Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zirzilja @ 2011 02 01, 18:28)
nea, tokiu knygu as neturiu, pas mane visokie romaniuksciai ir nebent dar mezgimo knyga istraukciau biggrin.gif

Nu nebūtinai detektyvą,va mezgimo knyga - puikiai ! Man atrodo ji daug geriau būtų vietoje nėštumo enciklopedijos rolleyes.gif Tokios knygos su pilvukais tiktų .... Nu ,bet čia tik mano nuomonė smile.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 01, 18:30)
avatare ne mano daryta  nuotrauka  lotuliukas.gif šiaip kažkieno, net nežinau kieno  blush2.gif

Tai nesakau,kad tavo daryta,tik šiaip pastebėjimas,kad vaikutis sulūžęs.... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2011 02 01, 20:35)
Nu nebūtinai detektyvą,va mezgimo knyga -  puikiai ! Man atrodo ji daug geriau būtų vietoje nėštumo enciklopedijos  rolleyes.gif Tokios knygos su pilvukais tiktų .... Nu ,bet čia tik mano nuomonė  smile.gif

na matai, knyga apie mezgima nenusako, kad moteris yra mama, nestumo biblija jau automatiskai susieja su pirmaja foto,kuri yra skirta butent mamai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzilja: 01 vasario 2011 - 19:42
Green_tea, spalvos, apšvietimas gerai smile.gif Tik aš už antrą nuotrauką. Pirmoji kažkuo nepatinka, gal tas puodelis, nustumtas į viršutinį kampą, blaško? g.gif Šiaip atrodo skaniai, norisi paragaut smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo je t'aime: 01 vasario 2011 - 20:12
QUOTE(Zirzilja @ 2011 02 01, 18:41)
na matai, knyga apie mezgima nenusako, kad moteris yra mama, nestumo biblija jau automatiskai susieja su pirmaja foto,kuri yra skirta butent mamai rolleyes.gif

Nu čia matyt kas kaip kam asocijuojasi smile.gif Kadangi tai koliažas,kurios viena foto sako 'mamai' tai iškart aišku kam ta knyga. O prie tokio užrašo 'mamai' nėštukinė knyga man nesižiūri nes - atrodo,kad ta knyga dovanojama jau suaugusio vaiko savo mamai,kuri aišku jau ne pirmo vaiko turėtų lauktis,tas 'pasaulis' jai jau ne paslaptis.... Arba dar nebent tai gali būt tėvelio dovana,bet tas užrašas 'mamai' kaip ir įpareigoja,kad dovana turėtų būt nuo vaiko smile.gif Todėl ir sakau,kad tas koliažas su atvirute man labiausiai smile.gif ...logiškiausiai. Bet su knyga variantas įdomesnis (jau kartojuos) bet ne su nėštukine... Nu čia tokia mano nuomonė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2011 02 01, 21:06)
Nu čia matyt kas kaip kam asocijuojasi  smile.gif Kadangi tai koliažas,kurios viena foto sako 'mamai' tai iškart aišku kam ta knyga.  O prie tokio užrašo 'mamai' nėštukinė knyga man nesižiūri nes - atrodo,kad ta knyga dovanojama jau suaugusio vaiko savo mamai,kuri aišku jau ne pirmo vaiko turėtų lauktis,tas 'pasaulis' jai jau ne paslaptis.... Arba dar nebent tai gali būt tėvelio dovana,bet tas užrašas 'mamai' kaip ir įpareigoja,kad dovana turėtų būt nuo vaiko  smile.gif Todėl ir sakau,kad tas koliažas su atvirute man labiausiai  smile.gif ...logiškiausiai. Bet su knyga variantas įdomesnis (jau kartojuos) bet ne su nėštukine... Nu čia tokia mano nuomonė  biggrin.gif

pagrindine mintis ir buvo su atvirute, bet man nepavyko jos taip ispudingai igyvendinti, kaip buvo mintyse smile.gif tai kai pamaciau, jog snipstas gaunas, teko greit kazkaip suktis is padeties smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

atleiskit ner koliazu, visa seimyna isgriuvo viruso pakirsta, kai truputi prakusim ikelsim ir mes koki mena rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 02 01, 18:20)
Klausykit, o kodėl nesiūlot Svajonei Mūsų ND atlikti. Stebėjau stebėjau iš šalies, galvojau nu vistiek kas nors pasiūlys, bet žiūriu beveik praslydo be  lotuliukas.gif

As siuliau eit pirma psl paskaityt, bet ji turbut apsimete, kad mano posto nemate lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(<emigrante> @ 2011 02 01, 21:59)
As siuliau eit pirma psl paskaityt, bet ji turbut apsimete, kad mano  posto nemate  lotuliukas.gif

aš apsimečiau, bandžiau praslyst, nu nepavyko lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2011 02 01, 11:21)
ND gerai, o del pilkumo, tiesiog sviesos trukumas, va pasviesinai, jau daug geriau mirksiukas.gif

Puiku, ačiū smile.gif Šiandien pabandžiau be koregavimo šviesesnes nuotraukas išgauti. Pakritikuokit wink.gif Kuri geriausia? Kaip kompozicija? Ar skaniai atrodo? smile.gif Man pačiai tai vertikali skaniausia...

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
QUOTE(green_tea @ 2011 02 01, 20:05)
American Brownies:

Laukiu kritikos: apšvietimas, spalvos, kompozicija. Šios dienos tikslas buvo nufotografuot ne kažką originalaus, o subtilaus (-esnio). Išmokau, kad fotografuojant maistą, pravartu šalia turėti pincetą  lotuliukas.gif

Ir man antra skanesnė smile.gif O kam pinceto prireikė? Suintrigavai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 01, 22:09)
aš apsimečiau, bandžiau praslyst, nu nepavyko  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Pro mus ne viena nepraslydo. cool.gif

Viktorija, man pirma skaniausia.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 02 01, 23:00)
Pro mus ne viena nepraslydo. cool.gif
Viktorija, man pirma skaniausia.

Išskyrus laukinę lotuliukas.gif Aš ir ne visus namų darbus esu padarius, zoom'o abiejų taip ir neprisiruošiau rolleyes.gif

QUOTE(viktorija.a @ 2011 02 01, 22:43)
Puiku, ačiū smile.gif Šiandien pabandžiau be koregavimo šviesesnes nuotraukas išgauti. Pakritikuokit wink.gif Kuri geriausia? Kaip kompozicija? Ar skaniai atrodo? smile.gif Man pačiai tai vertikali skaniausia...
Papildyta:
Ir man antra skanesnė smile.gif O kam pinceto prireikė? Suintrigavai wink.gif

Man vertikali labiausiai žiūrisi, tik norėtųsi priekinę lėkštelę kiek nuo krašto pastumt, kad kraštas į nuotraukos kraštą nesiremtų. Nors iš manęs toks patarėjęs, kad hm... pati akis pražiūrėjus ir smegenis prasvarsčiusi "5mm į kairę ar 3mm į viršų"... Šiaip ryškumo daugiau norėtųsi.

Pincetą tai naudojau kilnoti riešutui, nes su pirštais sudėtinga ir cukraus pudrą nusibraukia.

Dar klausimas bendrai: jei fotografuojant maistą dedam du objektus (pvz pyragas tolumoj ir riekelė priekyje), tai kaip tada su foninio objekto uždengimu. Mano galva, tai arba tolimesnis objektas turi būti visai neuždengtas, arba "riebiai" uždengtas. O kaip iš tikrųjų? Padėkit man iš mano dogmų pančių išsivaduot...
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 02 02, 00:17)
Dar klausimas bendrai: jei fotografuojant maistą dedam du objektus (pvz pyragas tolumoj ir riekelė priekyje), tai kaip tada su foninio objekto uždengimu. Mano galva, tai arba tolimesnis objektas turi būti visai neuždengtas, arba "riebiai" uždengtas. O kaip iš tikrųjų? Padėkit man iš mano dogmų pančių išsivaduot...

Geras klausimas ir mane domina smile.gif

P.S. Ačiū už komentarus smile.gif
Atsakyti