Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos, kurios atsisakė skiepų bei antiskiepai.

QUOTE(aaktinija @ 2011 01 31, 10:50)
Sveikutes 4u.gif
radau forume vienam toki pasisakyma.gal galetumet pakomentuoti, kadangi kaip sakiau nesu patyrusi siuose reikaluose tai ir narplioju cia visokius pasisakymus.Jus jau ases situo klausimu tai turbut turit savo nuomone smile.gif ar gali tikrai buti taip, kad atseit isvalytos, mokamos vakcinos nekengia, gi ju sudetis tai nesikeicia
"Visų šitų bjaurių pašalinių poveikių galima išvengti skiepijant naujos kartos vakcinomis, kurias sudaro ne nukenksmintas sukėlėjas, o tik iš jo išgryninti tam tikri baltymai. Aišku, šios vakcinos nekompensuojamos, gana brangios. Mes saviškį tokia skiepijom ir nebuvo jokių pašalinių poveikų.

Turint galvoje, kad pasaulyje atgimsta seniai pamirštos ligos, skiepų prieš jas atsisakyti nebūtų labai protinga. "

Kurių metų čia buvo pasisakymas? Šiaip dabar jau visur skiepyja nemokamai tomis išvalytomis vakcinomis.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 01 31, 13:33)
Kurių metų čia buvo pasisakymas? Šiaip dabar jau visur skiepyja nemokamai tomis išvalytomis vakcinomis.

ups, senokas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bociene @ 2011 01 31, 14:03)
Taip, del sunkiuju metalu ir mineralu. Pradzioje ta laboratorija nenorejo is manes priimti, nes jie tipo dirba tik su daktarais, is fiziniu asmenu nepriima, bet po ilgu prasymu su vadybininke siaip ne taip sutareme. Kaina iki 200USD mazdaug + siuntimas man per gretaji kurjeri (Tipo UPS , DHL) kainavo 170 Lt, dar tiksliai nezinau, nes ten yra keli paketai, gali gauti tik ataskaitas, gali buti variantas ataskaita - gydytojo isvada-rekomendacijos gydymui, tai kai sumokesiu ir kai gausiu galesiu tiksliai tada parasyti. Lietuvoje zinokite nezinau, gal kas ir atlieka, bet as darau toje JAV laboratorijoje, nes man rekomendavo viena pazistama, kuri pati daresi, sake tos ataskaitos labai issamios, rekomendacijos, ir tipo jos pazistama daktare JAV sake kad labai patikima laboratorija. O del siuntimo kad sutaupyti tai galima gal ir paprastu pastu siusti, tik va nueis, nedaeis ar pasimes cia jau klausimas ir keliaus kokias 2 savaiciu,  o kadangi toje instrukcijoje kaip siusti plaukus buvo parasyta kad neturi buti jokio pasalinio poveikio tiek surenkant tiek siunciant plaukus - ta prasme salycio su metalais, plastmase ir pan.,tai as pabijojau, nes 2 savaites nezinia kur tas laiskas paklius.

Kaune dvejose vietose galima pasidaryti plauko tyrima del metalu. Kliniku laboratorijoje - kaina 80 Lt (tik be priezasties nedaro, nes nekomercine istaiga) ir Ortopedijos klinikos pastate IIa - kaina 280 Lt ( jie siuncia i Maskva, kiekvienas norintis gali issitirti).
Atsakyti
QUOTE(Bociene @ 2011 01 31, 15:03)
Taip, del sunkiuju metalu ir mineralu. Pradzioje ta laboratorija nenorejo is manes priimti, nes jie tipo dirba tik su daktarais, is fiziniu asmenu nepriima, bet po ilgu prasymu su vadybininke siaip ne taip sutareme. Kaina iki 200USD mazdaug + siuntimas man per gretaji kurjeri (Tipo UPS , DHL) kainavo 170 Lt, dar tiksliai nezinau, nes ten yra keli paketai, gali gauti tik ataskaitas, gali buti variantas ataskaita - gydytojo isvada-rekomendacijos gydymui, tai kai sumokesiu ir kai gausiu galesiu tiksliai tada parasyti. Lietuvoje zinokite nezinau, gal kas ir atlieka, bet as darau toje JAV laboratorijoje, nes man rekomendavo viena pazistama, kuri pati daresi, sake tos ataskaitos labai issamios, rekomendacijos, ir tipo jos pazistama daktare JAV sake kad labai patikima laboratorija. O del siuntimo kad sutaupyti tai galima gal ir paprastu pastu siusti, tik va nueis, nedaeis ar pasimes cia jau klausimas ir keliaus kokias 2 savaiciu,  o kadangi toje instrukcijoje kaip siusti plaukus buvo parasyta kad neturi buti jokio pasalinio poveikio tiek surenkant tiek siunciant plaukus - ta prasme salycio su metalais, plastmase ir pan.,tai as pabijojau, nes 2 savaites nezinia kur tas laiskas paklius.

Ar teisingai suprantu, kad tie is plauko tyrimai parodo ar organizmas uzterstas metalais ir mineralais, ir butent kokiais, ju kiekius ir pan. ? tarkim nustato kad per daug fosforo, kas toliau g.gif Parasys rekomendacijas, bet jos bus skirtos tik tam laikotarpiui. Logiskai galvojant, mineralu ir sunkiuju metalu koncentracija organizme turetu keistis ir gan daznai. Juk geriam vandeni is vandentiekio ( Fe, Al ir t.t. gaunam kasdien), valgom juru zuvi (pvz. tuna, kuriam yra svino ir pan.), valgom duona (grudai uzauginti pakelese prie atomagistraliu ir uztersti sunkiaisias metalais) ir t.t. Sunkieji metalai ir mineralai nuolat patenka i organizma: per kvepavimo takus, per burna, per oda. Miestieciu organizmai labiau uztersti sunkiaisiais metalais, nei kaime gyvenanciu zmoniu. Jei ir toliau gyveni mieste, tai nieko nepadarysi doh.gif Kiek teko dometis, tai plaukas kadangi auga letai, tai atspindi ilga zmogaus amziaus perioda/pokycius, ir galima nustatyti kuo maitinasi, kokioj aplinkoj gyvena ir pan. Bet pvz. pakeiti gyvenama vieta, mityba, tai logiskai mastant, turetu ir tie mineralai bei metalai pasikeist, plauko strukturoj tai atsispindet g.gif tai koks tikslas tada daryt sita tyrima, jei vyksta nuolatine medziagu apykaita organizme ir kinta mityba, gyvenimo salygos ir pan. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguona1 @ 2011 01 31, 19:02)
Kaune dvejose vietose galima pasidaryti plauko tyrima del metalu. Kliniku laboratorijoje - kaina 80 Lt (tik be priezasties nedaro, nes nekomercine istaiga) ir Ortopedijos klinikos pastate IIa - kaina 280 Lt ( jie siuncia i Maskva, kiekvienas norintis gali issitirti).

o jus irgi galbut tyretes?
Atsakyti
Aš pasidariau praitą savaitę Hep B tyrimą man šiandien atėjo atsakymas neigiams. Tai vadinas hepatitu B aš užkrėsti savo mažiuko negalėjau per gimdyma, tai galim neskiepyti kolkas nuo hep B?
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2011 02 01, 19:47)
Aš pasidariau praitą savaitę Hep B tyrimą man šiandien atėjo atsakymas neigiams. Tai vadinas hepatitu B aš užkrėsti savo mažiuko negalėjau per gimdyma, tai galim neskiepyti kolkas nuo hep B?

As jusu vietoj tikrai neskiepyciau schmoll.gif Bet jus pati turit apsispresti ir pasverti visus + ir -.
Tiesiog logiskai pagalvokit kas yra hepatitas B ir paskaiciuokit kokia tikimybe uzsikresti jusu maziukui 4u.gif
"Hepatitas B – krauju pernešama virusinė liga, kurią sukelia hepatito B virusas. Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis apie 5% pasaulio populiacijos serga lėtine hepatito B infekcija (3/4 jų yra Kinijos gyventojai). Hepatito B virusas gali būti perduodamas nėščios motinos vaisiui, lytiniu keliu, vartojant intraveninius narkotikus, atliekant medicinines ar buitines intervencijas nepakankamai steriliais įrankiais(auskarų vėrimas, tatuiruotės, vaistų injekcijos), krujo ar kraujo produktų transfuzijų metu." (saltinis is kurio pacitavau http://sveikoskepeny...igos/hepatitai)
Atsakyti
Sveikos,
gimdyti tureciau kovo pradzioj, pradejau dometis skiepais ir nebezinau ka daryti, nuo hepatito b tai tikrai neskiepinsiu, nes buvau pasidariusi tyrima ir zinau, kad tikrai nesergu ir be to pasiskiepinau po to tyrimo, nes man pagal profesija reikejo. Dabar nezinau ka daryti del to BCG, serganciu mano aplinkoj kaip ir nera, arba jie nesityre. As pati niekad plauciu nesityriau, nes kazkaip butinybes nebuvo. Esu labai pasimetusi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zetro @ 2011 02 01, 22:38)
Sveikos,
gimdyti tureciau kovo pradzioj, pradejau dometis skiepais ir nebezinau ka daryti, nuo hepatito b tai tikrai neskiepinsiu, nes buvau pasidariusi tyrima ir zinau, kad tikrai nesergu ir be to pasiskiepinau po to tyrimo, nes man pagal profesija reikejo. Dabar nezinau ka daryti del to BCG, serganciu mano aplinkoj kaip ir nera, arba jie nesityre. As pati niekad plauciu nesityriau, nes kazkaip butinybes nebuvo. Esu labai pasimetusi  verysad.gif

Gal si nuoroda pades apsispresti g.gif 4u.gif http://dirbumama.gro...as-bcg-vakcina/
Atsakyti
QUOTE(zetro @ 2011 02 01, 21:38)
Sveikos,
gimdyti tureciau kovo pradzioj, pradejau dometis skiepais ir nebezinau ka daryti, nuo hepatito b tai tikrai neskiepinsiu, nes buvau pasidariusi tyrima ir zinau, kad tikrai nesergu ir be to pasiskiepinau po to tyrimo, nes man pagal profesija reikejo. Dabar nezinau ka daryti del to BCG, serganciu mano aplinkoj kaip ir nera, arba jie nesityre. As pati niekad plauciu nesityriau, nes kazkaip butinybes nebuvo. Esu labai pasimetusi  verysad.gif

Siuo aplamai neveiksmingu skiepu skiepyje tik tokiose "treciuose" salyse kaip Lietuva, Rusija ir pan. Issivysciusios salys jau seniai atsisake sio skiepo.
Sios temos treciame puslapyje kaip tik mano pakviesta mama pasakoja, kad butent sis skiepas jos vaikui leme autizmo simptomatika, o antivakcinos panaudojimas padejo jau didesniam vaikui atsikratyti sio vyruso poveikio ir autizmo. Nu bet ne visiems gi taip sekasi...
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2011 02 01, 17:47)

as taip dariausi, nes jau anksciau nusprendziau, jog sis skiepas mum bus nereikalnigas, bet del visa ko issityriau pati.ziuresim koks atsakymas smile.gif

QUOTE(zetro @ 2011 02 01, 20:38)
Sveikos,

siaip tai anglijoje tokioje skiepija tik rizikos seimoms priklausancius vaikus.galiu ideti viena tokia istraukele is straipsnio kuom vadovaujasi gydytojai kai nusprendzia skiepyti ar neskiepyti vaikuciu TBC vakcina.

"Jeigu vis dar neaišku, skiepyti vaiką nuo tuberkuliozės, ar ne, britai siūlo tokį 3 klausimų testą:
BCG and your baby: “Jei atsakėte “TAIP” į visus šiuos klausimus, jūsų kūdikis turi būti skiepijamas BCG, jei prieš tai jis nebuvo skiepytas:
Ar kuris nors iš jūsų vaiko tėvų ar senelių kilęs iš šalies, kurioje didelis sergamumas tuberkulioze?
Ar jūs ir jūsų kūdikis ketinate gyventi ilgiau nei mėnesį ar dažnai lankytis vienoje iš šių šalių artimiausioje ateityje?
Ar jūsų namuose yra tuberkulioze sergantis ar per pastaruosius penkerius metus sirgęs arba kilęs iš [rizikos] šalių asmuo, kuris turėjo ilgalaikį kontaktą su jūsų kūdikiu?”
TAIP, pagal 2008 m. duomenis Lietuvoje didelis sergamumas tuberkulioze, taigi mano vaiko abu tėvai ir visi seneliai yra kilę iš tokios šalies.
TAIP, mes ketiname gyventi Lietuvoje.
TAIP, visi asmenys, kurie bendraus su mūsų vaiku, yra kilę iš rizikos šalies – Lietuvos, nors nė vienas nėra sirgęs ar diagnozuotas tuberkulioze.
Lietuva patenka į rizikingų šalių sąrašą. Jame yra ir mūsų kaimynų: Rusija, Latvija, Baltarusija. (Pagal Pasaulio sveikatos organizacijos 2008 m. duomenis.) – galime nebent tikėtis, kad per tuos keletą metų duomenys pagerėjo."

as asmeniskai butent del sio skiepo labai abejoju.kaip ir noreciau skiepyti, bet dar reikes gerai paieskoti info.dar laiko turiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2011 02 02, 08:24)
Siuo aplamai neveiksmingu skiepu skiepyje tik tokiose "treciuose" salyse kaip Lietuva, Rusija ir pan. Issivysciusios salys jau seniai atsisake sio skiepo.
Sios temos treciame puslapyje kaip tik mano pakviesta mama pasakoja, kad butent sis skiepas jos vaikui leme autizmo simptomatika, o antivakcinos panaudojimas padejo jau didesniam vaikui atsikratyti sio vyruso poveikio ir autizmo. Nu bet ne visiems gi taip sekasi...

o MMR skiepas taip pat didina rizika susirgti autizmo liga?
Atsakyti
QUOTE(aaktinija @ 2011 02 02, 09:56)
"Jeigu vis dar neaišku, skiepyti vaiką nuo tuberkuliozės, ar ne, britai siūlo tokį 3 klausimų testą:
BCG and your baby: “Jei atsakėte “TAIP” į visus šiuos klausimus, jūsų kūdikis turi būti skiepijamas BCG, jei prieš tai jis nebuvo skiepytas:
Ar kuris nors iš jūsų vaiko tėvų ar senelių kilęs iš šalies, kurioje didelis sergamumas tuberkulioze?
Ar jūs ir jūsų kūdikis ketinate gyventi ilgiau nei mėnesį ar dažnai lankytis vienoje iš šių šalių artimiausioje ateityje?
Ar jūsų namuose yra tuberkulioze sergantis ar per pastaruosius penkerius metus sirgęs arba kilęs iš [rizikos] šalių asmuo, kuris turėjo ilgalaikį kontaktą su jūsų kūdikiu?”
TAIP, pagal 2008 m. duomenis Lietuvoje didelis sergamumas tuberkulioze, taigi mano vaiko abu tėvai ir visi seneliai yra kilę iš tokios šalies.
TAIP, mes ketiname gyventi Lietuvoje.
TAIP, visi asmenys, kurie bendraus su mūsų vaiku, yra kilę iš rizikos šalies – Lietuvos, nors nė vienas nėra sirgęs ar diagnozuotas tuberkulioze.
Lietuva patenka į rizikingų šalių sąrašą. Jame yra ir mūsų kaimynų: Rusija, Latvija, Baltarusija. (Pagal Pasaulio sveikatos organizacijos 2008 m. duomenis.) – galime nebent tikėtis, kad per tuos keletą metų duomenys pagerėjo."

as asmeniskai butent del sio skiepo labai abejoju.kaip ir noreciau skiepyti, bet dar reikes gerai paieskoti info.dar laiko turiu smile.gif
Papildyta:

Tokia apklausa man asmeniskai asocijuojasi su "moksliskai" pateikia "treciu" saliu zmoniu diskriminacija.

QUOTE(aaktinija @ 2011 02 02, 09:56)
o MMR skiepas taip pat didina rizika susirgti autizmo liga?

Tai cia vel gi, ziurint kokia info jus skaitot... lotuliukas.gif Jei skaitysit mokslinius (mano akimis "mokslinius") tyrimus, kuriuos is uz kulisiu finansuoja formacijos bendroves, tai MMR skiepas visiskai nekaltas bigsmile.gif ir nieko bendro su autizmu neturi. schmoll.gif Taciau keliu saliu tevu patirtis ir vaikams autistams atlikti tyrimai byloja kitka. fear.gif
Atsakyti