Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos, kurios atsisakė skiepų bei antiskiepai.

Sveikos, mes atsisakėm skiepų nuo 4 mėn, dėl ligos ir kitų priežasčių, tačiau gyd vis reikalauja iš gyd rašto kad negalima skiepyti doh.gif pas jus ko nors reikalauja? Juk nenori ir neskiepini ax.gif
Atsakyti
man dar idomu, kaip su darzeliu ar mokykla (tiek lt tiek uzsieny), kaip suprantu teoriskai niekas neturetu kabinetis, kad neskiepytas vaikas, o kaip yra is tikruju?

mano maziu buvo labai isbere po vieno skiepo (dabar nepasakysiu po 1 2 ar 4 menesio, reiktu i nuotraukas paziuret data, nes buvau nufotkinus), tai gydytoja iskart pripaise atopini dermatita. bet daugiau niekad nebuvo isbere jo, tfu tfu tfu. o kaip suprantu jei yra AT turetu medikai patart susilaikyt nuo kitu skiepu ar kaip? na mums niekas nieko nesake apie tai, bet kazkur skaiciau, kad tokiu atveju negalima skiepyt. siaip ar taip, nieko daugiau mums nebuvo, ale vis tiek nieks nepasake nieko del tolimesniu skiepu...
Atsakyti
QUOTE(~Bri~ @ 2011 02 05, 21:14)
Sveikos, mes atsisakėm skiepų nuo 4 mėn, dėl ligos ir kitų priežasčių, tačiau gyd vis reikalauja iš gyd rašto kad negalima skiepyti  doh.gif  pas jus ko nors reikalauja? Juk nenori ir neskiepini  ax.gif

Reikia pasirasyti atsisakymo lapeli. Jei aplamai nenorit skiepyti, tai galit net atskira rasta parasyti geriau nuo abieju tevu, kad atsisakot iki tokio to amziaus (pvz. iki 18 metu) visu kalnedoriniu skiepu ir Mantu. Ir del sventos ramybes padarot rasto kopija (kuria pasiliekat sau), ant kurios atsakingas gydytojas tegu uzdeda antspauda, parasa, data ir prierasa "Susipazinau". Originalas eina i vaiko med. kortele.
Papildyta:
QUOTE(bim-bam @ 2011 02 05, 21:20)
man dar idomu, kaip su darzeliu ar mokykla (tiek lt tiek uzsieny), kaip suprantu teoriskai niekas neturetu kabinetis, kad neskiepytas vaikas, o kaip yra is tikruju?

mano maziu buvo labai isbere po vieno skiepo (dabar nepasakysiu po 1 2 ar 4 menesio, reiktu i nuotraukas paziuret data, nes buvau nufotkinus), tai gydytoja iskart pripaise atopini dermatita. bet daugiau niekad nebuvo isbere jo, tfu tfu tfu. o kaip suprantu jei yra AT turetu medikai patart susilaikyt nuo kitu skiepu ar kaip? na mums niekas nieko nesake apie tai, bet kazkur skaiciau, kad tokiu atveju negalima skiepyt. siaip ar taip, nieko daugiau mums nebuvo, ale vis tiek nieks nepasake nieko del tolimesniu skiepu...

Darze aplamai niekas nepraso israso apie skiepus. Einant i pirma klase i pazyma iraso kokie skiepai vaikui atlikti. Mes pvz. darem skiepus iki 1.9 metu, veliau nedarem. Niekam ten neidomu toje mokykloje. Ir is viso, dauguma mokyklu neturi med.personalo, nes biudzetas savo laiku etatus apkarpe ir med.darbuotoju etata aplamai panaikino. O be to be jusu paraso pagal dabar galiojancius istatymus vaiko neturi teises skiepyti.

Del kontraindikaciju. Raskit internete skiepo instrukcija gamintojo puslapiose (bus uzsienio kalba) ir paziurekit kontraindikacijas, t.y. kokiais atvejai vaiko vaiko skiepyti negalima. Musu pediatrai 90 proc. nesilaiko tu nurodymu, dzin jiems.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 02 06, 14:01)

Darze aplamai niekas nepraso israso apie skiepus.
Niekam ten neidomu toje mokykloje

Einant i darzeli,jus pateikiate pazyma,o joje parasyta,kad vaikai neskiepyti.Kai yra nors pora irasu,tai niekas nesinagrineja daugiau,bet kai nera ne vieno,jau atkreipia demesi.
Mano vyresnieji vaikai lanke darzeli tik 2 menesius,bet per juos atsirado tokiu aktyvisciu mamu,kurios surinko extra tvarka tevu susirinkima ir "tarkavo" mane,kad mano vaikai yra "vaiksciojantis uzkrato saltinis".Kadangi mano vaikai vis uzsikresdavo siaubingom pulingom slogom nuo tu amzinai serganciu ir grupeje vaistais girdomu "neuzkrato saltiniu",tai nusprendziau juos auginti namuose nei pastoviai tureti uzkrestus vaikus.
Mokykloje irgi pirmose klasese atsirado norinciu mamu protestuoti,bet negi ismes is mokyklos...Pasakiau,kad vaikai "alergiski" ir atsikniso.
Bet mamos tai suzino is "geradeju" aukletoju ir mokytoju,jos gi po dokumentus nesiknaisioja
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 02 05, 16:50)
Laba diena, labai įdomi tema 4u.gif
aš irgi turiu tatoo, tačiau ji buvo padaryta iki pirmo vaiko gimimo, taigi gimdydama nežinojau, ar esu nešiotoja hepatito, ar ne...ginekologė buvo sena tarka, kuriai viskas dzin...tačiau laukdamasi antro vaikelio turėjau gerą prižiūrintį mediką, kuris rekomendavo pasitikrinti, taip ir padariau. Tyrimas kainuoja, bet svarbu ramybė ir žinojimas, tokia mano nuomomnė g.gif o žinant, kaip kabutėse mūsų salonai ir kirpyklos laikosi san. taisyklių tai visko gali būti rolleyes.gif

Aš pasidariau tyrimą jis neigiamas mirksiukas.gif

QUOTE(bim-bam @ 2011 02 05, 20:20)

darželyje, net niekas neklausė schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2011 02 06, 14:41)
Einant i darzeli,jus pateikiate pazyma,o joje parasyta,kad vaikai neskiepyti.Kai yra nors pora irasu,tai niekas nesinagrineja daugiau,bet kai nera ne vieno,jau atkreipia demesi.
Mano vyresnieji vaikai lanke darzeli tik 2 menesius,bet per juos atsirado tokiu aktyvisciu mamu,kurios surinko extra tvarka tevu susirinkima ir "tarkavo" mane,kad  mano vaikai yra "vaiksciojantis uzkrato saltinis".Kadangi mano vaikai vis uzsikresdavo siaubingom pulingom slogom nuo tu amzinai serganciu ir grupeje vaistais girdomu "neuzkrato saltiniu",tai nusprendziau juos auginti namuose nei pastoviai tureti uzkrestus vaikus.
Mokykloje irgi pirmose klasese atsirado norinciu mamu protestuoti,bet negi ismes is mokyklos...Pasakiau,kad vaikai "alergiski" ir atsikniso.
Bet mamos tai suzino is "geradeju" aukletoju ir mokytoju,jos gi po dokumentus nesiknaisioja

na siaubas tiesiog... verysad.gif doh.gif
Atsakyti

Na, musu mokykloje ir darze as pati visiems kas po ranka pasitaiko paaiskinu taip, kad griebiasi zmones uz galvos. Tiesiog "Skiepu zala mano vaikams, muilo opera" 205 serija, po savaites tesinys is pirmu ranku.
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2011 02 05, 22:20)

Teoriskai lyg ir turetu but, kad kiekvieno zmogaus teise rinktis- skiepytis ar ne. Bet praktiskai labai liudina tai, kad reikalaujama jog zmones butu pasiskiepije noredami dirbti pagal specialybe uzsienyje ir t.t. Klausimas, ar vaikai netures problemu jei nores studijuoti uzsienio universitetuose? g.gif arba isvykti gyventi i uzsieni? g.gif
Atsakyti
Aš žinau vieną,kad tarkim Prancūzijoje nepriima neskiepytų vaikų į darželius 4u.gif Čia iš tikro nuo šalies ir jos vidaus politikos priklauso.
Apie LT,tai įdomiai g.gif Kai kuriuose darželiuose nereikalinga ar skiepytas ar ne,o kai kur pristatinėja su skiepų sarašu pažymas.Čia turbūt nuo darželio politikos irgi priklauso.
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 07, 09:41)
Teoriskai lyg ir turetu but, kad kiekvieno zmogaus teise rinktis- skiepytis ar ne. Bet praktiskai labai liudina tai, kad reikalaujama jog zmones butu pasiskiepije noredami dirbti pagal specialybe uzsienyje ir t.t. Klausimas, ar vaikai netures problemu jei nores studijuoti uzsienio universitetuose?  g.gif  arba isvykti gyventi i uzsieni? g.gif

kokias specialybes turit galvoj?

na as dirbau uzsieny pagal specialye ir nieks nieko neklausinejo apie skiepus. aisku, cia turbut nuo salies priklauso ir nuo specialybes.

mes esam gyvene uk, kol kas gyvenam lt bet vel planuojam i uk, tai idomu, kaip su ne visais skiepais skiepytu vaiku ten bus... nors kiek zinau uk problemu neturetu kilt rolleyes.gif
Atsakyti
Mano vyresnieji vaikai lanke darzeli tik 2 menesius,bet per juos atsirado tokiu aktyvisciu mamu,kurios surinko extra tvarka tevu susirinkima ir "tarkavo" mane,kad  mano vaikai yra "vaiksciojantis uzkrato saltinis".Kadangi mano vaikai vis uzsikresdavo siaubingom pulingom slogom nuo tu amzinai serganciu ir grupeje vaistais girdomu "neuzkrato saltiniu",tai nusprendziau juos auginti namuose nei pastoviai tureti uzkrestus vaikus.

nu nieko sau doh.gif
o as apturejau pokalbi su vaiku gydytoja, pasakiau kad maziaus turbut nebeskiepysiu, tai pasake gerai, tik reik pasirasyti.Na ir pradejom kalbetis, paklausiau ar daug tokiu sako neee, labai mazai blink.gif pradejo pasakoti kaip viena mama neskiepyta vaika issiveze i JAV ir vajei kiek jis ten serga... paskui as pradejau pasakoti apie tuberkoliozes skiepa, sakau skandinavijos salyse tik socialines rizikos vaikus skiepija, ji man paantrino kad vat atejo berniukas 12 metu su tuberkulioze.Klausinejausi as apie poliomelita,tai sake ta liga ne tiek mirtina, kiek vaikai buna invalidais blink.gif Zodziu jinai sake kad cia tu skiepu atsisakymas tai hemeoatu ismislas, sako mamos viena straipsni paskaito ir jau nebeskiepija doh.gif Nu ka as zinau, kazkaip tokios dvejones po tokiu dalyku apima, ir atseit kad neskiepyti maziau serga irgi nesamone su alergijom taip pat, nu vienzo subalamutino mane doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2011 02 07, 15:23)
kokias specialybes turit galvoj?

na as dirbau uzsieny pagal specialye ir nieks nieko neklausinejo apie skiepus. aisku, cia turbut nuo salies priklauso ir nuo specialybes.

mes esam gyvene uk, kol kas gyvenam lt bet vel planuojam i uk, tai idomu, kaip su ne visais skiepais skiepytu vaiku ten bus... nors kiek zinau uk problemu neturetu kilt rolleyes.gif

medikams, laborantams, socialiniams darbuotojams... gal ne visi darbdaviai reikalauja, bet daugelis darbinant itraukia kaip paildoma punkta- skiepus doh.gif
Atsakyti