Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(fotolama @ 2011 01 30, 02:06)
Boke, švelniai tariant, labai ne koks...

nu ple. vsio einu miegot. as ne kokia jautruole, bet ne visi turi super technika su kuria ir fokusas ir bokeh ir shviesa ir ir. suprantu, kad nieko idomaus, bet tai kaip nemotyvuoja tokie komentai. arba as visai nebemoku nieko.
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alabama: 30 sausio 2011 - 01:53
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 29, 21:07)
Na, pasigrožėjom, dabar kviečiu gryžt prie mokslų:

user posted image

Kas negerai? Kaip rekomenduotumėte keisti, sukti, dėlioti, taisyti? Turiu 'uzboną' ir kermėko šakelę dieviškai gražios mėlynos spalvos. Noriu gražiai nufotografuot. Labai laukiu patarimų, kritikos, pastabų.

Nuotraukoje išviršaus man norėtųsi daugiau gėlės ir mažiau tuštumos. Kitoje foto ta vaza irgi kažkaip pernelyg į kraštą užspausta. Ir trupučiuką dešinėn griūna. Ir kampas apačioje kodėl nukirstas? O šiaip man gražu.
Atsakyti
Sveikos,

QUOTE(Žydraakė @ 2011 01 28, 12:45)
lai,
Sakykit, ar PS galima bent kiek sumažinti triukšmus, kurie lenda dėl pakelto ISO?

taip, yra triukšmų mažinimo programos

QUOTE(Zirzilja @ 2011 01 28, 15:04)

ši labai patiko thumbup.gif

QUOTE(green_tea @ 2011 01 29, 22:33)
Ateinu su pyragu:

Tavo auto labai smagus thumbup.gif
o vat pyragas nelabai... jau rašė, kad svyra, o šiaip... bent man maisto foto geros tada, kai norisi paragauti bigsmile.gif Kiek esu ieškojusi pavyzdžių ir pati bandžiusi, tai geriausias variantas tada, kai tas išpjautas pyrago gabalas padedamas arčiau, tuomet pats pyragas lieka tarsi fone, matosi pjūvis, o jei ten dar kas nors užvarvinta, tai išvis apetitą kelia biggrin.gif
Nors pati dabar jau ieškau kokio "kito kampo" blush2.gif

QUOTE(Maggie @ 2011 01 30, 01:09)
nu ple. vsio einu miegot. as ne kokia jautruole, bet ne visi turi super technika su kuria ir fokusas ir bokeh ir shviesa ir ir. suprantu, kad nieko idomaus, bet tai kaip nemotyvuoja tokie komentai. arba as visai nebemoku nieko.

console.gif 4u.gif
Sutinku, kad komentaras apie objektyvo trūkumus nemotyvuoja, nes mes čia mokomės fotografuoti, o ne skatinam vieni kitus atnaujinti techniką...

Su koliažu aš pastrigus... mintis yra, bet priderinti ją prie pirmos foto sunkiai sekasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 01 29, 22:33)
Taaaip, auto įvertinot "linksmas", tai visa kita turbūt ten irgi gerai  cool.gif

Ateinu su pyragu:

user posted image

Ar ne per tamsus? Kaip dėl kompozicijos? Ar skanus atrodo? Tikslas būtų, kad pamačius šią nuotrauką bėgtumėt tekinom virtuvėn pyragų keptis  biggrin.gif

Sunku ta maistą fotografuoti, ypač kai taip skaniai kvepia, o butokai už nugaros su šakutėm baksnoja "duok greičiau paragaut pagaliau" lotuliukas.gif

na nelabai nelabai..
pirmiausia apsvietimas netinkamas..labai sunkus..
antra: gal nusileist labiau reiktu..
ryskumo truksta.. kompoziciskai ir nelabai.. va ziurek cia ir va cia , dar cia
cia is sm mergaites fotkina maista.. bigsmile.gif
Atsakyti
Labai, labai reikia kritikos.
user posted image

Cia virsus trukdo?
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 01 29, 23:52)
jis per usb pajungiamas prie pc, atsidarai ps, kokia foto (ar siaip balta lapa) ir paisai su pen'u ant virshaus. paishai ant to tableto, o atsiranda kompe. zodziu fainas dalykas, tik kad pas mane 5 metai kaip guli nenaudojamas blush2.gif uzsinorejau, nusipirkau, bihski papaishiau ir tiek. mokantys ta daryti, afigienus dalykus padaro, art scene daug pavyzdziu.
Papildyta:
atsitiktinai nufotografuota, skaniai gavosi, o fotkikas po ranka buvo.

mozarella su pomidorais ir baziliku.

kaip kompozicija? shviesa? ir ryshkumas? ar skaniai atrodo?

Labai skaniai atrodo... tik kazkas minejo kad galima butu is dar siek tiek zemiau fotografuoti, butu super wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 30, 12:25)
Labai, labai reikia kritikos.

patiko antroji. formatas man ok, ir antras planas, netgi tie nezymus triukshmai man patiko. pirmoji nea. gal reiktu mergaite is zemiau fotkint. ir labai centruota, man nesiziuri.
Papildyta:
cia aishku labai toli iki sios ---> http://www.flickr.co...in/photostream/ ir mazhai laiko buvo ishlauzht geriau, bet man tokia nieko visai:
user posted image

futbolas jb
user posted image

futbolas spalvotas
user posted image

supratau kad visishkai nemoku karpyt foto, as labai bijau, kad apkarpysiu apkarpysiu ir galiausiai nieko is foto neliks. kad ir paskutinej foto, turiu varianta kai daugiau virshaus, mazhiau apacios ir atvirksciai. galiausiai palikau daugumazh 50/50 is abieju pusiu. nu nemoku sito reikalo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maggie: 30 sausio 2011 - 12:29
QUOTE(Yvette @ 2011 01 29, 22:14)
tą antrą foto gali lengvai pataisyti. Paprastą kompoziciją padaryk. Pagrindo liniją tiesią imk, vazonėlį taip pat pasuk šonu idealiai, kad auselė į kairę pasisukus būtų. Tada vos vietos kairėje palik, daugiau dešinėje, kažkiek apačios ir vos daugiau viršaus. Jei auselę pasusi į dešinę, tai automatiškai erdvės kairėje daugiau palik.

- Kas yra pagrindo linija? Čia servetėlės raštas kad horizontalus būtų?
- Idealiai pasukt, t.y. profiliu į save? Ne truputų kampu, bet visiškai profiliu 90laips. kampu?

QUOTE(fotolama @ 2011 01 30, 01:21)
Ir kampas apačioje kodėl nukirstas? O šiaip man gražu.

Suglaudus ausis prisipažinsu, kad koliažus darau dar su Pikasa, tai ji man kampuką ir nukirpo.. ax.gif

Labai ačiū už komentarus. Bandysiu vėl žaist.

QUOTE(Maggie @ 2011 01 30, 12:28)
supratau kad visishkai nemoku karpyt foto, as labai bijau, kad apkarpysiu apkarpysiu ir galiausiai nieko is foto neliks. kad ir paskutinej foto, turiu varianta kai daugiau virshaus, mazhiau apacios ir atvirksciai. galiausiai palikau daugumazh 50/50 is abieju pusiu. nu nemoku sito reikalo.

Ir aš nemoku. Nei kompozicijos nuotraukose, nei karpyt. Mano visos nuotraukos centruotos.
Bijau užsitraukt didesnę Alabamos rūstybę, bet va noriu paimt už pvz jos pirmą portretą. Aš būčiau darius lygiai taip pat ir lygiai taip pat jis būtų centruotas. Nes:: žvilgsniui kairėn reikia erdvės, ane?, tad ji jos paliko, o va dešinėje pariestos kojos, tad nekerpant jų, portretas gaunasi sucentruotas. Kaip galima būtų tai pakeist/išspręst? Kirpt kojas? Tada kiek?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 30 sausio 2011 - 13:07
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 30, 13:06)

Bijau užsitraukt didesnę Alabamos rūstybę,

Alabama turi savybe pagriaudet ir uz 5 minuciu pamirst del ko kas viskas buvo umn.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 01 29, 23:32)

man tavo tulpes - kolkas geriausias tavo darbas. ryshkumasm spalvos, kompozicija. ir pirma man patiko, neuzkliuvo nukirpta tulpe. sunku gerai nufotografuot tokia gele kaip tulpe, tuo labiau idomiau pateikt, tad kaip pirma geliu blyna - as uzhskaitau.

ir as! saunuole. taip faina pasidziaugt savim, ane? kaip PAGALIAU pavyxta jau kazhkas 4u.gif

aciu uz komentarus 4u.gif o savimi tikrai labai dziaugiuosi ax.gif
Will, tau taip pat 4u.gif
Atsakyti
ei kaip sios foto? tylit? tai suprantu dar prastesnes uz suri su pomidorais? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti