Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Lora27 @ 2011 01 29, 21:17)
??? + Lora27
Bandau rodyti savo koliažą  blush2.gif  verysad.gif Kažko jam dar trūksta, bet jau užsiciklinau ir nežinau ką keisti  doh.gif  Labai lauksiu jūsų komentarų  fear.gif  Įdomu, ką norėjo pasakyti nuotraukos autorius(-ė)

pirmoji foto man tokia poetiška. Galima įvairiausiom temom išsisukti, pritaikant tik atspalvius. Pakaktų knygos ir foto rėmelių, tiesiog namų aplinkoje, ar kokios knygos pamirštos ant suoliuko, arba kokių žolelių panašios sp. arbata, dar žmogus su gitara kur nors lauke, laikrodis koks senovinis... Pavadinimas, tiesa geras ir su juo puikiai galima išsisukti. Pirmos foto autorė paliko daug vietos interpretacijom, su užuomina, į romantiškumą, poetiškumą, nostalgiją, sentimentalumą....Nors, erdvė interpretacijom gali ir apsunkinti užduotį, gal šiuo atveju taip ir nutiko.
Mėgstų lipdyti vieną foto ant kitos, bet šiuo atveju nesižiūri.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 29 sausio 2011 - 20:29
QUOTE(Lora27 @ 2011 01 29, 20:17)
??? + Lora27
Bandau rodyti savo koliažą  blush2.gif  verysad.gif Kažko jam dar trūksta, bet jau užsiciklinau ir nežinau ką keisti  doh.gif  Labai lauksiu jūsų komentarų  fear.gif  Įdomu, ką norėjo pasakyti nuotraukos autorius(-ė)
user posted image
Papildyta:
Ai, dar pamiršau parašyti pavadinimą. Laiko sustabdyti nieks negali...

[COLOR=plum] Labai gražus. Greitai ir aš savo foto įdėsiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 01 29, 21:28)
pirmoji foto man tokia poetiška. Galima įvairiausiom temom išsisukti, pritaikant tik atspalvius. Pakaktų knygos ir foto rėmelių, tiesiog namų aplinkoje, ar kokios knygos pamirštos ant suoliuko, arba kokių žolelių panašios sp. arbata, dar žmogus su gitara kur nors lauke, laikrodis koks senovinis... Pavadinimas, tiesa geras ir su juo puikiai galima išsisukti. Pirmos foto autorė paliko daug  vietos interpretacijom, su užuomina, į romantiškumą, poetiškumą, nostalgiją, sentimentalumą....Nors, erdvė interpretacijom gali ir apsunkinti užduotį, gal šiuo atveju taip ir nutiko.
Mėgstų lipdyti vieną foto ant kitos, bet šiuo atveju nesižiūri.

Laikrodis ir man būtų patikęs, bet niekas iš pažystamų neturėjo senovinio. Arbatos nedėjau (nors apie ją buvau pagalvojusi), nes mačiau nuotraukas su puodeliais, pupelėm. Nu, nenorėjau kartotis. Matau, kad dar daug ko neįžiūriu.
Tie byrantys žiedlapiai ir rudeniška spalva pirmiausia sukėlė prisiminimus apie praeitą laiką. Antraja koliažo puse norėjau parodyti, kad laikas bėga negrįžtamai: senus foto albumus nusėda dulkių sluoksnis, iš apdulkėjusių rėmelių žvelgia jau auksines vestuves atšventę jaunavedžiai...
Atsakyti
Na, pasigrožėjom, dabar kviečiu gryžt prie mokslų:

user posted image

Kas negerai? Kaip rekomenduotumėte keisti, sukti, dėlioti, taisyti? Turiu 'uzboną' ir kermėko šakelę dieviškai gražios mėlynos spalvos. Noriu gražiai nufotografuot. Labai laukiu patarimų, kritikos, pastabų.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 29, 22:07)

Kas negerai? Kaip rekomenduotumėte keisti, sukti, dėlioti, taisyti? Turiu 'uzboną' ir kermėko šakelę dieviškai gražios mėlynos spalvos. Noriu gražiai nufotografuot. Labai laukiu patarimų, kritikos, pastabų.

šviesūs kadrai, spalvos gražios. Prie tos kairėje galima ir nesikabinėti, nors pati būčiau mažiau apačios daugiau viršaus palikus. Foto dešinėje.
Nukirpai apačios, tokiu atveju arba daugiau kirpčiau arba visą palikčiau. Viršaus ir kairės man vistiek stinga.
Abi šalia man nesižiūri
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 01 29, 21:29)
šviesūs kadrai, spalvos gražios. Prie tos kairėje galima ir nesikabinėti, nors pati būčiau mažiau apačios daugiau viršaus palikus. Foto dešinėje.
Nukirpai apačios, tokiu atveju arba daugiau kirpčiau arba visą palikčiau. Viršaus ir kairės man vistiek stinga.
Abi šalia man nesižiūri

O, labai ačiū, Yvette. Jo, man kairė irgi labiau patinka. Bet ar nesigautų dešinė jau centruota jei daugiau kairės pusės pridėčiau?

Va ji viena:
user posted image Kaip geriau tada ją kirpt? Ir jei šitos dvi nesižiūri, ok, ką galima būtų sugalvoti į porą tada? Vieną žieduką gal tada ant tos nertos servetėlės? Tuščią uzboną?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 29, 22:42)
Ir jei šitos dvi nesižiūri, ok, ką galima būtų sugalvoti į porą tada? Vieną žieduką gal tada ant tos nertos servetėlės? Tuščią uzboną?

o kodėl nori būtinai surasti tai foto porininkę?
Atsakyti
na man tai vis sunku issirinkti kuris variantas man labiau patinka.. Jusu teismui 2:

Slides ziemai tepk vasara:
user posted image

Vistiek i pelenus:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cheles: 29 sausio 2011 - 21:55
QUOTE(Yvette @ 2011 01 29, 21:48)
o kodėl nori būtinai surasti tai foto porininkę?

Noriu padaryti koliažą smile.gif Gal netaip pasakiau- nebūtinai tai foto. Bet va noriu padaryti koliažą, ane? taigi, turiu tamsų stalą, nertą servetėlę (kvadrato f.), ąsotėlį ir tą kermėką.
Bandžiau fotkint savo šiuo metu neriamą pagalvėlės nėrinį su kermėko vienu mažu žiedeliu, siūlų kamuoliuku ir vąšeliu, o kita foto va tie žiedai iš viršaus. Bet nesigavo, nes siūlai baltoki, tai ištirpsta ir nertinis ir to vąšelio kažkaip trūksta.. Nu bandysiu dar ryt...
O spalvos tai ir man pačiai patiko.. Baisiai ta mėlyna graži spalva.. Dėkui, Yvette, už pastabas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2011 01 29, 22:49)
na man tai vis sunku issirinkti kuris variantas man labiau patinka.. Jusu teismui 2:

šaunuolė, gerai susitvarkei. Pirmas variantas man lig to paties žmogaus fotografuota. Džiugina ir šildo
Papildyta:
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 29, 23:00)
Noriu padaryti koliažą smile.gif Gal netaip pasakiau- nebūtinai tai foto. Bet va noriu padaryti koliažą, ane? taigi, turiu tamsų stalą, nertą servetėlę (kvadrato f.), ąsotėlį ir tą kermėką.

tą antrą foto gali lengvai pataisyti. Paprastą kompoziciją padaryk. Pagrindo liniją tiesią imk, vazonėlį taip pat pasuk šonu idealiai, kad auselė į kairę pasisukus būtų. Tada vos vietos kairėje palik, daugiau dešinėje, kažkiek apačios ir vos daugiau viršaus. Jei auselę pasusi į dešinę, tai automatiškai erdvės kairėje daugiau palik.
Gali žinoma ir taip pasuktą fotografuoti, bet bent jau pagrindo linijos tiesios norisi. Fone krėslas ar kas beb9tų gerai veikia, bet to kažko dešinėje viršuje gali nebūti.
Atsakyti
labuka.
labai daug ka norejau pakomentuot is anos temos, bet kazhkaip greitai pasibage.. daug foto, tas man labai patiko. liuks merginos.
o as negaliu nepasigirti, gavau nuostabu darba, tiesa terminuota sutartis 3 men, bet pareigos ir atlyginimas to verti. gal ir as pagaliau objektyvui susitaupysiu blush2.gif bus sunku, nes darbo kruvis hhhhuuuuge, bet as laaabai laiminga. vat. toks offtopicas blush2.gif

Tiesa, Alabama, ar viskas ok su tavo objektyvu? pataise kaip matau, tai nieko rimto, ane? dziaugiuosi, kad jau gali vel fotkint. beje, kodel ignoruoju..? g.gif
p.s. patiko jb knygos, jau like'inau fb ar taip flickr. moki tu tokius paprastus daiktus pateikti idomiai. dazhnai panos pasiskundzia, va namie buitis, negrazhu etc. o vat tau pavyxta namie geru kadru pagaut
QUOTE(Refresh @ 2011 01 26, 23:23)
Išbandžiau objektyvą. Ir ko gero pirmą kart fotgrafavau su šiuo fotoaparatu miegantį vaiką. Gal kiek buitiška, bet man labai miela. Gal kokių patarimų sulauksiu?

nuostabi i seimynini albuma. labai gerai nupaveikslavai minkshtuma pleduko. norisi galva padet. taip minkshta, jauku..
QUOTE(ypač @ 2011 01 27, 00:19)
o man norėtųsi, kad tas backe esantis objektas ryškus nebūtų toks ryškus, nes jis kaip ir gadina bendrą vaizdą, nes kažkaip numuša dėmesį. + dar medžio galėjai ir nenupjaut  schmoll.gif

o man cia viskas ok. geriausias kadras, kur su smuiku. man atrodo, kad jb butu the best.
QUOTE(paprasta @ 2011 01 27, 10:10)
Ačiū labai už pamąstymus- buvo įdomu paskaityt 4u.gif  4u.gif turiu su mergina, kur ji fokuse, bet man pačiai nepatiko 

ak kaip grazhiai "plaukia" antras planas. ff geris.
QUOTE(Vi.Kri. @ 2011 01 28, 11:33)
Aš irgi tada parodau savo eksperimentus smile.gif
Neturėjau žiebtuvėlio, tai į rožę šviesta su žvakute, o į vazą su mėlyna lempute ant žiebtuvėlio smile.gif

kompozicishkai man kazhkas ne taip, bet labai patiko shviesa, kad tamsi foto. zodziu pavydziu as toms, kurios experimentuoja. as kazhkaip fotkinu tik dienos shviesoje, nes ryshkumas yra, lengviau ishgaut ta ka nori, o tokie pasizaidimai man jau aukshtasis biggrin.gif ateina vakaras, vaikas miega, o as nesugebu nieko sugalvot. ir juk nera sudetinga paimt kokia gele ir zhvake nu... tengene as biggrin.gif matyt.
QUOTE(Zirzilja @ 2011 01 27, 20:35)
zinau, kad nieko ispudingo, idedu siek tiek forumo pagyvinimui rolleyes.gif  ax.gif

man tavo tulpes - kolkas geriausias tavo darbas. ryshkumasm spalvos, kompozicija. ir pirma man patiko, neuzkliuvo nukirpta tulpe. sunku gerai nufotografuot tokia gele kaip tulpe, tuo labiau idomiau pateikt, tad kaip pirma geliu blyna - as uzhskaitau.
QUOTE(Zirzilja @ 2011 01 28, 16:14)
negaliu atsiziureti i tulpiu ryskuma, negaliu patiketi, kad cia mano darytos foto biggrin.gif

ir as! saunuole. taip faina pasidziaugt savim, ane? kaip PAGALIAU pavyxta jau kazhkas 4u.gif
QUOTE(Mustachio @ 2011 01 29, 03:00)
Ir dar...Sudomino mane tas piešimas šviesa....nors ir nemačiau,kad būtumėt kalbėję apie tokį žaidimą ar kažką.... Melodi (berods) į grupę Flickre dar ir nuotrauką įmetus....pabandžiau ir ašsmile.gif

kas tas piesimas su shviesa? kaip tai daromas? ir as noriu blush2.gif
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 29, 22:07)

nu nzn. spalvishkai man visai negera, vietomis gal reiktu sukeisti. kazhkas man cia ne taip. o antra foto patiko ir gele bei vaza labai fotogenishki. ryshkymas nice. bet koliazhas neee. jau vien del spalvu skirtumo..
QUOTE(green_tea @ 2011 01 29, 01:29)
Nors ir ne gimtadienis ir į efoto pirmą puslapį kol kas nepretenduoju, ateinu su autoportretu

goooood! jb gal turi? man patinka. tokia crazy. va ant tokios foto galima butu kazhka lipdyt ar net su planvhet papaishyt. zodziu experimentuot. netgi "apkraut" ja galima butu paveiksliukais, su keistom spalvom pazaist, koki actiona uzdet.
Atsakyti
Taaaip, auto įvertinot "linksmas", tai visa kita turbūt ten irgi gerai cool.gif

Ateinu su pyragu:

user posted image

Ar ne per tamsus? Kaip dėl kompozicijos? Ar skanus atrodo? Tikslas būtų, kad pamačius šią nuotrauką bėgtumėt tekinom virtuvėn pyragų keptis biggrin.gif

Sunku ta maistą fotografuoti, ypač kai taip skaniai kvepia, o butokai už nugaros su šakutėm baksnoja "duok greičiau paragaut pagaliau" lotuliukas.gif
Atsakyti