Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Tiga @ 2011 02 03, 23:19)
As tai ir stova turiu, buvau pasinesusi ant naktines fotografijos:) bet Kaune nelabai yra ka fotografuoti.. sad.gif

Che, aš irgi iškart nusipirkau - stovą, pultelį, manau, kad tai pravers ne tik naktį, o gamtoje ir šiaip, dar kuprinę, kad būtų patogiau keliaujant, kelias korteles, kartu su muiline buvo, nes reik muilinės geros irgi juk, veidrodžio nesinešiu į biblę, o jei vyrui prireiks? biggrin.gif Prieš tai didelį zūmą turėjau canon powershot, tai reikėjo pakeisti mažesne ir funkcionalesne muiline, kuri būtų nė kiek ne prastesnė už buvusį. Krūvą batarkių, dar liko - apšvietimui daiktus pirktis, dėžę jau turiu kaip ir, tik pasibaigti reikia, tiesą sakant likau plika subine, bet labai noriu išmokti, nusibodo svajoti, seiles tysinti blush2.gif lotuliukas.gif kai tik gavau palaiminimą, nes pagalbos reikėjo, čiupau viską ko reikia ir nepaleidau, tik blykstei nebeužteko lotuliukas.gif Jeigu ką, vėliau...
Tai va. Beveik jau mane pažįstat lotuliukas.gif Tik namų darbus beliko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 03 vasario 2011 - 23:27
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 03, 23:25)
Che, aš irgi iškart nusipirkau - stovą, pultelį, manau, kad tai pravers ne tik naktį, o gamtoje ir šiaip, dar kuprinę, kad būtų patogiau keliaujant, kelias korteles, kartu su muiline buvo, nes reik muilinės geros irgi juk, veidrodžio nesinešiu į biblę, o jei vyrui prireiks? biggrin.gif Krūvą batarkių, dar liko - apšvietimui daiktus pirktis, dėžę jau turiu kaip ir, tik pasibaigti  reikia,  tiesą sakant likau plika subine, bet labai noriu išmokti, nusibodo svajoti, seiles tysinti  blush2.gif  lotuliukas.gif kai tik gavau palaiminimą, nes pagalbos reikėjo, čiupau viską ko reikia ir nepaleidau, tik blykstei nebeužteko  lotuliukas.gif Jeigu ką, vėliau...

Oho kiek daug visko smile.gif) as tai sakiau blykstes nepirksiu kol verkiant neprireiks.. nu nepatinka man dirbtinis apsvietimas nors tu ka:D
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2011 02 03, 23:28)
Oho kiek daug visko smile.gif) as tai sakiau blykstes nepirksiu kol verkiant neprireiks.. nu nepatinka man dirbtinis apsvietimas nors tu ka:D

kadangi daug teorijos perskaičiau ir matau, kad apšvietimo vakarais neužtenka... kažkiek gaila, kad jos neturiu. Yra visokie paskirstantys šviesą daiktai, galima net patiems pasigaminti. Aš nespjaunu į blykstę matant skirtumus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 03, 23:30)
kadangi daug teorijos perskaičiau ir matau, kad apšvietimo vakarais neužtenka... kažkiek gaila, kad jos neturiu. Yra visokie paskirstantys šviesą daiktai, galima net patiems pasigaminti. Aš nespjaunu į blykstę matant skirtumus  g.gif

As kazkaip neturejau tikslo daug dometis apie ta dirbtini apsvietima smile.gif jei kada tikrai reikes, tada jau teks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2011 02 03, 23:38)
As kazkaip neturejau tikslo daug dometis apie ta dirbtini apsvietima smile.gif jei kada tikrai reikes, tada jau teks smile.gif

be abejo smile.gif
Bet va, ir studijinės nuotraukos - portretai, reklaminės, daiktai, juk viskas yra su dirbtinu apšvietimu smile.gif Tikiu, kad ir pati geriausia blykstė blogo meistro rankose gadina šviesą g.gif

Labanakt, ačiū už priėmimą.
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 03, 13:09)
žaidimui 2 grupė foto skirta Dalyja'i
labai faina foto, išties.

QUOTE(Alabama @ 2011 02 03, 15:03)
Buitiakai.
pirmai reikia daugiau erdvės. Ir spalvų.
Antroje foto man kažkokį atspalvį rodo. Tonavai kaip nors? Man stinga ir kitos rankutės.

QUOTE(Burka @ 2011 02 03, 16:26)
O cia siaip biski pafotkinau,kol sviesos buvo blush2.gif va,klausimas,kaip su tais nukirtimais? ar geriau isvis nekirst galvos ar jei kerti yra kazkokios taisykles kiek kirst? cia ausi turbut reikejo palikt? O kaip kakta? sviesumas? blush2.gif
kakta tai suraukta smile.gif Tokia šviesi man visai patinka.
Šiaip liuks, kad jį taip į kamputį įspraudei aplink vietos palikdama. Tik dar galima tobulinti. Jei dešinioji ranka būtų nuleista, būtų geriau. Dabar ji kilstelta šiek tiek į viršų ir tada jau toks rankos nukirtimas man asm. nebepatinka. Ausytę būčiau visą sutalpinusi. O šiaip galėjai dar vos vos mažiau apačios palikti ir kokį mm viršuje daugiau. Bet gera linkme eini. Daugiau rodyk

QUOTE(je t'aime @ 2011 02 03, 20:06)
Nežinau, ar matyta, bet norėčiau komentarų smile.gif
Jau rašė kažkas, kad horizontali ir visa katė sutalpinta būtų liuks. Ta pusė katino tai gražiai atrodo smile.gif

QUOTE(Mustachio @ 2011 02 03, 21:14)
Labai sudirbsit?  biggrin.gif
o tu vat pabandyk ją prie kokio lygaus fono, šiek tiek patraukus pastatyti. Tiesiai, kad į tave žiūrėtų. Sustingdink akimirkoje. Su tais pat riestainiais ant galvos. Paprašyk, kad užsimerktų, bet atsipalaiduotų, neįsitemptų, o paskui atmerktom akim nufotografuok. Su šviesa gali kaip nors pažaisti. Turėtų įdomiai gautis
Riestainius dėčiau kiek pasmukusius žemyn, o ne į viršų pastumtus.

QUOTE(Refresh @ 2011 02 03, 23:04)
Aš irgi norėčiau kritikos. Pasinaudojau jūsų patarimais, neišsišokt, neieškot gražiausių aprangų, o pirma išmokt gražiai pateikt buitiaką. Nesurežisuotos.

Berniuko foto gal gražiau jb žiūrėtųsi? Tik dabar taip pamaniau dėl pėdkelnių ir lovatiesės nesuderinamumo.  Kas dar kliūna? Ar iriuosi pirmyn ar trypčioju vietoj vis dar?
daug pati parašei. Prie visko man dar berniuko foto rankučių visų trūksta.
mergaitės nuotraukoje lig ir judesį fotografavai, bet nepakankamas toks suktukas. Kasytės kitos trūksta. Ir fokusas ne ten kur norisi.

QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 03, 23:27)
Pirmą dieną susimaišiau, daugiau nebegrybausiu, nekreipkit dėmesio smile.gif  biggrin.gif

Aš kol kas nekritikuosiu, bet pabeždžioniausiu.

Na ir mano buitiakas

Galima sakyti pirmos nuotraukos, be namų darbų, dėtos į kompą.

Antroji man labai patinka, bet sakau savo klaidas: blogas fokusas veide, šešėlis dešinėje pusėje, per daug tuščios kairės pusės (dedu, nes patiko spalvos, žvilgsnis). Ar teisingai "matau"?

Pirmasias ištryniau, nes apsigalvojau, manau, dar reikia susitvarkyti su spalvomis smile.gif
na spalvinga. O šiaip sunku man tokią pakomentuoti

QUOTE(Tiga @ 2011 02 03, 23:40)
Seniai kazka bekeliau cia, bet atejo laikas komentarams ir kritikai. Esu susipykusi su spalvom, viska isbandineju, ar labai nugrybavau? Daugiau foto flickre, gal kas mate smile.gif
pirmoje nuotraukoje tai žiauriai su spalvom susipykusi esi smile.gif Man trečia ketvirta patinka. Nors ketvirtos spalvos taip pat kiek keistos.

Viktorijos koliažą pamiršau pakomentuoti. Man žinok patiko. Pavadinimas gal mažiau, bet foto abi gražiai atrodo. Taip neperkrautai atlikai. Faina žiūrėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 03 vasario 2011 - 23:58
QUOTE(Yvette @ 2011 02 03, 23:55)
labai faina foto, išties.
Antroje foto man kažkokį atspalvį rodo. Tonavai kaip nors? Man stinga ir kitos rankutės.

kakta tai suraukta  smile.gif  Tokia šviesi man visai patinka.
Šiaip liuks, kad jį taip į kamputį įspraudei aplink vietos palikdama. Tik dar galima tobulinti. Jei dešinioji ranka būtų nuleista, būtų geriau. Dabar ji kilstelta šiek tiek į viršų ir tada jau toks rankos nukirtimas man asm. nebepatinka. Ausytę būčiau visą sutalpinusi. O  šiaip galėjai dar vos vos mažiau apačios palikti ir kokį mm viršuje daugiau. Bet gera linkme eini. Daugiau rodyk
Jau rašė kažkas, kad horizontali ir visa katė sutalpinta būtų liuks. Ta pusė katino tai gražiai atrodo  smile.gif
o tu vat pabandyk ją prie kokio lygaus fono, šiek tiek patraukus pastatyti. Tiesiai, kad į tave žiūrėtų. Sustingdink akimirkoje. Su tais pat riestainiais ant galvos. Paprašyk, kad užsimerktų, bet atsipalaiduotų, neįsitemptų, o paskui atmerktom akim nufotografuok. Su šviesa gali kaip nors pažaisti. Turėtų įdomiai gautis
Riestainius dėčiau kiek pasmukusius žemyn, o ne į viršų pastumtus.

daug pati parašei. Prie visko man dar berniuko foto rankučių visų trūksta.
mergaitės nuotraukoje lig ir judesį fotografavai, bet nepakankamas toks suktukas. Kasytės kitos trūksta. Ir fokusas ne ten kur norisi.
na spalvinga. O šiaip sunku man tokią pakomentuoti

pirmoje nuotraukoje tai žiauriai su spalvom susipykusi esi  smile.gif Man trečia ketvirta patinka. Nors ketvirtos spalvos taip pat kiek keistos.

Cia toki actiona dejau. bet va prie visu sviesiu foto tikrai keistai atrodo ta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2011 02 04, 00:58)
Cia toki actiona dejau. bet va prie visu sviesiu foto tikrai keistai atrodo ta biggrin.gif

Nežinau ar yra sunkiau fotografuoti ar surasti nuotraukai tinkamą actioną stengiantis jos nesugadinti.
Mano nuomone labai ne koks tas actionas. Aplinka gal ir įdomiai nusispalvino, bet veidas labai negražiai atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 04 vasario 2011 - 00:02
QUOTE(Yvette @ 2011 02 03, 23:55)

Ai, as gi siaip dejau, akimirkas gaudziau, kasdienybe musu, buitiakai gi, be pretenziju i kazka.Sutinku del visko.Spalvas nuemiau, nes nusiures tas kamuolis, nesiziurejo ir plius labai nederejo tarpusavi kamuolis, maikute ir siena.
O su antra as gi pasigirt bais-pribaisiai norejau-vaikui 4 metai o jau "mama" parase laugh.gif O pirstai jo, man irgi ju gaila.

Aciu.:*
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 02 04, 01:03)
Ai, as gi siaip dejau, akimirkas gaudziau, kasdienybe musu, buitiakai gi, be pretenziju i kazka.Sutinku del visko.Spalvas nuemiau, nes nusiures tas  kamuolis, nesiziurejo ir plius labai nederejo tarpusavi kamuolis, maikute ir siena.
O su antra as gi pasigirt bais-pribaisiai norejau-vaikui 4 metai o jau "mama" parase laugh.gif O pirstai jo, man irgi ju gaila.

Aciu.:*
kitąkart parašyk taip, nereikės tarkuoti be reikalo. Juk galima užsimerkti ir tiesiog pasidžiaugti smile.gif
Labos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 04 vasario 2011 - 00:07
QUOTE(Yvette @ 2011 02 04, 00:06)
kitąkart parašyk taip, nereikės tarkuoti be reikalo. Juk galima užsimerkti ir tiesiog pasidžiaugti  smile.gif
Labos

Tai kad labai gerai, kad patarkavai.As labai laukiu to.Aciu:)
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 02 04, 00:01)
Nežinau ar yra sunkiau fotografuoti ar surasti nuotraukai tinkamą actioną stengiantis jos nesugadinti.
Mano nuomone labai ne koks tas actionas.  Aplinka gal ir įdomiai nusispalvino, bet veidas labai negražiai atrodo.

NU va, kartais actiona sugadinti foto gali smile.gif
Atsakyti