yra padidintos rizikos šalis.
Vieno skiepo visam gyvenimui tikrai neužtenka.Jis kartojamas prieš mokyklą,6-7metų,turi būti kartojamas 18 metų ir po to kas 10 metų,deja,deja...
Jei nusprendėt savo vaikelio neskiepyt-aš tą patį dariau savo vaikams-prieš jo gimimą liepkit pasitikrinti visiems patiems artimiausiems žmonėms,ypač seneliams ir proseneliams,ypač jei jie "kažko vis kosti  ir kosti"-padaryti fluorogramą.Pamatysit,koks bus pasipriešinimas,nors tyrimas nedarytas kai kuriais atvejais po 30-50metų.Bus pasakyta:"juk žymiai paprasčiau laikytis skiepijimo plano ir neknisti čia visiems proto" arba "O kodėl tu neskiepysi vaiko?tai pavojinga jo gyvybei..." ir pan.
Dar vienas momentas visoms mamytems:jei nutariat neskiepyti,paimkit iš tėčio jo raštišką sutikimą-tegul tai bus jums ateičiai.Skiriasi 2 šeimos iš 3,o tada jau prasideda nešvarūs žaidimai:jūsų atsisakymas nuo skiepų,natūralus vaiko gydymas gali būti apskųstas vaikų teisių įstaigoms kaip vienas iš vaiko nepriežiūros momentų.Ir tai ne kažkokios nesąmonės,ir man ,ir mano kelioms pažystamoms yra taip atsitikę.Tad,kol viskas gražu jūsų santuokiniame gyvenime,apsidrauskite

Patikslinu 4u.gif oficialiai cia http://www.infoskiep...l=data_lt/2/25/ ir liaudiskai/populiariai/profesiskai (turiu omeny medikus) vartojamas terminas- BCG vakcina. BCG vakcina yra trumpinys- Bacillus Calmette-Guerin (BCG) vakcina. Kitaip dar galima vadinti: vakcina nuo tuberkuliozės ( sutrumpintai- TBC vakcina)

O tas tyrimas kuri jus turit omeny vadinamas MANTU meginiu (tuberkulino mėginys). Mantu (Mantoux) mėginys daromas vaikams norint isitiknti ar neserga TBC wink.gif Jis gali būti teigiamas po vakcinos, persirgtos tuberkuliozės, rodyti mikobakterijų nešiojimą. Bet teigiamas Mantu mėginys dar nereiškia, kad vaikas tikrai serga tuberkulioze.
Suaugusiems MANTU meginys neinformatyvus, ir jiems profilaktiskai kas met reiktu darytis plauciu rentgenograma.
O del TBC skiepo (BCG skiepo) kartotinumo nurodykit saltini, prasau 4u.gif nes tokios info dar neteko girdet g.gif

Velgi, visus artimuosius ir gimines raginti tikrintis tikrai pagirtinas sprendimas 4u.gif Aplamai profilaktiskai, reguliariai savo sveikata labai retai kuris ir tikrinasi. Bet net ir pasitikrinus niekas negarantuoja, kad tarkim vienas is tevu ar kokia mociute nesusirgs po pusmecio ir pan.
Tuberkuliozes mikobakteriju ikvepe turbut visi esame. Tik ne visi imlus ir susergame aktyvia forma. Aisku rizikos grupei priskiriamiems asmenims uzsikresti yra didesne tikimybe. http://www.pasveik.l...berkulioze/4450 cia apie tuberkulioze aiskiai ir paprastai parasyta 4u.gif
Atsakyti