Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(robobebras @ 2011 01 28, 11:33)
Zirzilja, o tai actiono cia nedejai?

pirmojoJe yra, antrojoje ne rolleyes.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 01 28, 11:33)
pirmoje nepatinka kaip išdėliotos tulpės. Jei nori jas iš arčiau fotografuoti, tuomet susikoncentruok ties viena. O jei nori daugiau, tuomet iš tolėliau fotografuok. Tulpių lapelius galima labai fotogeniškai išraityti.
Štai tau užduotis su tulpe:
***paimk kokią aukštą vazelę, nesvarbu kaip ji atrodo, nuotraukoje gali ir nesimatyti. Jei neturi tokios vazelės tiks vandens buteliukas. Įdėk vieną tulpę, parink tokią su labiau išriestu kotuku. Įmerk į vazelę taip, kad gautum tarsi apverstą L raidę. Kotukas vos kyla į viršų ir tada užssuka į dešinę.  Nufotografuok tik tulpę. Horizontaliai. Apačioje kairėje kotukas ir paskui tulpės žiedas dešinėje. Fonus gali rinktis kokius nori.
***jei objektyvas leidžia, nufotografuok tulpę iš kitos pusės, fokusuodama ten, kur kotelis prasideda.
***palauk kol tulpė vos prasiskleis. Tada gali ir daugiau kaip nors išdėlioti eilėje, ir nufotografuok iš žiedlapių susidariusias bangeles.
Tikiuosi pakankamai aiškiai surašiau. Gal pasirodys nuobodžios tokios foto, bet geri pratimukai, kompozicijai pajausti. Nes tavo abiejose foto tai perdaug, tai per mažai kažko. Na bent jau mano nuomone.

oi kaip aciu thumbup.gif bandysiu siandien 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzilja: 28 sausio 2011 - 11:09
lai,
Sakykit, ar PS galima bent kiek sumažinti triukšmus, kurie lenda dėl pakelto ISO? rolleyes.gif
Atsakyti
Įmečiau koliažą su gaubliu Flickran.... smile.gif

...labai ilgai uploadino,vėluoju į darbą doh.gif biggrin.gif

Atsakyti
Įkėliau į flickr savo antrąjį variantą koliažo. Turiu ir trečią, bet pasilikau jį sau laugh.gif (Su tekila biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 01 28, 15:16)
Įkėliau į flickr savo antrąjį variantą koliažo. Turiu ir trečią, bet pasilikau jį sau laugh.gif (Su tekila biggrin.gif )

rodyk ir treciaji mirksiukas.gif galbut geriausias is triju

Yvete, nelabai kaip sekesi man su tom tulpem man, visos tiesios kaip stygos, tai tik va ka islauziau....

pirmosioms dviem foto naudoti action'ai, paskutiniajai - ne

user posted image

user posted image

user posted image

ir nesuprantu kodel sienos spalva pakito ir sviesiai zalsvos i pilksva g.gif kalbu apie paskutiniaja foto, nes pirmosiose itakoja action'as.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzilja: 28 sausio 2011 - 15:06
Zirzilja, man antra geriausia.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 28, 16:06)
Zirzilja, man antra geriausia.

man irgi antroji labiausiai vykusi atrodo
Papildyta:
negaliu atsiziureti i tulpiu ryskuma, negaliu patiketi, kad cia mano darytos foto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2011 01 28, 16:04)
rodyk ir treciaji mirksiukas.gif galbut geriausias is triju
Yvete, nelabai kaip sekesi man su tom tulpem man, visos tiesios kaip stygos, tai tik va ka islauziau....

pirmosioms dviem foto naudoti action'ai, paskutiniajai - ne

o kaip pačiai dabar atrodo. Labiau patinka tos anksčiau keltos tulpės ar šitos?
Man tai antroji geriausiai atrodo. Ir panašu į tą rezultatą su L raide išlinkusia tulpe. Tik kad čia sukomponavai tris. Ir labai gerai. Subalansuota.
Trečioje trūksta to apatinio lapelio. Pirmoje gražiai tulpės išsidėsčiusios, bet kompozicija nelabai. Dešinėje erdvės trūksta, kairėje perdaug.
Ką dar gali išbandyti. Tai kuriam nors krašte, apačioje vazelės mažutį kraštuką palikti ir vėl pažaisti su tokiu tulpių išdėstymu. Po truputį vis sunkink sau užduotį ir matysi, kaip prašvis akyse. Su šviesa paskui pažaisti gali, vis tas apt tulpes fotografuodama, paskui interjere ku rnors įkomponuoti, ne tik prie lygaus foto. Paskui prie portreto su tulpe pereik. Daug galimybių, tik laiko turėk smile.gif
Šaunuolė šiaip, matosi, kad noro išmokti turi, paėmei ir atlikai užduotį. Ir pavyko tikrai geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 28 sausio 2011 - 16:45
QUOTE(Yvette @ 2011 01 28, 16:05)
Šaunuolė šiaip, matosi, kad noro išmokti turi, paėmei ir atlikai užduotį. Ir pavyko tikrai geriau.

Yvette, puikus komentaras - tu šauni mokytoja 4u.gif

Zirzilja, liuks rezultatai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 01 28, 17:05)
o kaip pačiai dabar atrodo. Labiau patinka tos anksčiau keltos tulpės ar šitos?
Man tai antroji geriausiai atrodo. Ir panašu į tą rezuoltatą su L raide išlinkusia tulpe. Tik kad čia sukomponavai tris. Ir labai gerai. Subalansuota.
Trečioje trūksta to apatinio lapelio. Pirmoje gražiai tulpės išsidėsčiusios, bet kompozicija nelabai. Dešinėje erdvės trūksta, kairėje perdaug.
Ką dar gali išbandyti. Tai kuriam nors krašte, apačioje vazelės mažutį kraštuką palikti ir vėl pažaisti su tokiu tulpių išdėstymu. Po truputį vis sunkink sau užduotį ir matysi, kaip prašvis akyse. Su šviesa paskui pažaisti gali, vis tas apt tulpes fotografuodama, paskui interjere ku rnors įkomponuoti, ne tik prie lygaus foto. Paskui prie portreto su tulpe pereik. Daug galimybių, tik laiko turėk smile.gif

tai cia ir nera ka lyginti, anos tulpes tai buvo tik is emocijos nufotografuoti kazka smile.gif o siandien tai kai zinojau kaip noriu, ar kaip turiu padaryti, daug lengviau, o rezultatas tai mane iki siol stulbina smile.gif na isbandysiu tik pirmadieni, jei dar tulpes nebus nuvytusios, isvaziuoju i Kauna rolleyes.gif

ir aciu uz komentarus bei paskatinima 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2011 01 28, 17:28)
Yvette, puikus komentaras - tu šauni mokytoja  4u.gif

Zirzilja, liuks rezultatai  4u.gif

drinks_cheers.gif tikrai taip,

aciu 4u.gif
Atsakyti
http://www.efoto.lt/
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 28, 17:49)

jetus kaip smagu smile.gif