Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos, kurios atsisakė skiepų bei antiskiepai.

QUOTE(sindirela @ 2011 11 03, 14:58)
puikiai suprantu tave, nes pati taip jauciasi, ta nuolatine baime ,o jeigu bus taip ar anaip...svarbiausia tureti savo nuomone ir jos laikytis, o kaip pasielgti pati turite nuspresti...
Kantrybes ir istvermes 4u.gif
bet siaip pirma kart gidziu kad vaikas, vejaraupiais toks mazas suserga g.gif

Ačiū už palaikymą.
O taip, žinotumėt, man gydytoja nuramino - nesirgs, iki pusės metų tai tikrai neserga, jei pati sirgusi (aš sirgusi vaikystėje), dar turi imuniteto, o aš pati maniau, kad dar neapkrautas skiepais, gal tikrai nesirgs, o ir internete - tikrai serga vyresni. Deja, vyresnėlis susirgo, parnešė iš darželio, buvo namie, labai globojo mažąjį, ir tik baigė dičkis sirgti, išbėrė mažąjį. Nustebo ir gydytoja - sako, matyt, stiprus virusas. Ir per artimas kontaktas. Abu sirgo be temperatūros, bet jau išbėrė!! Mažąjį galėjau su voleliu tepti - gyd liepė su žaluma tepti (čia vėl įvairios diskusijos) - tepiau didžiausias pūsles. Pūslės buvo ant liežuvio, už ausų, - todėl buvo sunku valgyti, beveik nevalgė, - prie akių, užpakaliukas, lyties organai - ten kur nepatepsi. Belieka tikėtis, kad įgavo imunitetą, nors sako - jei toks mažas, per mažas, gali ir vėl pasikartoti vėliau.
Gal jei būčiau izoliavus mažąjį - gal dar būtų nesirgęs.
Atsakyti
http://www.vlmedicin...dina-visuomene/
Atsakyti
QUOTE(juscike @ 2011 11 03, 15:14)

jokie tevai nesiimtu neskiepyti savo vaiko jei nebutu patyre zalos, vien tik del kazkokio straipsnio.
Atsakyti
QUOTE(juscike @ 2011 11 03, 15:14)

Nu o ką oficialioji medicina gali dar pasakyti? Pasak jų - skiepai nieko blogo nedaro. Ir taškas. Ir menkina visus tuos, kurie mano kitaip, ar net patyrę žalą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mille19: 03 lapkričio 2011 - 14:30
QUOTE(Mille19 @ 2011 11 03, 13:11)
Dar man sakė (iš kito mediko girdėjau), kad jei neskiepytas, tai jei norės užsienio mokyklose mokytis - nepriims, taigi, suprask, užkertu kelią galimybėms...

Mes gyvename ne LT ir niekas čia tragedijos nedaro, kad vaikas neskiepytas. Niekas primygtinai skiepų nekiša. Gal kaip kur pasiseka g.gif . Ir į mokyklą vaikas eina, bet mokykla taip pat jokių klausimų nekelia, kodėl vaikas tik dalinai skiepytas. Vat kas svarbu mokyklai buvo, tai ar vaikas nėra kam nors alergiškas (maistas, medikamentai ir pan.) ir, jei valgo mokyklos valgykloje, tai ar yra maistas, kurio vaikas negali valgyti. Vat šitus dalykus reikėjo specialiam lape atžymėti.

QUOTE(Mille19 @ 2011 11 03, 14:28)
Nu o ką oficialioji medicina gali dar pasakyti? Pasak jų - skiepai nieko blogo nedaro. Ir taškas. Ir menkina visus tuos, kurie mano kitaip, ar net patyrę žalą.

Oficialioji medicina irgi turi dvi puses - viena ta, apie ką reikia kalbėti, kita ta - apie ką kalbama patyliukais ir ne visiems. Mano mažiaus pediatrė jokio spaudimo dėl skiepų nedaro. Kažkada paaiškinau kodėl nenoriu toliau skiepyti, ji sutiko, kad tikrai yra atvejų, kai vaikai nuo skiepų nukenčia, va tuom viskas ir baigėsi. Nesakau, kad visiškai daugiau neskiepysiu jokiais skiepais, bus matyti. Tik jeigu ir toliau bus gaminamos penkiavalentės ar septynvalentės, o gal ir dešimtvalentės vakcinos nuo visos krūvos ligų kartu, tai nežinau nežinau g.gif . Nelieka tuomet galimybės rinktis nuo kokios ligos skiepyti vaiką, o nuo kokios ne.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 03, 14:27)
jokie tevai nesiimtu neskiepyti savo vaiko jei nebutu patyre zalos, vien tik del kazkokio straipsnio.

Pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2011 11 03, 15:50)
Oficialioji medicina irgi turi dvi puses - viena ta, apie ką reikia kalbėti, kita ta - apie ką kalbama patyliukais ir ne visiems. Mano mažiaus pediatrė jokio spaudimo dėl skiepų nedaro. Kažkada paaiškinau kodėl nenoriu toliau skiepyti, ji sutiko, kad tikrai yra atvejų, kai vaikai nuo skiepų nukenčia, va tuom viskas ir baigėsi. Nesakau, kad visiškai daugiau neskiepysiu jokiais skiepais, bus matyti. Tik jeigu ir toliau bus gaminamos penkiavalentės ar septynvalentės, o gal ir dešimtvalentės vakcinos nuo visos krūvos ligų kartu, tai nežinau nežinau  g.gif . Nelieka tuomet galimybės rinktis nuo kokios ligos skiepyti vaiką, o nuo kokios ne.

Deja, pasirinkti nelabai yra ir bus iš ko, nes daromos jos kelių dalių todėl, kad būtų mažiau dūrių ir kartu mažiau tų cheminių medžiagų (nes su kiekviena vienvalente tų chemikalų gaunasi daugiau). Bandžiau domėtis (skaičiau tik) nepilnos ląstelės kokliušo vakcina (AKDS), nes atseit, būtent ta pilna ląstelė sukelia daugiausiai komplikacijų. Ji nekainuoja papildomai, bet reikia užsakyti, todėl reikia gyd. įspėti iš anksto. Dar galimybė ieškoti tik trivalentės tos AKDS. Irgi galima. Bet tikrai nežinau, ar nekainuos papildomai.
Dėl tos sudėties - mano pažįstamos sūnui (LT, Vln) - dėl ligų nuėjo pavėlavę, ir ką jūs manot - gavo 2 skiepus iš karto (tik į skritingas rankas): tą 15 mėn (MMR) ir 18 mėn (DTP arba KDS+polio+H infl b ) skiepus. blink.gif Nu išgyveno žmogus... Kartais tikrai nežiūrima intervalų. Kad tik atėjai skiepytis. Kita pažįstama UK - pasakė, kad nori keliems mėn su pusės metų mažyliu važiuoti į LT - savaitės bėgyje kelis skiepus padarė, aišku ir būtinai TBC. O paskui mama nežino, kodėl vaikas toks neramus, blogai naktimis miega, tik ant rankų, dienomis miega labai mažai. Ir jis pastoviai dejuodavo, zirzdavo.
Bet ar jums ir neatrodo, kad tėvams ir nesiūloma nei rinktis, nei spręsti, kuom skiepyti, kuom ne. Nes atrodo kartais, kad ne tu, o gydytojas žino, kas tavo vaikui geriausia. Neseniai per TV rodė gerb. Pumprickaitės laidą (jau kelis kartus pastebėjau, kad ji labai vienašališka būna) - ten kalbinta skiepų kab. gydytoja kalbėjo, kad tėvai neskiepydami daro nusikaltimą, ir kad net jei tėvai nusprendžia skiepyt po metų - ar tai reiškia, kad to vaikelio iki metų jie nemyli? (Išvada - jei myli - tai skiepiji).
Papildyta:
Vienam forume skaičiau, kad mama atsisakė skiepyt, nes jai yra nepriimtina tokia ligų profilaktika ir tiek. Ji geriau renkasi natūralų maistą, grūdinimą, sportą, gamtą. Bet ar sutikot nors vieną gydytoją, kuris/kuri, kai pasakėt, kad neskiepysit, būtų padrąsinęs tuomet daugiau grūdinti, būti lauke, grynam ore, maitint savo pienu, sveikai maitintis (nors tai galioja bet kokiu atveju) - iš tikrųjų, pagal gyd. to neužtenka. Aš susidūriau daugiau su tuo, kad jei neskiepysi - tai vos ne - būtinai susirgs, liks neįgalus ir /arba numirs. Viena mama išdrįso neskiepyti todėl, kad pažinojo vienos šeimos vaikus jau paauglius - sako, "matai, užaugo, tai ir mane parąsino priimti tokį sprendimą".
Mūsų gydytoja, kai jos paklausiau kokių būna šalutinių reakcijų, kodėl taip nutinka, turėjau dar klausimų, nusišypsojo ir sako: "mamyte, pabūkit daugiau lauke, o ne internetą skaitykit". Vuo tep.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mille19: 04 lapkričio 2011 - 11:24
QUOTE(Mille19 @ 2011 11 04, 11:23)
ten kalbinta skiepų kab. gydytoja kalbėjo, kad tėvai neskiepydami daro nusikaltimą, ir kad net jei tėvai nusprendžia skiepyt po metų - ar tai reiškia, kad to vaikelio iki metų jie nemyli? (Išvada - jei myli - tai skiepiji).

Tai tuomet mano vyresniojo sūnaus pediatrei (tai vyko prieš 18 metų) reikėjo atimti gydytojo licenciją ir nušalinti ją nuo medikės darbo. Nes būtent ji nusprendė (aš tada buvau visai žalia mama su pirmu vaiku, apie skiepus nežinojau ničnieko blogo), jog mano vaikas mažiausiai iki metų augs neskiepytas, nes praktiškai nuo gimimo turėjo alergiją ir atopinį dermatitą. Ir augo mano sūnaitėlis iki metų neskiepijamas (išskyrus vienintelį skiepą nuo tuberkuliozės, kurį suvarė vaikui gimdymo namuose), ir jokios baimės nejutom, jog gali susirgti tuo ar anuo. Ir tik nuo metų, kai pradėjo trauktis dermatitas, labai atsargiai pediatrė ėmė skirti skiepus. Skiepijo pagal planą, kaip priklausė nuo gimimo, tik pas mus tas nuo metukų gavosi. Su visais reikiamais intervalais, jokio forsavimo, atidus vaiko būklės sekimas po skiepo. Ir aplamai ta pediatrė neeilinė buvo. Vaikas suserga, tai ne vaistus kiša, o pirmiausia liaudiškomis priemonėmis pataria gydyti. Ir jeigu jau per 3 dienas vaiko savijauta negerėja, tuomet pagalbon vaistus kviesdavomės. O dabar gydytojams nė motais ir alergiški vaikai, ar sergantys dermatitu - skiepytis galima ir net būtina.
Atsakyti
QUOTE(Mille19 @ 2011 11 04, 11:23)
Bet ar sutikot nors vieną gydytoją, kuris/kuri, kai pasakėt, kad neskiepysit, būtų padrąsinęs tuomet daugiau grūdinti, būti lauke, grynam ore, maitint savo pienu, sveikai maitintis (nors tai galioja bet kokiu atveju) - iš tikrųjų, pagal gyd. to neužtenka. Aš susidūriau daugiau su tuo, kad jei neskiepysi - tai vos ne - būtinai susirgs, liks neįgalus ir /arba numirs.

Musu gydytoja nelabai buvo patenkinta, kai atsisakem skiepu. Bet pripazino ir tai, kad sekmingai suserga ir paskiepyti. Taip pat patare maitinti bent iki 2 metu. O del mitybos, sveikos gyvensenos, tai as is karto jai buvau pasakius, kad i uzsienius neplanuojam vaziuoti, kol maziukas, po prekybos centrus nesinesiosim, sveikai maitinames ( bent jau stengiames kuo sveikiau), daug bunam lauke.
Atsakyti
Sveikos, tokios jau mes mamos, darom klaidu....panasu busiu padarius dar viena....leidom vaikams padaryti mantu megini....vienam kai ir nieko....kitam doh.gif pati durio vieta nei paraudo nei nieko, bet po savaites istiko baisinis alergijos priepolis, ismete visa raudonom demem, greitaja kvieciau net.....nors niekada jokiu alerginiu reakciju i nieka nebuvo. Vaikas siaip pasidare labai irzlus...na sita istverciau bet....labai greit pavargsta, lauke kai bunam vis praso pasedet...paakiai ikrito pajuodo...Gal kas esat su tuo mantu susidure? gal turit minciu ka dabar daryt?
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Nors ir sunku man rasyti apie savo tragiska patirti, bet galbut padesiu neapsisprendusioms apsispresti. Auginom pirmaji su didziausia meile laukta vaikeli. 100 proc. tikejom medicina ir medikais, tikejom skiepu reikalingumu, kad nesirgtu baisiom ligom mazylis... bet deja musu visas aklas tikejimas atsigreze pries mus, kai viena diena musu vaikiukas pradejo karsciuoti, po skiepo. Tas tesesi apie 1,5 men., pagulejom ligoninej, padare tyrimus ir nieko nenustate isleido i namus. Tada viena diena netiketai karsciavimas dingo... Na ir toliau skiepijom vaika aklai tikedami viskuo, ka liepia medikai. Kol vel atsinaujino karsciavimai, po ko seke hemoglobino mazejimas. Tada ligonines, kraujo perpylimai, antibiotikai ir dar galybe baisiu ir dar baisesniu vaistu...Smulkiai nepasakosiu visko ka musu seima isgyveno, bet faktas tas, kad siandien savo mazylio nebeturim verysad.gif . Niekas aisku to nepatvirtino, bet as sventai isitikinusi kad skiepai negriztamai pazeide mazylio kepenis... Dabar auginam antra vaikeli, ir niekam neledziu net artyn eiti prie jo su adata... Nebetikiu medikais, nei vaistais, nei skiepais...
Antro vaiko gimimas pravere akis ir priverte pasiieskoti info apie ne tik skiepu nauda, bet ir zala, ir pakraupau suzinojusi kiek baisiu ligu gali sukelti skiepas. Skiepijama nuo vienos ligos, o vaikas gauna (gali gauti) 10 nauju ligu...pazeidziant tam tikrus organus.
Taigi linkiu visoms mamytes auginti sveikus vaikucius ir saugoti juos nuo medicinos neigiamo "verslo".
Atsakyti
QUOTE(Shanty @ 2011 11 14, 15:43)
Sveikos mamytes,

Nors ir sunku man rasyti apie savo tragiska patirti, bet galbut padesiu neapsisprendusioms apsispresti. Auginom pirmaji su didziausia meile laukta vaikeli. 100 proc. tikejom medicina ir medikais, tikejom skiepu reikalingumu, kad nesirgtu baisiom ligom mazylis... bet deja musu visas aklas tikejimas atsigreze pries mus, kai viena diena musu vaikiukas pradejo karsciuoti, po skiepo.  Tas tesesi apie 1,5 men., pagulejom ligoninej, padare tyrimus ir nieko nenustate isleido i namus. Tada viena diena netiketai karsciavimas dingo... Na ir toliau skiepijom vaika aklai tikedami viskuo, ka liepia medikai. Kol vel atsinaujino karsciavimai, po ko seke hemoglobino mazejimas. Tada ligonines, kraujo perpylimai, antibiotikai ir dar galybe baisiu ir dar baisesniu vaistu...Smulkiai nepasakosiu visko ka musu seima isgyveno, bet faktas tas, kad siandien savo mazylio nebeturim  verysad.gif . Niekas aisku to nepatvirtino, bet as sventai isitikinusi kad skiepai negriztamai pazeide mazylio kepenis... Dabar auginam antra vaikeli, ir niekam neledziu net artyn eiti prie jo su adata... Nebetikiu medikais, nei vaistais, nei skiepais...
Antro vaiko gimimas pravere akis ir priverte pasiieskoti info apie ne tik skiepu nauda, bet ir zala, ir pakraupau suzinojusi kiek baisiu ligu gali sukelti skiepas. Skiepijama nuo vienos ligos, o vaikas gauna (gali gauti) 10 nauju ligu...pazeidziant tam tikrus organus.
Taigi linkiu visoms mamytes auginti sveikus vaikucius ir saugoti juos nuo medicinos neigiamo "verslo".

baisu, uzuojauta Jusu seima verysad.gif
man vat kyla klausimas, gal kuri pastebejote ar siaip kur skaitete, kad alergisko vaiko nepatartina skiepyti g.gif
Atsakyti