Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Laba diena 4u.gif

Prieš savaitę išsipildė mano sena svajonė - įsigyti veidrodinį aparatą.
Kai jau turiu šiokią tokią techniką hihihi.gif galiu pradėti domėtis fotografija ir viskuo, kas su ja susiję wub.gif Gražios nuotraukos visuomet labai patiko ir vis norėjosi pačiai pabandyti fotografuoti blush2.gif Dabar susiradau šitą temą, bandžiau skaityti ankstesnes temas, kažką iš pirmame puslapyje įkeltų nuorodų. Aišku viskas labai dar miglota ir neaišku, daug kas išvis skamba kaip paukščių kalba biggrin.gif diafragma, židinio nuotoliai, išlaikymas ir t.t. biggrin.gif bet kol kas nusiteikusi viską studijuoti blush2.gif tad norėjau jūsų patarimo - nuo ko geriausia pradėti išvis žaliam žmogeliukui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 01 27, 11:32)

Tiesa, Paprasta, pamiršau parašyti kokie nuostabūs tavo modeliukai. Pirmoji mergina, kurią rodei su pilka paskui rožine rodos kepure. Vaikinas šokėjas, šitas modeliukas. Gražu, gražu, gražu. Šios su smuikeliu bruožai ypatingai gražūs.

Dėkui smile.gif Tik va reikia išmokti tuos modeliukus man geriau nufotografuoti blush2.gif Mokysiuosi smile.gif

QUOTE(antajo @ 2011 01 27, 11:48)

Paprasta, pirmas kadras man taip ir kerpasi kvadratu, ir jb verciasi biggrin.gif nes kaip ir sake, Yvette, konkuruoja smuikas su mergaite.. jie man abu ryskus..
antra, man atrodo, geriausia is serijos.. siaip visos serijos man truksta dinamikos.. kazko tokio.. nes dbr visos foto labai jau "sustinge" smile.gif

Dėkui labai už pastabas- viską deduosi galvon smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 01 27, 12:09)
Laba diena  4u.gif

blush2.gif  tad norėjau jūsų patarimo - nuo ko geriausia pradėti išvis žaliam žmogeliukui  blush2.gif

Nuo instrukcijos. biggrin.gif Sveika.

QUOTE(paprasta @ 2011 01 27, 12:12)
Dėkui  smile.gif  Tik va reikia išmokti tuos modeliukus man geriau nufotografuoti  blush2.gif Mokysiuosi smile.gif
Dėkui labai už pastabas- viską deduosi galvon smile.gif

Pas tave ir spalvos gerai paderintos buna.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 27, 13:08)
Istampysiu puslapi dabar brunette.gif

Pabandziau koliaza kitaip.Ka manot?

Knygynas.

galbūt spalvotai kitaip atrodytų. Nesuprantu minties. Pirmose dviejose foto lig ir fotografijos pabrėžtos. Knygos tik trečioje foto ir tai tik jų nugarėlės. Neužakcentuota nei viena knyga. Vidurinė foto per maža, kad įžvelgčiau knygos pavadinimą. Kas bendro tarp pirmos ir tarkim trečios foto. Pirmoje yra foto su knyga, ta gal vieną kurią būčiau išsirinkusi, iš arčiau fotografavusi. Galbūt tuomet su trečia foto derėtų. Arba pirma foto, kažkiek iš arčiau, o į trečią dar ir žmogų kur nors pastačius..
Koliažuose vistiek nuoitraukos turi viena kitą papildyti ar bent jau kažkokie atsikartojimai būti. O vat čia nejaučiu to.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 27 sausio 2011 - 12:23
QUOTE(Yvette @ 2011 01 27, 12:22)
galbūt spalvotai kitaip atrodytų. Nesuprantu minties. Pirmose dviejose foto lig ir fotografijos pabrėžtos. Knygos tik trečioje foto ir tai tik jų nugarėlės. Neužakcentuota nei viena knyga. Vidurinė foto per maža, kad įžvelgčiau knygos pavadinimą. Kas bendro tarp pirmos ir tarkim trečios foto. Pirmoje yra foto su knyga, ta gal vieną kurią būčiau išsirinkusi, iš arčiau fotografavusi. Galbūt tuomet su trečia foto derėtų. Arba pirma foto, kažkiek iš arčiau, o į trečią dar ir žmogų kur nors pastačius..
Koliažuose vistiek nuoitraukos turi viena kitą papildyti ar bent jau kažkokie atsikartojimai būti. O vat čia nejaučiu to.

Cia Mint Vinetu knygynas, kuriame surengta nuotrauku paroda "As skaitau".Pirmoj nuotraukoj kaip tik tas matosi.Antroj interjero detale-matosi, kad yra ne tik knygos, bet ir nuotraukos, kas man labai artima.Trecioj-kadangi as akiniuota ziurke, uzejus i knygyna mano akiniai aprasojo, as juos nusiemiau ir matau trumparegi vaizda visumos-toki, koki ir mato senos knygu ziurkes.
Cia nebutina kazko akcentuot, kazkokios vienos knygos ar jos pavadinimo-tai nesvarbu.Tai svajoniu knygynas ir pavadinimai ir knygos gali buti tokios, kokias tik panoresi ir sugalvosi.Man buvo svarbu parodyti ta visuma, ta knygyno dvasia.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 27, 13:34)

Cia nebutina kazko akcentuot, kazkokios vienos knygos ar jos pavadinimo-tai nesvarbu.Tai svajoniu knygynas ir pavadinimai ir knygos gali buti tokios, kokias tik panoresi ir sugalvosi.Man buvo svarbu parodyti ta visuma, ta knygyno dvasia.

nereaguok taip skaudžiai, juk nieko blogo mano komentare nėra. Tiesiog nesu niekada buvusi tame knygyne, nežinojau apie tokią parodą. Todėl man, žiūrinčiai iš šalies, be jokių sentimentų, taip ir pasirodė, kaip surašiau.
Žinau, kad kartais faina įkelti foto pasidžiaugimui, kuri galbūt kažką primena ar šiaip. Bet jei čia šis atvejis, tai brūkštelkit. Ir komentarai tuomet kitokie bus.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 01 27, 12:38)
nereaguok taip skaudžiai, juk nieko blogo mano komentare nėra. Tiesiog nesu niekada buvusi tame knygyne, nežinojau apie tokią parodą. Todėl man, žiūrinčiai iš šalies, be jokių sentimentų, taip ir pasirodė, kaip surašiau.
Žinau, kad kartais faina įkelti foto pasidžiaugimui, kuri galbūt kažką primena ar šiaip. Bet jei čia šis atvejis, tai brūkštelkit. Ir komentarai tuomet kitokie bus.

Bet ar po paaiskinimo kitaip ziurisi ar vistiek sh..?
As ne skaudziai reaguoju, baik biggrin.gif Nesiseka tesiog, ant saves pykstu.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 27, 13:42)
Bet ar po paaiskinimo kitaip ziurisi ar vistiek sh..?
As ne skaudziai reaguoju, baik biggrin.gif Nesiseka tesiog, ant saves pykstu.
kitaip, bet negelbėja koliažo. Nežiūrėkim į tai, kas nuotraukose, o apie išdėstymą pakalbėkim.
Dvi horizontalios iš šonų labai užspaudžia vidurinę foto. Galbūt tada kaip nors keturios išsidėlioja. Dvi kiekvienoje eilėje. Nes taip tikrai nesižiūri.
Pats vertimas į jb toks sunkus, tamsus, nors tikiu, kad sąlygos fotografavimui ne pačios geriausios ten buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 27 sausio 2011 - 12:48
QUOTE(Yvette @ 2011 01 27, 12:48)
kitaip, bet negelbėja koliažo.  Nežiūrėkim į tai, kas nuotraukose, o apie išdėstymą pakalbėkim.
Dvi horizontalios iš šonų labai užspaudžia vidurinę foto. Galbūt tada kaip nors keturios išsidėlioja. Dvi kiekvienoje eilėje. Nes taip tikrai nesižiūri.
Pats vertimas į jb toks sunkus, tamsus, nors tikiu, kad sąlygos fotografavimui ne pačios geriausios ten buvo.

Tamsus vel gi nebe priezasties-bukinistai patvirtins, kad senam knygyne tamsu.Butu keista ir nenaturalu, jei butu sviesa kaip pas Paprasta.smile.gif
O dvi kiekvienoj eilei butu kaip visur.Ar nenoriu daryti taip.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 27, 13:15)
Nuo instrukcijos. biggrin.gif Sveika.

taip biggrin.gif ir šito skaičiau truputį hihihi.gif O po instrukcijos kur "nerti" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 01 27, 13:03)
taip  biggrin.gif  ir šito skaičiau truputį hihihi.gif O po instrukcijos kur "nerti"  biggrin.gif

namų darbus iš 1psl. 1žinutės atlikt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 01 27, 13:03)
taip  biggrin.gif  ir šito skaičiau truputį hihihi.gif O po instrukcijos kur "nerti"  biggrin.gif

pirmam sitos temos lape kur yra pamokeles, ten viskas labai aiskiai. na ir namu darbai 4u.gif
Atsakyti